Dodaj do ulubionych

a może zlikwidować STRAŻ Miejską???

13.02.08, 14:53
Pensja początkującego strażnika jest o kilkaset złotych wyższa od
pensji początkującego policjanta.Czy stać nas wydawać z budżetu tyle
pieniędzy ( ciekawe ile jest ETATÓW strazy miejskiej w Polsce)NA
LUDZI którzy ścigają panie sprzedające włoszczyznę,pijących alkohol
w miejscu publicznym,żle zaparkowane samochody .....i osoby nie
sprzątające po pieskach .
WYDAJE MI SIĘ że POLICJA została powołana właśnie po to by pilnować
reagować na łamanie prawa.Wynika z tego że straz miejska DUBLUJE
prace POLICJI.
PO CO TWORZYĆ NOWY TWÓR ?????
Czy nie lepiej utworzyć nowe etaty w Policji .i wchłonąć ludzi
pracujących w strazy.
a może straż to przechowywalnia dla emerytów z WOJSKA I
MILICJI ,POLICJI???.
W naborze zawarte są nstp warunki :
wykształcenie średnie
wiek do 35 lat
Ciekawe skąd tam dziadki mające 60 i więcej lat ????
A może ktoś przedstawi statystykę jaki procent pracowników strazy to
byli pracownicy mundurowi
Obserwuj wątek
    • Gość: fanstonsów Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.aster.pl 13.02.08, 15:34
      straż miejska
      kuźnią kadr
      generalskich
      naszych służb wywiadowczych!!!
      ręce precz!
    • robert_wwa Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 13.02.08, 18:11
      Ale jeśli chodzi o finanse to nie ma specjalnej różnicy czy SM istnieje czy nie.
      Czy strażnicy powinni należeć do Policji moim zdaniem tak. Ale jeżeli te
      1,8-2tys strażników wcielimy do Policji to koszt będzie taki sam. Bo liczba
      etatów się nie zmieni, a różnica w zarobkach jest raczej minimalna a trzeba
      doliczyć dostosowanie strażników i ich przeszkolenie, aut czy też mundurów to
      koszty nie powinny być kryterium oceny czy SM i Policja, czy też Policja+SM jako
      jedna formacja.
    • boruta_wwa Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 13.02.08, 18:28
      jestem ZA likwidacją SM
      b.
    • nautilus.pompilius Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 13.02.08, 21:08
      Rozpędzić tę bandę cieci. Nie ma z nich żadnego pożytku, poza etatami dla
      wieśniaków.
      • Gość: adam Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 23:54
        Nie bardzo widzę panów policjantów zajmujących się psimi
        kupami,wylewaniem nieczystości, czy też szukaniem winnych nalepiania
        ulotek reklamowych byle gdzie.Sam kiedyś płaciłem mandat za złe
        parkowanie,lecz to nie powód bym stracił zdrowy rozsądek.
        Jeździłem trochę po świecie i prawie wszędzie widziałem takie
        służby.Należy jednak zastanowić się nad zakresem obowiązków tych
        panów,niech pilnują porządku i bezpieczeństwa a nie nabijają
        miejskie kasy pieniędzmi uzyskanymi z mandatów za złe parkowanie.
        • robert_wwa Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 14.02.08, 14:55
          Ale niekonsekwentny jesteś, bo z jednej strony piszesz
          > niech pilnują porządku i bezpieczeństwa
          aby po chwili z tego porządku wyłączyć jeden z największych problemów
          porządkowych jakim jest parkowanie gdzie popadnie.

Ulotki czy psie kupy tak tym trzeba się zajmować, ale to estetyka a źle
          zaparkowane auto to problem dużo bardziej dotkliwy jak nie ma jak dojść do
          autobusu czy trzeba z obchodzić auta po trawniku. Więc ten porządek o którym
          piszesz to również jeśli nie na początku złe parkowanie.
          • Gość: cAr szkolić lepiej strażników miejskich IP: *.aster.pl 14.02.08, 15:21
            niestety większość strażników miejskich to banda bezmyślnych kretynów należy
            zaostrzyć kryteria selekcji podczas rekrutacji
            • Gość: xxx Re: szkolić lepiej strażników miejskich IP: *.subscribers.sferia.net 26.09.08, 18:36
              myślę ze wiekszego kretyna od Ciebie to nie ma
            • Gość: Strażnik Re: szkolić lepiej strażników miejskich IP: *.aster.pl 28.09.08, 19:53
              Jak cieciu jeden z drugi nazwiesz jeszcze raz strażnika kretynem to
              wystąpie do moderatora forum o twoje dane i numer IP i założe ci
              sprawe z cywilnego .Wałęsa za słowo wariat i debil musi płacić 7tys
              zł to ja do swojej nędznej pensji może dorobie troszkę z konta
              jakiegoś idioty co to się dowartościowuje kosztem mojej szacownej
              firmy.
              • Gość: gosc XXXX Re: szkolić lepiej strażników miejskich IP: *.aster.pl 15.09.09, 22:18
                Nie strasz nie strasz bo się zesrasz. Wszyscy pracują na tę twoją
                nędzną pensję, sprzataj kupy, bo tylko do tego sie nadanesz jak
                slychac, widac i czuc...
              • Gość: goscXXXXXX Re: szkolić lepiej strażników miejskich IP: *.aster.pl 15.09.09, 22:19
                szacowna firma, ha ha ha....trzeba bylo sie uczyc
              • Gość: sylwek Re: szkolić lepiej strażników miejskich IP: *.chello.pl 12.01.10, 10:37
                nieroby=straż miejska
              • sammler Re: szkolić lepiej strażników miejskich 19.02.10, 08:48
                Gość portalu: Strażnik napisał(a):

> [...] ja do swojej nędznej pensji może dorobie troszkę z konta
                > jakiegoś idioty co to się dowartościowuje kosztem mojej szacownej
                > firmy.

Z czyjego konta, panie specjalisto od łamania prawa?

S.
              • Gość: andro Re: szkolić lepiej strażników miejskich IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 19:28
                ale cie prawda ruszyła / a od moderatora to ty możesz dostać ale wiesz co hihihihi
        • gdaczacy_z_kurami Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 14.02.08, 22:01
          Należy jednak zastanowić się nad zakresem obowiązków tych
          > panów,niech pilnują porządku i bezpieczeństwa a nie nabijają
          > miejskie kasy pieniędzmi uzyskanymi z mandatów za złe parkowanie.

To w takim razie kto ma się zajmować kierydlakami rozjeżdżającymi miejską zieleń
          i zastawiającymi chodniki i skrzyżowania?
          Jożin z Bażin ?
          • Gość: turysta Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 14.02.08, 23:28
            wszystki "martwiącym się "o prestiż pana Policjanta zajmującego
            się "SRAJĄCYM PIESKIEM ITP " odpowiem tak .W Anglii mundurowy jak
            trzeba zainteresuje się pijącym alkohol ,właścicielem "srającego
            pieska" a także osobą handlującą w niedozwolonym miejscu .
            Bo Policja jest powołana właśnie do pilnowania by było przestrzegane
            obowiązujące prawo (i nieważne czego dotyczy ) PRAWO jest prawem.
            A jeśli komuś się nie podoba to nie ma przymusu pracy (była za
            komuny).Osoba taka może robić cokolwiek ( realizować się w innym
            zawodzie ).PO CO DWIE FORMACJE ...gdy i tak obydwie robią to samo
            • Gość: janek Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 00:06
              Nie robią tego samego,zajmują się zupełnie różnymi sprawami.W wielu
              odciążyli policję,w jeszcze innych powinni odciążyć.Będąc bliżej
              ratusza potrafią załatwić szybciej wiele drobnych spraw,na ktore
              policja nie musi tracić czasu.
            • Gość: max Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 17:09
              Masz rację.Strażnik od handlu nie zainteresuje się zaparkowanym na trawniku
              gruchotem,ten od spraw drogowych, srającym kundlem.To jest norma.Podejmują
              interwencję tylko na zgłoszenie(informacja od osoby przyjmującej zgłoszenie).Po
              co mi ta "formacja nieżywych schabów"
        • dorsai68 Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 15.02.08, 10:18
          Gość portalu: adam napisał(a):

> Nie bardzo widzę panów policjantów zajmujących się psimi
          > kupami,wylewaniem nieczystości, czy też szukaniem winnych nalepiania
          > ulotek reklamowych byle gdzie.

Problem w tym, że funkcjonariuszy warszawskiej SM też nie uświadczysz przy tych zajęciach.
          • dzik0 Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 15.02.08, 10:25
            Mój brat został ukarany mandatem za sra..e swojego pieska,a
            właściwie za pozostawienie gówienka na trawniczku.Oczywiście
            twierdzi,że strażnik zrobił aferę bo się nudził.
            • Gość: strażnik z texasu Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 15.02.08, 23:03
              wspaniale .Jest PRZESTĘPSTWO/WYKROCZENIE .jest kara czyli
              mandat,statystyka idzie do góry .NA CO TU NARZEKAĆ !!!Będzie PREMIA
              za bardzo dobrze wykonana pracę .
              • Gość: mokotowianin Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 18.02.08, 22:09
                Ostatnio dzwoniłem w sprawie samochodów parkujących gdzie popadnie. Przyjechali,
                posiedzieli w samochodzie i pojechali.Dzwonię za dwie godziny i pytam co się
                dzieje. Samochodów było za dużo i musieliby 1.5 godziny wypisywać mandaty. 30
                samochodów x 100 pln mandat, niestety nie mieli czasu, by zarobić 3000 pln. To
                niestety nie był pierwszy raz, zawsze tak jest.Kiedyś mi powiedzieli, że mieli
                pilniejsze wezwanie itp. Nie chce im się pracować, za dużo czasu musieliby
                poświęcić na wypisywanie mandatów. U nas na Mokotowie, to tylko się
                przechadzają. Jak widzą źle zaparkowane samochody, psy srające itp. nic nie
                zrobią, bo im się nie chce. Fajna jest nasza Straż Miejska.
                • Gość: otto Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:55
                  Nie da się wypisać 30 mandatow w ciągu 1.5 godz.Niestety czasy
                  maleńkich kwitow już dawno się skończyły,teraz do zapisania
                  wszystkie pierdoły do numeru blankietu prawa jazdy włącznie.
                  Dzięki takiemu jak to określiłeś "przechadzaniu" nie jednego
                  człowieka ominęło mordobicie.Obyś nigdy nie musiał modlić się o
                  przybycie ci na ratunek tych "spacerowiczów"
                  Odważny jest każdy w swoim domku za klawiaturą kompa.Gdy dzieje się
                  coś złego nie załatwia sprawy sam tylko czeka na pomoc.
                  • Gość: mokotowianin Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 18.02.08, 23:41
                    A Ty jesteś jednym z nich? Straż Miejska jest od wypisywania mandatów, a od
                    poważniejszych spraw policja. Jeśli przechadzają się i nie reagują na łamanie
                    prawa, to pewnie jakby się coś działo, to by uciekli. Rozumiem ,że takie
                    zachowanie jest dla Ciebie ok? Jakby coś się działo poważnego, to bym pomyślał o
                    policji, Straż jest do niczego. Ja jak widzę ,że ktoś łamie prawo, to reaguję,
                    dzwonię, upominam, kłócę się z burakami, Ty pewnie nie.
                    • Gość: starszy strażnik Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 21:49
                      To jedno co potrafisz,dzwonić,upominać anonimowo itp.Na ulicy zaś
                      mały przestraszony człowieczek z rozbieganymi oczkami i trzęsącymi
                      się łapkami bojący się wszystkich i wszystkiego.
                      Nie martw się,jak będzie potrzeba i okazja pomogę nawet tobie.
                      • Gość: mokotowianin Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 19.02.08, 22:35
                        Od Ciebie nie będę oczekiwał pomocy, bo wiem ,że Ci się nie chce.
                        Na pewno za mało zarabiasz i pracy za dużo. Nie masz czasu na wypisywanie
                        mandatów. Od pomocy ludziom jest policja. Ty jesteś od źle zaparkowanych
                        samochodów i babci z czosnkiem.
                        Gó.. o mnie wiesz, więc się nie wypowiadaj. Weź się lepiej do roboty, bo
                        zadzwonię i złożę na Ciebie skargę. Pamiętaj, że Twoja pensja jest z moich
                        podatków. Jak dzwonię, to podaję nazwisko, więc nie zmyślaj, że anonimowo. Nie
                        zgaduj i nie zmyślaj, tylko weź się do roboty, za którą dostajesz wypłatę.
                        Jesteś starszym strażnikiem tak samo jak ja starszym strażakiem, he he he.
                        • Gość: starszy strażnik Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 17:52
                          Podatki płacimy wszyscy więc moja pensja to nie twoja darowizna.
                          Wiem jakie nazwisko podajesz dzwoniąc,tacy jak ty kupują na takie
                          okazje nowe karty tel,czyli oryginalny nie jesteś.
                          Wszystko to nie zmienia jednak faktu,że nawet trollowi w potrzebie
                          pomogę.
                          Możesz na mnie liczyć!
                          • Gość: mokotowianin Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 20.02.08, 18:48
                            Nie potrzebuję twojej pomocy, nie musisz sie męczyć. Idź lepiej na spacer. Jak
                            kiedyś zapytałem takich spacerowiczów czemu nie reagują jak widzą, że ktoś łamie
                            prawo, to powiedzieli mi ,że muszę zadzwonić i to zgłosić, ha ha ha. Jeśli nie
                            wiesz, to jak się dzwoni, to jest identyfikacja numeru i wiadomo kto dzwonił i z
                            jakiego numeru.
                            Możesz mnie cmoknąć, wiesz gdzie.
                            Załączam śmieszny filmik na temat:
                            pl.youtube.com/watch?v=7B4epXnzc1U&feature=related
                            • Gość: antek policmajster Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 20.02.08, 19:24
                              strażniczku miejski wiedz jedno -twoja pensja idzie z budzetu czyli
                              z publicznych pieniędzy (moich ,mojego sąsiada itp )A że płacisz
                              podatki to zasługa "mądrych "którzy tak postanowili.
                              Nie zmienia to faktu że płacić za NIC NIE ROBIENIE to skandal.
                              Skandalem jest również tworzenie nowego tworu który ma robić (a czy
                              robi to inna sprawa)to co ma w obowiązku POLICJA.
                              I nie chodzi mi tu o ciebie czy też innego strażnika tylko o to by
                              zlikwidować straż ,a ludzi tam pracujących przyjąc do POLICJI.
                              a potem wymagać i rozliczać z pracy.
                              • Gość: starszy strażnik Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 20:43
                                Nikt nowego tworu nie tworzy,straż ma prawie 20 lat i pozostanie
                                nadal,czy wam się to podoba czy nie.
                                W razie czego pamiętajcie,że mozecie na mnie liczyć.
                                Buźka!!!
                        • Gość: Jeszcze starszy st Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.aster.pl 28.09.08, 20:11
                          Ale skoro ta straż nic nie robi to pokiego grzyba do niej
                          dzwonisz.Dzwoń se na policje to cie wysłuchają i nawet nagrają.
                          Jedyne z czym masz racje to z tymi niskimi pensjami.Straszenie
                          skargą uzmysławia mi że jesteś nie dowarytościowanym człowiekiem nie
                          znającym realiów pracy ludzi w mieście. Za pomocą storzonych ramów
                          prawnych próbujesz leczyć swoje mało miasteczkowe kompleksy. Nick
                          mokotowianin jest dośc wymowny świadczy że pochodzisz z prowincji i
                          bardzo sie tego wstydzisz. Próbujesz to zataić. Jeśli chodzi o
                          stwierdzenie że jesteś strażakiem to myśle że byłeś tak nieudolny w
                          swojej wsi że nawet do ochotniczej straży niechcieli cię wziąść i są
                          to twoje pragnienia. .
                      • Gość: dzindzer Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 09:59
                        Gość portalu: starszy strażnik napisał(a):
                        > To jedno co potrafisz,dzwonić,upominać anonimowo itp.
                        Jak ma upominać właściciela nieprawidłowo zaparkowanego samochodu, skoro tego
                        właściciela nie ma? Właśnie straż jest od tego, żeby zareagowac. Ale sama też
                        kilka razy dzwoniłam do straży w podobnej sprawie i reakcja była zerowa. To za
                        co oni dostają pensje? Za to, że są?
                        • Gość: gość Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 14:53
                          Im się niestety nie chce wypisywać mandatów, bo za dużo roboty.
                          Napiszą, że zostali wezwani do innego przypadku i sobie jadą.
                          • Gość: anna Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 19:10
                            Policja robi zupełnie tak samo.
    • Gość: barry Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.crowley.pl 22.02.08, 09:26
      pognac to patałajstwo do sprzątania miasta, trawników itd.
      • Gość: ada Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 16:19
        Zastanawiam się dlaczego ludzie tak im zazdroszczą.Ja tam
        strażniczką nie chciałabym być.
        • Gość: x Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.chello.pl 22.02.08, 19:30
          Chyba masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu pisanego po polsku. Nikt im nie zazdrości.
    • arek103 jestem za! 22.02.08, 19:53
      zlikwidowac!
      • Gość: loks Re: jestem za! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 23:47
        Zostawić,im więcej mundurowych na ulicy,tym bezpieczniej.
    • Gość: entumanolog Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:16
      oczywiście zlikwidować srasz miejską i wiejską
    • Gość: Marcin Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.ibib.waw.pl 23.07.08, 12:08
      Oczywiście to wszystko prawda, każdy to widzi
      tylko kto to zrobi (tj. zlikwiduje) ?
      To chyba trzeba by było ustrój obecny obalić.
      Poza wymienioną działalnoscią straż niewiele robi, w szczególnosci
      na prośby o interwencje w sprawach chuligańskich zawsze tłumaczą,
      że to niemożliwe, nie mają uprawnień itp., a często zarzucają
      przesadę, proponują interwencję na własną rękę. Zawsze odnoszę
      wrażenie, jakby stali po tamtej /przestępców/ stronie.

• Gość: xxx Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.subscribers.sferia.net 26.09.08, 18:34
      a może by tak ciebie myślicielu zlikwidować?
      • jhbsk Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 28.09.08, 09:18
        A może rozwiniesz tę głęboką myśl?
        • Gość: grzes Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.acn.waw.pl 12.08.09, 19:29
          Straż miejską nie ma co likwidować ktoś musi sciągać bezdomnych. Mają
          umowę o pracę dlatego muszą mieć trochę większą pensję bo nie mogą
          przejść na wcześniejsza emeryturę. W sumie dobrze, że jest taka praca
          bo ludzie którzy nie mają ambicji to głupio by było utrzymywać ich jak
          by byli bezdomni a tak to przynajmniej ktoś zajmuje się niczym. Nie
          oszukujmy się ludzie którym nie można dać broni bo nie pozwolił im na
          to psycholog (pewnie nie bez powodu) też zasługują na pracę. Nie danie
          im możliwości zysku było by nie humanitarne.
          • Gość: Tomasz Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.acn.waw.pl 12.08.09, 19:37
            Miałem kiedyś przyjemność rozmawiać ze strażniczką:
            Pytam się czego was tam uczą, pewnie wielu rzeczy jedną z nich jest
            podobno pierwsza pomoc i ratowanie życia.
            (strażniczka) tak to prawda ale nie musimy ratować jeśli niechemy bo
            jesteśmy strażnikami i nam wolno.
            -Ja - wielce zdziwniony, że to nie możliwe i mnie wkręca mówię, że
            każdy musi ratować życie nawet jeśli skończy sie to fiaskiem, takie
            jest prawo i nie wierze w to co mówisz.
            (strażniczka) uniosła się i powiedziała, że to prawda, że tak jej
            mowił jej przełożony i, że jeśli się boi udzielić pomocy to nie musi
            bo może osobie poszkodowanej zaszkodzić.
            -Ja, żeby lepiej skończyła temat bo się pogrąża.
            Wsciekłą strażniczka uniosła się krzykiem i zagroziła Mi mandatem
            jak będę podważał jej wiedzę,
            Myślę, że wprowadzoną ją w błąd wmawiając jej, że służy w elitarnej
            służbie mundurowej.
            Wiecie tacy jaką są Carabinieri
            Przykre.
            • Gość: wer Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 19:43
              Do straży miejskiej to idą odrzuty których nie chcieli w policji,a oni nie
              nadają się nawet na nocnego stróża na budowie.
              • Gość: OLIWIA Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.aster.pl 15.09.09, 22:49
                Ja dalabym im troche pieniedzy na fundusz reprezentacyjny, bo te
                strazniczki miejskie takie zaniedbane i ciezko dopatrzec sie plci.
                Widac na kazdym kroku ze czegos im brakuje, za duze mundury. A
                ogolnie obu plciom w tych mundurom czegos brakuje,...oglady,
                kultury, pieniedzy....odrzut uboczny niedopracowanego systemu.
            • Gość: Olaf Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.aster.pl 15.09.09, 22:54
              Oj to przykre, ale dobre.... najbardziej to ze zagrozila mandatem,
              wlasnie oni tak dzialaja, zadnych madrych argumentow, tylko
              powierzchownosc i wyuczone paragrafy, ktorych sami nie rozumieja.
    • agnostic5 Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 16.09.09, 17:16
      Straż nie radzi sobie nawet z nielegalnymi handlarzami, więc po co w ogóle istnieje?
      • Gość: a Zlikwidować STRAŻ Miejską!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:49
        Straż miejska to chyba najbardziej znienawidzona i bezwartościowa
        formacja mundurowa. W policji jest źle, ale straznik miejski
        policjantowi do pięt nie dorasta. Pod każdym wzgledem.
    • kkolasinska Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 21.09.09, 16:10
      Mnie oni zupełnie nie przeszkadzaja i jak dla mnie straz powinna
      byc , jakoś czuje sie bezpieczniej ,bo wiecej ich widze na ulicy niz
      policji.
    • englishh Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? 03.01.10, 20:35
      Chłopie!!! puknij się w czaszkę! Początkujący Policjant po kursie
      rozpoczynający prace ma na ręke około 2300 nett, strażnik zaś 1200-
      1800(zalezy od miasta). Skąd ty takie newsy masz??????
      • Gość: Michal Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.polkomtel.com.pl 16.01.10, 14:25
        Co wy pieprzycie, gdyby nie było straży same żule i łachmaniaże
        latali by po ulicach, policja ma ich w dupie, a straż w dużej mierze
        się nimi zajmuje. Strażnik ma na początek ok 1200-1400 wiec bardzo
        mało a dużo robi. Postawcie sie w ich sytuacji, kolorowo nie mają
        tak jak policja.
        • Gość: trallalala Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.warszawa.mm.pl 18.01.10, 00:55
          Za darmo pieniądze biorą! Moje pieniądze z renty!
          • Gość: hvv orkiestra :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 02:39
            A pamiętacie, jak za Piskorskiego mieli utworzyć orkiestrę straży
            miejskiej? To dopiero cudo - kilkadziesiąt etatów, mundury,
            instrumenty, lokum, specjalny transport itd itd. Trzeba stale ścigać
            urzędasów, bo znie znają umiaru, ani przyzwoitości.
            • kamilo_82 S M = f a r s a 18.01.10, 17:10
              A ja od ponad tygodnia(czyli od ostatnich opadów śniegu) zgłaszam brak
              odśnieżenia chodnika. Dzwoniłem już 5 razy, obiecywali, że przyjadą a sprawę olali.

Śnieg nie był sprzątany od początku zimy (!!!) i jest go po kolana. Zamiast
              chodnikiem, ludzie są zmuszeni chodzić środkiem ulicy, pomiędzy rozpędzonymi
              samochodami. W zeszłym tygodniu jeden kierowca nawet potrącił kobietę a
              następnie zbiegł z miejsca zdarzenia.

Widać, że HGW wytresowała SM. Najwyraźniej są tylko po to aby gonić staruszki
              handlujące czosnkiem albo pilnować prywatnego domu HGW, gdy ta wyjedzie na urlop
              (sytuacja potwierdzona przez moich znajomych, sąsiadów waltzów).
              • Gość: Realista Re: S M = f a r s a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 00:45
                Mam głęboką nadzieję, że Straż Miejska zostanie zlikwidowana i całe
                rzesze sfrustrowanej gawiedzi będą dzwonić na 997 a 89938746738
                związkowców policyjnych zamiast podjąć interwencje będzie sie
                wytrząsać nad kolejnymi przywilejami i niewypłaconymi dodatkami.
                Dzieki instnieniu tego bądź co bądź karykaturalnego tworu notowania
                obiboków policyjnych poszły w górę. Podziwiam strazników, że za 1500
                zł netto naciagają się z wszelkiej maści narkomanami, żulerką i
                innymi ludzkimi odpadami, których przeciętny obywatel ze
                współczuciem mija na ulicy a wy tych syfiarzy rozwozicie po kolskich
                i innych noclegowniach... Praca w straży miejskiej nie należy do
                najbardziej intatnych zajęć a użeranie sie z marginesem społecznym w
                postaci nurów kanałowych i innych parchów to żadna przyjemność. Po
                zlikwidowaniu SM drodzy podatnicy w ramach oszczędności sami możecie
                na kwaterę przyjąć takiego buma odstępując mu swoje łóżko w ramach
                wyrównywania szans. Z wyrazami uszanowania kolejny pasożyt tym razem
                pracownik socjalny ;-) wypalony zawodowo :D
                • Gość: i Re: S M = f a r s a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 20:58
                  Co za bzdury. Zlikwidować to i tyle.
    • Gość: jaro Re: a może zlikwidować STRAŻ Miejską??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.10, 11:59
      Można rozwiązać Straż Miejską czemu nie, tylko trzeba zastanowić się czy
      niezostanie sparaliżowana praca Policji. Trzeba trochę myśleć a nie pisać
      głupoty. Najłatwiej jest widzieć u kogoś źdźbło w oku a u siebie nie widzieć
      ziarna piasku. Straże miejskie w Polsce są już od 19 lat pełnią swoje zadania i
      wykonują tak jak im na to ustawa pozwala polecam zapoznać się z tą Ustawą o
      Strażach Gminnych Miejskich, a później wyrażać opinie. Już widze jak wszyscy
      dzwonią pod 112 i 997 i w słuchawce słyszą " ABONENT CHWILOWO NIEDOSTĘPNY" ALE
      BEDZIE JAZDA. Jeżeli mamy takie prawo jakie mamy to służby powołane do jego
      przestrzegania muszą się z tego wywiązywać. Nie wyobrażam sobie Policjanta
      chodzącego po domkach jedno rodzinych i sprawdzającego umowy na wywóz
      nieczystości śmieci czy handlu w danym mieście, Policja jest formacją państwową
      a nie samorządową tak wiec Urząd danego miasta gminy niema wpływu na pracę
      Policji. Straż miejska jest więc taką służbą pełniącą zadania Policji na terenie
      miast i gmin podlegając Prezydentowi miasta - Burmistrzowi gminy. Myślę, że
      praca Policji w tym momencie była by sparaliżowana, i zamiast łapania
      przestępców itp. zaczeła by łapać babcie z pietruszką, taka wizja to paranoja.
      Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka