bozennar 20.08.07, 21:17 - w garażu podziemnym.Tel 506 731 532 lub e-mail: bozennar@gmail.com Miejsce bedzie wolne od 21 sierpnia 2007r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozennar Re: Mam do wynajęcia miejsce postojowe 24.08.07, 17:06 Proponuję aby osoby, które wynajmują miejsca postojowe nie wynajmowały poniżej 250 zł tj kowty, po jakiej wynajmuje spółzielnia. Po zlikwidowaniu parkingu przy Rondzie Wiatraczna ceny wynajmu tych miejsc powinny być na poziomie 300 zł. Tym bardziej, że od tego odpraowadzamy podatek do Urzędu Skarbowego. Nie jest to duża kwota, ponieważ za niektóre parkingi pod "gołym niebem" liczą sobie 300 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek2301 Re: Mam do wynajęcia miejsce postojowe 24.08.07, 21:11 a ja proponuje poczytaj sobie przepisy KC, dotyczace swobody zawierania umow Odpowiedz Link Zgłoś
bozennar Re: Mam do wynajęcia miejsce postojowe 24.08.07, 22:02 Rozumiem, że przy tak wysokim "czynszu" za miejsce postojowe właściciele liczą tylko na zwrot opłat. Ale to miejsce powinno miec swoją cenę i moim zdaniem minimalne opłaty z uwzględnieniem podatku dla Urzedu Skarbowego (19%) powinny wynosić 250 zł miesięcznie. Spółdzielnia za taką kwotę wynajmuje miejsca tzw "niepełnowartościowe" dla małych samochodów pobierając trzymiesieczną kaucję. Zapłaciliśmy za nie ca 30 tys.zł. i każdy powinien sobie skalkulować okres zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
gustafek Re: Mam do wynajęcia miejsce postojowe 26.08.07, 22:52 A jak wynajmowanie miejsc postojowych ma się do bezpieczeństwa budynku. Obiekt jest strzeżony, otoczony murem i tylko przez zapomnienie nie dano zasieków z drutu kolczastego. Najłatwiejszym dostępem do budynku jest wynajęcie za kilkaset złotych miejsca postojowego czy to od spółdzielni czy od lokatorów. A z garażu można dostać się praktycznie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bozennar Re: Mam do wynajęcia miejsce postojowe 27.08.07, 17:21 Dlatego płacimy za ochronę. Zabezpieczeniem jest podpisanie oficjalnych umów z danymi osobowymi. Wykup miejsca postojowego był priorytetem w tej inwestycji. Nie mozna było z niego zrezygnować. Mają je osoby, które nie maja samochodu. Przy zakupie za ca 30 tys. i wysokim czynszu oraz opłacie za grunt kwota 250 zł nie pokryje kosztów nie mówiąc już o tzw "okresie zwrotu inwestycji". Odpowiedz Link Zgłoś