Gość: anonymous Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.man.polbox.pl 28.10.03, 10:31 Cyt: "Spokojny jest także wiceprezes Halo Taxi Jan Mickie. - Nie wierzę w taki bojkot. Każdy protest wiąże się z niedogodnościami. Tego nie da się uniknąć. Nie protestujemy przeciw mieszkańcom, tylko przeciw rządowi - uważa." To dlaczego cierpią na tym niewinni mieszkańcy a nie rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel RP Propozycja regulacji prawnej protestów IP: *.chomiczowka.net.pl 28.10.03, 10:34 Skoro niezadowoleni taksówkarze mają prawo utrudniać życie pozostałym ludziom niezwiązanym z ich protestem, mimo że płacą podatki w paliwie za korzystanie z dróg publicznych to może wprowadźmy np. prawo by każady niezadowolony miał czas antenowy w TV publicznej. Równocześnie powinno ię zablokować możliwość utrudniania życia innym. TV bubliczna i tak pokazuje w większości "ambitne" Wenezuelskie lub Polskie seriale więc dużej straty by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Kasy dla zlodziejaszków IP: 213.77.7.* 28.10.03, 10:35 Jestem całkowicie za wprowadzeniem kas!!! Może przypominacie sobie jak ze 2 lata temu taksiarze płakali, że za mniej niż 3PLN/km w ogóle nie opłaca się wyjeżdżać z garażu, a dziś można znaleźć taxi nawet za 1,20 PLN... I druga rzecz (dlatego mówię złodziejaszki) - jak to jest że opłata za przejazd tą samą trasą w różnych korporacjach (chociaż często rónież w ramach jednej korporacji) o tej samej cenie za km może różnić się nawet o 50% ??? I to w godzinach, kiedy nie stoi się w korkach (bo to by mogło nieco tłumaczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Jedne podatki dla wszystkich!! IP: *.bakoma.pl 28.10.03, 10:39 Czemu złotówa ma płacić mniejsze podatki niż inne podmioty życia gospodarczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Kasy dla zlodziejaszków IP: *.prem.tmns.net.au 28.10.03, 11:21 w zlodziejskim kraju rzadza zlodzieje, to normalne. Ale zlodziejski rzad potrzebuje takich jak taryfiarze czy "rolnicy", bo inaczej by nikt na nich nie glosowal. Kasy musza byc dla wszystkich, albo dla nikogo. Ja mysle, ze najprosciej zastosowac metode Leppera. Piesi powinni chodzic w kolko po pasach, bez wzgledu na swiatla i tamowac taryfiarzom ruch. Jesli ktory potraci pieszego na pasach, powinien dostac na miejscu po ryju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Kasy dla zlodziejaszków IP: *.plock.sdi.tpnet.pl / *.gazeta.pl 28.10.03, 11:28 Zgadzam się. Wszyscy pozostali mają mieć kasy fiskalne, natomiast taksówkarze nie. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GROM Mafia spod Centralnego IP: mieszko.pl.u* 28.10.03, 10:43 Ciekawe czy Ci zlodzieje spod Centralnego tez protestuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierp Re: Mafia spod Centralnego IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 11:01 To nie jest żadna mafia tylko taksówkarze którzy jeżdzą po maksymalnej stawce dopuszczonej przez urząd miasta czyli po 3 zł za km.A jak wejdą kasy to wszyscy będą jeżdzić po 3 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikis Re: Mafia spod Centralnego IP: *.mos.gov.pl 30.10.03, 11:30 jak wam spadną obroty to zaraz wrócicie do 1,2 za km:))) a swoją droga co to dla was jest te parę tysiączków na kasę fiskalną - co taksówka to mercedes.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: 195.117.125.* 28.10.03, 10:44 Nie rozumiem tych taryfiarzy. Jest wymog - kasy fiskalne i koniec. Sam prowadze dzialalnosc gospodarcza - i nawet mi do glowy nie przyszlo zeby protestowac ze trzeba miec kase fiskalna. Po prostu taki jest wymog i koniec. A cwaniaki po prostu nie chca miec ewidencji zarobionej kasy. Szkoda slow. Wprowadzic im te kasy i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bassPL Re: bojkotowac terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 10:52 1 nie korzystac z usług, 2 nie dawac napiwków, zawsze żądać faktury za usługę Nie ma powodu do tego by milion ludzi było zakładnikami. Niech wezmą szturmem ministerstwo albo porwą premiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NWW Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.swan.ac.uk 28.10.03, 10:55 Kilkaset kilometrow na polnoc, w taksowkach sa kasy fiskalne, czytniki kart, mozna otrzymac kwit (wydruk z kasy), mozna jechac wg licznika, mozna jechac wg. oplaty zryczaltowanej (cennik obejmuje dojazdy do poszczegolnych dzielnic), mozna jechac na umowe i uzyskac kwit. Kasy niczemu nie przeszkadzaja, taksowka jest po kilku minutach od telefonu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 10:57 Ty dupku takim jak ty będę pluł do zupy , przecież nie stać cię nawet na zupę tym bardziej na taryfę tylko nie podawaj prawdziwego nr.telefonu bo cierpy przyjadą i ci ryjek obiją frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: 195.94.198.* 28.10.03, 11:06 Mieszkam na Białołęce. Na przystanku spotkałem zziębniętą dziewczynę (sina z zimna)z trzymiesięcznym dzieckiem, która przyjechała tu z Milanówka. W jej imieniu dziękuję taksówkarzom za czas spędzony na przystankach. Jak macie jaja to bojkotujcie kasy fiskalne albo wyczaszkujcie inny rodzaj protestu. Bojkotuję taksówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Providiusz Kto na tym zarobi - Taksówkarze z Warszawy IP: *.chello.pl 28.10.03, 11:33 Dziwię się taksówkarzom spoza Warszawy. O ile mi wiadomo nie mają zamiaru (?) uczestniczyć w proteście. Postrzegani są jako cwaniacy - zamiejscowi zablokują ulice, warszawiacy przyjmą zlecenia, z klientami postoją w korkach, klient im zapłaci oni wezmą kasę. Przyjezdni nie dość, że zapłacą za dojazd i nic nie zarobią to jeszcze pomogą warszawiakom zarobić. Świetny interes i znowu w całej Polsce3 odbije się echem warszawiaki to cwaniaki. Już mamy taką łatkę. No cóż naiwnych nie sieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej STRAJK PASAZEROW - Solidarnosc IP: *.chello.pl 28.10.03, 11:35 POPIERAM nie moze byc tak ze zniszcze innych bo mnie nie jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.proxy.aol.com 28.10.03, 11:44 Taksowkarze maja prawo protestowac bo o to walczyl Lech Walesa by kazdy mogl protestowac. Precz z komuna! Dosc tego dranstwa i wyzysku ciezko pracujacych taksowkarzy.Taksowkarze TAK TRZYMAC! Niech wiedza, ze "nie masz cwaniaka nad warszawiaka". Jak choc troche popuscicie to zrobia Wam jak Janowi Pawlowi 2 co dali nagrode Nobla jakiejs babie."Solidarnosc" zwyciezy!Zadamy przyspieszenia procesu komunistycznych mordercow stoczniowcow, gornikow i roznych innych patriotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be@ Obłęd! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 11:46 Mieszkałam w Szwajcarii i tam mają kasy fiskalne w taksówkach i nikt nie protestuje. Kokosów nie zarabiają, ale tak jest w każdym innym rozwiniętym kraju. Nasi taksówkarze po prostu chcą ukrywać dochody i dlatego sprzeciwiają się. Niech pogodzą sie ,że czasy komuny, kiedy byli klasą bogatszą SIĘ SKOŃCZYŁY! Teraz są przeciętnymi ludżmi za kółkiem i jak każdy muszą wiązać koniec z końcem. Jeżeli maja dobre wykształcenie, znają języki to niech szukają dobrze płatnej pracy a jako szofer muszą zaakceptować niższe dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 11:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HCWD Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: mieszko.pl.u* 28.10.03, 12:02 W takim razie, siebie tez nie popierasz, z reguly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL [...] IP: *.kim.pl / *.kim.pl 28.10.03, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Jak skutecznie utrudnić protest taryfiarzą IP: *.icpnet.pl 28.10.03, 12:09 Proponuje podjąć współprace pieszych z policją. W momęcie kiedu będziecie widzieć kordon taxówek chcących przejechać przez pasy dla pieszych stawajcie na ulicy dbając by w pobliżu był jakiś policjant. Jeśli przejedzie przed nosem wam taskówkasz wezwijcie policje i powiedzcie że ten próbował was przejechać na pasach. A wtedy madacik, punkty karne... kolejny pieszy i kolejne punkty karne... i prawojazdy w którymś momęcie się odbierze. Taksówka na lawete i Ci sobie zarobią na odcholowywaniu upierdliwych taryfiarzy, a missto zna tym zarobi szefowie korporacji taxówkowych pozbędą się źródła dochodu, bo niebędzie kto miał jeżdzić - oprócz tych którzy niestrajkują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Taksówkarze zakorkują miasto IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 12:09 Pomysl znakomity! Wyslijcie maile do znajomych, niech tez dzwonia. Mozna i jutro i pojutrze. I najlepiej wzywajac kilka taryf z konkurencyjnych firm w jedno miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be@ Właśnie "zamówiłam" taksówkę :DDDDDDD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:10 zróbcie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia TAKSOWKARZE DO BOJU!!!!! IP: *.iscnet.pl 17.11.03, 21:08 Moj tata jest taksówkarzem i JA OSOBISCIE POPIERAM WSZYSTKICH TAKSOWKARZY!!! Rozumiem ze to jest bardzo wielkie utrudnienie dla wszysrkich mieszkancow Warszawy ale PROSZE ZROZUMCIE ze ta cala sytuacje! nie dosc ze zarabiaja tak malo to rzad karze tych bogu ducha ludzi kasami fiskalnymi!! Ja wiem ze ktos dal w lape komus aby kasy weszly i utrudnily zycie taksowkarzom!!! Moim zdaniem gdy ludzie beda bardziej tolerancyjni dla taksowkary to ta cala farsa skonczy sie dobrze! Wiec prosze Was zrozumcie ich sytuacje!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś