galmiet 27.10.03, 23:39 popieram wniosek ,wezwać jak najwiekszą ilość taxi w najdalsze miejsca Warszawy i olać ich w proteście,kto za proszę o glos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autobus antyprotest IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 23:56 od srody jest sens zaczac, bo we wtorek to glownie lamistrajkow zahaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voy Łatwy sposob IP: *.acn.pl 28.10.03, 08:03 najlatwiejszym sposobem byloby ustawienie przez policje w calym centrum miata znaki zakazu ruchu na glownych ulicach z podpisem "dotyczy tylko taxi".. wtedy policja moze juz zupelnie legalnie wlepiac mandat za mandatem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtu Re: antyprotest IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 09:58 Zabije tych debili - taksówkarzy. Przez nich zamiast 15 minut jechalem do pracy ponad godzine, ale ja ich przechytrze, juz zamiawiam taksówke do Milanówka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studencik Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.supernet.pl / 10.254.254.* 28.10.03, 01:38 Mam wydzial obok MF, zapewne bedzie fajna atmosfera- w sam raz do pobierania nauki ;) Dziekuję szanownym panom taxowkarzom, dzieki nim bedę mial doobrą wymowkę do spoznienia sie na zajecia.. A tak na serio to taxiaze sa poronionymi ludzmi, powinni starac sie zdobywac spoleczne poparcie dla swej sprawy, a dzialają tylko na swoją niekorzysc, bo nikt nie bedzie im juz dobrze zyczyl po tym jak schrzanią dzisiejszy dzien tysiacom warszawiakow (podobnie jak uczynili to gornicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek syrenki zycie w demokracji - IP: *.sympatico.ca 28.10.03, 06:12 czyli ktora grupa spoleczna ma wieksza sile szantazu? I tak sie w kolo wszyscy szantazuja. Jak w gniezdzie pisklat, ktore glosniej krzyczy i sie rozpycha to tlustego robala dostanie a reszta musi zdychac. W tej konkretnej sytuacji to "zlotowki" bezlitosnie z najwiekszym wyrafinowaniem uzywaja Warszawiakow jako zakladnikow w forsowaniu swojego punktu widzenia. Trzeba dodac ,ze Warszawiacy sa dobrowolnymi zakladnikami bo nie potrafia sobie odmowic jazdy taryfa i szybko zapominaja o niedogodnosciach im sprawionych. Jasno to widac po bunczucznych wypowiedziach szefow poszczegolnych firm, jasno stwierdzajacych ze maja gdzies grozby mieszkancow stolicy i wcale nie zbiednieja. Nawet gdyby ludzie sie zebrali w sobie i do konca tygodnia powaznie ograniczyli jazdy taryfami, to i tak nie naucza ich respektu do klienta bo niedlugo swieta i wtedy kabzy sie wypelnia po brzegi, a jeden drugiemu bedzie wyrywal klamke do najblizszej taryfy ;-). A tak wogole to jak myslicie kto ma najwieksza sile nacisku? Lekarze, Grabarze, Smieciarze, Policjanci czy Taksiarze? ;-) Powodzenia i spokoju w przedzieraniu sie przez miasto, jutro bedzie po ptakach i nowy dzien. Pytanie czy lepszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:37 Nie rozumiem, boicie sie płacic podatek? Ja go płacę! Jak działają te wasze taksometry, jesli za tą samą drogę u jednego zapłacę 10 zł, a u drugiego 12 zł, albo 13 zł? Rozumiem ludzi którzy nie mają wogóle pracy, ale WY TAKSIARZE!?! Wszyscy mają kasy, więc skończcie ten cyrk i nie wymuszajcie pierszeństwa na drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: 217.153.16.* 28.10.03, 10:43 Gość portalu: Studencik napisał(a): > Mam wydzial obok MF, zapewne bedzie fajna atmosfera- w sam raz do > pobierania nauki ;) Dziekuję szanownym panom taxowkarzom, dzieki > nim bedę mial doobrą wymowkę do spoznienia sie na zajecia.. > A tak na serio to taxiaze sa poronionymi ludzmi, powinni starac > sie zdobywac spoleczne poparcie dla swej sprawy, a dzialają tylko > na swoją niekorzysc, bo nikt nie bedzie im juz dobrze zyczyl po > tym jak schrzanią dzisiejszy dzien tysiacom warszawiakow > (podobnie jak uczynili to gornicy). To czy będą mieli poparcie czy nie to nie kwestja formy protestu, a ogólnego wizerunku Taksówkarza. Są na codzień chamscy i zbyt często oszukuja klienta w żywe oczy ich status jest już i tak bardzo niski, i raczej ze świecą szukać kogoś kto powie o nich coś dobrego (chyba że ma w rodzinie taksówkarza). Wszyscy też zdaja sobie sprawę że kasy fiskalne utrudnią proceder jaki ci panowie uskuteczniają i nikt zdrowo myślący nie poprze ich protestu. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartezzz [...] IP: *.noria.pl / 10.0.0.* 28.10.03, 08:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Nie bedzie taxiarz plul nam w twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 08:30 niedosc ze oszczedzaja na kierunkowskazachi wszystkim czym sie da to jeszcze chca oszczedzac na kasach fiskalnych ktore w poznanskich taxowkach sa normalne Jestem za bojkotem niech sie naucza ze mieszkancy stolicy tez cos maja do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Przekręt taksówkarski IP: *.sprint.com.pl 28.10.03, 08:36 Tu nie chodzi o te żałosne 2-3 tysiące. Kasy fiskalne mają charakter kontrolny w stosunku do taksówkarzy.I to ich boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feelipe Re: Przekręt taksówkarski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 08:49 to nie o 2tys, chodzi tylko 0 400milionów. Nie widzisz tego debilu???? Czy może produkujesz kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chacik Re: Przekręt taksówkarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:58 Sam jesteś debil. Osobiście mam dość chamskich taksiarzy, którzy klienta z Okęcia do Centrum wiozą 4 razy przez Wisłę kasując go na sto złotych. Cwaniactwu mówię NIE!!! Jak będą kasy to klienta nie da się zrobić w konia i stąd te całe protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Przekrętactwo taryfiarzy IP: *.bakoma.pl 28.10.03, 10:31 A czemu ci p********* taksówkarze nie wspominają, że jak ją zamontują do końca roku to dostaną zwrot 79% warftości kasy? Z kasą skończą się ich przekręty... Ja muszę płacić podatki od całego mojego dochodu, czemu złotówy tak nie mogą? Pozdrawiam, Nemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajnik Re: Przekręt taksówkarski IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 11:07 tłumacz debilowi i tak nie zrozumie tu piszą prawie sami debile głównie małolaty co nie mają na zupę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.aster.pl / 10.72.7.* 28.10.03, 08:38 Niech kierowcy jak mają miejsce zabierają potrzebujących podwiezienia za darmo :):):) Wtedy taksówkarze nie będą mieli nic w stolicy do roboty... Dlaczego mają niby nie płacić podatków jak my !??!?!?!?!?!??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poborca podatkowy Podwieź potrzebującego !!! Precz z taksówkarzami !!! IP: *.aster.pl / 10.72.7.* 28.10.03, 08:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez-rolnik I jeszcze jedno!!! IP: *.ipt.aol.com 28.10.03, 08:43 Wiekszasc z nich to rolnicy!!!! Kupili po hektarze ziemi i teraz placa po kilkadziesiat zlotych ZUS-u. Reszta placi po kilkaset..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złota myśl Propozycja IP: *.aster.pl / 10.72.7.* 28.10.03, 08:42 Niech GAZETA poda nazwy korporacji które nie biorą udziału wprotestach.... i wystarczy:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Zaraz dzwonie i wzywam pod swój dom 10 taryf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 08:45 z róznych korporacji - niech sobie poprotestują na Szmulkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcierp [...] IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 11:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fitek [...] IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 11:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierp [...] IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 11:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierp [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 11:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekplacek [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 11:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sting [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 11:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiarz Wina MF IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 08:51 Winę za całe zamieszanie ponosi MF, które chyba celowo ustaliło jeden termin dla wszystkich taksówkarzy aby mogli być jednością. Pisałem w lutym na specjalistycznym forum kas fiskalnych www.herc.pl o sposobie ufiskalnienia TAXI. Takie rozporządzenie wydał już w czerwcu Minister Gopodarki. Natomiast MF dalej utrzymuje sprzeczne ze wspomnianym rozporządzeniem własne. Wg mojej propozycji ufiskalnienie powinno odbywać się stopniowo przez 2 lata wraz z wygaszaniem ważności legalizacji "starych" taksometrów. Wg obecnego rozporządzenia M.G. do 30.06.2005r. W Wszystkiemu Winne jest MF MF jednak zależy komuś aby złotówy miały powód protestować. Argumenty MF też są nieprawdziwe chyba celowo, bo do wyliczenia VAT nie są konieczne kasy. Podstawowym argumentem jpowinno być zmuszene taksówkarzy do uczciwości wobec fiskusa i klienta a nie dyrektywy UE, które nie nakazują instalacji kas fiskalnych. Sprawa od początku śmierdzi celowym działaniem MF aby nie zrealizować ufiskalnienia TAXI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Ernest Re: Wina MF IP: *.zapora / 217.96.25.* 28.10.03, 10:09 Tak się mądrzysz, a piszesz głupoty. MF planowało stopniowe wprowadzenie kas fiskalnych w rozłożeniu na 10 miesięcy w zależności od końcówki numeru NIP złotówy. Niestety pod presją złotów oszustów wycofali się z tych planów, a raz było rozsądnie pomyślane. Oszuści taksiarze najbardziej obawiają się tego, że fiskus wreszcie sprawdzi skąd ich stać na takie samochody, skoro nie wykazują zysku lub tylko minimalny. P.S. Popieram pomysł zamawiana kursów w odległe rejony miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 11:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Ernest Re: Wina MF IP: *.zapora / 217.96.25.* 28.10.03, 10:10 Tak się mądrzysz, a piszesz głupoty. MF planowało stopniowe wprowadzenie kas fiskalnych w rozłożeniu na 10 miesięcy w zależności od końcówki numeru NIP złotówy. Niestety pod presją złotów oszustów wycofali się z tych planów, a raz było rozsądnie pomyślane. Oszuści taksiarze najbardziej obawiają się tego, że fiskus wreszcie sprawdzi skąd ich stać na takie samochody, skoro nie wykazują zysku lub tylko minimalny. P.S. Popieram pomysł zamawiana pustych kursów w odległe rejony miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaja Re: Wina MF IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 11:20 człowieku takich ludzi jak Ty tzn. ludzi mądrych nikt nie słucha przecież tu piszą prawie sami debile oprócz Ciebie i mnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.1.* 28.10.03, 09:00 Popieram pomysł strajku klientów taxówek ! Moje doświadczenia z podrózy taxówką po Warszawie = chamstwo + próba podróży"skrótem" + powtarzające się zawyżanie należności bez skłonności do wyjaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 09:18 Dobre! Ale jeden warunek: zamawiać złotówy na 4 rano! Powody: pociąg, samolot, powrót z imprezy lub z burdelu - o wtedy do "pijaczka z kasą" to przyjadą, to kolejna okazja obrobienia, albo szantaż wezwania gliny pod hasłem "napad na taksówkarza", a gliny klientem, przecież po alkoholu, już się zajmą!! tak więc zamawić na tyle wcześnie, by się taka sałata nie wyspała! Dobrze jest dzonić z komóry z zastrzeżonym wyświetlaniem numeru własnego. Jak udasz lekko wstawionego, chytre szmaty taksówkarskie się załapią! Szczególnie pazernych alfonsówq taxi można wzywać z dziwkami pod lewe numery na peryfeiach. A poten olać oszustów! No to następnego STRAJKU szmaciarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drug Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 28.10.03, 09:30 Słyszałam w radiu wypowiedź pana "kierownika strajkowego taksówkarzy", wynikało z niego, że ze strajkiem będzie nam - Warszawiakom - tylko lepiej. Koronnym argumentem było "W Warszawie i tak są korki, więc jeden więcej nie zrobi nikomu różnicy". No, jak ich nie kochać! "Fajnie" też kombinują z tym, że nie będą protestować na piechotę. No, bo jak to - taksiarz i na piechotę? Niedoczekanie! Jakiś "korpo-mędrzec" też coś rzekł był na ten temat, że niby jak górnicy do Warszawy to też z kilofami, a rolnicy z kłonicami. Bóg nas chronił, że nie zaczęli fedrować w chodniku, czy wiązać snopów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Precz z taksówkarską mafią! IP: *.magusz.net / 192.168.17.* 28.10.03, 09:37 Powinni płacić podatki jak wszyscy. Kasy w taksówkach to jedyne rozwiązanie zmniejszające powszechne dotąd oszustwa. Jeszcze mi się nie zdarzyło, aby taksówkarz nie usiłował mnie oszukać, choćby na złotówkę. Wnioskuję z tego, że nie ma w tym zawodzie ani jednego uczciwego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAXI WON! [...] IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 28.10.03, 09:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLis Re: ZLODZIEJE I DRESIARZE - JESZCZE WAM MALO? IP: *.aster.pl / 10.67.5.* 28.10.03, 10:43 Ja tam dziś nie ruszam się z domu bez nożyka - niech przemysł oponiarski też sobie zarobi.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alx Proponuję ogólnopolski bojkot taksówkarzy i dyskusję o IP: *.pgnig.pl 28.10.03, 09:42 Proponuję ogólnopolski bojkot taksówkarzy i dyskusję o podatkach... Czemu taksówkarze, kler, instytucje zagraniczne mają stać poza prawem i być zwolnieni z płacenia podatków? Jakim prawem ciężar wydatków socjalnych ma ponosić reszta społeczeństwa? Kiedy kościół i taksówkarze będą wykazywać prawdziwe dochody i będą od nich odprowadzać do skarbu państwa należne mu podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
hury Daczego taksowkarze maja racje... 28.10.03, 10:09 Czy ktos moze zauwazyl, ze taksowkarze sa jedyna gupa zawodowa, ktora nie przyjezdza do Warszawy wyciagac od panstwa pieniedzy, domagac sie podwyzek, utrzymania miejsc pracy, odpraw itp.? Im chodzi jedynie o to, by urzednicy nie okradali ich z ciezko zarobionych pieniedzy. Wiec takie żądania powinnismy popierac wszyscy. Łapy precz od naszyh pieniedzy!!! Protest jest przykry dla nas, mieszkancow, ale przynajmniej nie zakonczy sie rozrobami, podpalaniem budynkow, walka z policja i zdemolowaniem kilku ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Daczego taksowkarze maja racje... IP: 217.153.16.* 28.10.03, 11:03 hury napisał: > Czy ktos moze zauwazyl, ze taksowkarze sa jedyna gupa zawodowa, > ktora nie przyjezdza do Warszawy wyciagac od panstwa pieniedzy, > domagac sie podwyzek, utrzymania miejsc pracy, odpraw itp.? Im > chodzi jedynie o to, by urzednicy nie okradali ich z ciezko > zarobionych pieniedzy. Wiec takie żądania powinnismy popierac > wszyscy. Łapy precz od naszyh pieniedzy!!! > Protest jest przykry dla nas, mieszkancow, ale przynajmniej nie > zakonczy sie rozrobami, podpalaniem budynkow, walka z policja i > zdemolowaniem kilku ulic. Ochłoń, tylko budżetówka strajkuje i wyciąga łapy po kasę do roztrwonienia, taksiarze strajkują bo im chcą ukrócić szwindle. Widziałeś strajk stomatologów, pracowników firm prywatnych, pracodawców, sklepikarzy ?? Nie ci ludzie zbyt ciężko pracują by mieć czas na strajki, zbyt cenią prace i wiedzą że za darmo nie ma nic. Tylko pracownicy budżetowi którzy nie wytwarzają dochodów i żyją z podatników strajkują i mają ciągle problemy Czyli złodzieje, pasożyty i nieudacznicy do których ciagle trzeba dopłacać. KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Daczego taksowkarze maja racje... IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 28.10.03, 11:49 Nie? A to ciekawe? Moim zdaniem protest tym się właśnie zakończy. Rozóbami z policją, a może nawet podpaleniami. To w końcu taksówkarze, a kości zostały rzucone (górnicy pokazali, jak protestować z rozmachem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be@ Ja płacę podatki od całości dochodów niech i oni płacą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: 212.244.249.* 28.10.03, 09:42 Sugeruję taksówkarzom blokowanie domów i rodzinnych okolic posłów i ministrów. Podejrzewam, że większy efekt przyniesie, gdy rozzłoszczona małżonka ministra będzie mu suszyć głowę z powodu uwięzienia w domu. Żaden facet na dłuższą metę tego nie wytrzyma. P.S. Jestem za "zbędnym" wzywaniem taksówek w proteście do protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYM Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: 212.69.76.* 28.10.03, 09:49 alez oczywiscie, ze tak zrobie. W ramach obywatelskiego protestu przeciwko szantazowaniu mnie przez grupe krzykaczy od jutra dzwonie do korporacji, ktorych taksowki dzisiaj sunely po miescie z predkoscia 20kmph. Nie zamierzam ukrywac numeru swojego telefonu - z przyjemnoscia poczekam na ponaglenie od dyspozytora, bo nie chcialbym przegapic najlepszego - zakomunikowania o swoim protescie tym ktorych to dotyczy. A swoje telefony zaczne od Halo Taxi i OK Taxi wymienionych w artykule Gazety - tak z czystej przekory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.dmz.infor.pl / 192.168.35.* 28.10.03, 09:49 Niech Sznowne "zlotowy" nie wciagaja mnie w swoje gierki! Czy ktorys z Panow Urzedasow (w morde ich m...) poniesie konsekwencje "spoznienia" do pracy (pracy - dobre sobie)? Ja ponosze! Czy ktorys z Panow Urzedasow przejmie sie moja i wielu setek innych kierowcow dola, ktorzy utkneli dzis w korku? Nie! Prosze wiec nie pier*olic glupot Panowi Szefowie Korporacji! Do roboty! Gdyby Wasze samochody zamiast jezdzic w protestach obslugiwaly Klientow juz troszke pieniazkow na kase fiskalna byloby w kieszeni... A tak - tylko strata! Pocalucjie mnie "zlotowy" w sam srodek mojego du*ska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: 194.9.223.* 28.10.03, 09:53 >Jeśli masz dosyć blokowania swojego miasta, spóźniania się do pracy i wielogodzinnego stania w korkach - przyłącz się do Strajku Pasażera! >Od jutra będziemy wzywać taksówki w różne miejsca stolicy, a następnie informować infolinię o rezygnacji z usługi. >Może to da taksówkarzom do myślenia, że nie można załatwiać swoich partykularnych interesów kosztem mieszkańców Warszawy!!! >Nie ma powodu, dla którego taksówkarze mieliby być traktowani w naszym kraju wyjątkowo i mieliby zostać zwolnienieni z rejestrowania swoich dochodów (czy chodzi o chęć oszukiwania reszty, często biedniejszej części społeczeństwa, w tym emerytów, pielęgniarki, górników i nauczycieli, którzy karnie płacą swoje podatki!!!) >A kultura osobista taksówkarzy, sposób naliczania opłat za przejazdy i zachowania się na drodze również pozostawia wiele do życzenia! >Drżyjcie korporacje! Nie będziemy bezczynnie przygladać sie jak znowu załatwiacie swoje sprawy naszym kosztem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plucjusz I BARDZO DOBRZE 28.10.03, 09:56 Nie dziwię się taksówkarzom, nie dziwię się też górnikom, Warszawka słusznie odczuwa skutki swojego zadufania i ignorancji. Dotyczy to warszawskich ministerstw jak i samych Warszawiaków. W kraju wcale nie jest różowo, to czemu w Warszawie ma być. Proponuję zachęcać do przeniesienia się do stolicy wszystkich bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaziatko Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 28.10.03, 10:00 Skoro wszyscy inni mogą stosować kasy fiskalne to dlaczego taksówkarze mieli by być świętymi krowami. Taki jest przepis to trzeba się do niego stosować (tylko jak tu teraz kraść). Jażeli komuś się niepodoba to niche zmieni pracę. Proponuję także zlikwidować licencje, spowoduje to że na rynku usług taxi nareszcie bedzie prawdziwa konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbogu Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 10:25 skoro wszysyc to najpierw niech do koscolow kasy fiskalne zamontuja. u mnei na osiedlu 2 kosciol stwierdzili ze sobie wybuduja - a co im tam - a ksiadz jak wysyla biednych z karteczka po blokach? niech sam im da a nie zbiera kase a pozniej wysyla biedakow do biedakow po pieniadze. a co do taksowkarzy przekrety sa w kazdym zawodzie wiec i w taksowkach tez sa. a wg mnei to i tak trzeba wymienic caly rzad i do wszelkich zmian w prawie zatrudniac specjalistow albo zlecac takim firmom a nie kupe kasy z moich podatkow leci na kase dla rzadu - a tam siedza same glaby co nei wiedza jak porzadnie ustawe napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikis jakby byli uczciwi to by sie kas nie bali! IP: *.mos.gov.pl 28.10.03, 10:03 a argument o jednorazowym OGROMNYM wydatku na kasy jest śmieszny - co druga taksówka to Mecedes - oni cenę tej kasy to w jeden dobry weekend zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniollek Re: jakby byli uczciwi to by sie kas nie bali! IP: 80.72.36.* 28.10.03, 10:15 ok, ale taki mercedes kosztuje gora 20-30tys pln, co nie jest jakas gora pieniedzy. a ja od jutra wzywam taksowki na daleki tarchomin i jak do mnie zadzwoni dyspozytor ze taxi na mnie czeka, poinformuje o moim protescie. 20km od centrum x2 + stracony czas - jesli tak kilka razy dziennie kazdemu sie trafi to moze ich to czegos nauczy!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spliff Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: 217.8.161.* 28.10.03, 10:15 Jechałem z taksówkarzem który miał kasę fiskalną. Spytałem czy się nie boi? Odpowiedział : "Nie będę z a p i e r d a l a ł na złodziei. Biorą urlop albo chorobowe co 3 dni i jeżdżą "na czarno". Kasa im to uniemożliwi..." koniec cytatu.. Pomijam legislacyjny aspekt.. Prawo nie może nikogo traktować ulgowo.. Z kolesiami od BMW i Mercedesów włącznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek STAC ICH NA TO????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 10:24 PODCZAS OSTATNIEGO STRAJKU TAKSIARZY WIDZIALEM GOSCIA Z REJESTRACJA Z ELBLAGA KURNA LUDZIE - DAJCIE ZYC - NA PRZYJECHANIE NA BALANGE Z RZADEM DO WARSZAWY TO MA PIENIADZE JA ROZUMIEM ZE KTOS KOMUS W LAPE POSMAROWAL CO DO TYCH KAS FISKALNYCH ALE Z FORMA PROTESTU PRZESADZILI - A Z TEGO CO WIEM TO POLIJA TEZ NIEZLE PALY - W PRZEPISACH NIE MA DEMONSTRACJI KTORA PORUSZA SIE SAMOCHODAMI - MOZE BYC PARADA UZGODNIONA Z WLADZAMI MIASTA I JESLI TAKSIARZE NIE MAJA STATUSU PARADY DZISIAJ TO DLACZEGO GLINY STOJA NA POBOczu i zamiast wlepiac mandaty za stanie na zielonym swietle - bo taie jazdy tez widzialem juz TO PATRZA JAK TE PIERDOLY Odpowiedz Link Zgłoś