Gość: Drapka IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 21.07.01, 20:34 Jaka jest Waszym zdaniem najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie? Ja zgłaszam Lasek Brzozowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turtle Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 20:33 dla mnie Kubusia Puchatka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 20:48 Gość portalu: Drapka napisał(a): > Jaka jest Waszym zdaniem najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie? > Ja zgłaszam Lasek Brzozowy. Wyobrażam sobie, że dla ćpunów najpiękniejsza jest ulica Hery a dla szukajacych bezskutecznie miejskiego WC, ulica Odlewnicza. Ale skoro Turtle wyjął mi z ust Kubusia Puchatka, to głosuje na Samarytankę. Ładnie brzmi, gdy mieszkaniec tej ulicy odpowiada na pytanie, gdzie mieszka (odp.:na Samarytance) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 21.07.01, 21:07 Dla mnie bardzo ładne nazwy ulic są na Białołęce . Dobrym przykładem jest tu ulica Polnych Kwiatów, Leśnej Polanki , Czarodzieja . Podoba mi się też nazwa mojej ulicy , czyli Picassa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 22:28 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Dla mnie bardzo ładne nazwy ulic są na Białołęce . Dobrym przykładem jest tu > ulica Polnych Kwiatów, Leśnej Polanki , Czarodzieja . Podoba mi się też nazwa > mojej ulicy , czyli Picassa. Miało być o Warszawie, ale w poetyckim nazewnictwie ulic przoduje chyba maleńkie Zalesie Górne. Są tam ulice: Wiekowej Sosny, Leśnych Boginek, Złocistych Łanów, Sinych Mgieł, Szmaragdowych Żuków, Przebudzenia Wiosny, Jelenich Rogów (nie zazdroszczę facetom tam mieszkającym), Białej Brzozy, Złotej Jesieni etc.etc. No i oczywiście maja ulicę Kubusia Puchatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 22:40 w Zalesiu jest też Zajęczy Trop, co poniektórzy mówią Zajęczych bobków... to żart A co powiecie na Traktorzystów? Zdrowe, ludowe, niepostmodernistyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 22:44 Słyszałem, jak ktoś mówił na poczcie adres: Wałów Chrobrego sześć. A inny dodał: Nie mówi się sześć tylko sześciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.hwr.arizona.edu 23.07.01, 06:16 Ale czy to nie bylo w Szczecinie? Bo w W-wie chyba Walow Chrobrego nie ma (chociaz innych walow sporo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 13:16 Gość portalu: krecha napisał(a): > Ale czy to nie bylo w Szczecinie? > > Bo w W-wie chyba Walow Chrobrego nie ma (chociaz innych walow sporo). Faktycznie, chodziło o adres w Szczecinie. Jeśli chodzi o ostatnią kwestię, współczuję, że miałaś (miałeś) takiego pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 23.07.01, 14:34 A Postępu, Cybernetyki czy Suwak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 23.07.01, 14:43 Gość portalu: Ursyn napisał(a): > A Postępu, Cybernetyki czy Suwak? Och, daj spokój. Od razu zabolały mnie zęby :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 14:53 Gość portalu: Ela napisał(a): > Och, daj spokój. Od razu zabolały mnie zęby :(( > Od zębów to jest ulica Boleść, że o Bolesława Krzywoustego nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 01:51 A skoro są wakacje to co powiecie na ul. Śniardwy? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie 21.07.01, 22:46 Na Kabatach są ulice utrzymane w podobnej tonacji: Za Łąkami, Cichej Wody, Polnej Róży, Pod Lipą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czykita Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 22:53 Bezwarunkowo ul. HARFOWA na Ochocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 23:06 Gość portalu: Czykita napisał(a): > Bezwarunkowo ul. HARFOWA na Ochocie! Szkoda, ze nie jest to ulica Harfy Traw (nie mylić z ulicą Trawiastej Harfy, której, póki co lub na szczęście, jeszcze nie ma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.echo-press.com.pl 22.07.01, 14:37 Najładniejszą nazwą jest ulica Ciołka. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jajacek Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie/JULIANOWSKA 22.07.01, 22:33 jest de best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 22:48 Jako harfistka muszę się zgodzić, choć w cywilu bardziej mi się podoba Kubusia Puchatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Ciołek IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 23:19 Hmm. Ciołka to byłaby nazwa, gdyby to było po prostu Ciołka. Do tego np. krzyżowałaby się z Jełopa. Ale to jest po prostu zwyczajna Erazma Ciołka szkoda PS Czy wszyscy wiedzą kim był Erazm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloggi Re: Ciołek - Orgazm z Zaskoczenia IP: *.man.polbox.pl 23.07.01, 17:04 na Tarchominie jest Orgazma z Zaskoczenia - tfu Erazma z Zakroczymia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Ciołek - Orgazm z Zaskoczenia IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 01:49 Mister sloggi, doktor Freud się kłania A o Erazmie z Rotterdamu zapomnieli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 23.07.01, 10:32 Aleja Przyjaciół i Aleja Róż ........żyje bez burz w Alei Róż sama lub czasem we dwoje........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: 217.11.133.* 23.07.01, 16:35 tyle piękna w nazwach tych ulic, że może zastanowimy się nad najbrzydszą nazwą. to także byłoby bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 01:06 Nie, nie bedziemy tego robić. Nie jesteśmy masochistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 02:26 To proponuję Najbrzydsza nazwa ulica, której na szczęście już nie ma i zgłaszam Rewolucji Październikowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 24.07.01, 07:13 Ulica Postępu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 24.07.01, 21:16 Zróbmy to w osobnym wątku, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 23:45 Proszę bardzo, panie Drapko. Czekamy... i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 25.07.01, 10:45 Gość portalu: uff napisał(a): > Proszę bardzo, panie Drapko. Czekamy... > Askad wiesz, że to pan. Drapka jest rodzaju żeńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 25.07.01, 13:55 Płeć Drapki, to fakt, znana mi nie jest. Poprawiłam się w wątku Najbrzydsza nazwa ulicy..., gdzie uwzględnilam obie płciowe możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 25.07.01, 14:05 A co powiecie na ulicę Zagiętą? I jeszcze Kukiełki i Kukułki. na takich ulicach to mieszkać miło, a nie np. przy Plutonu Torpedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdi Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.120-200-24.mtl.mc.videotron.ca 25.07.01, 21:42 zwiazku walki mlodych - :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.man.polbox.pl 26.07.01, 15:45 Koński Jar Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie 26.07.01, 16:19 Resorowa i Gżegżółki Odpowiedz Link Zgłoś