Dodaj do ulubionych

Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędkoś...

• Gość: mkg11 Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: *.acn.pl / 10.64.8.* 09.09.03, 13:46
      Gość portalu: xyz napisał(a):

> Nowa droga, czy tunel i limit szybkosci 50 km/godz??
      > Po co bylo budowac ten cud techniki...??
      > Kuniami sie szybciej jezdzi.
      Temu, który preferuje "kunie" proponuję aby wrócił do rodzinnej wsi i więcej
      nie siadał nawet za kierownicą ojcowego traktora. Tak będzie bezpiecznej dla
      wszystkich.
      Przerażająca jest "tępota" niektórych kierowców, którzy nagle z wozu
      drabiniastego przesiedli sie do smochodów pozostając niestety mentalnie na
      poziomie tego pierwszego. Rezultat tej "rewolucji" to zabici i ranni na drogach.
      Jeszcze gorsze jest to, iż Kodeks Karny traktuje zabójców z za kierownicy
      pbłażliwie i kwalifikuje "morderstwa" popełnione przez kierowców
      przekraczających dozwoloną prędkość jako nieumyślne. Każdy kto przekracza
      dozwoloną prędkość robi to z pełnym wyrachowaniem i pełną świadomością
      konsekwencji za szybkiej jazdy, a odpowiadać powinien za rozmyślny rozbój.
      A oburzonemu przedstawicielowi władzy proponuję aby zaczął od swoich kolegów,
      którzy powinni przestrzegać linitów prędkości na drogach i w ten sposób
      dyscyplinować ruch.
      • Gość: Rosa Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 09.09.03, 14:45
        Tylu z was mówi jacy to my jesteśmy zaściankowi i nie potrafimy jeździć , bo na
        zachodzie(Niemcy) przepisy są przestrzegane w 100% a w Kanadzie to już w ogóle.
        To może spójrzcie na francuzów lub włochów. Jeżdżą oni szybciej , bez
        kierunkowskazów i bez poszanowania dla przepisów. Nie róbmy z siebie jakichś
        neandertalczyków na drogach bo naprawdę nie jest aż tak źle.
        PS. A 50 km/h w (zupełnie niepotrzebnym) tunelu oraz 70 km/h na Siekierkowskiej
        to totalna głupota. I mówię to z perspektywy goscia który porusza się
        przeważnie komunikacja miejską.
        • Gość: Wiesiekk Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: *.oeiizk.waw.pl 09.09.03, 15:44
          Jak komuś trudno zrozumieć, że lepiej przejechać ok 1,6km tunelem przez ok 2
          minuty niż 3 minuty stać na światłach (i jeszcze ileś tam minut w korku) to
          nigdy nie zrozumie po co są TUNELE.
          Wszystkim zaś, którym się nie podaba ograniczenie do 50km na godz zamiast do 80
          km na godz propnuję małą zagadkę matematyczną:
          OBLICZ ILE SEKUND ZAOSZCZĘDZISZ JAKĄC TUMEM długości 1,6 km (jak ktoś nie jest
          mocny w rachunkach może przyjąć dlugość tunelu 2km) z szybością 80KM zamiast
          50KM na gdzinę ???????

PS. Zwolennicy szybkiej jazdy mogą soje rachunki powtórzyć dla 100km/h i 120km/h
          Wszystkim zawiedzianych małymi zyskami pragnę poinforomowąć, że choćbyście w
          tym tunelu jechali nawet z prędkością swiatłą to i tak nie zyskacie więcej niż
          120 sekund ( słwnie STO DWADZIESCIA SEKUND TJ. DWIE MINUTY!)

Prawdziwy "zysk" swoich wyczynów możecie zobaczyć w szpitalach i na cmentarzach

NIE POZDRAWIAM
          Wiesiekk

• Gość: Rusek stoleczny burdel na kolkach IP: *.chello.pl 16.09.03, 02:57
            jako stoleczny kierowca juz od dawna nie patrze sie na znaki drogowe. jeden
            wielki burdel z ktorego i tak nic nie wynika!! zamiast do znakow dostosowuje
            predkosc do warunkow na jezdni oraz mozliwosci wlasnych i mojego furaka.
            czasami mijam innych czasami sam jestem mijany. do celu byle z glowa!!!
    • Gość: realista Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: 158.66.132.* 16.09.03, 08:56
      Oczywiście należy tepić durniów goniących (w tunelu) ponad
      setkę ale co do reszty to nie przesadzajmy. Jeśli policja
      udaje, że nie widzi, iż w Warszawie nikt nie przestrzega
      bzdurnego ograniczenia prędkości to trudno. Codziennie
      dojeżdzając z kierunku Nowego Dworu jadę w kolumnie samochodów
      (80-100 km/h)razem z radiowozami policyjnymi, które z pewnością
      nie jadą na akcję. Spróbójmy sobie wyobrazić co by się działo
      gdyby wszyscy przestrzegali tego idiotycznego ograniczenia
      • Gość: gift Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: 2.4.STABLE* / 195.117.99.* 16.09.03, 10:16
        Zastanawiam się nad tym czy ktokolwiek ma pojęcie o tym że jeżeli wszyscy
        jadący dostosowywali się do oraniczeń prędkościowych a w naszym przypadku jest
        to 50 badź 60 km/h, naprawdę po kilku tygodniach takiej jazdy doszliby do
        wniosku że nie jest to wcale tak powoli jakby się wydawało i takie GŁUPIE.
        Zachęcam wszystkich do pojechania na wycieczke do do naszych sąsiadów do
        Monachium. W mieście wybudowany został częściowo ring (wewnetrzna obwodnica
        miasta) pod ziemią. Nowoczesny tunel ma długość kilku kilometrów i wybudowany
        zostałz myślą o nie staniu w korkach na skrzyżowaniach. Ograniczenie rownież
        wynosi 50 km/h i nikomu nie przychodzi przez myśl jazdy 80km/h bądź szybciej.
        Może to by przekonało naszych PIRATÓW
        • Gość: Marc Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 09:28
          Po przeczytaniu wielu komentarzy, zastanawia mnie jedna rzecz. Otoz wszyscy
          komentatorzy uwazaja sie za swiatowcow i specjalistow od ruchu drogowego.
          Prosze wiec wytlumaczcie mi dlaczego Niemcy, Francuzi, Anglicy majac lepsze
          samochody i drogi, w miastach jezdza zgodnie z przepisami czyli 50 km/h. Wydaje
          mi sie, ze najpierw powinnismy sie nauczyc np. ruszac z pod swiatel tak zeby
          przejechalo 30 samochodow a nie 8, jezdzic z odrobina kultury a dopiero pozniej
          myslec o podwyzsszaniu limitow predkosci.
          • Gość: Jac. z W-wy Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: 62.233.204.* 17.09.03, 19:07
            Zachowanie większości kierowców-bandytów wynika ze zwykłego braku
            poszanowania prawa w tym kraju. Musi minąć kilka pokoleń aby zanikły geny
            bolszewii, które powodują, że każdy interpretuje przepisy, tak jak jest mu
            wygodnie. W normalnym kraju(Niemcy, Francja, USA itp.) jesli przepis ogranicza
            prędkość, to jest przestrzegany(nawet jeśli sie to komuś nie podoba), bo to
            jest PRAWO, pojęcie w Polsce nieznane. Dlatego komentarze neandertali, że nie
            zgadzają się z ograniczeniem prędkości do 50km/h w takim ładnym tunelu i
            dlatego zamierzają tam jeźdić 100km/h i powyżej, uważam za żenujące.
            P.S. Ogromna prośba do POLICJI-ruszcie tyłki i zajmijcie się wyłapywaniem
            potencjalnych morderców za kierownicą, zanim kogoś zabiją - ich parszywe życie
            i tak nic nie jest warte.
            • Gość: Pio Jestem za 50 km/h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 16:33
              Zgadzam sie w pelni z Jacem i dziwie sie wszystkim szczekoblaszakom, czyli
              uzytkownikom - jak to ktos ladnie nazwal - wozkow inwalidzkich marki X,Y lub Z
              ze w jazdzie 150 km/h przez miasto widza sens swojego zycia. Niestety
              codziennie rowniez musze jezdzic do pracy swoim blaszakiem - choc wierzcie mi,
              dla zdrowia psychicznego, nie mowiac o fizycznym, zdecydowanie przyjemniej
              jest rowerem - i powiem wam - jezdzilem samochodem w wielu krajach - ale
              takiej agresji jak w Polsce, zwlaszcza w Warszawie - nigdzie nie widzialem.

Jadac po Warszawie 50 km/g, a wiec zgodnie z przepisami i zgodnie z tym, co
              obowiazuje w cywilizowanych krajach - jestem bezustannie poddawany presji
              innych kierowcow, aby te przepisy lamac. (Na ironie, powiem wam, rajdowcy,
              jadac rowno z przepisowa predkoscia, bardzo czesto wyprzedzam, was, idiotow,
              realizujacych sie poprzez nacisniecie gazu do dechy). Jadac chocby droga
              katowicka, nie moge spokojnie wyprzedzic ciezarowki, by zaraz kilku
              agresywnych szczekoblaszakow nie wsiadlo mi na ogon i nie migalo swiatlami,
              mimo ze to oni popelniajacy wykroczenie powinni dostosowac sie do mojej
              przepisowej predkosci, a nie odwrotnie.

Ktos tu pisal na tym forum o Wloszech, ze w tunelach szybko jezdza i nic sie
              nie dzieje. Niedawno wrocilem z Wloch, jezdze tam zreszta regularnie, i
              zapewniam autora tego listu, ze jezdza tyle ile moga i w porownaniu z Polska,
              tam wszyscy jezdza zgodnie z przepisami, a jesli chca lamac przepisy to
              przynajmniej nie zmuszaja do tego innych.

Reasumujac : tak, jestem za ograniczeniem predkosci do 50 km/h w miescie,a
              tym bardziej w tunelu. Jezeli blaszak jest sensem czyjegos zycia, to jego
              sprawa, niech jednak szanuje zycie innych, dla ktorych jest on niczym wiecej
              niz srodkiem lokomocji. Wierzcie mi, wbrew waszemu pojeciu o predkosci, 50
              km/h jezdzi sie bardzo przyjemnie, a byloby jeszcze przyjemniej - a przede
              wszystkim bezpieczniej- gdyby wiekszosc - a nie wyjatki - stosowaly sie do tej
              predkosci.
              • Gość: ... Re: Jestem za 50 km/h IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 09:27
                Dokladnie. Ja jaka sytuacja jest na drogach w Polsce zobaczylem dopiero w tym
                roku. Wczesniej mieszkalem na Zachodzie. To jest niesamowite. Takich kierowcow
                jak mamy w Polsce mozna chyba tylko szukac w Turcji, Egipcie albo w Indonezjii.
                Chamstwo i kompleksy.
              • Gość: Robert Witaj w klanie "bezpieczny na drodze" IP: *.astercity.net 07.10.03, 19:16
    • Gość: Ala Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: *.crowley.pl 27.09.03, 18:23
      Szkoda, że nie ograniczono prędkości do 40 km/h jak na Trasie Toruńskiej. Tam
      nawet bez radaru można zatrzymywać wszystkich po kolei, bo nikt takich głupot
      nie przestrzega. Gratulacje.
    • ricko Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk 29.09.03, 16:31
      a no - kuniami szybciej!!!!!
      rowerem też z górki można szybciej ;)))))))
      mi sie ostatnio udało 60kilo zrobić :D

precz z pierd..... faszystami co by chcieli wszystkim wszystkigo zabronić!!!!
      bo do kurwy nędzey ten kraj jest dla ludzi - a nie odwrotnie i średnia w takim
      tunelu, który powstał za nasze pieniądze powinna wynosić 120km/h, bo on ma
      korki rozładowywać i być przelotowym kanałem, a nie zapchajdziurą i miejscem
      syałego postoju panów policjantów wysokiej rangi!!!!!!! Niech ścigają
      prawdziwych złodzieji i piratów, a nie pożądnych obywateli chcących jak
      najszybciej wrócić do rodzin, do dzieci czy kochanek ;)))))) wsjo ryba!!!!!
      odpierdolcie się w końcu od nas!!!!!!!!!! jebane darmozjady!!!!!!!!!
      • omar1 Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk 29.09.03, 17:46
        ricko napisał:

> a no - kuniami szybciej!!!!!
        > rowerem też z górki można szybciej ;)))))))
        > mi sie ostatnio udało 60kilo zrobić :D
        >
        > precz z pierd..... faszystami co by chcieli wszystkim wszystkigo zabronić!!!!
        > bo do kurwy nędzey ten kraj jest dla ludzi - a nie odwrotnie i średnia w
        takim
        > tunelu, który powstał za nasze pieniądze powinna wynosić 120km/h, bo on ma
        > korki rozładowywać i być przelotowym kanałem, a nie zapchajdziurą i miejscem
        > syałego postoju panów policjantów wysokiej rangi!!!!!!! Niech ścigają
        > prawdziwych złodzieji i piratów, a nie pożądnych obywateli chcących jak
        > najszybciej wrócić do rodzin, do dzieci czy kochanek ;)))))) wsjo ryba!!!!!
        > odpierdolcie się w końcu od nas!!!!!!!!!! jebane darmozjady!!!!!!!!!
        Rico!
        ja protestuję
        120 to mało
        chciałbym bez ograniczeń np. 200
        • Gość: Paweł Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:27
          hej, pisze ze szczecina. U nas zbudowali most nad rzeką zwaną Regalicą, most
          jest super: trzy pasy, równitki asfalt- jest poprostu super,ale
          nasze "kochane" władze ograniczeniczyły na nim do 50km/h. Wsztscy kierowcy
          olewają to ograniczenie i każdy jeździ ponad 70 km/h, a co trzeci ponad sto,a
          policja łapie jednego za drugim, a taki Miller jest wolny, dupy by podnieśli i
          do roboty sie wzieli!!!!
    • Gość: KA Re: Kierowcy drastycznie łamią ograniczenia prędk IP: 217.153.16.* 30.09.03, 14:35
      Gość portalu: xyz napisał(a):

> Nowa droga, czy tunel i limit szybkosci 50 km/godz??
      > Po co bylo budowac ten cud techniki...??
      > Kuniami sie szybciej jezdzi.
      I przy kuniach powinno większość kierowców zostać ich rozwój pozostał na tym
      etapie i tylko jakiś inny kretyn zaliczył im egzamin na prawo jazdy lub je im
      sprzedał.
      KA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka