eela 10.01.02, 14:06 Czy ktos wie, gdzie w internecie znaleźć wiadomości na temat benzyny. Chodzi mi o sposoby otrzymywania benzyny, zastosowanie itp. Dziecko ma napisac referat szkolny na poziomie szkoły sredniej. Sprawa bardzo pilna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arktur Re: Pomocy - benzyna!! 18.02.02, 23:08 Benzyne otrzymuje sie ogólnie w DRW czyli podczas destylacji rurowo-wieżowej pod ciśnieniem atmosferycznym w temp. 40-300 stopni C. Z tym że dopiero teraz to widze bo pewnie już za późno... a można o tym napisac dosc sporo majac książki Odpowiedz Link Zgłoś
marek1 Re: Pomocy - benzyna!! 18.02.02, 23:16 Spróbuj wiem.onet.pl/wiem/0045c3.html Odpowiedz Link Zgłoś
roland_x Re: Pomocy - benzyna!! 20.02.02, 01:06 eela napisał(a): > Czy ktos wie, gdzie w internecie znaleźć wiadomości na temat benzyny. Chodzi mi > > o sposoby otrzymywania benzyny, zastosowanie itp. Dziecko ma napisac referat > szkolny na poziomie szkoły sredniej. Sprawa bardzo pilna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś