Dodaj do ulubionych

akcja 2.07 2007!!

01.07.07, 17:30
w ramach wyrażenia poparcia dla strajkujących pracowników ochrony zdrowia
jutro (dzień rozmów pielęgniarek z ministrem Religą), w poniedziałek 2 lipca,
ubierzmy się na biało!
Obserwuj wątek
    • Gość: rob Re: akcja 2.07 2007!! IP: *.acn.waw.pl 01.07.07, 18:13
      Tak, tak i zadeklaruj od razu ze chcesz płacic wyzsze podatki na służbe zdrowia,
      na panów lekarzy i panie pielegniarki....
      • jan-w Wyższe podatki? 01.07.07, 19:09
        Naprawdę uwierzyłeś w tę propagandę? Na wcześniejsze emerytury dla górników,
        policjantów, urzędników NIK itd - nie trzeba podnosić podatków. Na zatrudnienie
        rozdętej przez obecny rząd, dodatkowej administracji - nie trzeba podnosić
        podatków. Na opłacanie KRUS za rolników - nie trzeba podnosić podatków. A na
        podwyżki dla pielęgniarek trzeba? No, ale pielęgniarki współdziałają z szatanami...
        • Gość: rob Re: Wyższe podatki? IP: *.acn.waw.pl 01.07.07, 21:46
          Tu nie trzeba wierzyc w propagande wystarczy umiec liczyc matołku :)
          Co miałes z matematyki? Budzet to nie balon nie jest z gumy. Poza tym juz
          wystarczajaco duza składke zdrowotna place i nie mam zamiaru dac zlamanego
          grosza na na kolejna grupe zawodowa bo im sie nalezy.
          Co do górników zobaczymy, okres najwiekszych wydatków na ich emerytury przed
          nami wiec pozyjemy zobaczymy - moim zdaniem skonczy sie zmiana ustawy albo
          podnoszeniem podatkow.
          • jan-w Re: Wyższe podatki? 01.07.07, 22:09
            Brak argumentów, zastępujesz inwektywami. Naśladujesz swojego wodza?
          • jhbsk Re: Wyższe podatki? 02.07.07, 08:49
            Gość portalu: rob napisał(a):

> Tu nie trzeba wierzyc w propagande wystarczy umiec liczyc matołku :)

Na normalne argumenty cię nie stać?
            Musisz obrażać?

Górnicy, rolnicy i inni żerujący na reszcie społeczeństwa jakoś nie rozwalili
            budżetu. Pielęgniarki, lekarze i inni pracownicy ochrony zdrowia nagle mają
            spowodować jego upadek?
            • Gość: qronix Re: Wyższe podatki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:39
              Zawsze jest granica.
    • Gość: bielany Re: akcja 2.07 2007!! IP: *.chello.pl 01.07.07, 20:13
      gacie też??
      • Gość: ritzy zaban. Tylko gacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:18
        Bedzie to ciche poparcie, w sam raz dla niesmialych.
    • agulaszek Re: akcja 2.07 2007!! 01.07.07, 20:26
      popieram
    • Gość: lolo A ja na czarno IP: *.chello.pl 02.07.07, 10:36
      Mam ich gdzieś. Ostatnio wylądowałem w szpitalu po wypadku. Zarówno lekarze jak
      i pielęgniarki oglądali sie tylko za tym żeby wydębić parę groszy od mojej
      rodziny. Wiele rzeczy było nie do załatwienia, no chyba że prywatnie.

To fakt mają ciężką i słabo płatną pracę, ale wybierając zawód wiedzieli w co
      się pakują i ile będą zarabiać.
      Z drugiej strony to żałosne że cham z kilofem czy widłami wywalczy swoje w
      jeden dzień, a manifestacja prowadzona pokojowo trwa już prawie 2 tygodnie bez
      skutku.
      • Gość: aaaa Re: A ja na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:05
        Gość portalu: lolo napisał(a):
        >.... Z drugiej strony to żałosne że cham z kilofem czy widłami wywalczy swoje
        w jeden dzień, a manifestacja prowadzona pokojowo trwa już prawie 2 tygodnie
        bez skutku....>

W tym to akurat nie ma nic dziwnego. Tych, jak napisałeś "chamów z kilofem" są
        miliony i to o ich głosy wyborcze zabiega władza. A lekarzy i pielęgniarek ile
        jest? jeszcze w dodatku ich sympatie polityczne są pdzielone. Dlatego władza
        ich lekceważy, a społeczeństwo szczuje przeciwko nim.
        taki to teraz Kraj mamy.

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka