Dodaj do ulubionych

Jak burmistrz jechał na wschód

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 04:48
czy ktos mi K*!! z gazety wytlumaczy jak ja mam przeczytac art. skoro caly
czas mi zaslania reklama!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 06:53
      Firefox + Adblock Plus i świat jest czytelniejszy. :)
      • Gość: Ben Hauer Gnojek. IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.08, 08:10
        Mały wałek małego człowieka.
        Rozrywka za pieniądze podatników.
        Dobrze, że nie mieszkam na Ochocie, bo bym był zły.

Ps. Wiem, że u mnie na Woli pewnie jest identycznie. Niestety.
    • Gość: Gieniek Pozbyć się lewicy z Warszawy i po sprawie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 08:16
      • Gość: sys Re: Pozbyć się lewicy z Warszawy i po sprawie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 17:02
        to sami złodzieje
    • majeczka_82 Jak burmistrz jechał na wschód 20.05.08, 08:38

Blokuj reklamę - w przeglądarkach FireFox albo Opera są specjalne opcje - wystarczy kilka razy zablokować reklamy - taka wtyczka do przeglądarki sama się uczy - a potem strona gazety jest czyściutka i niezaśmiecona. Fakt faktem, że mnie też to tak bardzo denerwowało.
    • sld_sld nikt nie postawil pytania:po co burmistrzowi sluzb 20.05.08, 09:03
      owy samochod?

• Gość: WujekDR jakie to typowe.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:35
        Jakie to typowe dla lewizny: zabierać nie swoją własność i ją niszczyć. Po
        wojnie czerwona zaraza ukradła ludziom dwory, a potem urządziła w nich PRGy
        doprowadzając budynki do ruiny.

A teraz kolejny uczeń Lenina bierze służbowy samochód na jakiś bezsensowny
        wyjazd i go rozbija. Za wszystko zapłacą podatnicy. Obywatelu, głosuj na lewicę,
        bo jeszcze za mało nakradła!!!!
        • krwe Re: jakie to typowe.. 20.05.08, 13:03
          to typowe dla złodziej i oszustów a takich znajdziesz w każdej rodzince.dopóki
          nie bedzie zmieniona ordynacja wyborcza pozwalająca głosować na jednostki a nie
          na partię,będziemy głosować na takich kolesi.
    • Gość: wzd Re: GW chce rozbic sojusz PO z SLD!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.05.08, 13:04
      Nie rozumiem, dlaczego Gazeta ciagle kopie doły pod Naszą Pania
      Prezydent.
      Bo gdyby nie sojusz PO z LiD Nasza Pani Prezydent nie moglaby
      wcielac w życie swego genialnego programu rozwoju Warszaway.
      A tak juz po roku zbudowała 3 mosty, podniosła ceny biletów ZTM, i
      zrobila jeszcze tak wiele dobra, ze aż strach o nich pisac
    • Gość: nooblista Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:47
      Po co pojechał na WSCHÓD? Nie wiem? Ale przeciez wypadki każdemu
      się zdarzają. Dziwne, że gazeta nie rozprawia jak posłowie
      wykorzystują służbowe auta do spraw prywatnych.
      Artykuł trochę jak nowinka z Faktu.

Pozdrowienia dla autorów wczesniejszych postów.
      szkoda że nie poPiSali się inteligencją...pozdr...
      • Gość: arek Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.teleatlas.com 20.05.08, 14:17
        Sprawa jest banalnie prosta,
        1. Urzędnik pojechał sobie na wycieczkę służbowym samochodem i go
        rozbił.
        2. Zaczął szukać usprawiedliwienia i je znalazł, choć głupie jak i
        on sam.
        3. Gdyby się sprawa wydała w prywatnej firmie to pewnie byłby to
        ostatni wyczyn tego pana.
        4. Ciekawe, kiedy był wypadek i czy urzędnik rzeczywiście na
        spotkaniu był obecny?
      • tessella Re: Jak burmistrz jechał na wschód 01.06.08, 15:50
        Na pierogi i tarte kluchy.
    • bartolokx jezdzi jak kazdy 20.05.08, 15:31
      Nie bądźmy hipokrytami. Kto z nas nie uczestniczył kiedyś w kolizji? Rozbił bo
      widocznie jeździć nie umie, ale my za to nie zapłacimy tylko ubezpieczyciel! Ja
      się solidaryzuje z Sewerynem, sam miałem dzwona w zeszłym tygodniu po tym jak mi
      jakaś sierota wyjechała. No i co z tego-nie ma się czy chwalić, ale takie życie.
      Dobrze, że koleś przynajmniej za kółkiem po drinku nie siada, jak większość
      polityków z pierwszych gazet!!!! Tamtych to by trzeba było powyrzucać bo i ludzi
      mogą przy okazji pozabijać!!
      A najlepiej Tuska co za 1,6 mln poleciał sobie do Peru!! To dopiero za naszą
      kase poszło!!!!

Z tego co widze w telewizji, politycy nie pracują od pon do pt w godz 8-16, więc
      może i jechał na spotkanie służbowe. Jak dostał na nie zaproszenie to ja sie nie
      czepiam.

Miał koleś pecha!!
      • Gość: q Re: jezdzi jak kazdy IP: *.chello.pl 21.05.08, 00:44
        Bartolox przeginasz. Facet wali bezczelną ściemę.

Może zaprosić na sesję rady Ochoty tych emerytów z Sokołowa
        Podlaskiego? Ciekawe, co będą mieli do powiedzenia na temat
        współpracy z Panem Sewerynem i rzeczonego spotkania? Ja bym zaprosił
        i kręcił kamerą, podejrzewam że to materiał na nowy "Rejs".
      • Gość: gośc Re: jezdzi jak kazdy IP: 195.116.35.* 03.06.08, 18:32
        bartolokx Miał koleś pecha że się wydało co robi poza plecami burmistrza.
        Urzędnik który nie zna procedury delegacji-sam się wysłał. To jaki z niego urzędnik.
    • Gość: bernardyn Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 07:33
      Ja to bym każdego, kto przekręci ''po smiertnie'' przenosił na listę komuchów.
      Takiego Dąbrowskiego (b.wojewoda - PiS)Bruda (PO)Ziobrę, Kaczmarka itd itp.
      Jakby wypiękniały szeregi prawdziwie uczciwych bez tych komuszych popaprańców.
      Tylko skąd oni się wzięli? Z importu? Skąd? Z Rosji, Białorusi, Ukrainy? Ale
      gdzie tam! Toż to nasi rodacy-polacy: kibole, bandyci, złodziejaszki i
      złodzieje. Wchodzą gdzie im się uda - często przy pomocy tych ''nieskazitelnie''
      uczciwych. Róbta tak dalej!! Głupota jest wieczna (i międzypartyjna)!!!!
      • Gość: dfy Gwiazda wschodu Maurycy IP: *.centertel.pl 21.05.08, 15:18
        to była podróż życia Seweryna
        • Gość: smoku I po co to SdPL w Warszawie? POgonić! IP: *.chello.pl 21.05.08, 17:15
        • Gość: gość Re: Gwiazda wschodu Maurycy IP: 195.116.35.* 01.06.08, 10:32
          Błysnął talentem w- burmistrza co można wykręcić - jak takiemu zaufać.
    • Gość: alicja Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.08, 00:55
      Sadze ze nie byloby rozmowy gdyby sie to komukolwiek z nas zdarzylo.
      Nie sadze zeby ktokolwiek sie rozbijal ....z.... ot tam ... ochoty.
      Coz, wychodzac z zalozenia ze vice nie jest samobojca .....
      Ludzie odpuscie! Co wiecej ... ktoz z was chodz palcem ruszyl
      pomagajac wobec innych i ... co innego... ktoz nigdy nie nagial
      przepisow ?
      Spojrzcie wstecz ...... nagle jedno przewinienie ... i juz huzia
      na !!!!!!!!!!!!!!
      Powiem szczerze jestem przerazona !
      Czy pewna doza tolerancji to za duzo ???
      Moze mam zbyt wysokie oczekiwania ?!?
      Serdecznie pozdrawiam
      alicja
      • Gość: gośc Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: 195.116.35.* 03.06.08, 18:56
        alicja życie to nie bajka -rycerza na rumaku:od jednego się zaczyna.
    • Gość: Warszawiak Wszystkie'borówki"(Paszyński,Wilc zyński,Lypszyc) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 07:15
      zajmują się (za nasze!)pompowaniem kasy do partii,znajomych i
      krewnych,,promowaniem swojej partii itp.Wszystko w otoczce taniego i
      bezużytecznego efekciarstwa oraz chaosu.SdPL (i SLD) - won z ratusza!
    • Gość: Warszawiak On i Paszyński,Wilczyński,Lypszyc są z SdPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 07:18
      Borowskiego - partyjki bez wyborców.Po co oni w ratuszu???
      • Gość: Warszawiak Re: On i Paszyński,Wilczyński,Lypszyc są z SdPL IP: *.chello.pl 22.12.08, 13:10
        i do tego CBA Seweryna chapnęło
    • Gość: Kumpiok Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 09:31
      No jakiś wyborców to oni tam jeszcze mają. Ale tak, muszę się zgodzić to ohydne
      brać służbowy samochód ot tak bez poinformowania nikogo. A poza tym na jaką
      cholerę mu służbowa fura przecież on mieszka na ochocie.
      Bardzo mi się podobała czyjaś wypowiedź o pompowaniu kasy do własnej partii,
      zgodzę się z tym odnoszę wrażenie że cały ten "układ" w urzędzie dzielnicy ma
      jedno tylko zadanie, ochraniania kolesi i pchania im kasy w łapy. Seweryn, Brud
      ciekawe czyje lewizny wyjdą na jaw jako następne?
      • Gość: gośc Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: 195.116.35.* 01.06.08, 10:39
        Pieszo nie pójdzie na pierogi.
    • Gość: Karuzel Panowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 18:08
      No widzę tutaj jakiś dziwnych frustratów, że sdpl i sld złe to wiadomo ale od
      dawna wiadomo, że PiSaniem lewych kwitów na zwroty i POmpowaniem kasy do swoich
      partii zajmuje się i reszta. Przykład Łukasza Bruda i Maurycego Seweryna
      wskazują jedynie na to że na Ochocie jest ich troszkę więcej, lub są po prostu
      głusi niż pozostali i nie potrafią ukryć swoich przekrętów.

P.S.
      Swoją drogą postępowanie burmistrza Seweryna jest skandaliczne i przecież wiemy,
      że do najbiedniejszych nie należy, a mimo to będzie ciułał i jak napisał ktoś
      wyżej "Mały przekręt, małego człowieka".

P.P.S.
      Ciekawe czy długopisy, spinacze i inne też wynosi z urzędu?
    • Gość: Wróbelek V-ce burmistrz Maurycy Seweryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 10:46
      Oszust, kutwa i kombinator!!!
      • Gość: gość Re: V-ce burmistrz Maurycy Seweryn IP: 195.116.35.* 01.06.08, 10:18
        Sam się wysłał,to śmieszne i żenujące. Prywata -zwolnić takie zachowanie.
      • Gość: gość Re: V-ce burmistrz Maurycy Seweryn IP: 195.116.35.* 01.06.08, 10:20
        Sam się wysłał,to śmieszne i żenujące. Prywata -zwolnić z stołka takie zachowanie.
      • Gość: gość Re: V-ce burmistrz Maurycy Seweryn IP: 195.116.35.* 03.06.08, 16:05
        Kto na takich głosuje, musiał mieć siłę przebicia, sam się może wybrał. Kiedy się sam wysłał. Wszystko kiedyś ma swój kres nawet głupota, prawda wychodzi na jaw.
      • Gość: gość Re: V-ce burmistrz Maurycy Seweryn IP: 195.116.35.* 03.06.08, 16:05
        Kto na takich głosuje, musiał mieć siłę przebicia, sam się może wybrał. Kiedy
        się sam wysłał. Wszystko kiedyś ma swój kres nawet głupota, prawda wychodzi na jaw.
        • Gość: nooblista burmistrz na wschodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 16:22
          Dzizas...jestem dosyć młodym człowiekiem, studentem. Nie obca mi
          jest subkultura hip-hopu. Mowię o tym by nawiązać do tekstu
          szczecińskiego rapera Łony( kawałek "miej wątpliwość") ..."całe zło
          logując w czasie przeszłym"...
          Ja nie wiem szczerze powiedziawszy...czy 3/4 społeczeństwa słucha
          Ojca Dyrektora?
          Ciekawe że nikt z nie mówi co innego robił(czyt. dobrago).
          O rzeczach przykrych pamiętamy zawsze, a o tych przyjemnych
          zapominamy odrazu. :]
          pozdr...
    • Gość: Ukabi Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.acn.waw.pl 04.06.08, 11:27
      Pierwsza sprawa jest taka, że auto służbowe może być oddane pracownikowi do
      używania również na cele prywatne, przy odpowiednim zastrzeżeniu pracodawcy,
      więc proszę mi tu z miejsca nie pisać, że to zawsze jest "ohydne" nadużycie.
      Druga sprawa, kto w ogóle powiedział, że burmistrz musi mieć normowany czas
      pracy. Od cholery osób bierze sobie po godzinach papiery do domu i nawet nie
      liczy sobie tego jako nadgodziny. Ot, specyfika pracy i czysta skrupulatność. I
      to raczej powinno się chwalić a nie ganić.
      Trzecia sprawa, demagogiczne argumenty, że za naprawę tego samochodu zapłacą
      podatnicy jest debilne i świadczy o niewiedzy komentującego. M. st. Warszawa ma
      swój majątek z którego również czerpie zyski a podatki lokalne to tylko część
      dochodów gminy. Dodatkowo, z artykułu wynika, że pan Seweryn zapłaci za naprawę
      z własnej kieszeni, więc dyskusja w tym temacie jest raczej zbędna.
      Czwarta sprawa, odnosząc się do komentarza samorządowca SLD. Oczywiste jest, że
      pomiędzy taki wyjazd mógł mieć sens. Weźmy pod uwagę, że być może w Sokołowie
      Podlaskim nie do końca wiedzą w jaki sposób w Warszawie ludzie sobie radzą z
      problemami samorządowymi i miało to być spotkanie mające na celu wymianę
      doświadczeń w tej kwestii pomiędzy regionami Mazowsza. A w niedzielę być może
      dlatego, że to dzień wolny od pracy i jest większe prawdopodobieństwo zebrania
      odpowiedniego gremium do merytorycznej dyskusji w sprawie.
      Piąta sprawa, nic nie wiemy o tym, kiedy zaproszenie dotarło do bohatera
      artykułu. Czasem dobrze jest wykazać trochę inicjatywy. Wszyscy wieszają psy na
      formalizmie i biurokracji panującej w urzędach. Co z tego wynika, to proszę
      wywnioskować samemu.
      Szósta sprawa, apeluję - otwórzcie umysły ludzie, bo czasem czytając te
      wypowiedzi, to aż tchnie z nich konserwowaną zaściankową stęchlizną. Ja
      rozumiem, że dajecie manipulować tymi swoimi małymi rozumkami. Ja rozumiem, że
      dla wielu matura okazała się zbyt wielkim wyzwaniem. Ale jeśli coś wam się nie
      podoba to dajcie temu wyraz poprzez odpowiednie działania w ramach systemu
      demokratycznego a nie narzekaństwo i rzucanie inwektywami. Kolokwialnie rzecz
      ujmując poluzujcie czapki i bereciki, bo wam żyłka pęknie na skroni i jeszcze
      traficie pod skalpel jakiegoś skorumpowanego lekarza, który da wam pavulon i
      sprzeda jako skórkę.

Pozdrawiam
      24 latek o otwartej głowie :)
      • Gość: Swintuch Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 13:19
        Ukabi dużo tutaj "może" w tym twoim tekście. Jakbymu dali furę w prywatne
        używanie to by nie było sprawy. Dalej mój drogi to majątek m. st. Warszawy jest
        własnością "podatników". Wystarczy poczytać ustawy o samorządzie gminnym i o
        ustroju m.st. Warszawy. Normowany czas pracy? O tym nikt nie mówi, a o tym kiedy
        dotarło zaproszenie, no cóż kancelaria powinna mieć to odnotowane.
        • Gość: Ukabi Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: *.acn.waw.pl 04.06.08, 23:53
          Mój drogi świntuchu, gmina jako że posiada osobowość prawną jest podmiotem praw
          majątkowych toteż majątek należy do niej. Część ogólna prawa cywilnego +
          wymienione przez Ciebie ustawy jednoznacznie to określają.
          A tych "może" jest dużo, bo nie znam sprawy a artykuł jest zbyt lakoniczny, aby
          można było z niego wyciągnąć konkretne wnioski. Nie rzucam inwektywami i nie
          feruje wyrokami, tylko snuję przypuszczenia.
          • Gość: gosc Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: 195.116.35.* 29.08.08, 17:04
            .
          • Gość: iwona Re: Jak burmistrz jechał na wschód IP: 195.116.35.* 20.12.08, 15:18
            Już nie pracuje na tym stanowisku. ZWOLNIŁ SIĘ SAM.
            • Gość: CZERWONI STOP! Na lewicy jak zwykle - sami kombinatorzy i IP: *.chello.pl 23.12.08, 20:10
              złodzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka