bravo! 18.12.01, 17:42 Jestem podniecony, jestem szalony, po prostu szczesliwy !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Futura Re: Mam pierwsze monety EURO !!! - NIECH ZYJE !!!! IP: 193.178.168.* 18.12.01, 17:51 A jaki kraj je wybil i co na nich jest na rewersie_ Odpowiedz Link Zgłoś
bravo! Re: Juz je mam - ale nie dam ! Hehe. 18.12.01, 18:01 Kraj, w ktorym zyje/mieszkam/pracuje/zarabiam (bawie internetem w pracy i sie podnicam nowymi monetami): Niemcy. Na rewersie gra ODA DO MLODOSCI ! ........ Nie, teraz na serio: Na rewersie sa znane ze starych (sic!) monet symbole narodowe krajow czlonk., a wiec w przypadku D : na malych - listek debu na srednich - Brandenburger Tor na duzych - orzel (nie bialy, czarny - ale nie widac) (wariant tzw. "dicke Henne" = tlusta kura.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derek Re: Juz je mam - ale nie dam ! Hehe. IP: *.dialup.tiscali.it 18.12.01, 21:42 bravo! napisał(a): > Kraj, w ktorym zyje/mieszkam/pracuje/zarabiam (bawie internetem w pracy i sie > podnicam nowymi monetami): Niemcy. Na rewersie gra ODA DO MLODOSCI ! ........ > > Nie, teraz na serio: Na rewersie sa znane ze starych (sic!) > monet symbole narodowe krajow czlonk., a wiec w przypadku D : > na malych - listek debu > na srednich - Brandenburger Tor > na duzych - orzel (nie bialy, czarny - ale nie widac) > (wariant tzw. "dicke Henne" = tlusta kura.) Ile stales w kolejce? Odpowiedz Link Zgłoś
bravo! Re: Juz je mam - ale nie dam ! Hehe. 19.12.01, 08:29 Nie jestem pewny - tak mniejwiecej 5 do 6,5 sekund. (Od tego cza jednak odliczyc 3sekundowe "Guten Taaaaag !".) Bo swietnie zorganizowane, bo bo jestesmy w Europie, bo bo bo tu lepiej zjedli / sie wyspali. OK - PL niby tez w Europie, ale jak by to bylo - chaos ? (Teraz tylko WIELKA organizacja tej akcji dystrybucyjnej, ale od 01.01.02 NIESAMOWITA: n.p. informacja, logistyka, ochrona, ..., no i manewru na polu polityki + Economics). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derek Re: Juz je mam - ale nie dam ! Hehe. IP: 212.141.155.* 19.12.01, 15:25 bravo! napisał(a): > Nie jestem pewny - tak mniejwiecej 5 do 6,5 sekund. > (Od tego cza jednak odliczyc 3sekundowe "Guten Taaaaag !".) > > Bo swietnie zorganizowane, > bo bo jestesmy w Europie, > bo bo bo tu lepiej zjedli / sie wyspali. > > OK - PL niby tez w Europie, ale jak by to bylo - chaos ? > (Teraz tylko WIELKA organizacja tej akcji dystrybucyjnej, > ale od 01.01.02 NIESAMOWITA: n.p. informacja, logistyka, > ochrona, ..., no i manewru na polu polityki + Economics). Wlasnie bylem na poczcie aby nadac przekaz. Poprosilem o euro (nazywa sie to mini kit) ale juz "wyszly" wszystkie. To tez jest Europa. Te twoje 6 sek bardzo mnie zdziwily. Kiedys zalatwialem cos w niemieckim banku i trwalo to wiecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Wyjechać do Niemiec i śmiać się z Polski - brawo! IP: 10.129.131.* 20.12.01, 13:05 Widzę, że mieszkanie w Niemczech sprawia ci wielką radość... To dobrze, ale od Polski się odczep, OKEJ ? Przed nami jest mnóstwo pracy, a ty sobie tam wygodnie "lepiej zjadaj/wysypiaj". Bo Niemcy za ciebie to zrobili 100 lat temu. Ja będę się cieszył za 10-15 lat, kiedy my tutaj sami wypracujemy odpowiedni "europejski" poziom. Nie zwieję sobie do bogatego kraju. Wolę przekształcać swój własny i nie pozwolę go obrażać przez takich "mądrych" jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
bravo! Re: "Swiat sie smieje" - ale nie w W-ie (?) 20.12.01, 14:33 Hi Norman. Cool down. A jak trza, to tez: sorry! Nikt sie z Twojej (naszej) Polszy nie nabijal. Po prostu czlowiek sie cieszy, bo wielka sprawa. Jak widze nie dla wszystkich. Buuuuuuuuuuuuuu ! W ogole widze, ze Was bardziej hollywood oraz snieg na Pradze przejmuje niz to fascynujace, bardzo wielkie i symboliczne wydarzenie EURO), na ktore patrzy, przynajmniej przez kilka dni, caly swiat (nie, nie przesadzam). Wiecej luzu Patryjoto (no bo, jesli Cie zrozumialem, nie: Europejczyku - OK,OK, juz dobra : znowu SORRY !) [hehehe] Pozdr. BRAVO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Spoko IP: 10.129.131.* 20.12.01, 17:12 No spoko, bravo!, wszystko gra, ja tez sie ciesze z Euro, w koncu przyjdzie i do nas. Pozdrawiam, Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Mam pierwsze monety EURO !!! - NIECH ZYJE !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 12:04 za pare lat wszyscy je będziemy mieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Mam pierwsze monety EURO !!! - NIECH ZYJE !!!! IP: 195.117.110.* 19.12.01, 12:28 Wydaje mi się, ostatnio trąbili w TV, że te Euro to będzie można legalnie dostać dopiero po 1 stycznia 2002. Więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozew Re: Mam pierwsze monety EURO !!! - NIECH ZYJE !!!! IP: 158.75.13.* 20.12.01, 15:44 Polska powinna bezwlocznie przystapic do strefy euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: Mam pierwsze monety EURO !!! - NIECH ZYJE !!!! IP: *.chello.pl 20.12.01, 16:59 Banknoty bedzie mozna dostac po 1.01.2002, ale od kilku dni w niektorych krajach UE sprzedaja monety euro w tzw. pakietach startowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derek Re: I ja tez mam uero IP: 212.141.155.* 21.12.01, 13:57 bravo! napisał(a): > Jestem podniecony, > jestem szalony, > po prostu szczesliwy !!!!!! Wzialem tego kilka paczek. Blyszczace zlote, czerwone i zloto-srebrne krazki. Beda fajnymi prezentami pod choinke. Odpowiedz Link Zgłoś