Gość: GosiaP IP: *.kprm.gov.pl 16.07.03, 09:13 Kompletna bzdura - mój mąż jest lekarzem neurologiem z II stopniem specjalizacji i zarabia całę 1600 brutto. Gdzie można zarobić 3000? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pszczoła Re: Kto ile zarabia? BZDURY!!! IP: *.dcs.pl 16.07.03, 12:27 Skąd macie takie informacje?! Moja żona jest neurologiem na specjalizacji i nie dostaje nawet 900zł na rękę!!! Skąd te 3000 brutto, wy palanty? Chyba z wysługi lat... i drugiego etatu. Kurwa, lekarz na dyżurze zapieprza jak robol, stres go zabija, dostaje za to gównianą pensję, a wy wciskacie ludziom że zbija kokosy... ile dostaje autor tego artykułu za podawanie niesprawdzonych informacji, co?!!! Od tej pory zacznę się podcierać waszą zasraną gazetą... Naprawdę szlag mnie trafił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Kto ile zarabia? BZDURY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 14:06 kaczynskiemu 12000 mało !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar ale internet macie za daarmo IP: *.skorosze.2a.pl 16.07.03, 14:19 bo żonka za panstwowe (podatników) pienniądze buszuje po artykułach w wyborczej zamiast PRACOWAĆ! A lekarze, którzy uważają, że mają za mało powinni pozwalniac sie z pracy i zakładac prywatne praktyki, a nie narzekać. Kto was zmusza do zapierdalania za marne grosze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zap Re: ale internet macie za daarmo IP: 64.180.226.* 17.07.03, 02:17 Gość portalu: Mar napisał(a): > A lekarze, którzy uważają, że mają za mało powinni pozwalniac sie z pracy i > zakładac prywatne praktyki, a nie narzekać. Kto was zmusza do zapierdalania > za marne grosze? Mar, kultury cien. Jak bedziesz mial wypadek samochodowy to sam zapierdalaj do prywatnej kliniki. Nie spoznij sie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar prywatne lecznictwo i prywatne ubezpieczenia IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 10:41 Gość portalu: Zap napisał(a): > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > > A lekarze, którzy uważają, że mają za mało powinni pozwalniac sie z pracy > i > > zakładac prywatne praktyki, a nie narzekać. Kto was zmusza do zapierdalani > a > > za marne grosze? > > Mar, kultury cien. Jak bedziesz mial wypadek samochodowy to sam zapierdalaj do > prywatnej kliniki. Nie spoznij sie tylko. Stać by mnie było, zwłaszcza gdybym mógł się prywatnie ubezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T Re: ale internet macie za daarmo IP: *.chello.pl 19.07.03, 11:47 Jestem anestezjologiem, mąż chirurgiem i dobrze wiemy, ze ludzie wyszczekani są tylko u cioci na imieninach, internetowym forum albo w gazetach. Jak cos sie dzieje- wypadek samochodowy, zawał,nagłe zachorowanie to jakoś dziwnie nie walą do prywatnych kliniki, w których brak , najczęściej odpowiedniego i drogiego sprzetu do ratowania zycia, tylko karetka na sygnale wiezie ich do szpitala. I ich życie ratowane jest właśnie przez ludzi zarabiających 900-1500 PLN. A jak w ramach wdzięczności dostaniemy flaszkę wódki ( nie wiem co z nią robić bo my nie pijemy), albo przeterminowane czekoladki, które ląduja w koszu na śmieci to głośno sie krzyczy o łapówkach! A składki ubezpieczeniowe, które płacimy sa śmiesznie niskie wobec rzeczywistych kosztów leczenia np. ostrych zespołów wieńcowych, niektórych nowotworów czy skutków wypadków samochodówych. I jeszcze sprawa krwi. Wiadomo , brakuje jej jak wszystkiego. Rodzniny często uwazaja, że nie oddadzą dla ciężko chorych bliskich , bo to sprawa szpitala i niech się martwią lekarze! Ja mam rzadka grupe krwi i jestem "dobrowolnym ,przymusowym, honorowym i bezinteresownym a także wieloletnim dawcą.Po prostu żal mi ludzi, których nie mozna operować z braku krwi, a tylko zabieg ratuje im zycie. Nie dalej jak tydzień temu w nocy jeździłam na PRYWATNĄ prośbę męża, który musiał operować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar zwolnij się ze szpitala i poszukaj innej pracy IP: *.skorosze.2a.pl 19.07.03, 12:13 Gość portalu: E.T napisał(a): > Jestem anestezjologiem, mąż chirurgiem i dobrze wiemy, ze ludzie wyszczekani są > > tylko u cioci na imieninach, internetowym forum albo w gazetach. Jak cos sie > dzieje- wypadek samochodowy, zawał,nagłe zachorowanie to jakoś dziwnie nie walą > > do prywatnych kliniki, w których brak , najczęściej odpowiedniego i drogiego > sprzetu do ratowania zycia, tylko karetka na sygnale wiezie ich do szpitala. I > ich życie ratowane jest właśnie przez ludzi zarabiających 900-1500 PLN. A jak w Państwo polskie zawzięcie blokuje możliwość tworzenia prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Wiec gdzie mają szukać pomocy ofiary wypadków i "nagłe przypadki"? Państwo polskie nie potrafi ddobrze zpłacić zatrudnianym przez siebiee lekarzom, a jednocześnie blokuje im mozliwość zarabiania. W związku z tym racjonalnym zachowaniem źle opłacanego pracownika powinno byc poszukanie innej pracy - w swojej lub w innej branży. POszukajcie sobie pracy w firmie farmaceutycznej albo otwórzcie budkę z hamburgerami - cokolwiek, byleby zarabiać WIĘCEJ. A wwy nie robicie nic tylko narzekacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T Re: zwolnij się ze szpitala i poszukaj innej prac IP: *.chello.pl 19.07.03, 13:49 Gdyby to zrobili WSZYSCY LEKARZE a prędzej czy później do tego dojdzie po prostu NIE BĘDZIE MIAŁ WAS KTO LECZYĆ CZYLI MÓWIĄC BRUTALNIE POWYMIERACIE!!!!!!! My damy sobie radę w ramach tzw. kolezeńskiej samopomocy ( jestesmy jednak dość solidarnym środowiskiem), a inni......sami tego chcieli. A wtedy przypomnicie sobie słowa pewnego wieszcza "Ile Cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto cię stracił", ale będzie juz za późno. Po takim dictum, żadna siła nie zmusi mnie do oddania choć raz krwi dla potrzebującego człowieka. W tym przypadku ani Sąd, ani samorząd lekarski, ani dziennikarze, ani rodziny NIKT NIC MI NIE ZROBI. Trudno nie wszyscy musza zyć- skoro nie potraficie docenić tego co dla was robimy i proponujecie nam stoiska z hamburgerami. P.S. Jesli Ty lub ktos z Twoich najblizszych będzie w potrzebie ( zawał, pilna operacja lub wypadek a pomoc nie nadejdzie na czas- przypomnij sobie ten post). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar jestem tego świadom IP: *.skorosze.2a.pl 19.07.03, 14:00 Gość portalu: E.T napisał(a): > Gdyby to zrobili WSZYSCY LEKARZE a prędzej czy później do tego dojdzie po > prostu NIE BĘDZIE MIAŁ WAS KTO LECZYĆ CZYLI MÓWIĄC BRUTALNIE POWYMIERACIE!!!!!! > ! > My damy sobie radę w ramach tzw. kolezeńskiej samopomocy ( jestesmy jednak dość > > solidarnym środowiskiem), a inni......sami tego chcieli. A wtedy przypomnicie > sobie słowa pewnego wieszcza "Ile Cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto cię > stracił", ale będzie juz za późno. > Po takim dictum, żadna siła nie zmusi mnie do oddania choć raz krwi dla > potrzebującego człowieka. W tym przypadku ani Sąd, ani samorząd lekarski, ani > dziennikarze, ani rodziny NIKT NIC MI NIE ZROBI. Trudno nie wszyscy musza zyć- > skoro nie potraficie docenić tego co dla was robimy i proponujecie nam stoiska > z hamburgerami. > P.S. Jesli Ty lub ktos z Twoich najblizszych będzie w potrzebie ( zawał, pilna > operacja lub wypadek a pomoc nie nadejdzie na czas- przypomnij sobie ten post). Jestem doskonale świadomy tego, że jako potencjalny pacjent w przypadku zwolnienia się z pracy wszystkich lekarzy moge nie uzyskc pomocy. Niemniej jednak aby uzdrowić pewną sytuację, jedynym wyjsciem jest cześto radykalnee posucnięcie - operacja chirurgiczna lub wręcz usunięcie jakiegoś organu. Czasem nie da się już czegoś wyremontować - trzeba zburzyć i zbudować od nowa. Taak własnie jest być może ze służbą zdrowia. Natomiast nie sądzę, aby państwo jako lekarze zdołali przeżyć lecząc sie tylko nawzajem i nie sprzedająć swoich usług NA WARUNKACH RYNKOWYCH. Musicie przecież jeszcze coś jeść, w coś się ubierać i gdzies mieszkać oraz (być może) macie też inne bardziej abstrakcyjne potrzeby, takie jak szeroko pojęta rozrywka i przyjemności, któree tez kosztują. Dlatego będziecie musieeli sprzedawać swoje usługi. Zachęcam was do tego, aby porzucić misję, której nikt jak się okazuje nie docenia, a zając się PRACĄ ZAROBKOWĄ. Proszę mi nie brać za złe, że ja chcę dla was DOBRZE. Kazdy powinien martwić sie o siebie, a nie o innych. Skoro nikt nie chce zadbać o was - zadbaajcie o siebie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do E.T. IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 18:06 Przepraszam, tak jestem zbulwerowana ze niechcacy wyslalam pustego posta. Ja chyle czola przed Toba i Twoim Mezem. Zaczelam czytac ten watek i doszlam do Twojej wypowiedzi i odpowiedzi Mar. I zagotowalam sie. To jest nie moralne ze zarabiacie tyle i podziwiam Was za pasje, oddanie i trud. Ja nie wytrzymalam, ale mi bylo latwiej w moich rekach nie lezalo zycie ludzkie. Gdy mialam praktyki na wydziale anestezjologii zapytalam lekarza dlaczego wybral to co wybral. Powiedzial mi, ze to jest zawod w ktorym zaden czlowiek nie moze nic po nim poprawic - zostaje tylko Bog. I gdy czytalam twego posta to jego slowa od razu zadzwieczaly mi w uszach. To jest niesamowity zawod ktorego nie mozna porownac z zadnym innym. Nawet nie chce sobie wyobrazac co musialas czuc cztajac post polglowka Mar. Gdyby tylko mial to wypisane na czole kim jest i co mysli nie powinien w ogole przekraczac progu szpitala w poszukiwaniu pomocy. I chyba najbardzej bolesne jest nie niska placa tylko brak odrobiny wdziecznosci, to zabija wszystko. Ja jestem stomatologiem i zarabialam w Polsce wiecej niz ty (-do Mar- BO MIALAM TAKA MOZLIWOSC!!!) pracowalam zawsze w prywatnym gabinecie. Pracowalam po 12 godz dziennie, przestalam, w momencie jak po dwunastej godzinie pracy i kolejnym pacjencie z bolem najzwyczajniej w swiecie sie zwymiotowalam. Zasuwalam tak bo moj maz po architekturze wnetrz w Akademii Sztuk Pieknych z trudem zarabial jakiekolwiek pieniadze. I ktoregos dnia spakowalismy sie i wyjechalismy z kraju. Do tego dochodzil brak realnych mozliwosci dla mnie na zrobienie specjalizacji. Teraz jest tak ze ja pracuje jako asystentka stomatologiczna i zarabiam pianiadze takie jak w Polsce jako lekarz a moj maz nie moze opedzic sie od zlecen. Powiem tylko, ze zawod swoj bardzo kocham i nie moge doczekac sie UE gdy moj dyplom bedzie normalnie uznawany i znow bede po wlasciwej stronie fotela... Bardzo serdecznie Cie Pozdrawiam Wroclaw (kiedys) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar do mai IP: *.skorosze.2a.pl 19.07.03, 18:31 Gość portalu: maja napisał(a): > Przepraszam, > tak jestem zbulwerowana ze niechcacy wyslalam pustego posta. > Ja chyle czola przed Toba i Twoim Mezem. Zaczelam czytac ten > watek i doszlam do Twojej wypowiedzi i odpowiedzi Mar. I > zagotowalam sie. > To jest nie moralne ze zarabiacie tyle i podziwiam Was za pasje, > oddanie i trud. > Ja nie wytrzymalam, ale mi bylo latwiej w moich rekach nie > lezalo zycie ludzkie. Gdy mialam praktyki na wydziale > anestezjologii zapytalam lekarza dlaczego wybral to co wybral. > Powiedzial mi, ze to jest zawod w ktorym zaden czlowiek nie moze > nic po nim poprawic - zostaje tylko Bog. > I gdy czytalam twego posta to jego slowa od razu zadzwieczaly mi > w uszach. To jest niesamowity zawod ktorego nie mozna porownac z > zadnym innym. Nawet nie chce sobie wyobrazac co musialas czuc > cztajac post polglowka Mar. Gdyby tylko mial to wypisane na > czole kim jest i co mysli nie powinien w ogole przekraczac progu > szpitala w poszukiwaniu pomocy. > I chyba najbardzej bolesne jest nie niska placa tylko brak > odrobiny wdziecznosci, to zabija wszystko. > Ja jestem stomatologiem i zarabialam w Polsce wiecej niz ty (-do > Mar- BO MIALAM TAKA MOZLIWOSC!!!) pracowalam zawsze w prywatnym > gabinecie. Pracowalam po 12 godz dziennie, przestalam, w > momencie jak po dwunastej godzinie pracy i kolejnym pacjencie z > bolem najzwyczajniej w swiecie sie zwymiotowalam. Zasuwalam tak > bo moj maz po architekturze wnetrz w Akademii Sztuk Pieknych z > trudem zarabial jakiekolwiek pieniadze. > I ktoregos dnia spakowalismy sie i wyjechalismy z kraju. Do tego > dochodzil brak realnych mozliwosci dla mnie na zrobienie > specjalizacji. > Teraz jest tak ze ja pracuje jako asystentka stomatologiczna i > zarabiam pianiadze takie jak w Polsce jako lekarz a moj maz nie > moze opedzic sie od zlecen. > Powiem tylko, ze zawod swoj bardzo kocham i nie moge doczekac > sie UE gdy moj dyplom bedzie normalnie uznawany i znow bede po > wlasciwej stronie fotela... Nazywasz mnie połgłówkiem, a zrobiłaś dokładnie tak jak ja radzę - poszukałaś alternatywnego sposobu zarabiania pieniędzy. Tak powinien robic każdy - a nie biadolić, że mu źle. Ja się na medycynie nie znam, ale znam się na ekonomii. Nie doreadzam nikumu jak ma usypiać pacjentów ani wyrywać zęby, ale JAK SOBIE POPRAWIĆ BYT w określonych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do mai IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 18:40 > Nazywasz mnie połgłówkiem, a zrobiłaś dokładnie tak jak ja radzę - poszukałaś > alternatywnego sposobu zarabiania pieniędzy. Tak powinien robic każdy - a nie > biadolić, że mu źle. Ja się na medycynie nie znam, ale znam się na ekonomii. > Nie doreadzam nikumu jak ma usypiać pacjentów ani wyrywać zęby, ale JAK SOBIE > POPRAWIĆ BYT w określonych okolicznościach. Dla mnie jestes polglowkiem jak wiekszosc polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
alsu Re: ale internet macie za daarmo 17.07.03, 08:03 Gość portalu: Mar napisał(a): > bo żonka za panstwowe (podatników) pienniądze buszuje po artykułach w wyborczej > > zamiast PRACOWAĆ! > > A lekarze, którzy uważają, że mają za mało powinni pozwalniac sie z pracy i > zakładac prywatne praktyki, a nie narzekać. Kto was zmusza do zapierdalania za > marne grosze? Niestety, ale muszę się zgodzić. Pomimo, że co miesiąc odprowadzam składki i to niemałe i w ogóle nie korzystam z państwowej służby zdrowia to dwa lata temu kiedy musiałam mieć operację wybuliłam 2 tys. w państwowym szpitalu (lekarz się tłumaczył, że on zarabia 1.600 brutto). Niech lekarze nie marudzą nikt im nie kazał wybierać takiego zawodu a jeżeli już zdecydowali się wykonywać taką profesję to powinni wykonywać swoje obowiązki a nie marudzić (na razie i tak mają dobrze, bo nie muszą płacić wielomilionowych odszkodowań za swoje błędy, ale mam nadzieję, że niedługo to się zmieni). Alsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: ale internet macie za daarmo IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:11 Ludzie są tylko ludźmi, czy to księża, profesorowie czy lekarze. Współczuję, że tak trafiłeś, ale to nie daje Ci prawa do osądzania całego środowiska. A 1600 brutto za bardzo odpowiedzialną i ciężką pracę to naprawdę żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: ale internet macie za daarmo IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:08 OK, od jutra wszyscy państwowi lekarze zakładają prywatne praktyki i w razie wypadku szanownego Mar odwiezie prywatne pogotowie (odpłatnie) do prywatnego szpitala (płatnego jak cholera). A gdzie Ty masz internet za darmo? Bo napewno nie w szpitalach lub przychodniach. Jeżeli już to w domu za ciężko zapracowane pieniądza. Odpowiedz Link Zgłoś
kamele Re: ale internet macie za daarmo 17.07.03, 10:15 JA sie zgadzam, place ZUS-u tyle, ze jak bym mial sie leczyc prywatnie, to wyszloby i taniej i lepiej i szybciej i jeszcze moze bym cos zaoszczedzil, a tak dajwe do panstwowej kasy i wszyscy maja mnie w dupie; i lekarze i ZUS. A ja mam w dupie Was, tylko dlaczego musze placic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: ale internet macie za daarmo IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:16 Pytanie do rządu, nie do lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar z domu? - kprm.gov.pl???? IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 10:39 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > OK, od jutra wszyscy państwowi lekarze zakładają prywatne > praktyki i w razie wypadku szanownego Mar odwiezie prywatne > pogotowie (odpłatnie) do prywatnego szpitala (płatnego jak > cholera). > A gdzie Ty masz internet za darmo? Bo napewno nie w szpitalach > lub przychodniach. Jeżeli już to w domu za ciężko zapracowane > pieniądza. co ty babo gadasz, przecież widać jak na dłoni skąd piszesz. I jeszcze na rząd napierdalasz, a sama tam pracujesz. Idź do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: z domu? - kprm.gov.pl???? IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:49 A czy ja jestem lekarzem? Nie. Jestem pracownikiem cywilnym i mam swoje zdanie. Poznaj temat, koleś, potem się wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar ale twój chłop jest lekarzem IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 10:52 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > A czy ja jestem lekarzem? Nie. Jestem pracownikiem cywilnym i > mam swoje zdanie. Poznaj temat, koleś, potem się wypowiadaj. Wracaj do roboty, biurwo! Jak twój chłop pracuje tak samo uczciwie jak ty to powinni go wypieprzyć z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: ale twój chłop jest lekarzem IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:54 Gratuluję obycia i kultury! Słownictwo zbiega się z poglądami. Dla Twojej wiadomości, buraku, siedz sobie w domu na urlopie i sama płacę za połaczenia. A tobie nie życzę podobnego tobie buraczanego rozmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: ale twój chłop jest lekarzem IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 10:57 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > Gratuluję obycia i kultury! Słownictwo zbiega się z poglądami. Przercież ty masz poglądy bolszewickie, a nie ja - a wiadomo z jakiej warstwy bolszewia się wywodzi. > Dla Twojej wiadomości, buraku, siedz sobie w domu na urlopie i > sama płacę za połaczenia. A tobie nie życzę podobnego tobie > buraczanego rozmówcy. A co masz do mieszkańców wsi? Zobacz skąd masz papiery 'miastowa damo'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: ale twój chłop jest lekarzem IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 11:00 Nie mam nic do wsi, kotku, burakiem można być niezależnie od pochodzenia - to kwestia charakteru. A jak chcesz wiedzieć, moja rodzina osiedliła się w Warszawie pod koniec VI wieku. Gratuluję jeszcze raz znajomości tematu - bolszewicy postulowali równą płacę, a nie płacę w zależności od umiejętności, odpowiedzialności i... wiedzy, oraz wysiłku włożonego w jej zdobycie. Do książek, kolego, do książek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: ale twój chłop jest lekarzem IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 11:03 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > Nie mam nic do wsi, kotku, burakiem można być niezależnie od > pochodzenia - to kwestia charakteru. A jak chcesz wiedzieć, moja > rodzina osiedliła się w Warszawie pod koniec VI wieku. Ciekawe gdzieś na to znalazła dokumenty? W VI wieku to na miejscu dzisiejszej Warszawy puszcza dzika rosła, a miejscowy naród jadł surowe mieso albo siebie nawzajem. Gratuluję > jeszcze raz znajomości tematu - bolszewicy postulowali równą > płacę, a nie płacę w zależności od umiejętności, > odpowiedzialności i... wiedzy, oraz wysiłku włożonego w jej > zdobycie. Do książek, kolego, do książek... Nie ważne co postulowali, a co ROBILI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: ale twój chłop jest lekarzem IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 11:07 Gród na Starym Bródnie istniał od X w., później ośrodek grodowy przeniesiony został na skarpę wiślaną. Stara Warszawa otrzymała prawa miejskie na przełomie XIII i XIV w., znaczny rozwój, wzrost znaczenia i zamożności. Od czasów księcia Janusza I (1374- 1429) stolica Mazowsza. W 1526 r. weszła w skład Korony... i tak dalej... I co, nie trzeba uzupełnic wykształcenia? Wybacz, ale Twój poziom nie jest zbyt wysoki - zamiast z Tobą rozmawiać, idę z dzieckiem do parku - przynajmniej spędzę kilka godzin bardziej pouczająco. Pa, kolego Mar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: ale twój chłop jest lekarzem IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 11:31 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > Gród na Starym Bródnie istniał od X w., później ośrodek grodowy > przeniesiony został na skarpę wiślaną. Stara Warszawa otrzymała > prawa miejskie na przełomie XIII i XIV w., znaczny rozwój, > wzrost znaczenia i zamożności. Od czasów księcia Janusza I (1374- > 1429) stolica Mazowsza. W 1526 r. weszła w skład Korony... i tak > dalej... > I co, nie trzeba uzupełnic wykształcenia? Wybacz, ale Twój > poziom nie jest zbyt wysoki - zamiast z Tobą rozmawiać, idę z > dzieckiem do parku - przynajmniej spędzę kilka godzin bardziej > pouczająco. Pa, kolego Mar! A po kiego ch... mi takie informacje. Ale jak już zaczęłaś to jakoś zgrabnie pominelaś milczeniem 4 wieku swojej rodziny w Warszawie, której jeszcze nie było (od VI w.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T Re: ale twój chłop jest lekarzem IP: *.chello.pl 19.07.03, 13:57 Gosiu, takie buraki jak Mar potrafia obrażać tylko na internetowym forum. Leżąc na stole /łózku i wijąc sie w bólu zawałowym, wchodzą do d..y bez wazeliny i gdyby mogli cofnąć czas gotowi by mi byli buty co rano czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: z domu? - kprm.gov.pl???? IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:50 A dla Twojej wiadomości: z tego konta można korzystać będąc w domu i samemu za to płacac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar nie omieszkam sprawdzić IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 10:53 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > A dla Twojej wiadomości: z tego konta można korzystać będąc w > domu i samemu za to płacac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: nie omieszkam sprawdzić IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:55 Zdrowia szczęścia. Zwłaszcza zdrowia, gdyż przy takim nastawieniu do lekarzy jest ci bardzo potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar dziękuję IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 10:58 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > Zdrowia szczęścia. Zwłaszcza zdrowia, gdyż przy takim > nastawieniu do lekarzy jest ci bardzo potrzebne. Ja bym raczej powiedział, że "przy takim nastawieniu lekarzy do pacjenta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: dziękuję IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 11:01 Jak widać, w niektórych przypadkach to nastawienie może być wzajemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar mnie wolno IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 11:04 Gość portalu: GosiaP napisał(a): > Jak widać, w niektórych przypadkach to nastawienie może być > wzajemne. BO JA PŁACĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Re: ale internet macie za daarmo IP: *.chello.pl 19.07.03, 13:53 Gosiu, nie denerwuj sie, bo szkoda zdrowia. Od dzis bedę namawiała wszystkich do wykonywania obowiązków "stąd dotąd" i ani troche więcej. Pracuje do 15.00 i o tej godzinie opuszcze szpital, żeby sie miało dziać niewiadomo co. Wyłączam komórkę ( prrywatną), niech sobie młodszy dyżurant radzi sam, a jak sobie nie poradzi to trudno. Szkoda poświęcenia dla takich ludzi jak Mar. Odpowiedz Link Zgłoś
kamele Re: Kto ile zarabia? 17.07.03, 10:20 A tak na marginesie, lekarze, to lapowkarze i nieroby. Niedawno poszedlem do Brodnowskiego na ostry dyzur w niedziele, bo podejrzewalem zwichniecie reki, a poza tym bardzo mnie bolalo, w pokoju siedzialo cale towrzystwo nierobow i powiedzieli, ze jesli nie mialem wypadku, to zebym przyszedl jutro normalnie do przychodni. Nawet nie zobaczyl co mi jest, tcy sa dzisiejsi lekarze !!! Chamstwo i nierobstwo i tylko reve wystawia, zeby kase wziasc. Inni moi znajomi maja podobne doswiadczenia z ta grupa zawodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: Kto ile zarabia? IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:24 Nie wiesz, o czym mówisz. Lekarze są tak obłożeni limitami, że czasem nie wolno im ręką ruszyć, aby nie narazić się na oskarżenie o przekraczanie limitów/budżetu/dyscypliny finansowej, itp. Mój mąż, neurolog, gdy zlecił kiedyś o 2 badania (poważne i niezbędne, jak się opkazało) więcej niż wynosił limit z własnej kieszeni przez pół roku je spłacał. Też pretensje do rządu, nie do lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamele Re: Kto ile zarabia? 17.07.03, 10:31 Wszyscy zwalaja na kogos innego. Rozmyta odpowiedzialnosc, Rzad by powiedzial, ze ma za malo pieniedzy i tez by winnych nie bylo. Lekarz moze chociaz zobaczyc co sie stalo, przeciez nie kaze mu robic operacji, ani dawac lekarstw, tylko zobaczyc, zdiagnozowac i zalecic kuracje, a Ci w Brodnowskim nieroby cholerne w fotelikach sobie siedza, kaqwke popijaja i mowia , ze jak nie z wypadku to won. I nawet nie spojrzal jeden z drugim. Jestem przeciwko lekarzom, bo to chory krag lapowkarzy, tak jak i innych kast w naszym chorym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: Kto ile zarabia? IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:33 Tak jak koledze z opinni wyżej współczuję Ci, że Cię coś takiego spotkało. Ale powtarzam: NIE DAJE TO PRAWA DO OSĄDZANIA WSZYSTKICH!!! Bądź uczciwy: nigdy nie spotkałeś dobrego, życzliwego lekarza? NIe obrażaj, bo Ciebie też ktoś może fałszywie osądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kamele Re: Kto ile zarabia? 17.07.03, 10:38 spotkalem zyczliwego lekarza, jak bylem bardzo maly. a od kilkunastu lat, nie spotkalem zyczliwegi i prawdziwego lekarza, chyba, ze mowilem, ze przyszedlem od dyrektora takiego to a takiego, albo slono placilem, to wtedy sa bardzo zyczliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: Kto ile zarabia? IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:42 Kochany... znów same ogólniki... Wiesz, ilu jest lekarzy w Polsce? Spotkałeś wszystkich? Pozostaje współczuć, że tak Cię choroby trapią... A na poważnie, ja też, żona lekarza, spotkałam niejedną świnię w białym fartuchu, ale na jedną świnię przypadało wiele osób cudownych, oddanych pracy i ludziom, chętnych do pomocy, ale opłacanych 700 - 1000 zł brutto - to chyba nie jest w porządku?. Proszę, NIE GENERALIZUJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar czemu weterynarze nie protestują IP: *.skorosze.2a.pl 17.07.03, 10:46 w weterynarii wszystko jest jasne - jest kasa, jest usługa - nie ma kasy, wynocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaP Re: czemu weterynarze nie protestują IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 10:48 Jasne, to tak samo, jak w medycynie. Wiesz ile może dostać lekarz na kontrakcie za zbadanie 1 człowieka? 1 zł brutto. Jest usługa - jest kasa, tylko, że żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Nowak-pielęgniarka Re: Kto ile zarabia? IP: *.imid.med.pl 17.07.03, 13:58 Dzień dobry, jestem pielęgniarką z Instytutu Matki i Dziecka, zarabiam netto 870zł miesięcznie, nie mam mieszkania, czasu, ani siły na życie, co jeszcze mam oddać innym ludziom Panie Dyrektorze????? Odpowiedz Link Zgłoś
alsu Re: Kto ile zarabia? 17.07.03, 15:10 Gość portalu: A.Nowak-pielęgniarka napisał(a): > Dzień dobry, jestem pielęgniarką z Instytutu Matki i Dziecka, > zarabiam netto 870zł miesięcznie, nie mam mieszkania, czasu, > ani siły na życie, co jeszcze mam oddać innym ludziom Panie > Dyrektorze????? Ok pensja jest nędzna, ale czy przy podejmowaniu decyzji o wykonywanym zawodzie ktoś Panią zmuszał do jego wyboru? Jakie są pensje w służbie zdrowia każdy wie od dawna i nie widać na razie szans na ich zmianę, ale jeżeli ktoś się podejmuje pracy (nawet za bardzo kiepskie wynagrodzenie) to powinien ją sumiennie i rzetelnie wykonywać a nie narzekać. Alsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Kto ile zarabia? IP: *.proxy.aol.com 17.07.03, 15:51 alsu napisała: > Gość portalu: A.Nowak-pielęgniarka napisał(a): > > > Dzień dobry, jestem pielęgniarką z Instytutu Matki i Dziecka, > > zarabiam netto 870zł miesięcznie, nie mam mieszkania, czasu, > > ani siły na życie, co jeszcze mam oddać innym ludziom Panie > > Dyrektorze????? > > > Ok pensja jest nędzna, ale czy przy podejmowaniu decyzji o wykonywanym zawodzie > > ktoś Panią zmuszał do jego wyboru? Jakie są pensje w służbie zdrowia każdy wie > od dawna i nie widać na razie szans na ich zmianę, ale jeżeli ktoś się > podejmuje pracy (nawet za bardzo kiepskie wynagrodzenie) to powinien ją > sumiennie i rzetelnie wykonywać a nie narzekać. > > Alsu Widzisz. Tak juz jest w zyciu, ze "fortuna kolem sie toczy". Wybierajac zawod dzisiaj, nie masz pojecia ile bedziesz zarabial za 20-30 lat. Wtedy, kiedy wiele osob dzisiejszego personelu medycznego wybieralo swoj zawod, place w tym sektorze nie wykazywaly tak drastycznych dysproporcji w porownaniu do innych zawodow. Ostrzegam cie jednak, ze dzisiejsze dysproporcje beda mialy tragiczny wplyw na ILOSC i JAKOSC polskiej kadry medycznej w przyszlosci. Nie radze ci wiec chorowac w Polsce za 10-20 lat. A moze jest to celowa polityka kadrowa prowadzaca do ochrony funduszu emerytalnego??? Mam nadzieje ze rozumiecie co mam na mysli?? Odpowiedz Link Zgłoś
_jana Re: Kto ile zarabia? 19.07.03, 01:16 Nie wiem na jakim oddziale Pani pracuje,ale jeśli na położniczym i obsługuje Pani matki z dziećmi, to nie powinnyście dostać nawet tych 800 zł. Na pewno większość z Was nawet na tyle nie zasługuje.Wasza praca i stosunek do kobiet jest fatalny,a pobyt na tym oddziale to trauma na kilka lat. Z tylu pielęgniarek może 2 były porządne. Jaka praca taka płaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T Re: Kto ile zarabia? IP: *.chello.pl 19.07.03, 14:06 Im więcej takich wypowiedzi jak Wasze tym bardziej mamy ochotę albo wyjechać ( chcą nas w Europie bo jestesmy wykształceni i zarabiac będziemy więcej w euro niz w złotówkach), albo sie sprywatyzować, albo odejść od zawodu. I tak niebawem, w ciągu 8-10 lat się stanie. Słuzba zdrowia będzie bardzo wysoko płatna. Nikt nie tknie pacjenta bezinteresownie ( vide Stany, Francja) a gdy przywiezie się kogoś wymagającego pilnego zabiegu to najpierw czek a potem zabieg. Nie masz kasy - trudno. Selekcja.Wtedy zatęsknicie do tego co jest dziś, ale będzie zbyt późno. Czego wszystkim szczerze i serdecznie zyczę! P.S. Po takiej reformie, moim problemem będzie nie to za co pojechac na urlop tylko dokąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar ALE INACZEJ SĘ NIE DA! IP: *.skorosze.2a.pl 19.07.03, 19:11 Gość portalu: E.T napisał(a): > Im więcej takich wypowiedzi jak Wasze tym bardziej mamy ochotę albo wyjechać ( > chcą nas w Europie bo jestesmy wykształceni i zarabiac będziemy więcej w euro > niz w złotówkach), albo sie sprywatyzować, albo odejść od zawodu. I tak > niebawem, w ciągu 8-10 lat się stanie. Słuzba zdrowia będzie bardzo wysoko > płatna. Nikt nie tknie pacjenta bezinteresownie ( vide Stany, Francja) a gdy > przywiezie się kogoś wymagającego pilnego zabiegu to najpierw czek a potem > zabieg. Nie masz kasy - trudno. Selekcja.Wtedy zatęsknicie do tego co jest > dziś, ale będzie zbyt późno. Czego wszystkim szczerze i serdecznie zyczę! > P.S. Po takiej reformie, moim problemem będzie nie to za co pojechac na urlop > tylko dokąd! I TAK POWINNO BYĆ - BO TO JEST ZDROWE i NORMALNE! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisio1 Re: Kto ile zarabia? 17.07.03, 14:59 a propos lekarzy to co porabiają dr mengele i dr potasik z lodzi, podobno oni tez slabo zarabiali i dlatego pavulonik byl im potrzebny.. pozdr dla sluzby zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakk Re: Kto ile zarabia? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 07:27 Chyba kompletnie nie rozumiem: co ma wspólnego płaca z misją, jaką jest niewątpliwie praca lekarza. Czy przysięga Hipokratesa mówi coś o związku przyczynowo-skutkowym między powyższymi czynnikami. Chiba ni, jak mawiano we Lwowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Kto ile zarabia? IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 19.07.03, 14:42 > Chyba kompletnie nie rozumiem: co ma wspólnego płaca z misją, jaką jest > niewątpliwie praca lekarza. Jaka misja, co Cię pokopało? Praca jak każda inna. Czy przysięga Hipokratesa mówi coś o związku > przyczynowo-skutkowym między powyższymi czynnikami. Nie mówi, ale ona nie jest tak do końca aktualna: popatrz na kilka cytatów "Mistrza mego w tej sztuce będę szanował (...), będę się dzielił z nim mieniem i na żądanie zaspokajał jego potrzeby: synów jego będę uważał za swoich braci" "Nie będę operował chorych na kamicę" Uważaj, żeby na kamicę nie zachorować :-))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kto ile zarabia? IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 18:29 I jak doszlam do tego momentu...Wow!!! jestem szczesliwa!!! ze tych smierdzacych, parszywych gnoi z Polski nie musze ogladac E.T. nie zastanawiaj sie, pakuj sie dzisaj i uciekaj z tego kraju Bo tam nie znajdziesz tego czego szukasz I zabierz jeszcze paru kolegow ze soba!!! Z tego kraju trzeba uciekac, tak wypier..., bo inaczej swoje zycie stracisz i wtedy nikt ci nie pomoze JUZ SIE SKONCZYLY CZASY JUDYMOW!!! Niech te oblesne etc polglowki lecza sie same Ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu, ja MAM TO W DUPIE!!!!!! I niech ich wszystkich szlag trafi tego im szczerze zycze!! UF! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Kto ile zarabia? IP: *.skorosze.2a.pl 19.07.03, 18:34 Gość portalu: maja napisał(a): > I jak doszlam do tego momentu...Wow!!! jestem szczesliwa!!! > ze tych smierdzacych, parszywych gnoi z Polski nie musze ogladac > E.T. nie zastanawiaj sie, pakuj sie dzisaj i uciekaj z tego kraju > Bo tam nie znajdziesz tego czego szukasz > I zabierz jeszcze paru kolegow ze soba!!! > Z tego kraju trzeba uciekac, tak wypier..., bo inaczej swoje > zycie stracisz i wtedy nikt ci nie pomoze > JUZ SIE SKONCZYLY CZASY JUDYMOW!!! Niech te oblesne etc > polglowki lecza sie same > Ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu, ja MAM TO W DUPIE!!!!!! > I niech ich wszystkich szlag trafi > tego im szczerze zycze!! > UF! Mam wrażenie, że mówiąc "oblesne półgowki" masz na myśli pacjentów. A przeciez top nie pacjeci wymyslają chory system opieki medycznej. Zastanów się dlaczego tam gdzie mieszkasz jest ci lepiej niż tu i kto jest temu winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kto ile zarabia? IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 18:55 Gość portalu: Mar napisał(a): > Gość portalu: maja napisał(a): > > > I jak doszlam do tego momentu...Wow!!! jestem szczesliwa!!! > > ze tych smierdzacych, parszywych gnoi z Polski nie musze ogladac > > E.T. nie zastanawiaj sie, pakuj sie dzisaj i uciekaj z tego kraju > > Bo tam nie znajdziesz tego czego szukasz > > I zabierz jeszcze paru kolegow ze soba!!! > > Z tego kraju trzeba uciekac, tak wypier..., bo inaczej swoje > > zycie stracisz i wtedy nikt ci nie pomoze > > JUZ SIE SKONCZYLY CZASY JUDYMOW!!! Niech te oblesne etc > > polglowki lecza sie same > > Ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu, ja MAM TO W DUPIE!!!!!! > > I niech ich wszystkich szlag trafi > > tego im szczerze zycze!! > > UF! > > Mam wrażenie, że mówiąc "oblesne półgowki" masz na myśli pacjentów. A przeciez > top nie pacjeci wymyslają chory system opieki medycznej. Zastanów się dlaczego > tam gdzie mieszkasz jest ci lepiej niż tu i kto jest temu winien. To jest tragiczne co piszesz bo to swiadczy o tym jak krotkowzroczna jest twoja ekonomia, jak w ogole nie masz pojecia o czym piszesz, o kulturze nie wspomne. Moi pacjenci byli mi wdzieczni a ja bylam im wdzieczna za ich wdziecznosc. Ja mialam ta przewage, ze NIE LECZYLAM ZA DARMO!!! i jak mi ktos nie zaplacil 20zl ZA PRZEGLAD! to go nie leczylam. A wzgledy ekonomiczne z mojej strony byly drugorzedne, ty w ogole nie masz pojecia co to znaczy wykonywac zawod, ktory sie kocha, a potem nie moc go wykonywac. Zal mi ciebie, a wlasciwie nie - jestes mi obojetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar na wszystkmim się znasz IP: *.skorosze.2a.pl 19.07.03, 19:09 na grzebaniu w zębach, na kulturze, na ekonomii... Takas mądra, a ani w Polsce ani za granicą nie możesz se znaleźć miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: na wszystkmim się znasz IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 19:51 Gość portalu: Mar napisał(a): > na grzebaniu w zębach, na kulturze, na ekonomii... Takas mądra, a ani w Polsce > ani za granicą nie możesz se znaleźć miejsca. Ja z toba dyskusje skonczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: na wszystkmim się znasz IP: *.skorosze.2a.pl 19.07.03, 20:05 Gość portalu: maja napisał(a): > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > na grzebaniu w zębach, na kulturze, na ekonomii... Takas mądra, a ani w > Polsce > > ani za granicą nie możesz se znaleźć miejsca. > > Ja z toba dyskusje skonczylam. Słusznie - jak brak argumentów to najlepie zamknąć dziób. Odpowiedz Link Zgłoś
glodn-y Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu 19.07.03, 19:01 za bajpasy na Spartańsliej. co do maji dobrze zrobiłaś wal kase,a smród został w Polsce ps całe szczęście że wypierdziało cie od nas WAL KASE ps.2 forumój sie tam gdzie nie ma smrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 19:09 bydlo Odpowiedz Link Zgłoś
glodn-y Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu 19.07.03, 19:16 Gość portalu: maja napisał(a): > bydlo weterynarz czy pomoc wyrwizęba? nie dziwię się że smród ci doskwiera! ale napisz co myślisz o OŚMIU TYSIĄCACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 19:20 glodn-y napisał: > Gość portalu: maja napisał(a): > > > bydlo > > weterynarz czy pomoc wyrwizęba? > nie dziwię się że smród ci doskwiera! > > ale napisz co myślisz o OŚMIU TYSIĄCACH trzeba bylo nie placic Odpowiedz Link Zgłoś
glodn-y Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu 19.07.03, 19:29 Gość portalu: maja napisał(a): > > > > ale napisz co myślisz o OŚMIU TYSIĄCACH > > > > trzeba bylo nie placic Ciekaw jestem co Byś zrobiła gdyby chodziło o twoją babcię. A powiedzieliby ci że rejon babci to Grójec a tam tego typu zabiegów się nie przeprowadza. myślisz że stara to niech z..(80 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 19:32 > > Ciekaw jestem co Byś zrobiła gdyby chodziło o twoją > babcię. A powiedzieliby ci że rejon babci to Grójec > a tam tego typu zabiegów się nie przeprowadza. > myślisz że stara to niech z..(80 lat) Nie, wcale tak nie mysle, ale nigdzie na swiecie taniej bys tego nie zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
glodn-y Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu 19.07.03, 19:46 Gość portalu: maja napisał(a): > Nie, wcale tak nie mysle, ale nigdzie na swiecie taniej bys tego nie zrobil > Jeśli tak to pokaż mi kraj,gdzie na nie swoim sprzęcie, i nie w swoim szpitalu można tak zarabiać. ps Nie mam zamiaru gnoić wszystkich lekarzy, znam lekarza który nie chciał , mimo że sam chciałem dać(prawdę mówiąc nachalnie) ale realia są takie jakie stworzyliśmy. Nic nie jest białe ani czarne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 20:11 glodn-y napisał: > Gość portalu: maja napisał(a): > > > > Nie, wcale tak nie mysle, ale nigdzie na swiecie taniej bys tego nie zrobi > l > > > Jeśli tak to pokaż mi kraj,gdzie na nie swoim sprzęcie, > i nie w swoim szpitalu można tak zarabiać. Troche nie wiem o co ci chodzi. Rzadko ktory lekarz ma swoj sprzet i do tego swoj szpital zeby w nim pracowac. > ps > Nie mam zamiaru gnoić wszystkich lekarzy, > znam lekarza który nie chciał , mimo że > sam chciałem dać(prawdę mówiąc nachalnie) > ale realia są takie jakie stworzyliśmy. > Nic nie jest białe ani czarne A tu chodzi ci ze chciales dac lapowke a on biedak nie chcial wziac? Czy tak? Czemu nie powiesz tego otwarcie? Ja bralam, raz dostalam makaron, raz dostalam dwie pizze z Malty (pycha-takie na export byly), raz peto kielbasy, kurczaka (przydal sie bardzo bo akurat przed Wigilia), co tam jeszcze? aha raz dostalam rajstopy, ajerkoniak a o czekoladach nie wspominam. I ci pacjenci do tego placili pelne stawki, a chyba nie musze dodawac, ze wizyta u dentysty do najtanszych nie nalezy. Powiedz mi, ze byles jednym z tych najglosniejszych, ktorzy krzyczeli na lekarzy lapowkarze, zbrodniarze, zwyrodnialcy etc. Ja pamietam swoich pacjentow bardzo dobrze, i chociaz juz jakis czas jestem poza granicami wiem, ze moi pacjenci tez mnie pamietaja. Jestem pewna, ze gdybym wrocila do Polski to po tygodniu mialabym pelny kalendarz pacjentow. I wciaz urzymuje kontakt z klinika gdzie pracowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
glodn-y Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu 19.07.03, 20:41 Gość portalu: maja napisał(a): > >> > > A tu chodzi ci ze chciales dac lapowke a on biedak nie chcial wziac? > Czy tak? Czemu nie powiesz tego otwarcie? > Ja bralam, raz dostalam makaron, raz dostalam dwie pizze z Malty (pycha-takie > na export byly), raz peto kielbasy, kurczaka (przydal sie bardzo bo akurat > przed Wigilia), co tam jeszcze? aha raz dostalam rajstopy, ajerkoniak a o > czekoladach nie wspominam. I ci pacjenci do tego placili pelne stawki, a chyba > nie musze dodawac, ze wizyta u dentysty do najtanszych nie nalezy. > Powiedz mi, ze byles jednym z tych najglosniejszych, ktorzy krzyczeli na > lekarzy lapowkarze, zbrodniarze, zwyrodnialcy etc. > Ja pamietam swoich pacjentow bardzo dobrze, i chociaz juz jakis czas jestem > poza granicami wiem, ze moi pacjenci tez mnie pamietaja. Jestem pewna, ze > gdybym wrocila do Polski to po tygodniu mialabym pelny kalendarz pacjentow. > I wciaz urzymuje kontakt z klinika gdzie pracowalam. > > tak chciałem dać i to nie mało (chodzilo oojca) Powiedz mi jedno,czy tam gzie jesteś możesz wykonywać zabiegi prywatnie na sprzęcie i w pomieszczeniu nie opłacanym przez Ciebie ps CHOLERNIE boję sie dentysty , jeśt jakaś rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 21:22 glodn-y napisał: > > tak chciałem dać i to nie mało (chodzilo oojca) > Powiedz mi jedno,czy tam gzie jesteś możesz wykonywać zabiegi prywatnie > na sprzęcie i w pomieszczeniu nie opłacanym przez Ciebie > ps > CHOLERNIE boję sie dentysty , jeśt jakaś rada Rece opadaja, przeciez ja wyjechalam z kraju i tu pracuje jako asystentka stomatologiczna bo nikt nie uznaje mojego dyplomu z przyczyn czysto polityczych, dopiero po wejsciu do UE bede mogla normalnie pracowac. I uwierz mi na pewno nie bedzie mnie stac na oplacanie sprzetu i gabinetu (swoja droga nie widze nic w tym zlego), kazdy placi jakis czynsz, dzierzawe, czy splaca kredyt I prosze Cie nie pluj wiecej na lekarzy. E.T. jest lekarzem jakich malo! Ona oddala swoja krew dla obcego czlowieja, to nie byl jej obowiazek. Ja nie musze tego robic (ale zaczne) i to Ona powinna zarabiac 5 razy tyle co ja i cieszyc sie 10 razy wiekszym szacunkiem Jest potwornie przygnebiajace to co przeczytalam dzisiaj na tym forum. Jakby nie patrzec to w koncu stolica - przodujaca we wszystkim jak tu dumnie piszecie. I chyba sie zgodze - we wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
glodn-y Re: Kto ile zarabia? 8 tys, 2 lata temu 19.07.03, 21:39 Gość portalu: maja napisał(a): > glodn-y napisał: > > > > tak chciałem dać i to nie mało (chodzilo oojca) > > Powiedz mi jedno,czy tam gzie jesteś możesz wykonywać zabiegi prywatnie > > na sprzęcie i w pomieszczeniu nie opłacanym przez Ciebie > > ps > > CHOLERNIE boję sie dentysty , jeśt jakaś rada > > > Rece opadaja, > przeciez ja wyjechalam z kraju i tu pracuje jako asystentka stomatologiczna bo > nikt nie uznaje mojego dyplomu z przyczyn czysto polityczych, dopiero po > wejsciu do UE bede mogla normalnie pracowac. I uwierz mi na pewno nie bedzie > mnie stac na oplacanie sprzetu i gabinetu (swoja droga nie widze nic w tym > zlego), kazdy placi jakis czynsz, dzierzawe, czy splaca kredyt > > I prosze Cie nie pluj wiecej na lekarzy. > > E.T. jest lekarzem jakich malo! Ona oddala swoja krew dla obcego czlowieja, to > nie byl jej obowiazek. Ja nie musze tego robic (ale zaczne) i to Ona powinna > zarabiac 5 razy tyle co ja i cieszyc sie 10 razy wiekszym szacunkiem > > Jest potwornie przygnebiajace to co przeczytalam dzisiaj na tym forum. Jakby > nie patrzec to w koncu stolica - przodujaca we wszystkim jak tu dumnie > piszecie. I chyba sie zgodze - we wszystkim... Maju cały czas unikasz odpowiedzi. Spytam wprost, czy lekarz pracójący na państowym (czyli naszym,przeciez był socjalizm) sprzęcie na własny rachunek postępoje moralnie, ps E.T. kocham Ją za to co zrobiła wbrew tym wszystkim fiutom z tego forum,(znowu poniosło) ps2 problem w tym że coraz mniej E.T. a coraz więcej tych za 8 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re:Przepraszam za wirwizęba! poniosło.. IP: *.ipt.aol.com 19.07.03, 20:18 nieszkodzi, wszystkich nas ponosi, wszyscy mamy nerwy, i zazwyczaj sa zszargane a najbardziej chory to jest kraj, Ps. makaron byl z Malmy. Odpowiedz Link Zgłoś
glodn-y Re:Wyrwiząbku już Cię lubię! 19.07.03, 20:55 Wiesz za co ? Dletego że nie Jesteś zapiekła, i że,można pisać bez epitetów(jeszcze raz przepraszam} ps a i tak się Ciebie Boję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Popieram Mara IP: *.acn.pl 20.07.03, 12:33 Co za stado głupków tu się wypowiada! Mar pisze jak zrobić żeby wszystkim było dobrze (poza bezdomnymi z dworca, alkoholikami i strukturalnymi bezrobotnymi), to uznają go za diabła wcielonego. I jeszcze kobita która wyemigrowała do normalnego świata broni kretyńskiego systemu opieki zdrowotnej, w którym ja płacę kosmiczne pieniądze (ZUS) nie otrzymując w zamian nic! (od dawna z musu leczę się prywatnie). Ta idiotka będąc w Polsce miała prywatną praktykę, ale nic jej to nie nauczyło. I jeszcze druga 'inteligentka' wciskająca ciemnotę, że siedzi w domu, podczas gdy grzeje dupsko na rządowej posadce. Rzygać mi się chce! Odpowiedz Link Zgłoś