Dodaj do ulubionych

D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A ? ?

IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 20.05.01, 17:16
Byłem 2 dni temu w Warszawie. Dawno tam nie byłem miałem nadzieję na miłe
zaskoczenie - słyszy się ciągle o "drapaczach chmur"... jakież było moje
ździwienie. Specjalnie wjechałem na Pałac Kultury (jedyny piękny budynek
Warszawy) - ani jeden z nowych biurowców nie przewyższa pałacu kultury...
pytanie do Warszawiaków - tych co tak głośno krzyczą o drapaczach: Byliście
kiedykolwiek w Berlinie, Frankfurcie, Paryżu ?

no i w ogóle takie chamstwo jakie tam panuje w żadnym innym mieście - no chyba
tylko we Włocławku jest większe - nie panuje. Do autobusu w okolicach centrum
handlowego Sadyba wsiadło ok. 10ciu młodych szalikowców. Zachowywali się głośno
co jest jeszcze do zniesienia ale tak przeklinali i lżyli z czarnoskórego
pasażera, że aż strach... bałem się, że dojdzie do rękoczynów! Nikt z
podróżnych nie reagował!

fuck you all! Takie same z Was wiesniaki jak z Poznaniaków czy Wroclawiaków...
nicym się wasze miasto nie wyróżnia - no może poza chamstwem !!! Nie wiem o co
tyle hałasu na tych wszystkich forach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: alek Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.dialup.tiscalinet.it 20.05.01, 17:37
      Jestes mistrzem klamstwa i ignorancji. Sowietofilia ci padla na mozg? Warsaw
      Trade Center jest w istocie wyzszy od Palacu Kultury jezeli nie uwzglednic
      iglicy i smiesznej przybudowki z daszkiem.
      • Gość: Szulik Czy wieżowce sš najważniejsze? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.05.01, 18:43
        U nas, tj. w CK Krakowie poziom kultury mierzymy innymi sposobami niż pomiarem wysoko�ci budynków. Was stac tylko na drabacze chmur. Nam jest to niepotrzebne bo królowie wybudowali nam kilka wysokich perełek. I z tego jeste�my dumni. A wy, jełopy, możecie o tym tylko pomarzyc.
        • Gość: Zwierzak Re: Czy wieżowce sš najważniejsze? IP: *.man.polbox.pl 31.05.01, 16:29
          Możecie również drałować w cholewach na pole po flizy i zastrugaczkę ...
          Moja dziewczyna jest z Krakowa więc miałem okazję przyjżeć się miastu.
          Zazdrościć to wam mogę tej ilości fajnych knajp bo syf i gruz taki sam jak
          wszędzie.

PZDR
      • Gość: paul Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: 203.202.95.* 23.05.01, 07:34
        Gość portalu: alek napisał(a):

> Jestes mistrzem klamstwa i ignorancji. Sowietofilia ci padla na mozg? Warsaw
        > Trade Center jest w istocie wyzszy od Palacu Kultury jezeli nie uwzglednic
        > iglicy i smiesznej przybudowki z daszkiem.

Ja sie zasmieje na smierc!!! "Warsaw Trade Center"!!!!
        Po pierwsze to "centre", ni "center" (center to pisownia tylko amerykanska), po
        drugie to komus na tepy leb padlo - czy wyscie tam juz polszczyzny zapomnieli?
        • Gość: Zwierzak Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.man.polbox.pl 31.05.01, 16:32
          A jakiś merytoryczny argument filozofie?
          Skończyły się? Już ? Szybko !

PS
          Sam połykasz litery i czepiasz się innych.
      • Gość: SŁABY Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 22:08
        WSZAWA TO DZIURA BO MIESZKA W NIEJ PEŁNO ĆWOKÓW I LESZCZY !!!!!!!!!!!!
    • Gość: nuno Re: D L A C Z E G O NOWY YORK TO T A K A D Z I U R A ? ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.01, 18:41
      byłem 2 dni temu w Nowym Yorku, mówi sie że to miasto drapaczy więc
      postanowiłem wiechać na World Trade Center, jedyny ładny biurowiec w NY. Jakież
      było moje zdziwienie, żaden inny biurowiec nie zasłaniał mi widoku na cały NY,
      gdzie te biurowce. A chamstwo w autobusie i metrze, nawet sobie nie
      wyobrażacie, nowojorczycy to zwykłe wsioki.
      ps.bądźmy realistami, jak wiesz a może nie na razie jest jeden wyższy od PKiN,
      biurowiec Daewoo, może go nie widziałeś bo widok zasłonił ci Warsaw Finansal
      Center, gdyby była tam setka biurowców to też byś tak napisał bo jesteś z
      Wrocławia i patrzysz przez pryzmat Wrocławia, chwalisz Poltegor który ma
      najwyżej 70 metrów , a biurowiec Warsaw Trade Tower który ma 208 jest dle
      ciebie niskim budynkiem , a wiesz o czym piszemy na forum, o tych biurowcach
      który budowa niebawem ruszy, 6-7 nowych, które będą miały po np. 160 -170 m i
      które zasłonią widok z PKiN na całą zach. Warszawę, choć ty pewnie nadal
      będziesz doskonale widział i nie będziesz(chciał)widzieć żadnych drapaczy.
      BĄDŹMY REALISTAMI !!!!
      • Gość: nuno Re: uzupełnienie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.01, 19:07
        a to co widziałeś to nie są dla nas żadne nowe, tych budowa właśnie się
        zaczyna, w tym roku 6-7 nowych, nie chce mówić ile kolejnych zacznie się budowa
        w 2002, wiesz co nie przyjeżdżaj do Warszawy przez następnych 5 lat, przyjedź w
        2006 a gwarantuje cie że nie napiszesz takigo postu, bo będzie przeszłością
        POZDRAWIAM
        • Gość: Miron Re: uzupełnienie IP: 213.195.155.* 21.05.01, 23:27
          mam nadzieje - kocham drapacze chmur tam gdzie pasuja !
      • Gość: Miron Re: D L A C Z E G O WARSZAWA TO T A K A D Z I U R A ? ? IP: 213.195.155.* 21.05.01, 23:25
        nigdy Poltegoru nie uważałem za "drapacz"
        to obleśny budynek, który powinien zostać wyburzony... Wrocław ma inny
        charakter niż jakiekolwiek Polskie miasto!
        tu pasuje inna zabudowa

ale wracając do tematu
        to naprawde widzialem dużo więcej i wyżej w mniejszych miastach w Europie!
        to samo się tyczy tego pyloniastego mostu... niskie to troche!
      • Gość: NIGRO Re: D L A C Z E G O NOWY YORK TO T A K A D Z I U R A ? ? IP: 193.0.117.* 26.05.01, 20:45
        Gość portalu: nuno napisał(a):

> byłem 2 dni temu w Nowym Yorku, mówi sie że to miasto drapaczy więc
        > postanowiłem wiechać na World Trade Center, jedyny ładny biurowiec w NY. Jakież
        >
        > było moje zdziwienie, żaden inny biurowiec nie zasłaniał mi widoku na cały NY,
        > gdzie te biurowce. A chamstwo w autobusie i metrze, nawet sobie nie
        > wyobrażacie, nowojorczycy to zwykłe wsioki.
        > ps.bądźmy realistami, jak wiesz a może nie na razie jest jeden wyższy od PKiN,
        >
        > biurowiec Daewoo, może go nie widziałeś bo widok zasłonił ci Warsaw Finansal
        > Center, gdyby była tam setka biurowców to też byś tak napisał bo jesteś z
        > Wrocławia i patrzysz przez pryzmat Wrocławia, chwalisz Poltegor który ma
        > najwyżej 70 metrów , a biurowiec Warsaw Trade Tower który ma 208 jest dle
        > ciebie niskim budynkiem , a wiesz o czym piszemy na forum, o tych biurowcach
        > który budowa niebawem ruszy, 6-7 nowych, które będą miały po np. 160 -170 m i
        > które zasłonią widok z PKiN na całą zach. Warszawę, choć ty pewnie nadal
        > będziesz doskonale widział i nie będziesz(chciał)widzieć żadnych drapaczy.
        > BĄDŹMY REALISTAMI !!!!

YOU FUCKIN' BASTARD! WHAT THE HELL CAN YOU KNOW 'BOUT NYC? YOU SPENT THERE ONLY
        TWO FUCKIN' DAYS SO PLEASE SHUT YOUR TRAP 'CAUSE OTHERWISE I GONNA STICK A GUN UP
        YOUR ASS AND BLOW YOU FUCKIN' EYEBALLS OUT! KAPISZ? YOU COCKSUCKER!

• Gość: Zwierzak Re: D L A C Z E G O NOWY YORK TO T A K A D Z I U R A ? ? IP: *.man.polbox.pl 31.05.01, 16:45
          Gość portalu: NIGRO napisał(a):

> Gość portalu: nuno napisał(a):
          >
          > > byłem 2 dni temu w Nowym Yorku, mówi sie że to miasto drapaczy więc
          > > postanowiłem wiechać na World Trade Center, jedyny ładny biurowiec w NY. J
          > akież
          > >
          > > było moje zdziwienie, żaden inny biurowiec nie zasłaniał mi widoku na cały
          > NY,
          > > gdzie te biurowce. A chamstwo w autobusie i metrze, nawet sobie nie
          > > wyobrażacie, nowojorczycy to zwykłe wsioki.
          > > ps.bądźmy realistami, jak wiesz a może nie na razie jest jeden wyższy od
          > PKiN,
          > >
          > > biurowiec Daewoo, może go nie widziałeś bo widok zasłonił ci Warsaw Finans
          > al
          > > Center, gdyby była tam setka biurowców to też byś tak napisał bo jesteś z
          > > Wrocławia i patrzysz przez pryzmat Wrocławia, chwalisz Poltegor który ma
          > > najwyżej 70 metrów , a biurowiec Warsaw Trade Tower który ma 208 jest dle
          > > ciebie niskim budynkiem , a wiesz o czym piszemy na forum, o tych biurowca
          > ch
          > > który budowa niebawem ruszy, 6-7 nowych, które będą miały po np. 160 -170
          > m i
          > > które zasłonią widok z PKiN na całą zach. Warszawę, choć ty pewnie nadal
          > > będziesz doskonale widział i nie będziesz(chciał)widzieć żadnych drapaczy.
          > > BĄDŹMY REALISTAMI !!!!
          >
          >
          > YOU FUCKIN' BASTARD! WHAT THE HELL CAN YOU KNOW 'BOUT NYC? YOU SPENT THERE ONLY
          >
          > TWO FUCKIN' DAYS SO PLEASE SHUT YOUR TRAP 'CAUSE OTHERWISE I GONNA STICK A GUN
          > UP
          > YOUR ASS AND BLOW YOU FUCKIN' EYEBALLS OUT! KAPISZ? YOU COCKSUCKER!
          >

Nuno, masz rację! I do tego tylko dlatego nie capi w tym mieście dlatego że
          częściej wieje wiatr od moża. A ty NEGRO sam sobie wsadź, tylko nie stzelaj,
          poruszaj trochę może ci się spodoba?
      • Gość: WROC Re: D L A C Z E G O NOWY YORK TO T A K A D Z I U R A ? ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 00:10
        Nie tykaj Wrocławia - śmieciu z Sieradza !
    • Gość: maszo Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.01, 20:23
      zostaw w spokoju Włocławek - nie tylko Gołota jest stamtąd
      • Gość: luka Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: 193.0.73.* 21.05.01, 16:50
        Obawiam się że tych biurowców szybko nie wybudują, bo mamy recesję i już teraz
        biura w Warszawie stoją puste (mimo że tanieją). Gdyby nie brak poczucia ładu
        przestrzennego szefów tego miasta, to wieżowce mogłyby stać trochę bliżej i
        widok byłby imponujący. Ale prowincjonalne kompleksy spowodowały, że wybudowano
        np.wieżowiec na pl.Bankowym niszcząc panoramę od strony Pragi.Teraz z kolei
        budują coś na Królewskiej nad parkiem saskim. Niestety to co napisano na
        początku o wieśniactwie w Warszawie to prawda. Zobaczcie jak wyglądają chodniki
        na "reprezentacyjnych" Al.Ujazdowskich,Marszałkowskiej, Krakowskim
        Przedmieściu, Al.Jerozolimskich. Jakoś w innych dużych polskich miastach
        potrafili coś tym zrobić wiele lat temu. Zobaczcie jak wygląda pod tym względem
        dużo biedniejszy Wrocław. Przejedźcie się kiedyś autobusem 175. To nie wy jadąc
        z lotniska, świecicie oczami przed gośćmi, za to co się tam dzieje. Obejrzyjcie
        kiedyś brzydkie budynki jakie stoją na Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej.
        Jesteście megalomanami. A mnie jest szczerze wstyd, że mój kraj ma tak brzydką
        i brudną stolicę.
    • Gość: Sloggi Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: 213.241.44.* 21.05.01, 18:37
      dlaczego ? - bo 5/7 mieszkańców powyżej 30 roku życia ma w dowodach podane
      miejsce urodzenia nie brzmiące bynajmniej Warszawa. Ale to nie jest jeszcze
      złe, złe jest to że 3/4 tych ludzi skończyło podstawówkę i nie przekazało
      żadnych wartości dzieciom. Teraz synalkowie tych ludzi szaleją w dresach jak po
      stepie, a tlenione ich córunie zasilają armię głupich anorektyczek w adidaskach.
      Nie chcę obrażać wartościowych i inteligentnych ludzi skąd nie pochodziliby.
      Bo choć miejsce urodzenia nie przesądza o człowieku, to niektórzy gnój na
      butach i syndrom koryta mają w genach.
      • Gość: ede Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.icpnet.pl 21.05.01, 19:12
        Uwazasz, ze tylko warszawiacy "czysci" nie tacy co przyjechali nie dawno ze
        wsi, to ludzie sukcesu??? BZDURA!!! Mieszkam w Poznaniu, gdzie najszybciej
        kariere robia studenci przyjezdni. Oni chca za wszelka cene zostac u nas bo to
        jest fajne miasto. Szybciej sie ucza, dostaja dobre prace, sa aktywni, bo maja
        motywacje - ZOSTAC W POZNANIU - NIE WRACAC DO SIEBIE. To samo jest z wawa. Jak
        tam ktos przyjedzie (o ile chce, mi ten pomysl sie nie podoba)to daje z siebie
        wszystko zeby zostac. Takie jest prawo duzych miast jak Wroclaw, Krakow, Poznan
        czy wawa - przyjezdni chca sie osiedlac, a zeby mogli sie osiedlic musza byc
        lepsi od mieszkancow.
        Wasz problem polega NA SLABEJ KULTURZE WARSZAWY SAMEJ W SOBIE. Mam kolegow, np.
        matka z Gdanksa, ojciec z Leszna - on poznaniak!!! Przyjezdni u nas szybko sie
        dostosowuja do poznanskiej kultury organizacyjnej. Ich dzieci sa juz 100%
        poznaniakami. U was jest zupelnie inaczej. Macie taki burdel, ze nie macie
        czego ich uczyc i pozniej tak jest, ze stolica to najwieksza wiocha w Polsce.
        Najpierw sami musicie sie zmienic, potem dopiero mozecie czegos zadac od
        przyjezdnych.
        • Gość: Ela Re: do ede IP: *.ilot.edu.pl 22.05.01, 08:46
          Ty naprawdę jestś taki głupi, czy tylko udajesz?
        • Gość: p Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 18:23
          Gość portalu: ede napisał(a):

> Uwazasz, ze tylko warszawiacy "czysci" nie tacy co przyjechali nie dawno ze
          > wsi, to ludzie sukcesu??? BZDURA!!! Mieszkam w Poznaniu, gdzie najszybciej
          > kariere robia studenci przyjezdni. Oni chca za wszelka cene zostac u nas bo to
          > jest fajne miasto. Szybciej sie ucza, dostaja dobre prace, sa aktywni, bo maja
          > motywacje - ZOSTAC W POZNANIU - NIE WRACAC DO SIEBIE. To samo jest z wawa. Jak
          > tam ktos przyjedzie (o ile chce, mi ten pomysl sie nie podoba)to daje z siebie
          > wszystko zeby zostac. Takie jest prawo duzych miast jak Wroclaw, Krakow, Poznan
          >
          > czy wawa - przyjezdni chca sie osiedlac, a zeby mogli sie osiedlic musza byc
          > lepsi od mieszkancow.
          > Wasz problem polega NA SLABEJ KULTURZE WARSZAWY SAMEJ W SOBIE. Mam kolegow, np.
          >
          > matka z Gdanksa, ojciec z Leszna - on poznaniak!!! Przyjezdni u nas szybko sie
          > dostosowuja do poznanskiej kultury organizacyjnej. Ich dzieci sa juz 100%
          > poznaniakami. U was jest zupelnie inaczej. Macie taki burdel, ze nie macie
          > czego ich uczyc i pozniej tak jest, ze stolica to najwieksza wiocha w Polsce.
          > Najpierw sami musicie sie zmienic, potem dopiero mozecie czegos zadac od
          > przyjezdnych.

Panie Poznaniak,

nie jestem Warszawiakiem mieszkam na południu, ale zwrócę uwage na pare rzeczy:
          po pierwsze Wasza kultura organizacyjna jest przereklamowana, kolega jest szefem
          firmy z oddziałem w Poznaniu i znam rzeczywistość, poza tym nawet Czesi i Słowacy
          Wam dorównują.
          Warszawa utraciła warstwe mieszczaństwa dlatego nie ma do czego sie dostosować, a
          imigracja jest tu zbyt duża, sama w sobie jest czymś normalnym ale nie na taka
          skalę.

Pozdrawiam

paweł
    • Gość: nocoment Re: <><> ŻBIKU APPROACHING <><> IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 19:59
      Gość portalu: Miron napisał(a):

> Byłem 2 dni temu w Warszawie. Dawno tam nie byłem miałem nadzieję na miłe
      > zaskoczenie - słyszy się ciągle o "drapaczach chmur"... jakież było moje
      > ździwienie. Specjalnie wjechałem na Pałac Kultury (jedyny piękny budynek
      > Warszawy)

(...)jedyny piękny budynek Warszawy(...) - jeżeli tak mówisz, to znaczy że nigdy
      nie byłeś w Warszawie albo masz socrealistyczny gust. A wiesz że jest coś takiego
      jak Trakt Królewski, Łazienki, Wilanów czy Stare Miasto?

> - ani jeden z nowych biurowców nie przewyższa pałacu kultury...

Zajrzyj na www.skycrapers.com - tam znajdziesz dokładniejsze dane, niż twój
      pomiar "na oko".

> pytanie do Warszawiaków - tych co tak głośno krzyczą o drapaczach: Byliście
      > kiedykolwiek w Berlinie, Frankfurcie, Paryżu ?
      >
      > no i w ogóle takie chamstwo jakie tam panuje w żadnym innym mieście - no chyba
      > tylko we Włocławku jest większe - nie panuje. Do autobusu w okolicach centrum
      > handlowego Sadyba wsiadło ok. 10ciu młodych szalikowców.

Dziwne, że na podstawie 10 fagasów oceniasz półtora miliona mieszkańców.

> Zachowywali się głośno
      > co jest jeszcze do zniesienia ale tak przeklinali i lżyli z czarnoskórego
      > pasażera, że aż strach... bałem się, że dojdzie do rękoczynów! Nikt z
      > podróżnych nie reagował!

A to dlaczego Ty nie zareagowałeś?

> fuck you all!

Vice versa.

> Takie same z Was wiesniaki jak z Poznaniaków czy Wroclawiaków...

To dla Ciebie tylko twoje miasto jest coś warte miejscowy szowinisto? A reszta
      Polski to już nic?

> nicym się wasze miasto nie wyróżnia - no może poza chamstwem !!! Nie wiem o co
      > tyle hałasu na tych wszystkich forach ?

A po co ty jesteś na naszym forum? Żeby sobie ulżyć, czy wywołać kolejny
      bezsensowny spór?

Kolejny prostak... Nie będę w kółko powtarzał tych samych argumentów żbiku, więc
      powiem ci tylko, że u nas przynajmniej kibice nie wyrzucają ludzi z pociągu i nie
      dźgają ich nożami. Dziwne że na podstawie 10 fagasów oceniasz całe 1,6 miliona
      mieszkających w Warszawie. Denerwują mnie tacy jak Ty, bo po pierwsze wasze
      argumenty...dzieci z podstawówki wymyśliłyby lepsze...po drugie tylko zaostrzacie
      te beznadziejne spory Warszawa-reszta Polski. Pozdrawiam wszystkich

NO COMMENT

Ps. Skąd jesteś? Krytykujesz innych miasto - spójrz na swoje...
      • Gość: Warschau Re: <><> ŻBIKU APPROACHING <><> IP: *.matrix.pl 23.05.01, 10:26
        Bravo No Comment! Zgadzam się z Tobą i popieram!
        Dyskusje z takimi oto jak autor tegoż wątku są jałowe...
      • Gość: Widok 9 Re: <><> ŻBIKU APPROACHING <><> IP: 195.117.228.* 23.05.01, 10:38
        Dzięki NOCOMENT. Ale te brednie piszą zapyziali prowincjusze, którym żal d..
        ściska, że u siebie mają większy brud ,chamstwo i nijakość. Pytanie do
        przybysza z wroc. mam jedno, Taki gieroj z niego tylko w zacisznym kącie przed
        klawiaturą, bo jak pisze: w autobusie siedział cicho bo się bał (może byli z
        Góry Kalwarii)tego już nie sprawdził. Jeżeli tak krytykuje warszawskie wieżowce
        to na pociechę należy mu powiedzieć, że Pekin jest wyższy, aby takie typy mogły
        TVP oglądać. A może on tylko śnił o Warszawie?
    • Gość: peter Byles kiedys w Berlinie? IP: *.sympatico.ca 21.05.01, 20:44
      Rzeczywiscie Berlin ma wyszsze od nas budynki. Ten jeden jedyny biurowiec co ma
      wiecej niz 130 metrow jest ponad polowe wielkosci PKINu i Warsaw Trade Centre!
    • Gość: low IQ Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 21:51
      Miasto jak miasto.Ale dużo z tego 1.6 miliona to takich jakiś dziwnych.No bo
      jakżem z Józkiem w parku w Pcimiu jabola przez pietnaście lat wypróżniał,a on
      potem do stolycy osiedlić się wyjechał (bo tu u nas pracy mało, a w parku już o
      wolną ławke niełatwo ,tylu bezrobotnych się namnożyło)to jak Józiu teraz do
      Pcimia mamusie psyjeżdza odwiedzić to już jabolka nie chce ze mną
      wypić.Mówi ,że z chamem pić w parku nie bedzie ,że on to teraz warsawiak jak
      się patrzy.Zmienił się Józio zmienił.I cosik mi się wydaje ze w tej Warsawie to
      więcej takich zmienionych po ulicach chodzi.Ale ja jestem taki jaki byłem i mam
      psewalone ...,a moze nie? I jesce jak na górala psystało po amerykański godom
      i powiem Wam moi drodzy ,ze nima się co z byla powodu denerwować -
      TAKE IT EASY . Pozdrawiam wsyćkich ,tych co są za i tych co pseciw.
    • kasia76 Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A 23.05.01, 10:16
      A kto Cie tu zapraszał. Jeśli Ci się nie podoba, nie musisz na to patrzeć.
      • Gość: maciek Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: 212.244.200.* 23.05.01, 12:08
        kasia76 napisał(a):

> A kto Cie tu zapraszał. Jeśli Ci się nie podoba, nie musisz na to patrzeć.

POPIERAM

• .roberto65 Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A 30.12.01, 03:48
        kasia76 napisał(a):

> A kto Cie tu zapraszał. Jeśli Ci się nie podoba, nie musisz na to patrzeć.

• Gość: Rotor Re: D L A C Z E G O W-WA TO DZIURA-tu masz odpowiedz WIEŚNIAKU IP: 192.168.100.* / *.atj.pl 26.05.01, 18:28
      Warszawa to dziura ...-FAKT . Ja mieszkam w Warszawie od 21 lat i tak uważam,
      ale nie znam nikogo z Warszawy ktoby się chwalił że mamy takie drapacze chmur i
      etc. ... Apropo sam jestes WIEŚNIAKIEM jeśli porównujesz Warszawę do innych
      stolic Europy czy Świata. Porównaj więc tą SWOJĄ metropolię (hehe) z Warszawą ,
      a co dopiero z miastami innych państw...Równie dobrze można by porównać całą
      Polskę do innego wysokorozwiniętego kraju, ale to jest bezsensu. Więc zastanów
      się na drugi raz jak coś napiszesz. A co do chamstwa to masz może trochę
      racji,ale to jest wszędzie; czy byłeś kiedyś w Radomiu, Nowej Hucie w
      Krakowie,Półtusku i wielu innych???? To nie Warszawiacy robią z niej wielkigo
      miasta tylko takie bajki puszczają tacy ludzie jak TY !! ZAZDROŚNI ŻE TO NIE
      ICH MIASTO JEST STOLICĄ !!! A najgorsze jest to że jak takich buraków jak ty
      się zapyta czy zazdrości i czy by chciał mieszkać w Warszawie, to nigdy się do
      tego nie przyzna i jeszcze się będzie wypierał tego bardziej niż należy ...
      • Gość: alek Re: D L A C Z E G O W-WA TO DZIURA-tu masz odpowiedz WIEŚNIAKU IP: *.dialup.tiscalinet.it 26.05.01, 22:08
        W skali miedzynarodowej dziura jest cala Polska. I to jest smutne. Warszawa
        wyglada i tak najlepiej. Przy obecnym tempie rozwoju ma szanse za kilka lat
        wygladac jak normalne europejskie miasto. Boje sie tylko aby nie narozrabiali
        czerwoni. Ludzie nie glosujcie na nich. Czerwoni beda prowadzic polityke
        Lechity, Krakena i innych oszolomow.
    • Gość: Maciej Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 23:57
      Warszawiacy nie sa tacy sami jak ludzie z poznania czy wroclawia. Kazde miasto
      ma inny klimat. Roznice sa jednak oczywiste. W Wawie mowi sie po polsku
      natomiast gdzie indziej uzywa sie wiejskiego slangu. Nie wspominam o akcencie.
      Zwiedzilem juz troch swiata i wiem jak wygladaja prawdziwe metropolie.
      Warszawie jeszcze duzo brakuje. Na szczescie jest najszybciej rozwijajacym sie
      miastem w Polsce i w tej czesci Europy. Hardcore na ulicach to normalna sprawa
      w duzych miastach. NY uporal sie z tym dopiero niedawno-za kadencji
      poprzedniego burmistrza...
      • Gość: Lou Bert Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 08:36
        Gość portalu: Maciej napisał(a):

> Warszawiacy nie sa tacy sami jak ludzie z poznania czy wroclawia. Kazde miasto
        > ma inny klimat. Roznice sa jednak oczywiste. W Wawie mowi sie po polsku
        > natomiast gdzie indziej uzywa sie wiejskiego slangu. Nie wspominam o akcencie.

To interesujace, co piszesz. Czy mozesz lepiej naswietlic te kwestie, o
        Najwiekszy Jezykoznawco w Dziejach Ludzkosci?

Lou Bert
      • Gość: Lechita Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.icom.ca 31.05.01, 18:50
        W warszawie mowi sie po polsku? I wy naprawde nie wiecie dlaczego caly kraj ma
        was w dupie?
        • Gość: makler Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.01, 18:54
          nikt nie ma nas w dupie !!!!, no może ty ale ty jesteś zarozumiały
    • Gość: Ja Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 22:37
      Gość portalu: Miron napisał(a):
      >
      > no i w ogóle takie chamstwo jakie tam panuje w żadnym innym mieście - no chyba
      > tylko we Włocławku jest większe - nie panuje. Do autobusu w okolicach centrum
      > handlowego Sadyba wsiadło ok. 10ciu młodych szalikowców. Zachowywali się głośno
      >
      > co jest jeszcze do zniesienia ale tak przeklinali i lżyli z czarnoskórego
      > pasażera, że aż strach... bałem się, że dojdzie do rękoczynów! Nikt z
      > podróżnych nie reagował!
      >
      A ty zareagowałeś? Nie? To znaczy, że ty też jestes cham i nikt?
    • Gość: kubus Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: 212.160.114.* 22.07.01, 23:27
      > fuck you all! Takie same z Was wiesniaki jak z Poznaniaków czy Wroclawiaków...
      > nicym się wasze miasto nie wyróżnia - no może poza chamstwem !!! Nie wiem o co

no moze bez ''fuck'' ale w duzej mierze to prawda. pomimo mojej calej sympati dla
      warszawy nie jest to miasto ktore mogloby sie wpisac w europejskie standardy
      miast.
      pomimo rzekomych zmian jest to najzyklejsza dziura wg standardow na wschod od
      odry.

zamiast tracic energie na przekonywanie sie ktore z polskich miast jest najlepsze
      (przeciez to czysty nonsens takie porownania) zorganizujcie konkurs na to czyje
      miasto jest najbardziej zasciankowe.

• Gość: Misia Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 00:59
        Gość portalu: kubus napisał(a):
        > zamiast tracic energie na przekonywanie sie ktore z polskich miast jest najleps
        > ze
        > (przeciez to czysty nonsens takie porownania) zorganizujcie konkurs na to czyje
        >
        > miasto jest najbardziej zasciankowe.

A ja myślałam, że zaproponujesz, żebyśmy zamiast tracić czas na przekonywanie
        się, zakasali rękawy i zrobili coś dla swojego miasta, żeby było lepsze.

• Gość: kubus czysta prawda IP: 212.160.114.* 22.07.01, 23:30
      > fuck you all! Takie same z Was wiesniaki jak z Poznaniaków czy
      Wroclawiaków...
      > nicym się wasze miasto nie wyróżnia - no może poza chamstwem !!! Nie wiem o
      co

no moze bez ''''fuck'''' ale w duzej mierze to prawda. pomimo mojej calej sympati
      dla
      warszawy nie jest to miasto ktore mogloby sie wpisac w europejskie standardy
      miast.
      pomimo rzekomych zmian jest to najzyklejsza dziura wg standardow na wschod od
      odry.

zamiast tracic energie na przekonywanie sie ktore z polskich miast jest
      najlepsze
      (przeciez to czysty nonsens takie porownania) zorganizujcie konkurs na to czyje
      miasto jest najbardziej zasciankowe.
    • Gość: palker Re: Do wszystkich miłośników tego wątku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 22:53
      HAAALLLO! TO JAAAAA! KRZYCZĘ DO WAS Z SAMEJ GŁEBI DZIURY!
      Cieszę się bardzo, że wątek wciąż ma niesłabnące powodzenie. Zapraszam tu
      wszystkich ludzi dobrej i złej woli obdarzonych kompleksami lub cierpiących na
      manię wyższości. Tych, co im się w życiu bardzo powiodło i tych, którzy chcą
      znaleźć winnego swych niepowodzeń. Jeżeli gardzicie kimkolwiek lub czymkolwiek,
      to znaleźliście własciwy adres. Kochani, używajcie sobie ile wlezie. Napisanie
      postu potrafi świetnie odreagować stres wszelaki. Ten wątek ma ogromne
      znaczenie terapeutyczne. Zamiast bić żonę, dziecko lub kochankę, rzućcie się z
      pięściami swoich słów na Warszawe, Wawę, Wszawkę, Warszawkę oraz wszelkie
      plugastwo tu zamieszkujące. Zobaczycie, jak wam ulży. Po napisaniu takiego
      postu od razu poczujecie się lepsi, ważniejsi, dowartościowani i zrelaksowani.
      Przed wojną i kilka lat po wojnie istniał obowiązek ustawiania spluwaczek w
      miejscach publicznych. Podobno dla higieny. Traktujcie zatem ten wątek, jak
      spluwaczkę waszych marzeń. Tylko niewielu z was zauważy, że pluje pod wiatr.
      Z żeglarskim pozdrowieniem:"Pomyślnych wiatrów"
      wasz szczerze oddany
      Palker
    • Gość: Ed Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: 10.100.4.* 04.01.02, 19:38
      A co to jest "dziura"?
    • Gość: Fuck You Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.02, 23:59
      Nie tykaj Wrocławia frajerze bez mózgu !!!
      • Gość: M Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.moodys.com 10.01.02, 17:06
        Kochani, wybaczcie za pytanie ale o co Wam wszystkim chodzi? Ja mieszkam w
        bardzo duzym miescie, w ktorym sa i wiezowce ale nikogo to chyba nie obchodzi
        jak sa wysokie i ile ich tu jest, chodniki sa i wspaniale i takie na ktorych
        mozna stracic zycie. Rano jest czysto na ulicach, wieczorem gdy wracamy do
        domow jest brud, bo sa miedzy nami tacy, ktorzy potrafia wrzucic smiec do kosza
        inni wola pod nogi. Wiekszosc ludzi jest kulturalna ale jest tez duzo
        chamstwa. Pomimo, ze jestesmy stolica nie mamy o sobie zawyzonego mniemania,
        nie jestesmy tez zakompleksieni - moze dlatego, ze tak samo jak w Warszawie
        duzo z nas gdybysmy mieli dowody osobiste, to miejscem urodzenia nie miala by
        tego miasta. Krytykujemy nasze miasto tak samo jak inni ale rowniez krytyke
        przyjmujemy...bo w koncu "nobody's perfect".
        • janusz1941 Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A 11.01.02, 08:07
          To akurat taka sama dziura jak inne duze miasta. Przytaczasz Berlin, Frankfurt
          i inne miasta ale tam tez jest tak samo. Chlopie nie patrz na widokowki.
          Warszawa z widokowek tez jest ladna. Cos ty widzial w Berlinie czy Frankfurcie
          ladnego ? Widziales np. w Berlinie dzielnice Kreutzberg, smrod i brut turecki.
          Widziales slumsy franfurdzkie, paryskie, rzymskie czy londynskie ?
          Cos ty chyba slepy jestes na jedno oko, widzisz tylko to co chcesz widziec.
          Odnosnie wierzowcow, to musze cie zapewnic, ze w Berlinie, Frankfurcie czy
          Paryzu nie ma wyzszych niz w W-wie.
          Sami Nemcy z Berlina patrza z zazdroscia na rozbudowujaca sie Warszawe,
          nazywajac ja juz dzis Manhatanem wschodu a ty nic tylko skowyczysz. Co za
          popierdolona mentalnosc maja moi rodzcy. W kraju w ktorym mieszkam, ludziska sa
          dumni ze swojej stolicy a wy tylko jedno potraficie - pluc na wszystko.
          Na pohybel wam zwyrodnialcy !!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Warschau Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.matrix.pl 11.01.02, 09:43
            janusz1941 napisał(a):

> To akurat taka sama dziura jak inne duze miasta. Przytaczasz Berlin, Frankfurt
            > i inne miasta ale tam tez jest tak samo. Chlopie nie patrz na widokowki.
            > Warszawa z widokowek tez jest ladna. Cos ty widzial w Berlinie czy Frankfurcie
            > ladnego ? Widziales np. w Berlinie dzielnice Kreutzberg, smrod i brut turecki.
            > Widziales slumsy franfurdzkie, paryskie, rzymskie czy londynskie ?
            > Cos ty chyba slepy jestes na jedno oko, widzisz tylko to co chcesz widziec.
            > Odnosnie wierzowcow, to musze cie zapewnic, ze w Berlinie, Frankfurcie czy
            > Paryzu nie ma wyzszych niz w W-wie.
            > Sami Nemcy z Berlina patrza z zazdroscia na rozbudowujaca sie Warszawe,
            > nazywajac ja juz dzis Manhatanem wschodu a ty nic tylko skowyczysz. Co za
            > popierdolona mentalnosc maja moi rodzcy. W kraju w ktorym mieszkam, ludziska sa
            >
            > dumni ze swojej stolicy a wy tylko jedno potraficie - pluc na wszystko.
            > Na pohybel wam zwyrodnialcy !!!!!!!!!!!!!!

Niźle powiedziane...Faktem jest, ze My warszawiacy potrafimy przyjmować
            krytykę...Ale nie bezkrytycznie! Bo co niektórzy (choćby poznaniacy) traktuja
            Nasze miasto jak śmiecia! A na to nie mozemy pozwolić!!!

• Gość: M Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.moodys.com 11.01.02, 10:46
            Moaj "dziura" wlasnie jest Londyn. Sorry Janusz ale slumsow tu nie ma sa tak
            zwane council estates, w ktorych mieszka najgorszy element. I jest to szpetne i
            ohydne. Ale zaden turysta raczej tam nie jezdzi a jak tak to przez przypadek...
            Londyn nie duzo rozni sie od Wraszawy bo jest tak samo bezmyslnie zabudowany.
            Przy przepieknym architektonicznie budynku stoi cos czego nie da sie opisac.
            Tak jak juz wczesniej napisalam malo kto jest to "rodowitym" londynsczykiem.
            Londyn jest dla nas oaza, ktora daje nam prace, dobre zycie i za to jestesmy
            temu miastu wdzieczni a jak ktos o nas mysli, ze jestesmy dziura to jego
            sprawa. Ja tu mieszkam z wyboru. Kocham to miasto i wiem, ze tak samo jak
            Warszawa nie jest perfect. Wiele rzeczy mnie tu drazni, a pewnie inni nie
            zwracaja na nie uwagi. Jesli komus sie tu nie podoba to przeciez ma wybor - nie
            musi tu byc! I tak powinni chyba warszawiacy podchodzic do swojego miasta. Ci
            co je krytykuja robia to, bo albo miasta nie znaja albo im sie w nim nie udalo
            albo sie czepiaja bo nie maja nic innego do roboty.
            • Gość: Michał Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.ztm.waw.pl 11.01.02, 10:51
              D Z I U R A W W I A D U K T A C H N A C I Ą G U A L E J
              J E R O Z O L I M S K I C H.
              • Gość: Warschau Re: Do kolegi z ZTM-u... IP: *.matrix.pl 11.01.02, 10:58
                Gość portalu: Michał napisał(a):

> D Z I U R A W W I A D U K T A C H N A C I Ą G U A L E J
                > J E R O Z O L I M S K I C H.

Znów odezwał się prowincjusz pracujący w ZTM...Oj chyba nie macie nic do roboty w
                tym ZTM-ie. A komunikacja miejska jak kulała tak kuleje...

Weź się stary do roboty! Bo Twoja praca ma strategiczne znaczenie dla rozwoju
                miasta w którym pracujesz!
                • vezuvio Re: Do kolegi z ZTM-u... 11.01.02, 13:04
                  A ty jesteś tym pijanym szalikowcem ce wu ce wu ka ce wu ka es legia!!! Komu by
                  tu jeszcze wpierdolić?!!! To twoje motto życiowe?
                  • Gość: Warschau Re: Do kolegi z ZTM-u... IP: *.matrix.pl 11.01.02, 13:10
                    vezuvio napisał(a):

> A ty jesteś tym pijanym szalikowcem ce wu ce wu ka ce wu ka es legia!!! Komu by
                    >
                    > tu jeszcze wpierdolić?!!! To twoje motto życiowe?

Nie unoś się, bo Ci coś pęknie...
                    Nie jestem zadnym szalikowcem (nie przepadam za Legią), a moje motto zyciowe
                    mozesz odkryc czytając moje posty, które pisałem w ciągu prawie roku bywania na
                    tym forum...
                    Pozdrawiam!
    • vezuvio Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A 11.01.02, 13:01
      Pytanie z geografii gospodarczej: "Jaka jest największa wieś w Polsce?"
      Teoretycznie można było by odpowiedzieć "Zawoja". Praktycznie jednak największą
      wsią (największym w Polsce skupiskiem chamów) jest Warszawa. Mieszkałem kiedyś
      w pewnym mieście w woj. Lubelskim a teraz niestety muszę mieszkać w Warsiawie.
      Mam więc idealną perspektywę do porównania "Warsiawy" (Sie wie) z innymi
      miastami w Polsce. Warszawa to zbiorowisko chamów, ważniaków, łapówkarzy,
      cwaniaków, kibiców, złodzieji, kurew, strażników miejskich i narkomanów.
      Liroy śpiewając kiedyś, że korupcja osiąga stan zenitalny miał na myśli w
      pierwszej kolejności właśnie Warszawę.
      vezuvio

ps Następująca anegdota obrazuje Warsiawiaków w dobry sposób: "Facet posuwa w
      parku na ławce laskę. Fiutek mu się wysunął z domyślnej lokalizacji a laska na
      to: "W deche jebiesz". Facet na to: "Sie wie, z Warsziawy jestem"".
      • Gość: vinc Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 13:02
        ociwiście
      • Gość: Warschau Te, Wezuwjusz... IP: *.matrix.pl 11.01.02, 13:13
        vezuvio napisał(a):

> Pytanie z geografii gospodarczej: "Jaka jest największa wieś w Polsce?"
        > Teoretycznie można było by odpowiedzieć "Zawoja". Praktycznie jednak największą
        >
        > wsią (największym w Polsce skupiskiem chamów) jest Warszawa. Mieszkałem kiedyś
        > w pewnym mieście w woj. Lubelskim a teraz niestety muszę mieszkać w Warsiawie.
        > Mam więc idealną perspektywę do porównania "Warsiawy" (Sie wie) z innymi
        > miastami w Polsce. Warszawa to zbiorowisko chamów, ważniaków, łapówkarzy,
        > cwaniaków, kibiców, złodzieji, kurew, strażników miejskich i narkomanów.
        > Liroy śpiewając kiedyś, że korupcja osiąga stan zenitalny miał na myśli w
        > pierwszej kolejności właśnie Warszawę.
        > vezuvio
        >

Nie dziwne, ze tak sie dzieje źle w Warszawie skoro takie chamy prowincjonalne
        jak ty do niej przyjeżdżają.
        Nikt tu takich "buraków" nie zaprasza!

> ps Następująca anegdota obrazuje Warsiawiaków w dobry sposób: "Facet posuwa w
        > parku na ławce laskę. Fiutek mu się wysunął z domyślnej lokalizacji a laska na
        > to: "W deche jebiesz". Facet na to: "Sie wie, z Warsziawy jestem"".

Fajny dowcip. A u Ciebiue na wsi jakie kawały opowiadają?

A sposób pisania Twój sugeruje, ze kolega z ZTM-u właśnie sie zalogował. Jakże
        podobny sposób myślenia.

• Gość: RAS Re: D L A C Z E G O W A R S Z A W A T O T A K A D Z I U R A IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 26.05.02, 19:44
        No coz napywowcu, po co siedzisz w tej Warszawie, jak tu takie chamstwo. Wracaj
        do siebie na wies i tam trzep pieniazki. To miasto jest wlasnie pelno chamow,
        bo wiekszosc to przyjezdni, tacy sami naplywowcy jak Ty.
        A poza tym wikszosc Warszawiakow kibicuje Poloni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka