Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Bródnie?

IP: *.chello.pl 14.06.01, 19:18
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 19:22
      mój ojciec tam pracował, podobno niespokojna okolica, przepraszam bo nie wiem
      dokładnie to jest na Pradze ?
      • Gość: Rafal Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: *.telia.com 14.06.01, 19:29
        Ostatnio jak bylem w Kraju 3 lata temu w Warszawie(z powodu wojska)wybralem sie
        autobusem w kierunku pragi i brudna w czasie podruzy podoszla do mie facet z
        babom w mojim wieku i powidzieli ze bym nigdzie tutaj nie wysadal bo dostane w
        pierdol.Jak oni odrazu zobaczyli ze ja jakis nie swoj to co dopiero jak ja bym
        sie pokrencil sam wtych okolicach...
        tyle wiem o pradze i brudnie.
    • Gość: max Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 19:32
      widzisz są takie dzielnice w Warszawie jak w NY, wejdź w NY do Harlemu,
      dzielnicy czarnych to żywy nie wyjdziesz, w Warszawie nie jest tak ale jest
      kilka niebezpiecznych miejsc, super że wchodzi monitoring, bedzie znacznie
      bezpieczniej
      • Gość: michal Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: *.zigzag.pl 14.06.01, 19:52
        zupelna makabra, jak kazde zreszta komunistyczne blokowisko, zamieszkale w
        przewazajacej czesci przez przybyszow z awansu spolecznego.Mam nadzieje,iz
        kiedys bede swiadkiem jak je wyburzaja.
        • Gość: Sowik Michał i Max IP: *.chello.pl 15.06.01, 20:13
          A gdzie wy kurwy lamusy mieszkacie. Nie dziwne ze takie cioty jak wy boicie sie
          wejsc na najpieknajniesza najfajniejsza dzielnice w Polsce. Jak bym spotkał
          takich chujów jak wy to bym wam wpierdolił. Pierdolone lamusy z przedziałkiem
          na głowie i wielkimi okularami w gajerku ze stadionu i laptopem to tu kurwa
          wchodzic nie moga.

Bródno to nie Praga huje.
          Bródno jest ważniejsze sra na Prage wielkim klocem Kutasy cwele skurwiele z was
          Nara cioty
          • Gość: michal Re: Michał i Max IP: 195.116.238.* 15.06.01, 21:14
            jak widze, slysze i czytam twoje deliberacje to Brodno zaiste przezywa swoiste
            apogeum fajnosci.
            • Gość: max Re: Michał i Max IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 21:19
              menel spod budki, a jak bym cie spodkał cwelu to kutasie bym ci zakurwoną morde
              obił i pierdolną w zakutą pałe że łeb wpadłby ci do twojego tornistra
              mamisynku, a teraz wypierdalaj na kszke, poza tym paciorek i spac HAHA!!!!!
        • Gość: henry Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: 195.116.250.* 18.06.01, 09:23
          Potem kolej na Ursynówek tez z awansu spolecznego - popieram !!!
    • Gość: turtle Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: 217.11.133.* 17.06.01, 10:23
      mieszkalem na brodnie 3 lata. klimat jest swoisty: jak mlodziez to generalnie w
      odziezy sportowej, jak kibice to tylko legia. jadnak nie przesadzalbym z
      traktowaniem brodna jak jakiegos zoo lub getta, przez 3 lata codziennie
      wracalam do domu w nocy autobusem i nikt mnie nie ruszyl a jastem raczej typem
      inteligenckim:). ponadto jest tam tak swojsko, i w pewnym sensie spokojnie, da
      sie tam odpoczac.
    • Gość: ziutek Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: *.acn.waw.pl 17.06.01, 14:08
      syf, kiła i mogiła
      co do mieszkancow- nie wszyscy to dresy ale wystarczy przeczytac wypowiedz
      niejakiego Sowika (patrz wyzej) zeby miec jakies pojecie
      za kazdym razem kiedy jestem na brodnie to jestem wdzieczny rodzicom ze
      mieszkanie kupili na ursynowie
    • Gość: f awans spoleczny? IP: 212.160.114.* 18.06.01, 10:22
      ...jaki awans? Brodno to dzielnica roboli (np. tych co przez 25 lat przykrecali klamki do
      pseudosamochodu zwanego polonez).
      Oczywiscie to syf. Jesli wracasz na Ursynow autobusem to mozesz spotkac ludzi czytajacych rozne
      materialy... w tych na brodno co najwyzej czytaja super expres.
      Moze nie jest to najniebezpieczniejsze miejsce w Warszawie (choc moj znajomemu wyrwano tam
      kluczyki od samochodu) ale lepiej tam nie chodzic bez potrzeby....
      • Gość: Ela Re: awans spoleczny? IP: *.ilot.edu.pl 18.06.01, 13:28
        Gość portalu: f napisał(a):

> ...jaki awans? Brodno to dzielnica roboli (np. tych co przez 25 lat przykrecali
        > klamki do
        > pseudosamochodu zwanego polonez).
        > Oczywiscie to syf. Jesli wracasz na Ursynow autobusem to mozesz spotkac ludzi c
        > zytajacych rozne
        > materialy... w tych na brodno co najwyzej czytaja super expres.
        > Moze nie jest to najniebezpieczniejsze miejsce w Warszawie (choc moj znajomemu
        > wyrwano tam
        > kluczyki od samochodu) ale lepiej tam nie chodzic bez potrzeby....

Pleciesz, jak Piekarski na mękach. Kluczyki wyrywaja wszędzie. A mojemu znajomemu
        na tym inteligenckim Ursynowie ukradli samochód. Nie wiedziałam, że w Warszawie
        gazety są czytane w zalezności od dzielnicy. Bródno to nie tylko bloki, sa
        również małe domki i kamienice
        • Gość: romek Re: awans spoleczny? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 09:59
          Gość portalu: Ela napisał(a):

> Kluczyki wyrywaja wszędzie. A mojemu znajome
          > mu
          > na tym inteligenckim Ursynowie ukradli samochód.

Pewnie ze wszedzie, nawet w Paryzu...czy to oznacza jednak ze brodno moze sie z nim rownac?

> Nie wiedziałam, że w Warszawie
          > gazety są czytane w zalezności od dzielnicy

Nie? Sprobuj kupic w brodnoskich kioskach jakies specjalistyczne czasopisma (takie jakie sie
          sprzedaje na lewej stronie wisly)...
          Miszkalem na Targowku, mialem kolegow z brudna i prosze mi nie wmawiac ze 'brodno jest tak
          jak ursynow'...

• Gość: Ela Re: awans spoleczny? IP: *.ilot.edu.pl 19.06.01, 10:56
            Gość portalu: romek napisał(a):

> Gość portalu: Ela napisał(a):
            > Pewnie ze wszedzie, nawet w Paryzu...czy to oznacza jednak ze brodno moze sie z
            > nim rownac?

Z Paryżem nawet Ursynów nie może się równać
            >
            > > Nie wiedziałam, że w Warszawie
            > > gazety są czytane w zalezności od dzielnicy
            >
            > Nie? Sprobuj kupic w brodnoskich kioskach jakies specjalistyczne czasopisma (ta
            > kie jakie sie
            > sprzedaje na lewej stronie wisly)...

Po lewej stronie Wisły też nie w kazdym kiosku mozna kupić specjalistyczne pismo,
            tylko w tych duzych. Być może, ze sa pewne różnice, ale to nie powód, zeby z
            Bródna robic wredną dzielnicę

> Miszkalem na Targowku, mialem kolegow z brudna i prosze mi nie wmawiac ze 'brod
            > no jest tak
            > jak ursynow'...
            >
            Jesli chodzi o liczbe przestępstw to Ursynów wkrótce dogoni Bródno, a kto wie,
            czy juz nie dogonił. Tam sa przestepstwa innego rodzaju. Na Bródnie częściej
            mozna dostac w zęby, ale samochód, rower łatwiej stracic na Ursynowie

• Gość: Widok 9 Re: do :f- odpowiedziałem Ci o 15:56, ale pomyliłem wątek;) IP: 195.117.228.* 18.06.01, 15:59
      • Gość: michal Re: awans spoleczny? IP: 195.116.238.* 18.06.01, 19:13
        zanim zaczeki przykrecac klamki do owego zalosnego wehikulu, to zamieszkiwali w
        zapadlych wioskach w kurnych chatach bez kominow, ktore dzielili z wieprzkami,
        kurami i krowkami i w zamysle wladzy ludowej mieli byc NOWYMI mieszkancami
        NOWEJ Warszawy.A co do blokowisk to naprawde mam nadzieje, iz kiedys bede
        swiadkiem ich wielkiego wyburzania.W opinii wielu person(nie tylko specjalistow)
        sa to obszry totalnie zdegradowane urbanistycznie i architektonicznie,tak jak
        w ekologii mowi sie o katastrofie przyrodniczej, tak w tym przypadku mozna mowic
        o katastrofie urbanistyczno-architektonicznej.
    • Gość: anita Re: Co sądzicie o Bródnie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 11:24
      Czytajac wasze mocno niepochlebne opinie o osiedlu na ktorym mieszkam od
      urodzenia czuje sie tak jak Warszawiacy ktorzy czytaja posty Lechity. Skad te
      opinie? Brodno to osiedle jakich wiele, nie gorsze i nie lepsze (nie wiem skad
      to poczucie wyzszosci u mieszkancow Ursynowa?), ogolnie rzec biorac blokowiska
      trudno jest lubic, ale na Brodnie akurat nie jest najgorzej. Mamy calkiem ladny
      park, sporo sie buduje, ale sa i minusy, jak wszedzie. A opinie takich Sowikow
      radze ignorowac, bo dyskusje z takimi ludzmi sprowadzaja nas do ich poziomu.
      Pozdrowienia dla Ursynowa i innych okolic.
      • Gość: Sloggi Re: Co sądzicie o Bródnie? Nie oceniajcie nas !!!! IP: *.man.polbox.pl 18.06.01, 13:12
        Mieszkam tu od urodzenia.
        Jestem chyba 6 pokoleniem, które tu mieszka. Kiedyś nie było bloków, tylko
        domki tonące w zieleni sadów i ogrodów. Teraz są bloki, a jak to w blokach -
        mieszkają różni ludzie. Mimo wszystko jest to osiedle ładne, bloki budowane w
        czasach wczesnego Gierka może nie grzeszą urodą, ale wszystkie są ładnie
        otynkowane. Dużo zieleni i piękny park, to również plus tego osiedla. Myślę, że
        nie jestem tak radykalny jak max, ale również czuję się lokalnym patriotą.
        Ciekawe, że nikt nie podjął dyskusji na temat innego osiedla n.p. Ursynowa,
        które 25 lat temu było pustym polem ??
        Zamiast krytykować cudze, spójrzcie na swoje osiedle.
        I mała prośba - bez uogólnień - nie wszyscy na Bródnie noszą odzież sportową.
        • Gość: Widok 9 Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!! IP: 195.117.228.* 18.06.01, 15:53
          Bródno jest teraz czymś zupełnie innym niż dzielnica z przed 10 lat. Większość
          bloków ocieplona i kolorowa. Ilością zieleni bije na głowę Bemowo (ciągi ulic).
          Komunikacja już nie skłania do narzekania (może kłopot na Grota - bo trzeba się
          zmieścić z całym Tarchomine). Jedynym brakiem, znanym ze wszystkich tego typu
          dzielnic jest brak kawiarń, klubów i sal sportowych lub basenów. Te co są, to
          powstałe w czasach gierkowskich. Na szczęście (?) buduje się centum Carfour i
          Aqua Park a dalej przy Radzymińskiej Centrum M1. Jednej rzeczy należy życzyć
          tej części Warszawy to linia metra od Tarchomina poprzez Bródno do Centrum. A,
          że czasami można dostać w mordę? Wszędzie można. Ten wizerunek Bródna jako
          lumpenproletariackiej dzielnicy to jakiś przeżytek.
          • Gość: Widok 9 Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!! IP: 195.117.228.* 18.06.01, 15:56
            W autobusach jadący ch na Bródno spotkasz więcej Warszawiaków niż jadących do
            wynajmowanych lokali "mieszkańców" Ursynowa. Nie uogólniaj.
          • Gość: Anka Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!! IP: *.chello.pl 18.06.01, 16:53
            Dzięki. Ja wiele lat temu przeprowadziłam się na Bródno i nigdy tego nie
            żałowałam. Mało tego, właśnie dzięki swej zieloności jest to dla mnie najmilsza
            dzielnica na spacery.
            Pozdrawiam wszystkich kochających nasze Bródno. Anka
            • Gość: Ela Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!! IP: *.ilot.edu.pl 19.06.01, 10:58
              A uogólniającym chciałam powiedzieć, ze dawny Annopol
              został przeprowadzony na Wrzeciono
              • Gość: palker Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 00:04
                Gość portalu: Ela napisał(a):

> A uogólniającym chciałam powiedzieć, ze dawny Annopol
                > został przeprowadzony na Wrzeciono

Myślisz, że wiedzą o co chodzi z tym Annopolem i Wrzecionem?
                Chyba ryzykujesz wywołanie dialogu w stylu, za którym przepadam:
                "- Pan jest głupi!
                - I vice versa!
                - Pan sam jesteś wicewersa i to złamany!"
                A wszystkich sceptyków zapraszam do przejrzenia strony Targówka
                http://www.targówek.waw.pl (jest to jedna z trzech najlepszych "gminnych" stron
                warszawskich) lub na wyprawę rowerową po okolicy (mogę robić za przewodnika)
                • Gość: Ela Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!!/do palkera IP: *.ilot.edu.pl 20.06.01, 10:14
                  Gość portalu: palker napisał(a):

> Gość portalu: Ela napisał(a):
                  >
                  > > A uogólniającym chciałam powiedzieć, ze dawny Annopol
                  > > został przeprowadzony na Wrzeciono
                  >
                  > Myślisz, że wiedzą o co chodzi z tym Annopolem i Wrzecionem?
                  > Chyba ryzykujesz wywołanie dialogu w stylu, za którym przepadam:
                  > "- Pan jest głupi!
                  > - I vice versa!
                  > - Pan sam jesteś wicewersa i to złamany!"
                  > A wszystkich sceptyków zapraszam do przejrzenia strony Targówka
                  > http://www.targówek.waw.pl (jest to jedna z trzech najlepszych "gminnych" stron
                  >
                  > warszawskich) lub na wyprawę rowerową po okolicy (mogę robić za przewodnika)

Może kiedys skorzystam z propozycji, jak kupię nowy rower
                  Wiesz, pamietam czasy, jak 2 jeżdziła stara trasą, a po dwóch stronach chaszcze.
                  Miałam i mam ciocię na Marywilskiej w tych blokach za Markotem i 2 była jedynym
                  tramwajem, którym można było dojechać. Jeździłam tam z dusza na ramieniu. Raz
                  przy mijance udusili motorniczego. Takie były czasy w czasach starego Annopola.
                  Jak po latach postanowiłam złożyc wizyte na Marywilskiej, to nie poznałam
                  okolicy. Na Odrowąża ani jednej drewnianej chałupy, a Wysockiego to nawet nie ma
                  z czym porównać.

• Gość: palker Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!!/do palkera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 01:01
                    Na internetowej stronie Targówka można zobaczyć fotografie "drewnianego"
                    Bródna. Polecam.
                    • Gość: Ela Re: Co sądzicie o Bródnie? Dobra - teraz ja!!!!/do palkera IP: *.ilot.edu.pl 21.06.01, 10:58
                      Gość portalu: palker napisał(a):

> Na internetowej stronie Targówka można zobaczyć fotografie "drewnianego"
                      > Bródna. Polecam.

Zajrzałam tam. Rewelacyjne. Lecę przy najbliższej okazji zrobic zdjecie tego
                      ostatniego drewnianego przy kirkucie. A moze zostanie zachowany jako swiadectwo
                      przeszłosci?

• Gość: ania£ Re: wlasna opinia IP: *.thanet.ac.uk 20.06.01, 13:27
      nie czytalam innych opini, ale moje zdanie jest takie: ta dzielnica zawsz
      bedzie mi sie kojazyla z pracownikami dawnego FSO, i ludzmi z prowincji
      chcacymi przeprowadzic sie do Warszawy. Do tego moge dodac:blokowiska, karaluchy
      (i wszystkie odmiany robactwa ), grupy mlodych ludzi stojacych pod klatkami z
      braku miejsca na spotkania, i napadami-szczegolnie kolo parku!!! POzdrawiam
      • Gość: GU Re: wlasna opinia IP: *.man.polbox.pl 21.06.01, 08:39
        a poza tym twarze po tej stronie Wisły mają dziwny wygląd, po zachowaniu też
        można poznac kto z Bródna a kto nie
        • Gość: Ela Re: wlasna opinia IP: *.ilot.edu.pl 21.06.01, 10:04
          Gość portalu: GU napisał(a):

> a poza tym twarze po tej stronie Wisły mają dziwny wygląd, po zachowaniu też
          > można poznac kto z Bródna a kto nie

A jak to poznać? Pytam, zeby od razu zauwazyc palkera

• Gość: Widok 9 Re: wlasna opinia IP: 195.117.228.* 21.06.01, 10:27
          Gość portalu: GU napisał(a):

> a poza tym twarze po tej stronie Wisły mają dziwny wygląd, po zachowaniu też
          > można poznac kto z Bródna a kto nie
          To ciekawe i odkrywcze spostrzeżenie. Moja żona jest z Bródna od 20 lat jesteśmy
          razem i nie widzę niczego dziwnego u niej. No dziwne jest to, że nadal jest
          bardzo ładna i mnie "kręci" jak cholera. Ale może ja mieszkaniec Śródmieścia
          jestem ślepy?. Jeżeli tak to pewnie można napisać: " mieszkańcy Śródmieścia mają
          zły wzrok i spostrzeganie".
          Z ostatniej chwili:
          POD SANDOMIERZEM TUBYLCY CHODZĄ DO TYŁU.

• gryfik Re: do GU !!!!! 22.06.01, 11:51
          czy ty jestes w stanie odroznic dzielnice!? Po drugiej stronie Wisly jest jedna
          z najstarszych dzielnic Warszawy. A B. to tylko blokowisko, gdzie zwykle
          mieszkaja przyjezdni, z wiosek. Jak sie kogos zapytasz w Warszawie o Br. to
          powie ze to WIEJSKA CZESC WARSZAWY, ale nigdy tego nikt nie powie o PRADZE.
          Z kad ty jestes?????????
          • Gość: turtle Re: do GU !!!!! IP: 217.11.133.* 22.06.01, 11:58
            post GU mnie zainspirował. wczoraj 4 godziny patrzylem na swoja twarz i nic
            szczegolnego nie zauwazylem. a mieszkam na grochowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka