jestem_za 01.07.07, 17:30 w ramach wyrażenia poparcia dla strajkujących pracowników ochrony zdrowia jutro (dzień rozmów pielęgniarek z ministrem Religą), w poniedziałek 2 lipca, ubierzmy się na biało! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rob Re: akcja 2.07 2007!! IP: *.acn.waw.pl 01.07.07, 18:13 Tak, tak i zadeklaruj od razu ze chcesz płacic wyzsze podatki na służbe zdrowia, na panów lekarzy i panie pielegniarki.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Wyższe podatki? 01.07.07, 19:09 Naprawdę uwierzyłeś w tę propagandę? Na wcześniejsze emerytury dla górników, policjantów, urzędników NIK itd - nie trzeba podnosić podatków. Na zatrudnienie rozdętej przez obecny rząd, dodatkowej administracji - nie trzeba podnosić podatków. Na opłacanie KRUS za rolników - nie trzeba podnosić podatków. A na podwyżki dla pielęgniarek trzeba? No, ale pielęgniarki współdziałają z szatanami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Wyższe podatki? IP: *.acn.waw.pl 01.07.07, 21:46 Tu nie trzeba wierzyc w propagande wystarczy umiec liczyc matołku :) Co miałes z matematyki? Budzet to nie balon nie jest z gumy. Poza tym juz wystarczajaco duza składke zdrowotna place i nie mam zamiaru dac zlamanego grosza na na kolejna grupe zawodowa bo im sie nalezy. Co do górników zobaczymy, okres najwiekszych wydatków na ich emerytury przed nami wiec pozyjemy zobaczymy - moim zdaniem skonczy sie zmiana ustawy albo podnoszeniem podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Wyższe podatki? 01.07.07, 22:09 Brak argumentów, zastępujesz inwektywami. Naśladujesz swojego wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wyższe podatki? 02.07.07, 08:49 Gość portalu: rob napisał(a): > Tu nie trzeba wierzyc w propagande wystarczy umiec liczyc matołku :) Na normalne argumenty cię nie stać? Musisz obrażać? Górnicy, rolnicy i inni żerujący na reszcie społeczeństwa jakoś nie rozwalili budżetu. Pielęgniarki, lekarze i inni pracownicy ochrony zdrowia nagle mają spowodować jego upadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qronix Re: Wyższe podatki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:39 Zawsze jest granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Tylko gacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:18 Bedzie to ciche poparcie, w sam raz dla niesmialych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo A ja na czarno IP: *.chello.pl 02.07.07, 10:36 Mam ich gdzieś. Ostatnio wylądowałem w szpitalu po wypadku. Zarówno lekarze jak i pielęgniarki oglądali sie tylko za tym żeby wydębić parę groszy od mojej rodziny. Wiele rzeczy było nie do załatwienia, no chyba że prywatnie. To fakt mają ciężką i słabo płatną pracę, ale wybierając zawód wiedzieli w co się pakują i ile będą zarabiać. Z drugiej strony to żałosne że cham z kilofem czy widłami wywalczy swoje w jeden dzień, a manifestacja prowadzona pokojowo trwa już prawie 2 tygodnie bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: A ja na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:05 Gość portalu: lolo napisał(a): >.... Z drugiej strony to żałosne że cham z kilofem czy widłami wywalczy swoje w jeden dzień, a manifestacja prowadzona pokojowo trwa już prawie 2 tygodnie bez skutku....> W tym to akurat nie ma nic dziwnego. Tych, jak napisałeś "chamów z kilofem" są miliony i to o ich głosy wyborcze zabiega władza. A lekarzy i pielęgniarek ile jest? jeszcze w dodatku ich sympatie polityczne są pdzielone. Dlatego władza ich lekceważy, a społeczeństwo szczuje przeciwko nim. taki to teraz Kraj mamy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś