Gość: xyz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.08, 19:31 Do autora: Konkursów się nie rozwiązuje. Konkursy się rozstrzyga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiepski fotografik Konkurs "Święta w obiektywie" rozwiązany IP: *.jmdi.pl 05.01.08, 20:40 ostatnie najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Konkurs "Święta w obiektywie" rozwiązany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:12 Nie wierzę ze to najlepsze zdjecia... jesli tak to poziom konkursu byl marny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak nie wolak Re: Konkurs "Święta w obiektywie" rozwiązany IP: *.aster.pl 05.01.08, 22:43 pierwsze miejsce za co?? Zdjęcie jest marneeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Konkurs "Święta w obiektywie" rozwiązany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 08:45 Pytanie pozostaje jedno - czy na konkurs przyslano tak słabe zdjecia czy też jurorzy nie mają zielonego pojęcia o choćby podstawach fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Konkurs "Święta w obiektywie" rozwiązany 05.01.08, 22:45 I miejsca to pomyłka, na tym zdjęciu nie ma ostrości, a GO jest fatalna. Kadr może by i uszedł, ale wykonanie już nie. Zdjęcie Pana Bartosza Zaborowskiego jest interesujące, choć niektórzy twierdzą, że “symetria jest estetyką głupców”. Nie wierzę jednak w ten "spontan" Pana Bartosza, chyba, że "spontanicznie" nosi ze soba filtr gwiazdkowy ;-). Pan Marek Rowicki wypatrzył i sfotografował ciekawy widok: mgła, światło nastrój. "+" za dobre oko. Fotografie Pani Barbary Stasiak i Pana Piotra Głowackiego: "+" za pomysł. Pozostawiają nieco pola dla wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Konkurs "Święta w obiektywie" rozwiązany 05.01.08, 23:18 też uważam, że wygrało badziewne zdjęcie, które w ogóle nie powinno być wysłane na konkurs :-( b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkursowicz Re: Konkurs "Święta w obiektywie" rozwiązany IP: *.2a.pl 07.01.08, 17:47 Mam pytanie do uczestników. Czy mieliście zgody właścicieli obiektów, które byłe na fotografiach do konkursu? Był ten punkt regulaminu wymagany czy nie? O poziomie zdjęć nie będę się wypowiadał oprócz tego, że niepotrzebnie się zastanawiałem czy podciągnąć zdjęcie w PS. Trzeba było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arawicz subiektywnie 06.01.08, 09:09 fotografii nie można oceniać obiektywnie, stąd wszelkie "zawody" i "konkursy" fotograficzne są lekko bez sensu (chyba że polegają na jak najdalszym rzuceniu aparatem). Subiektywnie - zdjęcie które "wygrało" uważam za najciekawsze sposórd zaprezentowanych pod artykułem i na Foto Forum (z właściwym kluczem). Przede wszystkim temat i wykonanie są oryginalne (na tle kilkuset fotografii Nowego Światu pewnie zaskakiwała widza bardziej). Estetyką przypomina nieco prace Alberta Zawady. Mnie się podoba - dość fotek robionych od ekierki i wg przepisów drukowanych w NG ;) Gratuluje zwycięzcom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foto21 Re: subiektywnie IP: 212.180.160.* 06.01.08, 16:17 Odezwali sie spece od foto, ktorych zdjecia przepadly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macu Ostatnie zdjęcie IP: *.aster.pl 06.01.08, 21:43 Może i pomysł jest dość ciekawy, ale doprawdy nie jest to nic wybitnego. Jak dla mnie nazbyt proste. Zdecydowanie lepsze pozycje 3 i 4. Pierwsze dwa kiepsko wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś