Dodaj do ulubionych

SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE

IP: *.com / *.u.mcnet.pl 15.10.03, 11:38
Oni chca nam utrudnic zycie w poniedzialek, zrobmy im TO SAMO!

Zamieszczajcie propozycje jak utrudnic im ten poniedzialek, zeby juz wiecej
nie chcialo im sie tego robic.

Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.pgi.waw.pl 15.10.03, 11:40
      Najlepiej nie korzystać z ich usług.
      • Gość: Dyzio Najlepiej nie korzystać z ich usług IP: *.starnettelecom.pl 15.10.03, 11:58
        Popieram w tym przedmówcę. Przymusowym bowiem nie jest ani bycie cierpiarzem
        ani korzystanie z jego usług ...
    • Gość: Piort Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.com.pl 15.10.03, 11:59
      A może by tak fiskus sobie odpouścił? Trzeba miec świadomośc, że te taksometry
      fiskalne sprowadziła firma, w której ma udziały conajmniej jeden z byłych
      pracowników MF, który osobiście stworzył to prawo. On i jego kumple będa bronic
      swoich zysków, już straszą MF roszczeniami gdyby zniesiono obowiazek posiadania
      taksometrów fisklanych.
      Apetyt fiskusa jest nieograniczony, jest gotów zniszczyc tysiące miejsc pracy
      dla doraźnych zysków. Niech ktoś władny się zastanowi!
      • Gość: ja Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.pgi.waw.pl 15.10.03, 12:12
        Gość portalu: Piort napisał(a):

> A może by tak fiskus sobie odpouścił?

Byle kiosk i sklepik musi mieć kasę a taksówkarz może być świętą krową??
      • danek3 Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE 15.10.03, 12:38
        Nie wiem, jaką firmę masz na myśli, natomiast wiem o kilku, które poniosły już
        wielkie nakłady na wdrożenie do produkcji a wcześniej prototyp i uzyskanie
        homologacji na drukarki fiskalne współpracujące z taksometrami. Tak - bo to
        jest specjalne urządzenie wyłącznie do taksówek.
        Chyba nie zdajesz sobie sprawy, jakiego rzędu są to koszty.
        Innova, Optimus, Elzab - mają teraz zostać z ręką w nocniku, może jeszcze
        zredukować zatrudnienie?
        Dlaczego nie było takiego rabanu, kiedy wprowadzono kasy w kioskach ruchu?
        D
        • Gość: Piort Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.com.pl 15.10.03, 15:21
          Logika nie do odparcia: ja ucierpiałem, niech i inni dosatną w kość.
          Tych firm, które zaangażowały się w produkcje kas dla taksówek jest trzy,
          zatrudniaja razem kilkaset osób i chciały się dorobic na cudzym nieszczęściu.
          Czy gdyby rząd zapowiedział budowe obozów koncentracyjnych i jakaś firma
          zaangażowała się w produkcję pieców krematoryjnych, a potem nic by z tego nie
          wyszło, to też byś im współczuł?
          A kioskarze sa w większości ludźmi biernymi w przeciwieństwie do taksówkarzy,
          którzy wiele widzą, słyszą i sporo myślą czekając na klientów. Ich komuna też
          nie lubiła.
          • danek3 Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE 15.10.03, 17:09
            To właśnie Twoja logika jest porażająca - produkcja kas fiskalnych porównana
            do budowy pieców krematoryjnych. Nie wiem, czy są tylko 3 firmy - ja znam
            akurat te, być może jest więcej. Jakoś już nic nie piszesz o cwaniakach
            sprowadzających te kasy z zagranicy...
            I nikt tu nie mówi o rewanżu, tylko o jednakowym traktowaniu wszystkich
            podatników.
            Jeżeli taksówkarze zarabiają tak mało, to może w ogóle nie będą płacić, bo
            podatek wyniesie mniej niż ten śmieszny ryczałt?
            A co do opinii, że są ludźmi myślącymi, bo sporo myślą czekając na klientów -
            dawno się tak nie obśmiałem. Tak, jak jadę taksówką to mam okazje poznać te,
            pożal się Boże, przemyślenia.
            Ale jaja.....
            D
          • Gość: man Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.ipartners.pl 15.10.03, 17:13
            Kogo komuna lubiła a kogo nie to nie argument. Ważne jest to że taksówkarzy
            nikt nie sprawdzi bez kasy fiskalnej z prawdziwego obrotu. Dlaczego kioskarz
            może płacić podatki, a taksówkarz nie może? Tego nijak pojąć nie mogę. Każdy
            chciałby płacić jak najmniej podatków, ale drogą do tego powinno być obniżenie
            ich wszystkim podatnikom, a nie wyłączenie niektórych podatników z obowiązków
            ich płacenia. Może jutro blokadę miasta ogłoszą pracownicy biur bo nie chcą
            płacić podatków?
    • Gość: wujek Władek dzwonić na radio-taxi! może koleżkę przepuszczą... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:30
      jak jedzie po klienta - a klient nie schodzi, bo sie rozmyslił
    • Gość: Krzysztof a ja mam pomysl jak im dopiec ale niestety ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 17:21
      a ja mam pomysl jak im dopiec ale niestety malo realny
      wystarczyło by aby kierowcy jezdzoacy po Warszawie i nie tylko
      po wawce ale we wszystkich miastach podwozili poprostu ludzi
      tak jak to bylo wtedy kiedy taksowek bylo malo
      albi kiedy MZK strajkowalo z troche innych powodow
      ale solidarnosc pomiedzy wlascicielami samochodow a tymi bez
      jednak byla
      jakby obroty jeszcze bardziej taksowkarzom spadly to moze by
      sie przed nastepna blokada miasta zastanowili
      a podatki placici powinny wszyscy, inna sprawa jest oczywiscie wysokosc tychze

pozdr
    • Gość: taxikiller Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.acn.waw.pl 15.10.03, 18:28
      Ciekawe ilu takich się znajdzie,co ze złości "niechcący"stłuką lampkę,szybkę
      czy lusterko,wleją klej do zamków,zapchają tłumik czy spuszcą powietrze.
      Ja napewno na zamawianiu taryf i odmawianiu nie poprzestanę,idąc wieczorem
      przez miasto po browarze nie omieszkam obsikać drzwi od strony kierowcy z
      klamką włącznie.
      Mam w bloku sąsiada taryfiarza,jak myślicie kogo obudzę domofonem wracając z
      imprezy o 3ciej w nocy?:)
      Do tych co muszą korzystać z usług cierpów-nie dawajcie napiwków.Ciekawe czy
      znajdą się tacy,co zgaszą peta na oparciu fotela lub zostawią inną "pamiątkę":)
    • Gość: taxikiller Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.acn.waw.pl 15.10.03, 18:34
      Można jeszcze napieprzać w taryfy jajkami:)
      • danek3 Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE 15.10.03, 19:30
        Rodzice powinni zwrócić większą uwagę na to, co robisz po lekcjach. I
        ograniczyć dostęp do komputera.
        D
      • j_karolak Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE 16.10.03, 08:55
        Gość portalu: taxikiller napisał(a):

> Można jeszcze napieprzać w taryfy jajkami:)

Wida mlody jeszcze jesteś, skoro nie wiesz, że należy oszczędzać tę część
        ciała. Ona sluży w innym celu. Poza tym jądra są dość elastyczne i wątpię byś
        zrobił większą krzywdę samochodowi uderzając w niego jajkami. Poza tym w zimie
        to chyba będzie uciążliwe.
        • Gość: anmanika Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 10:11
          Ja proponuję zebrać się w centralnym miescu gdzie są pasy bez świateł i bez
          przerwy przez nie przechodzić przed nosem taryfiacrzy. Tylko znając ich
          chamstwo to się źle skończy.
          • Gość: MK1 Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.apcc.com 16.10.03, 12:59
            A ja mam ciekawszy protes + moze to unieruchomic taxowkowa spolecznosc...

Panowie i Panie, proponuje sie udac do pierwszego lepszego sklepu z narzedzimi
            lub poszukac w domu gwozdzi - (takie 10cm wystarcza). Wieczorkiem,
            wracajac z miasta, lub spacerujac z psem - prosze popodkladac 1-4 gwozdzie pod
            kola kazdej taksowki jaka bedzie zaparkowana(preferowana opcja 1 gwozdz na
            jedno kolo:). W trakcie ruszania salaciarze zdziwia sie i nie beda mogli
            wyjechac po klientow - ewentualnie na kolejny protest..::))no chyba ze beda
            mieli zapasowe...::))

Wiem to nawolywanie do wandalizmu - ale tych ludzi chyba tylko ta metoda mozna
            czegos nauczyc...::)))
            • j_karolak Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE 16.10.03, 14:10
              Ciebie nawet tą metodą niczego by sięnie nauczyło.
              • Gość: MK1 Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.apcc.com 16.10.03, 14:19
                nie wiem do kogo piszesz - bylbys bardziej precyzycjy - chyba ze za duzo dragow
                wziales przy pakowaniu i teraz synapsy Ci sie popierdzielily...::)))
                • Gość: abby Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.10.03, 14:53
                  mnie niestety zycie zmusza do korzystania z taryf raz - dwa razy tygodnoiwo.
                  Korzystam z roznych korporacji - co sie nawinie. I zauwazylam ze od jakiegos
                  czasu cale to towarzystwo zrobilo sie tak chamskie i bezczelne ze odechciewa mi
                  sie jezdzic z nimi. A do tego to JA place! To bylo uogulnienie. jelsi kogos
                  urazilam, to przepraszam. a teraz fakt: ani razu od sierpnia nie dostalam od
                  nich rachunku na kwote pokazana przez taksometr. o czym to swiadczy???

Jestem zadecydowanie przeciwna protestom taksiarzy w w-wie. ja sobie dojade
                  metrem ale przykro mi myslec o tym co sie bedzie dzialo na ulicach.
                  • Gość: ada Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 17.10.03, 11:31
                    Ogłosmy WIELKI STRAJK PASAZEROW!!! ale jaka tu moze byc solidarnosc - pewnie
                    zadna. Ja chetnie podwioze tego dnia kazdego!
                    a
    • Gość: Ben Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.chello.pl 17.10.03, 11:50
      Kupcie sobie rower. Na rowerku taksówkarz blokujący jest
      znacznie mniej uciążliwy niż taksówkarz "normalnie" jeżdżący.
    • Gość: 314 Re: SPOSOBY NA TAKSOWKARZY BLOKUJACYCH WAWE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 18:07
      ludzie nie uogólniajmy ! przecież nie wszyscy taksówkaże będą w tym brać udział
      mój sąsiad taksiaż wkurw... się bardziej odemnie po poprzedniej blokadzie bo on
      wtedy prubował pracować, bo jego nie stać na dzień wolny by sobie poprotestować
      nie zachowujmy się jak oni !!!
      zareagować trzeba ale rozsądnie
      bo o co w tym tak naprawdę chodzi o kasy fiskalne nie chodzi o KASE, SZMAL itp
      więc warszawiacy udeżmy ich po kieszeniach ! niech korporacje które wezmą
      aktywny udział w tym cyrku zapomną o zleceniach od was niech stoją na postojach
      aż im się koła zapadną w asfalt !
      ale nie walmy na ślepo w kogo popadnie licze że stołeczna tym razem się wykaże
      i opublikuje listę korporacji blokujących swoje miasto i zmuszających SWOICH
      KLIENTÓW do stania w korkach !!!!
      ja wybieram się na tą zadymę z aparatem zrobie zdjęcie każdej warszawskiej
      taksówce którą zobacze w kolumnie a potem do internetu
      WARSZAWIAKU POZNAJ SWOJEGO DRĘCZYCIELA I NIE DAJ MU ZARABIAĆ !!!!
      • Gość: Amigo Za jakie grzechy? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 18:27
        Urodziłem się w Warszawie i to jest moje miasto od dawna
        i nie widze powodu by cierpieć za jakichś protestujących.
        Jak nie rolnicy to górnicy albo cierpiarze utrudniaja życie warszawiakom.
        Czy miejsce strajku nie mogłobyć wybrane losowo/ albo rotacyjnie?
        Poznaniacy, wrocławianie,augustowianie itp. też mogliby tego zaznac
        tego miodu.
        Pozdrowienia
    • adam_ski Re: akcja odwetowa klientów 17.10.03, 18:43
      Propozycja jest taka:

Następnego dnia dzwonimy do wszystkich mozliwych korporacji - ile nam się chce -
      i zamawiamy taksówkę, po czym zapominamy o sprawie. Jeżeli będą dzwonić i
      dopytywać, odpowiadamy grzecznie (to ważne!): "Zamówienie odwołane. Strajk
      klienta!".

Dostałem to w mailu, nie uzurpuję sobie autorstwa. Jeśli będe stał pół
      poniedziałku w korku, zastosuję.
    • Gość: taxikiller [...] IP: *.acn.waw.pl 27.10.03, 23:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka