Gość: pawel Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.swietojanska.net.pl 18.07.07, 18:17 Lecialem ostatnio do Salonik. Jednym slowem wielki burdel!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:26 Wniosek nasuwa się jeden - Jak tak Ci przeszkadza tłok , proponuje wybudowac prywatne lotnisko i kupic samolot lub druga ewentualność nie latać , bo te skretyniałe opowieści o tloku przynajmniej mnie nie ruszaja .Musieli by pozamykać wszystkie wieksze lotniska , bo na wszystkich panuje tłok .Podejrzewam że autor tego artykulu pochodzi z małej miejscowosci i niewidzial wielkiego świaTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajki Re: Zróbcie coś z Okęciem! IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.07.07, 21:06 A ja 'tolku' widzialem przynajmniej kilkanascie wielkich lotnisk (USA, Kanada, Wlk. Brytania, Australia, Hong-Kong, Japonia) i to nie jest prawda, ze wszedzie tam "panuje tlok". Owszem, pasazerow bywa tam duzo wiecej nizli na Okeciu ale i organizacja pracy jest duzo, duzo lepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.dialog.net.pl 18.07.07, 18:27 tylko nie ma co porównywać lotnisk polskich do tych w USA, Duże lotniska jak JFK czy Dulles odprawiają więcej pasażerów niż wszystkie lotniska w Polsce, w innym poście porównuje się Okęcie do lotnisk w Mediolanie, zwiedziłem kilka lotnisk we Włoszech i co mogę powiedzieć lotnisko wielkości Okęcia byłoby najwyżej lotniskiem regionalnym a nie jednym z większych lotnisk w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osama jacy terrorysci?! IP: *.net 18.07.07, 18:28 zwykla psychoza strachu i nic wiecej. debilna pokazowka politykierow p.t. "patrzcie jak o was dbamy". terrorysci jak beda chcieli to i tak wysadza dowolny samolot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-terrorysta Re: jacy terrorysci?! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.07.07, 19:33 to prawda ale lepiej zeby nie wysadzali zadnych samolotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: jacy terrorysci?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:45 Ciekawe, że za czasów działania Czerwonych Brygad i RAF nie było takich obostrzeń na lotniskach. A i samoloty wtedy porywano częściej i bomby wybuchały gęściej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faq Re: jacy tacy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.07.07, 00:54 no widzisz, i wszystko przez ten 9/11. a bylo tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:33 proponuję lot na JFK albo do LA to zobaczycie co to znaczy porcedura bezpieczeństwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latawiec Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: 70.51.117.* 18.07.07, 19:12 Po wizycie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:52 No jak? Tak samo. Ale za to jest ten plus, że możesz wyjść na zewnątrz i jarnąć bez łamania prawa, chowania się po kiblach jak niesforny uczeń i uprzykrzaniu innym życia (jako palacz rozumiem, że nie każdy ma ochotę wpaść za potrzebą do ubikacji i wbić się w ścianę dymu dlatego na okęciu cierpię i nie palę). Jedyny myk - zostawić rzeczy znajomemu, samemu w rękę tylko zapałki, fajki i paszport. Acha i nie wiązać butów - nie opłaca się. Pomijam taki detal, że to co zafundowano w Europie na lotniskach to jakaś kpina. Te woreczki w wolnocłówkach... Nieeee... to niemożliwe je otworzyć, wymienić zawartość butelki na coś bardziej wybuchowego... nieeeee... Albo nakaz wyrzucania kremu do golenia. A czy oni widzieli kiedyś taliba z kremem do golenia? ;) Czyste pozoranctwo i ułuda bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w........y klient Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.dyn.optonline.net 18.07.07, 18:47 Okecie i LOT to jeden wielki skandal burdel i niewiadomo co jeszcze!!!!Tłok na lotnisku brak jakiejkolwiek organizacji,w samolotach smród, brud a ceny biletow kosmiczne .Wylatujac z Polski mozesz byc 100% pewny ze bagaz ci zginie a jak nie zginie, co sie bardzo rzadko zdarza to masz zniszczony.Np.lecialem do NY na lotnisku okazalo sie ze zginal mi bagaz przez 5 dni wydzwanialem do LOTu w NY i w Polsce kazdy mnie olewal podawal sprzeczne informacje,zostalem bez niczego goły i bosy musialem kupic podstawowe rzeczy majatek wydalem na telefony.Powiedziano ze jak bagaz sie znajdzie to mnie powiadomia i zadzwonia o ktorej dowioza.Nikt nie raczyl ani razu zadzwonic w piątym dniu jak wstalem i wyszedlem przed dom zobaczylem ze walizka lezy pod domem a jak by ktos ją ukradl jak by mnie nie było przez pare dni w domu jak deszcz by padał???? Totalne lekcewazenie pasażera syf malaria a ile nerwow stracilem Bóg jeden wie i jemu przysiegam że LOTEM NIGDY NIE POLECE I WAM LUDZIE WSZYSTKIM RADZE nie korzystajcie z ich usług innymi liniami polecicie taniej wygodnie i bez stresu ,osobom o słabym sercu nie radze latać LOTEM bo bedziecie pod niebezpiecznymi skrzydlami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.eranet.pl 18.07.07, 20:59 Wszystko ci sie miesza misiu... LOT nie odpowiada za twoj zagubiony bagaz - najprawdopodobniej zagubiono go w miejscu gdzie miales przesiadke. A takiego syfu i dezorganizacji jak na JFK to nie widzialem nawet na Szeremietewie... Dziwie sie rowniez ze w sprawie bagazu dzwoniles do LOTu gdyz powinienes dzwonic do biura rzeczy zagubionych (lost&found) od ktorego uzyskales raport o zagubieniu. No ale jak sie jest wiesniakiem to skad wiedziec takie rzeczy - przeciez to po angielsku napisane. Powiem Ci ze ja bardzo lubie jak mi cos zgubia - czasami nawet biore pusta walizke ze soba - bo mozna za to od ubezpieczalni zgarnac kupe kasy albo kupic sobie firmowa bielizne (np. Kleina lub Armaniego - co tez zawsze robie) - za co zwraca linia lotnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako gosciu ma racje LOT to 19.07.07, 10:28 gowienna linja. Tylko pieniadz umieja wyciagnac. panienki w samolocie lache robia ze przyniosa ci dodatkowa kawe albo cytryne (kradna do domu ???). NIGDY wiecej LOTEM nie polece, Taki sam poziom tylko w Aeroflocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.dyn.optonline.net 18.07.07, 18:54 na JFK w NY po przylocie trzeba odstac kilka godzin zeby przejsc kontrole paszportowa ale ile tam samolotow laduje i startuje co kilka sekund i to na kilkun lotniskach Odpowiedz Link Zgłoś
gustav45 Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz 18.07.07, 18:55 Autor to bajkopisarz. Leciałem wczoraj z Etiudy po południu (około 15.00), dojazd z centrum około 15 min, odprawa bagaż itp około 20 minut, szybko i sprawnie. Fakt paski i buty to norma, byłem około 1,5 godziny wcześniej i jeszcze pifko strzeliłem w barze koło terminala. Piszesz pan bajki Mr Cosmopolitan i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.srg.vectranet.pl 18.07.07, 19:04 Paski,buty,to chyba wszędzie norma Miłego latania Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz 18.07.07, 19:14 Tak jest około 15. Jednak większość ludzi odlatuje rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuz Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.dsl.telepac.pt 18.07.07, 19:02 Zeby przynajmniej obsluga lotniska byla stosunkowo mila. Ale to paskudnie usposobiona grupa ludzi. I nie ma to nic wspolnego z kondycjami pracy, tylko najwyrazniej nikt ich nie poprosil, zeby byli przyjazni ludziom, ktorzy w koncu nic im nie zrobili, i ktorym nalezy sie przynajmniej lagodne traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataff2000 Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz 18.07.07, 19:02 PROPONUJE CODZIEN ZBIERAC TRESC TAKICH FOROW I WYSYLAC PANU PREMIEROWI. CODZIENNIE, NIECH Z PIEDESTALU WLADZY ZAGLADA NA TO, CO CODZIEN DOSKWIERA LUDZIOM. NIECH SIE SOLIDARNIE POCHYLI NAD ICH PROBLEMAMI. CODZIENNIE! A JESLI SIE NIE POCHYLI, NIECH LUDZIE WYJDA NA ULICE!!ZA DUZO JEST BYLEJAKOSCI BYSMY MOGLI SOBIE NA NIA POZWOLIC. NIE STAC NAS NA TAKIE ZANIEDBANIE!! WOBEC NAS SAMYCH I NASTEPNYCH POKOLEN! PORA WYJSC NA ULICE!OKNA W BELWEDERZE WYDAJA SIE DOBRZE USZCZELNIONE. Odpowiedz Link Zgłoś
giles dlaczego nie wezmiemy przykladu z czechow i wegrow 19.07.07, 01:21 lotniska w budapeszcie i pradze zostaly sprzedane firmom, ktore wiedza jak sie nimi zarzadza. doprawdy nie ma potrzeby aby lotniska byly panstwowe. za cene uzyskana ze sprzedazy okecia moznaby wybudowac nowa linie metra i polaczenie z autostrada:-))) inna sprawa, ze lotnisko i tak za kilka lat trzeba bedzie przeniesc poza miasto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjancyjan Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.acn.waw.pl 18.07.07, 19:20 a może by tak wszystko zbużyć i zacząc od początku w innym miejscu np w Turcji albo na madagaskarze??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounty killer Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.gl.digi.pl 18.07.07, 19:20 człowieku, nie rob afery! byłeś kiedyś na Charlles deGaule w Paryzu?? W porownaniu z tym lotniskiem Okęcie to wzor organizacji i punktualności! JFK w NY tez mimo wielu terminali jest zakorkowane zwłaszcza podczas kontroli osobistej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemalkontent Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.chello.pl 18.07.07, 20:22 Nie należałem od samego początku do entuzjastów rozwiazan funkcjonalnych proponowanych w ofercie Hiszpańskiej. To przykład wyboru oferty podporządkowanej stricte wyborom politycznym. Ale muszę zapewnić, że nie kto inny jak właśnie specjaliści PPL od chwili podpisania tego kontraktu (nieszczęścia) pilnują tego (w ciężkich bojach z Wykonawcą), aby lotnisko w ogole działało. Zdaję sobie (jak mało kto z piszących) sprawę z istniejących niedogodności i wierzę głęboko w to,że już za kilka tygodni istniejacy koszamar po prostu się skończy. Zapewniam jednak o tym, że znajdą się zapewne malkontenci podobni do tych sprzed 15 lat kiedy uruchamialiśmy w lipcu 1992 roku Terminal 1 i w listach pisanych do PPL-u narzekali m in. na obrzydliwy różowy kolor tego lotniska. Na takich ludzi nie należy zwracać uwagi... choć powinno się wysłuchiwać ich ocen. Miejcie Państwo przekonanie, że na przeszło dwuletnie opoźnienie tej inwestycji patrzymy ze strachem i niedowierzaniem, bo zafundowaliśmy sobie to za własne pieniądze, ale zrobimy wszystko, aby już niedługo oddać T2 z pirsem północnym do eksploatacji. Otwarte w grudniu "przyloty" były nadzieją na to, że w tej mocno opóźnionej inwestycji doczekamy się wreszcie pozytywnych efektów i rozwiązań poprawijących komfort obsługi pasażerskiej. Pamietajmy jednak o tym, że z uruchamianiem nowego terminala jest tak jak nowonarodzonym dzieckiem. Czasmi dostanie czkawki, zwymiotuje, będzie miało zaparcia, ale w końcu dorośnie i zacznie być chwalone. Nie spodziewajmy się cudów, ale ulgi z pewnością:-). Etiuda jest przykładem rozwiązania mało efektywnego w przypadku tak dynamicznego wzrostu ruchu segmentu przewoźników niskokosztowych jak w W-wie. Musimy pamietać o tym,że została zaplanowana w 2004 roku na obsługę tylko dwóch samolotów jednocześnie. Podejmowane obecnie decyzje dotyczą jej rozbudowy, a w pierwszym etapie przeniesienia funkcji przylotów do kompleksu terminalowego T1,T2, a w ich miejsce powiększymy "odloty". Wiem, że wszystkim tym, którzy na warszawskim lotnisku na własnej skórze odczuwaja niedogodniości przeładowanego terminala, trudno uwierzyć w to że kolejna podróż za kilka tygodni może być miłym zaskoczeniem...ale proszę trzymajcie przynajmniej kciuki za tych, którzy własną pracą (czasmi ponad siły) i niemalym doświadczeniem służą wywiązaniu się ze zobowiązań podpisanego (w nieco innym świecie i z pewnością nie przez tych którym przyjdzie otwierać Terminal 2 ), kontraktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajki Re: Dlugo przyjdzie czekac na zmiane mentalnosci IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.07.07, 21:15 Panie "niemalkontent"... Pierwszy raz z Okecia lecialem ponad 30 lat temu i stwierdzam, ze niewiele sie tam zmienilo. Przybylo troche (zbyt malych i zbyt ciasnych) budynkow ale poziom obslugi, uprzejmosci i balaganu pozostal jak za "starych, dobrych socjalistycznych czasow"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pax Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.icpnet.pl 18.07.07, 19:22 wracałem w sobotę z Grecji do Poznania przez nieszczęsne Okęcie - lot z Grecji do Warszawy trwał krócej niż opóźnienie samolotu do Poznania. W Poznaniu miałem być o 20.40 byłem przed 23.00. Na tej trasie leciałem już któryś raz z kolei i jeszcze nigdy w Poznaniu nie lądowałem o czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Winien jest PPL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:34 Jak sie zarzadza i to kiepsko, zapchlonym kurnikiem a nie portem to nie wolno kontraktowac tylu operacji. Ci ignoranci zapomnieli co to jest przepustowosc portu i robia ze wszystkich idiotow. Jak sie nie ma warunkow to nie wolno sprzedawac towaru bo bedzie katastrofa. A Okecie jest katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc A Krakowskie lotnisko jakie jest? IP: *.kolornet.pl 18.07.07, 19:58 2 pod względem pasażerów w kraju a 5 razy mniejsze od okęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary latanie dla ubogich IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.07.07, 20:11 Nie, proszę pana, nie ma pan racji, panie autorze. Latanie nadal może być zynonimem luksusu. Wystarczy nie dziadować tanimi liniami i klasą ekonomiczną. Wystarczy dobra karta kredytowa, żeby sobie poczekac na odprawę w saloniku dla VIP. Wystaczy parę złotych, zeby sobie polecieć biznesem, a nie economy z motłochem. Ale panu teskno do czasów komuny, kiedy latanie faktycznie było luksusem dla nielicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek A czy Lechowi Kaczynskiemu coś się kiedyś udało? IP: *.winn.adsl.virgin.net 18.07.07, 20:11 Przecież to on był Prezydentem Warszawy? Tak nieudanego administratora to świat nie widział! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuji Re:... tak wyzwolil Narod z pod rzadow mafii SLD IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 18.07.07, 21:18 TO ANACZY DUZO DLA POLAKOW. TO RZEKLBYM WIEKSZY WYCZYN NIZ UPADEK KOMUNY W POLSCE. WSZAK MAFIA POSKKOMUNISTOW BYLA DUZO GORSZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 18.07.07, 20:44 Nie zgodze sie z tymi co uwazaja, ze Amerykanskie lotniska sa kiepskie bo nie sa...nie piszcie skoro nie macie doswiadcznia..latam po stanach baardzo duzo i warunki jakie panuja tam a na naszym lotnisku w stolicy nie sa porownywalne. Nigdy nie wylecialam z Warszawy bez problemow..zawsze dostawalam maly prezent w postaci opoznienia, niemilej obslugi i wulgaryzmow czy (tydzien temu) zepsucia LOT'owskiej maszyny latajacej i opieprzu od obslugi ze dopytje sie o szczegoly....Owszem korki na lotniskach w stanach sa ale nigdy nie spotkalam sie w opoznieniem czy problemami z odprawa. Nie broncie Okecia bo ...czas najwyzszy cos z nim zrobic...wstyd. Lotnisko to "Brama do Kraju" a my wlasnie takim obrazem witamy przyjezdych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Okecie to od kiedy pamietam to wstyd IP: *.mrs.modulonet.fr 18.07.07, 20:49 Nie znam wieloletniej bujnej historii tego portu lotniczego, ale 1-szy raz trafilem tam ok. 95 roku podczas lotu do USA, a od tego czasu to potem jeszcze z 40-50 razy moze az do dzis. Za kazdym razem kiedy musze korzystac z tego miejsca jestem chory tak jak autor tego artykulu. Zwlaszcza, ze po prostu nie mam wyjscia i musze sie tam czesto przesiadac z lotow miedzynarodowych na krajowe. Jednak jak tylko moge omijam i przesiadam sie we Frankfurcie lub Monachium. (Ostatnio na szcescie nie musze juz korzystac) Ladowanie na Okeciu za kazdym razem kiedy sie wraca gdzies ze swiata, przywodzi na mysl tylko jedna refleksje - na pewno nie jest to lotnisko stolicy europejskiej. Terminal krajowy to juz w ogole jest kompletne nieporozumienie - zapraszam zwlaszcza w piatek wieczorem po 21 zeby sie przekonac na wlasne oczy co sie dzieje w tym kurniku. Na wielu dworcach kolejowych w Europie jest wiecej miejsca niz tam. Widzialem chyba ponad 40 lotnisk w Europie i na swiecie i moze tylko jedno w Bulgarii bylo gorsze niz Okecie. Zatem na pewno chyba czas cos z tym wreszcie zrobic. Proponuje wziac na celownik Shiphol w Holandii albo Bruksele, lub Monachium czy Frankfurt jesli chodzi o organizacje. (zgadzam sie ze spoznienia i kontrole sa wszedzie - ale wezcie prosze pod uwage skale odpraw i dzienna ilosc lotow !) Warto tez wreszcie pomyslec o tym zeby na Okeciu byla stacja metra i kolejowa, jak to rowniez ma miejsce na wiekszosci cywilizowanych lotnisk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemalkontent Re: Okecie to od kiedy pamietam to wstyd IP: *.chello.pl 18.07.07, 21:19 Marzy mi się, że już za kilka tygodni krajowy port lotniczy przejdzie do nowego Terminala 2 .... i tam już pozostanie. Marzenia się spełniają ! Zobaczycie Państwo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latajacy Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.pool85-60-102.dynamic.orange.es 18.07.07, 20:58 Taak ma Pan rację, dodam od siebie, że kiedyś latali nie tylko bogaci, ale również ludzie czysto ubrani, wykąpani i ...kulturalni. Dzisiaj..... no cóż, pozostaje tylko zacisnąć zęby i cierpliwie czekać , aż może kiedyś Polak z Polakiem dogada się. A ludzka prowincjalna marnota i tak będzie śmierdziała, oni też chcą latać.................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuji Re: .. a kiedys Wa-wa byla symbolem niepodleglosc IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 18.07.07, 21:15 i i walki o Polskosc, a dzisiaj?.A dzisiaj jest siedliskiem post-komuny, mafii, lewactwa, medow spolecznych, i oszolomkow eurokolchozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spolszczony To wina PIS, Rydzyka, Jankowskiego i antysemitow.. IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.07, 21:01 .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUJI Re: ...i gnoikow, lewusow oglupialych przez GW IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 18.07.07, 21:11 Coz tesknisz lewusie za rzadami korupcyjnej mafii SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajki Re: ...i gnoikow, lewusow oglupialych przez GW IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.07.07, 21:19 Przepraszam za "FUJI" - nie kazdy kto pisze zza oceanu to musi byc "il cretino"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.crowley.pl 18.07.07, 21:35 Zapraszamy do Katowic-Pyrzowic. "Gierkówką" powinniście zmieścić się w 1,5 godziny. Nowy terminal jest właśnie otwarty. Zostawienie auta na parkingu kosztuje 105 zł tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo 130/tydz,ale jest 50% znizki,przy IP: *.solarnet.silesianet.pl 19.07.07, 09:57 okazaniu kuponu: www.gtl.com.pl/lzk/ pozdrawiam latających z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.chello.pl 18.07.07, 22:16 Brawo dla Gazety Wyborczej. Te kilka artykułów o lotnisku może w końcu dadzą do myślenia LOTowi. Oni mają szczęście (na nieszczęście dla nas), że są monopolistami w W-wie. W przeciwnym razie pies z kulawą nogą by tam nie przyszedł. Proszę o monitorowanie tego tematu. Może przynajmniej szybciej otworzą ten kilkakrotnie otwierany już Terminal 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: 212.122.223.* 18.07.07, 22:25 Ostatnio wybralem sie w podroz z lotniska w Berlinie.Czas przejazdu z Bydgoszczy do Berlina jest w zasadzie ten sam.Na lotnisku czysto,swobodnie.Wszystko zorganizowane,przemyslane.Obsluga szybka,profesjonalna.Ceny biletow takie same jak w Polsce,jedynie parking jest cztery razy drozszy,mozna wytrzymac. Dopoki nie otworza tego nowego terminalu w Warszawie bede latal z Berlina.Powoli Okecie straci klientow z zachodniej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz IP: *.devs.futuro.pl 19.07.07, 23:28 terminal 2 nie będzie szybko otwarty a dlaczego ?? to pytanie należy zadać kierownictwu budimexu :) 120 MLN poszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxymilian Co za gość pisał ten artykuł ? Kiedyś latanie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:18 luksusem i dobrze że już nie jest. Latanie w Polsce tak jak w całym rozwiniętym świecie powinno dla wszystkich ludzi dostępne. A jak chce sie latać "jak dawniej" w luksusie to proponuję kupić sobie prywatny samolot i lotnisko. PS. Kiedyś paszporty, latanie samolotami, samochód i kolorowy telewizor były dla wybranych, ale mam nadzieje że autor się z tego środowiska nie wywodzi Odpowiedz Link Zgłoś
zdolny_slazak Zróbcie coś z Okęciem! - komentarz 18.07.07, 22:28 koszmar byl na Etiudzie, gdzie kiedys mialem (nie)przyjemnosc startowac; tlok, zaduch, na trzy rownoczesnie startujace samoloty tylko jedno otwarte okienko i tylko jedno urzadzenie do przeswietlania bagazu i brak pasa transmisyjnego pomiedzy odprawa a kontrola bagazu; Okrecie na moje uwagi stwierdzilo low cost=low standards i jak sie nie uspokoje to nasla na mnie prawnikow, ze niby im robie czarny PR (podpisana petycja przez pol samolotu); ale widze poziom uslug na glownym terminalu dogonil Etiude; brawa dla wlodarzy Okrecia Odpowiedz Link Zgłoś