Dodaj do ulubionych

Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie

IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 21.07.01, 20:34
Jaka jest Waszym zdaniem najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie?
Ja zgłaszam Lasek Brzozowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: turtle Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 20:33
      dla mnie Kubusia Puchatka:)
    • Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 20:48
      Gość portalu: Drapka napisał(a):

> Jaka jest Waszym zdaniem najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie?
      > Ja zgłaszam Lasek Brzozowy.

Wyobrażam sobie, że dla ćpunów najpiękniejsza jest ulica Hery a dla szukajacych
      bezskutecznie miejskiego WC, ulica Odlewnicza.
      Ale skoro Turtle wyjął mi z ust Kubusia Puchatka, to głosuje na Samarytankę.
      Ładnie brzmi, gdy mieszkaniec tej ulicy odpowiada na pytanie, gdzie mieszka
      (odp.:na Samarytance)
      • Gość: Tomek Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 21.07.01, 21:07
        Dla mnie bardzo ładne nazwy ulic są na Białołęce . Dobrym przykładem jest tu
        ulica Polnych Kwiatów, Leśnej Polanki , Czarodzieja . Podoba mi się też nazwa
        mojej ulicy , czyli Picassa.
        • Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 22:28
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Dla mnie bardzo ładne nazwy ulic są na Białołęce . Dobrym przykładem jest tu
          > ulica Polnych Kwiatów, Leśnej Polanki , Czarodzieja . Podoba mi się też nazwa
          > mojej ulicy , czyli Picassa.

Miało być o Warszawie, ale w poetyckim nazewnictwie ulic przoduje chyba maleńkie
          Zalesie Górne. Są tam ulice: Wiekowej Sosny, Leśnych Boginek, Złocistych Łanów,
          Sinych Mgieł, Szmaragdowych Żuków, Przebudzenia Wiosny, Jelenich Rogów (nie
          zazdroszczę facetom tam mieszkającym), Białej Brzozy, Złotej Jesieni etc.etc. No
          i oczywiście maja ulicę Kubusia Puchatka
          • Gość: uff Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 22:40
            w Zalesiu jest też Zajęczy Trop, co poniektórzy mówią Zajęczych bobków...
            to żart

A co powiecie na Traktorzystów? Zdrowe, ludowe, niepostmodernistyczne?
            • Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 22:44
              Słyszałem, jak ktoś mówił na poczcie adres: Wałów Chrobrego sześć. A inny
              dodał: Nie mówi się sześć tylko sześciu.
              • Gość: krecha Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.hwr.arizona.edu 23.07.01, 06:16
                Ale czy to nie bylo w Szczecinie?

Bo w W-wie chyba Walow Chrobrego nie ma (chociaz innych walow sporo).
                • Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 13:16
                  Gość portalu: krecha napisał(a):

> Ale czy to nie bylo w Szczecinie?
                  >
                  > Bo w W-wie chyba Walow Chrobrego nie ma (chociaz innych walow sporo).

Faktycznie, chodziło o adres w Szczecinie.
                  Jeśli chodzi o ostatnią kwestię, współczuję, że miałaś (miałeś) takiego pecha
            • Gość: Ursyn Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 23.07.01, 14:34
              A Postępu, Cybernetyki czy Suwak?
              • Gość: Ela Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 23.07.01, 14:43
                Gość portalu: Ursyn napisał(a):

> A Postępu, Cybernetyki czy Suwak?

Och, daj spokój. Od razu zabolały mnie zęby :((

• Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 14:53
                  Gość portalu: Ela napisał(a):

> Och, daj spokój. Od razu zabolały mnie zęby :((
                  >

Od zębów to jest ulica Boleść, że o Bolesława Krzywoustego nie wspomnę...
                  • Gość: uff Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 01:51
                    A skoro są wakacje to co powiecie na ul. Śniardwy?
        • gdabski Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie 21.07.01, 22:46
          Na Kabatach są ulice utrzymane w podobnej tonacji: Za Łąkami, Cichej Wody,
          Polnej Róży, Pod Lipą.
    • Gość: Czykita Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 22:53
      Bezwarunkowo ul. HARFOWA na Ochocie!
      • Gość: palker Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 23:06
        Gość portalu: Czykita napisał(a):

> Bezwarunkowo ul. HARFOWA na Ochocie!

Szkoda, ze nie jest to ulica Harfy Traw (nie mylić z ulicą Trawiastej Harfy,
        której, póki co lub na szczęście, jeszcze nie ma)
        • Gość: MZ Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.echo-press.com.pl 22.07.01, 14:37
          Najładniejszą nazwą jest ulica Ciołka. ;-)
          • jajacek Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie/JULIANOWSKA 22.07.01, 22:33
            jest de best
      • Gość: Misia Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 22:48
        Jako harfistka muszę się zgodzić, choć w cywilu bardziej mi się podoba Kubusia
        Puchatka
        • Gość: uff Ciołek IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 23:19
          Hmm. Ciołka to byłaby nazwa, gdyby to było po prostu Ciołka. Do tego np. krzyżowałaby się z Jełopa.
          Ale to jest po prostu zwyczajna Erazma Ciołka
          szkoda
          PS Czy wszyscy wiedzą kim był Erazm?
          • Gość: sloggi Re: Ciołek - Orgazm z Zaskoczenia IP: *.man.polbox.pl 23.07.01, 17:04
            na Tarchominie jest Orgazma z Zaskoczenia - tfu Erazma z Zakroczymia !!!
            • Gość: uff Re: Ciołek - Orgazm z Zaskoczenia IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 01:49
              Mister sloggi, doktor Freud się kłania

A o Erazmie z Rotterdamu zapomnieli :(
    • Gość: Ela Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 23.07.01, 10:32
      Aleja Przyjaciół i Aleja Róż
      ........żyje bez burz w Alei Róż
      sama lub czasem we dwoje...........
    • Gość: turtle Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: 217.11.133.* 23.07.01, 16:35
      tyle piękna w nazwach tych ulic, że może zastanowimy się nad najbrzydszą nazwą.
      to także byłoby bardzo ciekawe.
      • Gość: Misia Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 01:06
        Nie, nie bedziemy tego robić. Nie jesteśmy masochistami.
        • Gość: uff Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 02:26
          To proponuję Najbrzydsza nazwa ulica, której na szczęście już nie ma

i zgłaszam Rewolucji Październikowej
          • Gość: Ela Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 24.07.01, 07:13
            Ulica Postępu
            • Gość: Drapka Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 24.07.01, 21:16
              Zróbmy to w osobnym wątku, co?
              • Gość: uff Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 24.07.01, 23:45
                Proszę bardzo, panie Drapko. Czekamy...

i
                • Gość: Ela Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.ilot.edu.pl 25.07.01, 10:45
                  Gość portalu: uff napisał(a):

> Proszę bardzo, panie Drapko. Czekamy...
                  >

Askad wiesz, że to pan. Drapka jest rodzaju żeńskiego

• Gość: uff Re: Najbrzydsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 25.07.01, 13:55
                    Płeć Drapki, to fakt, znana mi nie jest. Poprawiłam się w wątku Najbrzydsza nazwa ulicy..., gdzie uwzględnilam
                    obie płciowe możliwości
    • Gość: uff Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.gazeta.pl 25.07.01, 14:05
      A co powiecie na ulicę Zagiętą?
      I jeszcze Kukiełki i Kukułki. na takich ulicach to mieszkać miło, a nie np. przy Plutonu Torpedy
    • Gość: sdi Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.120-200-24.mtl.mc.videotron.ca 25.07.01, 21:42
      zwiazku walki mlodych - :)
    • Gość: cleo Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie IP: *.man.polbox.pl 26.07.01, 15:45
      Koński Jar
      • gdabski Re: Najładniejsza nazwa ulicy w Warszawie 26.07.01, 16:19
        Resorowa i Gżegżółki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka