Dodaj do ulubionych

Wyższość roweru nad samochodem

28.09.07, 18:05
własnie sie uwidoczniła podczas dzisiejszej Masy Kretynicznej
Najwyrazniej takze sily przyrody sa przeciwko MK
Obserwuj wątek
    • robertrobert1 Re: Wyższość roweru nad samochodem 28.09.07, 22:53
      A co się stało? Poraziło kogoś na smierc?
      • Gość: Tomek Re: Wyższość roweru nad samochodem IP: *.merinet.pl 28.09.07, 23:21
        A jak Ci się pedałowało dwukołowy terrorysto?
        • fan.zdm Re: Wyższość roweru nad samochodem 29.09.07, 14:02
          Rowercik naciągnął sobie gumę na głowę i nawet nie zauważył, że pada. Tylko czemu w butach tak mokro...
        • robertrobert1 Re: Wyższość roweru nad samochodem 01.10.07, 21:50
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> A jak Ci się pedałowało dwukołowy terrorysto?

Nie bylem na Masie ze wzgledow rodzinnych.
          • Gość: ritzy zaban. Zona poczytala forum, zmadrzala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:41
            i rower w komorce zatrzasla?
            • robertrobert1 Re: Zona poczytala forum, zmadrzala 04.10.07, 19:31
              Gość portalu: ritzy zaban. napisał(a):

> i rower w komorce zatrzasla?

Bledna interpretacja. Probuj dalej...
    • Gość: ji Samochodziarze sa lepsi bo maja mase codziennie IP: 217.116.102.* 29.09.07, 11:20
      pozazdrościli rowerzystom i spotykaja sie rano i wieczorem.
      • 0ffka Re: Samochodziarze sa lepsi bo maja mase codzienn 29.09.07, 23:18
        Gość portalu: ji napisał(a):

> pozazdrościli rowerzystom i spotykaja sie rano i wieczorem.
        <rotfl>
    • disa Re: Wyższość roweru nad samochodem 01.10.07, 23:39
      no ja dzisiaj jednago prawie na nauce doszkalajacej jazdy dziabnelam ;/ SE kretyn glowe odwrocil w lewo i od razu rowerem zjechal na srodek ;/
      UWAZAJCIE NA eLke granatowa z licznikiem ofiar smiertelnych na drzwiach bocznych bo jest prawdopodobienstwo, ze jestem w srodku ;]ppp

a co do Masy czy oni zima tez jezdza czy robia sobie WOLNE i wsadzaja tylki w autobusy/tramwaje/samochody
      • shp80 Re: Wyższość roweru nad samochodem 02.10.07, 01:50
        isa napisała:

> no ja dzisiaj jednago prawie na nauce doszkalajacej jazdy
        > dziabnelam ;/

Dużo tych szkoleń trzeba jeszcze ;]

> SE kret
        > yn glowe odwrocil w lewo i od razu rowerem zjechal na srodek ;/

Nie wiem jak było, więc nie oceniam, ale z autopsji wiem, rowerzysta zjeżdżający na środek pasa, jest zaskoczeniem przede wszystkim dla tych kierowców, którzy:
        - jadą z dużą różnicą prędkości
        - nie trzymają prawidłowego odstępu przy wyprzedzaniu pojazdu jednośladowego

Sygnalizowanie zamiaru zmiany kierunku ruchu to jedno, ale samo odwrócenie głowy powinno dawać trochę do myślenia. Rowerzystom o wiele trudniej zmienić pas ruchu, nie rozpędzą się w tym celu do 100km/h.

> UWAZAJCIE NA eLke granatowa z licznikiem ofiar smiertelnych na drzwiach bocznyc

Kilka dni temu widziałem filmik, na którym ELka przymierza się wyprzedzenia rowerzysty, włącza lewy kierunek i.. przejeżdża obok rowerzysty w odległości max. kilkudziesięciu cm, nie zmieniając w ogóle toru jazdy. A potem wielkie zaskoczenie na drodze, że rower zjechał trochę w lewo. Niektórym, przed kursem na PJ, przydałaby się jednak obowiązkowa jazda rowerem. Może wtedy taki człowiek miałby szersze spojrzenie na całokształt ruchu.
        • disa Re: Wyższość roweru nad samochodem 02.10.07, 14:18
          o wypraszam sobie ja jako TYPOWY nowy wariat drogowy pomykalam 40na godzine ;D w bezpiecznej odleglosci
          a rowarzysta nie chcial zmienic pasu ruchu tylko lbem zarzucil w lewo zeby chyba sobie cos ZOBACZYC... no i tak sobie zobaczyl, ze jego tor jazdy przesunal sie ponad metr...
          gdyby nie fakt, ze akurat opowiadalam instruktorowi o MASIE w ramach rozrywki i podsmiewywalismy sie z tylka rowarzysty ... i gdybym go wyprzedzala tak jak mialam zamiar i zgodnie z zasadami to ON przez to zarzucenie łbem by we mnie wjechal - bo odwrocic glowe w lego=sie u niego jechac ZYGZAKIEM ;/
    • Gość: Robert Re: Wyższość roweru nad samochodem IP: *.icm.edu.pl 02.10.07, 01:04
      Te wasze odzywki są durne.
      Gdzie wyście się rodzili?
      Na bazarze?

Żenada, głupota, ...
    • Gość: burczymucha s..... Re: Wyższość roweru nad samochodem IP: *.aster.pl 02.10.07, 14:18
      >Wyższość roweru nad samochodem
      Zależy jakim, rower z cyklistą- nawet z kurduplem- jest wyższy od
      samochodu osobowego ale jak jest dostawczy czy ciężarówka to zaczyna
      być odwrotnie.
    • kixx Re: Wyższość samochodu nad innymi pojazdami 02.10.07, 20:17
      nie zartuj
      to sa jedyne dwa przypadki,kiedy rower moze z samochodem konkurowac
      ale tylko w lecie,i tylko wtedy,gdy nie pada deszcz
      • pawell_o Re: Wyższość samochodu nad innymi pojazdami 02.10.07, 20:31
        > to sa jedyne dwa przypadki,kiedy rower moze z samochodem konkurowac
        Szczególnie na ww. mostach (w ogóle nie przystosowanych do ruchu rowerowego).
        Jeżeli mówimy o różnicach w czasie przejazdu, to podajmy dystans i czasy
        przejazdu (min. kilka).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka