masuma 02.01.09, 21:12 Nie odpuszczać! Trzymam kciuki za urzędników! Większość warszawian trzyma kciuki i ma dość tego burdelu w centrum stolicy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EUROpejczyk Bunt w hali KDT IP: *.acn.waw.pl 02.01.09, 21:12 Pamiętacie niedawny pożar M1 w Zabrzu? Bardzo szybko spaliła się duża część marketu. Zapewne kdt nie ma tak dobrych systemów alarmowych z powiadaniamiem straży pożarnej. Tak mnie się to skojarzyło, zupełnie nie wiem, czemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2009 Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 22:11 czy to sugestia zaprowadzenia demokracji ateńskiej (ale w tej najnowszej wersji:) zresztą pewnie oni sami to podpalą w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 05.01.09, 23:40 Europejczyk by czegoś takiego nie wymyślił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrasWawa Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 02.01.09, 21:18 Wawyalic tych cwaniakow na zbyty pysk i pilnowac tylko zeby na chodnikach sie nie zaczeli rozkladac! Niech sie naucza, ze prawa rynku dotycza wszystkich. Niech sobie kupia w tym miejscu dzialke i postawia dom towarowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok W tym miejscu nie. to nie miejsce na pchli targ IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 14:58 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Bunt w hali KDT IP: *.merinet.pl 02.01.09, 21:25 Rozwiązanie jest proste - zwarte oddziały z Nowej Iwicznej i Legionowa, szturmowe pały i tarcze z pleksi. Jako uzupełnienie gaz łzawiący. Rozpędzić hołotę nielegalnie zajmującą centrum miasta. A przy okazji sprawdzić ile każdy z nich zapłacił podatku w ostatnich latach. Dość syfu w centrum Warszawy. Hanka rozpędź to towarzystwo i wpuść tam buldożery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło [...] IP: *.chello.pl 02.01.09, 22:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Re: Bunt w hali KDT 11.01.09, 10:50 Rozwiązanie jest prostsze. Ogrodzić teren i tyle. Kupujący przestaną tam przychodzić. Bez dochodów długo tam nie posiedzą. Jak to jest, że Markpol się grzecznie zwinął a kupcy sobie uzurpują prawa do nie swojej wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Bunt w hali KDT IP: 80.51.132.* 02.01.09, 21:26 Na przedmieścia z tym badziewiem! I nic im nie dawać w zamian, bo nic się im od NAS (podatników) nie należy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cro Re: Bunt w hali KDT IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 21:41 skoro kupcom sie nie podoba, niech sobie kupia grunty po cenach rynkowych i niech tam sobie stawiają hale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Bunt w hali KDT IP: *.elartnet.pl 02.01.09, 23:46 Niech odkupią trochę gruntu od zakonnic/zakonników po promocyjnej (kościelnej) wycenie i niech se te "domy kupiecie" na własnym gruncie budują i za własną kasę. Dość dokładania pieniędzy podatnika do prywatnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 21:43 czy sa wyjatki w egzekwowaniu prawa...: w 2004 skonczyla mi sie umowa najmu z miastem i zostalem bez lokalu , pracy bylem sam i nie mialem mozliwosci wywierania presji na urzednikach na miescie ... coz by dal strajk 4 osob , nawet okupacyjny ...nic i tu nasuwa sie pytanie czy jesli nie jestes gornikiem hutnikiem sklepikarzem z kdt i nie stoi za toba tlum ...to prawo traktuje cie rowno nie sadze zpomnielismy o tysiacach ludzi pozbawionych z dnia na dzien sklepow kawiarn , mieszkan, ale ....... oni byli sami i nie mieli za soba tlumu pomimo roznic w pogladach zycze tzw kupcom z kdt powodzenia w walce z wladza ...w sumie sami sobie taka wybraliscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 22:14 sam sobie zaprzeczasz. chcesz żyć w cywilizowanym kraju, czy w dziczy gdzie działa prawo silniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk72 Re: Bunt w hali KDT IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 01:14 Prawo jest takie, że nie można samemu, nawet będąc właścicielem terenu (lokalu), dokonać eksmisji, tylko można to zrobić za pośrednictwem komornika, mając w ręku prawomocny wyrok sądu z klauzulą wykonalności (tytuł wykonawczy). Mam nadzieję, że w poniedziałek 5 stycznia miasto wyśle do kupców ponowne wezwania do opuszczenia hali (wyznaczając jakis nieodległy termin, np. 15 stycznia), a po jego bezskutecznym upływie jeszcze w tym miesiącu wniesie stosowne pozwy do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
zofey001 do tych którzy nie mają się gdzei ruszyć. 02.01.09, 22:02 1. w Warszawie nie ma bezrobocia. 2. towar można sprzedać na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieszni jesteście Bunt w hali KDT IP: *.189.78.226.e-plan.pl 02.01.09, 22:17 Wyborcza- jak zawsze kompetentna-zdjęcie nie przedstawia KDT. Komentatorzy - jak zawsze obiektywni,wykształceni,elokwentni,poprawni,wspaniali,popierający polski handel.... BRAWO! GRATULUJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwus Re: Bunt w hali KDT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 00:31 1. Dlaczego ten polski handel nie może działać na normalnych komercyjnych zasadach i kupić ziemię a na niej pobudować sklepy za WŁASNE pieniądze? Jest jakiś niedorozwinięty, upośledzony że trzeba ustalać specjalne preferencyjne reguły specjalnie dla niego? 2. Skąd pochodzą towary którymi się w KDT handluje i jak to ma się do wspierania polskiej działalności gospodarczej? 80% artykułów pochodzi z importu toteż prawdziwie polską przedsiębiorczość mamy okazję poprzeć wyborem raptem w 20% przypadków. 3. Centrum tak dużego, środkowo-europejskiego miasta będącego stolica cywilizowanego kraju nie jest miejscem na bazarowy handelek w dodatku w tak obskurnym budynku. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby handlować np. na Marywilskiej. Jakimś cudem taki Maximus oddalony od warszawy o godzinę jazdy nie narzeka na brak klientów. Da się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK Re: Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 05.01.09, 11:55 1 miasto wniosło aportem (czytaj: za darmo) grunt pod Złote Tarasy" 2 HM Reserved Zara-100 % importu 3 kupcy nie chcą obskurnych budynków w centrum miasta-jest piękny projekt zaakceptowany w zagospodarowaniu przastrzennym-dzieło kupców z KDT :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bunt w hali KDT 05.01.09, 19:02 > 3 kupcy nie chcą obskurnych budynków w centrum miasta-jest piękny > projekt zaakceptowany w zagospodarowaniu przastrzennym-dzieło kupców > z KDT :)pozdrawiam No to niech budują. Kredyt wziąć i do roboty. Przecież nikt im nie broni. Niech wynajmą od miasta teren i postawią w końcu ten przepiękny-ach-cudny budynek, o którym ja słyszę od lat chyba 7 i ciągle go nie ma. Problem w tym, że kupcy chcą, żeby to MIASTO im ten budynek na miejskim gruncie postawiło, a potem oddało! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Bunt w hali KDT 03.01.09, 09:40 Gość portalu: śmieszni jesteście napisał(a): > Wyborcza- jak zawsze kompetentna-zdjęcie nie przedstawia KDT. > Komentatorzy - jak zawsze > obiektywni,wykształceni,elokwentni,poprawni,wspaniali,popierający polski > handel.... BRAWO! GRATULUJĘ! Ty jak zrozumiałam popierasz łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekiel Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 02:45 zdjęcie jest podpisane "kupcy wyprowadzają się z hali marcpolu", więc to raczej ty masz problemy niż gazeta.. Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer [...] 02.01.09, 22:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cro Bunt w hali KDT IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 22:27 ja popieram przede wszystkim kapitalizm a nie pieniactwo, jak to jest w przypadku kupców. I tak troszeczke na inny temat. Sam czesto bywam w Nadarzynie w Maximusie, gdzie pracują kupcy tacy sami jak ci w KDT. I mimo że mieszkam w Legionowie to nie przeszkadza mi jazda przez całą warszawe i jak widac po ilosci aut pod maximusem jak i tłumami kupujacych, nie trzeba miec lokalizacji w ścisłym centrum, by ludzie przyjeźdzali na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Nie dajcie się żydostwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 22:28 W naszym kraju tłamsi się rodzimy biznes a otwiera się furtki "zagranicznym inwestorom" zwalniając ich na 5 lat z podatku . Po tych pięciu latach "ten inwestor" zmienia nazwę i dalej 5 lat ... Gdzieś wyczytałem , że KDT rocznie budżet miasta zasila ponad 5 mln zł podczas gdy Arkadia tylko 930 tys. Jestem pewien , że gdyby KDT należało do prywatnego "zachodniego" inwestora już miało by teren pod dzierżawę przyznany - wiadomo dlaczego ! Mnie również nie podoba się handel w obecnej formie , ale podoba mi się przedstawiony projekt "przyszłej" inwestycji - też gdzieś czytałem , że zapłacili za niego 1,2 mln zł bo mieli obiecany teren. A teraz Gronkiewiczowa chce wywalić ich na bruk - to jest bardzo nie fair . Ludzi trzeba szanować ... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Zenada, po prostu zenada 02.01.09, 22:54 > Gdzieś wyczytałem , że KDT rocznie budżet miasta zasila ponad 5 mln > zł podczas gdy Arkadia tylko 930 tys. Zrodlo, prosze. Bo na razie to wiemy tylko tyle, ze ci handlarze z KDT nie maja kas fiskalnych i dymaja skarb panstwa. > też gdzieś czytałem , że zapłacili za niego 1,2 mln zł bo mieli > obiecany teren. Zrodlo prosze. Klamstwa, pomowienia, insynuacje, "gdzies czytalem"... Typowa bron tych pseudobiznesmenow. A warszawiacy maja ich dosc - ich samych, ich zalosnych towarow, a przede wszystkim ich chamstwa i pieniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Zenada, po prostu zenada IP: *.elartnet.pl 02.01.09, 23:52 Dodać należy jeszcze ze Gronkowiec zapowiedziała odkupienie projektu (czyli zwrot kosztów) jeśli będzie on realizowany przez miejską spółkę a ci tzw kupcy wynajmą tam lokale po normalnych (rynkowych) stawkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Zenada, po prostu zenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 03:34 przede wszystkim ignorowac ich i nie kupowac,a nie zalic sie ,ze sie ma ich dosyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Zenada, po prostu zenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 18:00 droga funiu sprawdzić to możesz w ratuszu a projekt naprawdę tyle kosztował.Warszawiacy rzeczywicie mają dosyć - głupkowatych uśmieszków HGW i obietnic bez pokrycia ( mosty , drogi , 2 linia metra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Jasne że rodzimy handel trzeba szanować,absolutnie IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 14:56 się z tym zgadzam. Zauważ że Marcpol też jest polski i nikt po nim nie jedzie. A opór kupców z KDT jest o tyle dziwny, że jeśli te biznesy faktycznie służą utrzymaniu ich rodzin to nie opiera się ich na tak kruchych podstawach jak wciąż przedłużana umowa w blaszaku w centrum lub teraz, na bezprawnym handlu. Przypuszczam że kupcom chodzi tylko o podtzymywaniu status quo za wszelką cenę bo to się po prosyu opłaca. A co do handlu tym towarem i w tej formie w centrum miasta, to nic dziwnego że budzi to sprzeciw. Centrum miasta musi być eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nie dajcie się żydostwu 03.01.09, 18:03 > Gdzieś wyczytałem , że KDT rocznie > budżet miasta zasila A ja gdzieś czytałam, że KDT rocznie dostaje dotacje z budżetu miasta w wysokości 5 mln zł na głowę, na każdego kupca, po czym jest ten majątek przepijany. I co? > też gdzieś czytałem , że > zapłacili za niego A ja czytałam, że nie zapłacili, tylko ukradli, i nie teren, tylko zegarek, i nie w Warszawie, a w Erewaniu. I co? Czytałeś coś jeszcze gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_wesolek Re: Nie dajcie się żydostwu 03.01.09, 23:38 A kto tam wie kto jest właścicielem stoisk w KDT? Czy ktoś sprawdzał metryki. 19 lat pod pałacem i 8 w hali to chyba nie jest zbyt krótki okres, żeby któś mógł stanąć na nogi. Poza tym ci co tam pracują to nie koniecznie własciciele, a wielu z nich jest na tyle przedsiebiorcza, że mają stoiska w różnych miejscach. Natomiast jak zdażyła sie okazja żeby wykorzystać miasto to korzystają. A my dajemy sie nabrać na różne "ż...rzekome" argumenty. Naprwde, jeżeli są tacy obrotni, to w śródmieściu nie brakuje pustych lokali, a poza tym co z pawilonami pod m. Poniatowskigo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot Re: Nie dajcie się żydostwu IP: *.flashnet.pl 06.01.09, 23:56 Jakoś tej "obietnicy" nie mają na piśmie. Typowe bajki dla gawiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Nie dajcie się żydostwu IP: *.chello.pl 10.01.09, 12:50 a ty sam pewnie Jewrej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malytr stadio prywatny tak a hala nie? IP: *.aster.pl 02.01.09, 22:33 Zastanawia mnie polityka prowadzona przez obecne władze Warszawy. Były pieniądze na: 1.dofinansowanie budowy światyni opatrzności Bożej 2.dofinansowanie budowy prywatnego stadionu Legii 3. pomoc finansowa (3,8 mln zł) w zorganizowaniu przez prywatną telewizję Polsat żenującego widowiska sylwestrowego na Placu Konstutucji Te hale w paseczki rzeczywiście szpecą plac. Owszem, sprawdzić ich podatki, kontolować, zburzyć szkaradzieństwo, ale nie można ludzi tak traktować i nie dać im sznsy. A może ktoś już czyha na ten teren ? Ciekawe kto? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: stadio prywatny tak a hala nie? 02.01.09, 22:56 > A może ktoś już czyha na ten teren ? Ciekawe kto? I znowu powtorka z rozrywki: klamstwa, insynuacje, niby niewinne pytania... Nikt nie czeka. Umowa wygasla (co, mam nadzieje, wkrotce potwierdzi sąd) - i won, talatajstwo. Niech sobie znajda cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: stadio prywatny tak a hala nie? IP: *.md4.pl 03.01.09, 21:49 Handlarzom z Placu Defilad proponowano miejsce pod inwestycję - bodajże w Ursusie. Propozycja została odrzucona, pewnie dlatego, że Ursus nie leży na Placu Defilad. Odpowiedz Link Zgłoś
wilqu69 Re: stadio prywatny tak a hala nie? 04.01.09, 21:29 Pewnie handlarze nie wiedzą komu dać i ile , ciekawe kto ukręci lody na przejęciu terenu który mieli obiecany . Może jakaś spółka miejska przed prywatyzacją , żeby mieć się na czym uwłaszczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwy.janek Re: stadio prywatny tak a hala nie? 02.01.09, 23:52 Gość portalu: malytr napisał(a): > Zastanawia mnie polityka prowadzona przez obecne władze Warszawy. > Były pieniądze na: > 2.dofinansowanie budowy prywatnego stadionu Legii Pracujesz w Wyborczej, czy co? Stadion Legii należy w 100% do miasta. Zdajesz sobie sprawę, że używając kłamstwa powalasz wszystkie swoje argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Rece opadaja 03.01.09, 01:46 I beda te bzdury o stadionie Legii wypisywac i wypisywac. Glupi czy oszusci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Rece opadaja IP: 212.76.37.* 03.01.09, 22:10 a o śfiontyni opacznej też kłamią? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Kolega w Warszawie od wczoraj? 03.01.09, 13:33 Miejsce zajmowane przez halę KDT musi zostać uwolnione pod budowę muzeum sztuki nowczesnej. Ratusz chce odkupić od kupców projekt i wybudować dom handlowy za publiczne pieniądze, by później wynajmować miejsca "kupcom". Kupcy nie chcą słyszeć o takim rozwiązaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Jedno jest pewne, to był Sylwester dla prowincji 03.01.09, 18:50 a nie na miarę Stolicy. Polsat wyprodukował to co zawsze, uciechę dla wiochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot Re: stadio prywatny tak a hala nie? IP: *.flashnet.pl 06.01.09, 23:59 Jakto kto. Sam antychryst przecież!!! Uuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeugma Urzędnicy trzymajcie się! IP: *.aster.pl 02.01.09, 23:38 Precz z tym syfem! Odpowiedz Link Zgłoś
bartekm23 Bunt w hali KDT 03.01.09, 01:58 tak jak piszecie, nie odpuszczać! zamieśc, rozjechać walcem i wyrzucić. koniec prowizorki w scislym centrum.. ja na ochotnika moge pojsc rozbierac to badziewie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalG Bunt w hali KDT IP: 212.76.37.* 03.01.09, 02:10 A niby dlaczego "kupcy" mają być specjalnie traktowani - są lepsi od innych??? "Im się należy" - bardzo przepraszam w imię czego - bo mają rodziny na utrzymaniu - a co to jest za argument - chcą pracować niech pracują uczciwie za rynkowych warunkach - jak ratusz chce zbudować dom towarowy i go wynająć to po cenach rynkowych a nie dla kupców taniej - czy tam handlują ludzie będący pod ochroną PFRONu że należą im się zniżki?? im trzeba zbudować i udostępnić najlepiej za darmo a oni może łaskawie podatek zapłacą - to jest biznes czy rozkwit socjalizmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 09:21 .. na tym forum. Mam tylko jedno pytanie do was.. Czy ktoś z was miał, prowadził własną działalność gospodarczą? Po wypowiedziach, widzę że nie. Kupcy mają rację. Nie jestem za tym, aby obskurna hala stała w Centrum, ale Ratusz powinien im zagwarantować inną lokalizację z możliwością wybudowania domu towarowego, lub w ty samym miejscu. Niestety, prawda jest taka, że kupcy z KDT, to "kura znosząca złote jajka" dla gminy centrum, ponieważ mała przedsiębiorczość przynosi największy dochód do miejskiej kasy. Mało tego, to kupcy z KDT sami skredytowali halę, gdzie penie do tej pory ją spłacają. Dlaczego Pani HGW nie zrobi Muzeum Sztuki Współczesnej w obskurnych pustostanach, na ulicy Próżnej? Może też być na ulicy Foksal 11, gdzie również stoi obskurny pustostan w którym ponad 2 lata temu miał powstać Instytut Pamięci Papieskiej Jana Pawła II. Obskurne pustostany w Alejach Jerozlimskich 23, Foksal 15, Wilczej 66, Elektrycznej, Ronda ONZ, Nowolipie 6, wktórych jest wylęgarnia HCV, HIV, wszawicy ponieważ zamieszkują je bezdomni i narkomani. Mógłby wyliczyć jeszcze kilka miejsc,ale po co.. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 09:44 Sama sobie zaprzeczasz. Albo mają rację, albo "Nie jestem za tym, aby obskurna hala > stała w Centrum". A poza tym niby dlaczego Ratusz powinien im zagwarantować inną lokalizację? Bo głośno wrzeszczą? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 11:26 "...A poza tym niby dlaczego Ratusz powinien im zagwarantować inną lokalizację? Bo głośno wrzeszczą?..." Nie dlatego że głośno wrzeszczą, tylko dlatego, że Ratusz musi się wywiązć z umowy. Myślisz że kupcy samowolnie postawili tą halę? Warunkiem zejscia z uliczek i spod PKiN, było wybudowanie hali kupieckiej na koszt kupców, gdzie Ratusz i tak miał pieniądze z wynajmowanego placu i metrarzu za boksy w hali. To Ratusz wydał zgodę na tymczasową halę i po jej wygaśnięciu, miał zagwarantować im inne miejsce, lub zezwolić na budowę domu towarowego w tym miejscu. Większość kupców jest z Warszawy i odprowadzają podatki w Warszawie, a nie tak jak wiekszość radnych, poza Warszawą. To właśnie przez takie rządzenie zabijana jest mała przedsiębiorczość. Myślisz że centra handlowe, o "renomowanych franzuzkich itp. nazwach" odprowadzają podatki i pieniądze za grunt, do Ratusza? Pracowałem kiedyś w jednej z większych w Polsce agencji celnych. Powiem krótko. Jedna z sieci handlowych odprawiała sie za naszym posrednictwem. Nie ma w tych sieciach prawie nic francuzkiego, tylko badziewie z Bangladeszu, Chin itp. Ceny jednostkowe za towar były śmiesznie niskie, a na półkach sklepowych 150/200% drożej. Cały utarg/pieniądze z obrotu trafiają do Francji, ponieważ jest to kapitał zgraniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 15:00 Umowa skończyła się 31.12. Mają obowiązek się wynieść. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 15:14 "Warunkiem zejscia z uliczek i spod PKiN, było wybudowanie hali kupieckiej na koszt kupców, gdzie Ratusz i tak miał pieniądze z wynajmowanego placu i metrarzu za boksy w hali." Też uważam, że wtedy z tym syfem obchodzono się zbyt łagodnie. Zamiast naliczyć opłaty za korzystanie z nieswojego gruntu i rozpędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Do wszystkich psioczących.. IP: 213.25.44.* 03.01.09, 11:16 prowadze działalnosc gospodarcza, płace za wynajem powierzchni lokalu, place podatki. rok temu skonczyła mi sie umowa na wynajem lokalu podpisanej z miastem, wiedziałem 3 miesiace wczeniej ze umowy nie przedłuze dlatego znalazłem lokal w innym miejscu, pare km od warszawy w czym kupcy z kdt sa lepsi, ze moga zajmowac teren? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 11:38 "...w czym kupcy z kdt sa lepsi, ze moga zajmowac teren?..." Nie brałeś wysokiego kredytu na pobudownie sklepu.. Po drugie, jak piszesz, nie miałeś w umowie zaznaczonego faktu, że miasto zaoferuje Tobie inny lokal.. Sam jesteś kupcem, więc powinieneś wiedzieć, jak "nas" traktują urzędy, radni, ZUS, skarbówka. Chwała Tobie za to że Ci sie wiedzie i masz nerwy do handlu. Ja próbowałem 2 razy z działalnością gospodarczą i powiem szczerze, że miałem dosyć. Pierwszą działalność zlikwidowałem po roku. Drugą po 6 latach. Dłuuugo jeszcze w tym kraju małe działalności gospodarcze nie będą traktowane poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 15:02 Mogli nie brać kredytu. Nikt nie będzie teraz płacił za ich bezmyślność i nie liczenie się z realiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiaak Re: Do wszystkich psioczących.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 23:01 nie nazywaj się "kupcem" bo nie wiesz co to znaczy. Kupiec ma swój honor a Wy z KDT jesteście handlarzami, częśc to wietnamczycy a częśc z wiosek podarszawskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JustSobol Dobrze gadasz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 14:34 Masz absolutną rację. Urzędnicy nie robią tam zakupów. Mają kase chodzic do hipermarketów, gdzie identyczna rzecz kosztuje 2 lub 3 razy więcej tylko dlatego, że została sprzedana przez H&M czy Reserved. Niedługo będą już tylko hipermarkety. A zamiast kin - multipleksy. Zagraniczne "koncerny" wyżrą nasz rynek, a potem podniosą ceny. Na takiej właśnie drodze jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Re: Dobrze gadasz. 11.01.09, 11:07 A potem będzie koniec świata i zaleje nas woda :) Gościu, akruat w KDT jest sprzedawany wyjątkowy shit. Już tam nie kupuje. A kupcom nic się nie należy. Jeszcze powinni dziękować, że mogli tam handlować przez te 15 lat. Wg tej logiki to jak ktoś parkuje przez 15 lata w tym samym miejscu to mu się należy ta ziemia??? Bez przesady!!! Miasto nie jest od załatwiania ludziom miejsc na handel tylko od dbania o równomierny rozwój metropolii. Żeby wszystko wyglądało schludnie i żeby wszędzie można było dojechać. To miejsce jest przewidziane pod muzeum sztuki i tyle. A kupcy z KDT proponują w skrócie tyle: żeby miasto wniosło grunt, inwestor wybudował budynek a wszystko zostało im przekazane!!! W taki interes to ja też chętnie wejdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
one2be Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 15:01 Prowadzę własną działalność, znam też innych prowadzących i żaden z nich nie uważa, że Ratusz powinien coś im zagwarantować.. - co za chore myślenie! Zagwarantuj im miejsce do handlu, mieszkanie, wcześniejszą emeryture albo rentę.. - dlaczego nie krzyczą jeszcze 'komuno wróć!'? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Do wszystkich psioczących.. 03.01.09, 18:06 > Ratusz powinien im zagwarantować inną > lokalizację Dlaczego "powinien"? Gdzie widzisz źródło tej powinności? Owszem, prowadzę działalność. I wiesz co? Jakoś nie słyszałam, żeby Ratusz powinien mi udostępnić budynek na placu Defilad. DLACZEGO NIE? Możesz mi to wytłumaczyć? Pominę już fakt, że Ratusz usiłował kupcom udostępnić miejsca do handlowania w nowym budynku, ale kupcy nie chcieli. Za drogo za najem, wyobraź sobie. Powinno być za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Do wszystkich psioczących.. 05.01.09, 15:23 > Kupcy mają rację. Zajmujac nie swoj teren? NIE. Skonczyla sie umowa - wypad. To sie nazywa panstwo prawa. Mogli sie handlarze z tym liczyc. > kupcy z KDT sami skredytowali halę, gdzie penie do tej pory > ją spłacają A co to kogo obchodzi? Mogli nie inwestowac na cudzm terenie. > Obskurne pustostany w Alejach Jerozlimskich 23, Foksal 15, Wilczej > 66, Elektrycznej, Ronda ONZ, Nowolipie 6, wktórych jest wylęgarnia > HCV, HIV, wszawicy ponieważ zamieszkują je bezdomni i narkomani. Niech sobie handlarze je wykupia i tam prowadza swoja dzialalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot Re: Do wszystkich psioczących.. IP: *.flashnet.pl 07.01.09, 00:02 Te obskurne pustostany to są zabytki sprzed II wojny światowej. Obskurna to jest ta wasza śmierdząca hala. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re: Do wszystkich psioczących.. Behemot 07.01.09, 08:45 ... Te obskurne pustostany to są zabytki sprzed II wojny światowej ... Ot Warszawiak się znalazł.. I co? Mają tak sobie stać, gnić i rozsypywać się.. mają być wylęgarnią zarazy, wszawicy, ropawicy i innych wynalazków? Idź lepiej i uwal się w tych pustostanach razem z ćpunami i innymi tyfusami.. pozdro.. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Bunt w hali KDT 03.01.09, 09:37 Pogonić wreszcie tych handlarzy! Niech wreszcie miasto przestanie ulegać bezczelnemu szantażowi! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Bunt w hali KDT 03.01.09, 11:07 "Prawo jest takie, że nie można samemu, nawet będąc właścicielem terenu (lokalu), dokonać eksmisji" Tu umowa wygasla, wiec kupcy zajmuja bezprawnie hale. Moze im prad odciac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa 500 baniek na stadion dla ITI IP: *.jelonki.robbo.pl 03.01.09, 12:39 kasa dla ITI była, a kupcy won? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 absurdalne porownanie 03.01.09, 14:09 Gość portalu: Warszawa napisał(a): > kasa dla ITI była, a kupcy won? Stadion jest wlasnoscia miasta i beda z niego korzystac tysiace ludzi. A tym handlarzom miasto nie jest nic winne. Odpowiedz Link Zgłoś
koxiarz Re: 500 baniek na stadion dla ITI 03.01.09, 18:09 Gość portalu: Warszawa napisał(a): > kasa dla ITI była, a kupcy won? To żaden argument. Mam nadzieję, że za budowę stadionu Legii ktos beknie bo 0,5 mld PLN na drugi stadion w mieście to jest skandal. Warszawa potrzebuje wielu rzeczy i bez stadiony sie obejdzie. Tak samo jak bez hali KDT. Ja osobiście mam już dość, gdyż z każdej strony słyszę jedynie DAJ< DAJ, DAJ!!!!!! Pełno grup drze mordy bo sie im coś należy więc wyciagają kase po wspólną kasę. Nic kupcom nie dawać, ale potrakrtowac top jak poczatek robienia porządków w tym kraju. Następni powinni być rolnicy, mundurowi, pomostówki no i oczywiście kościół katolicki(katecheci, kapelani w wojsku i policji, brak podatków itp. to naprawdę jest pasienie się na reszcie społeczeństwa, nawet na tej jego części, która nie wyznaje "jedynie słusznej wiary" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 03.01.09, 13:12 Zgadzam się: nie odpuszczać i pogonić tych handlarzy badziewiem! Im absolutnie NIC się nie należy, jak im się wydaje. Co za roszczeniowa banda. Przypominam, że mamy rok 2009, i tzw. komuna dawno się skończyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiebiorca [...] IP: *.eranet.pl 03.01.09, 13:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asas Re: Bunt w hali KDT. IP: 213.25.44.* 03.01.09, 17:44 bo na glowe juz za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bunt w hali KDT. 03.01.09, 18:04 Zmień wyznanie, to też ci postawią centrum. Zdrowia psychicznego zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskąd w Was ludzi Re: Bunt w hali KDT IP: *.aster.pl 03.01.09, 14:11 skąd w Was ludzie tyle agresji???? Waszyscy są tacy przeciwni KDT, to w takim razie kto robi tam zakupy?? Skąd codziennie tłumy w tym paskudnym miejscu pod pałacem ? Może to zwykła zazdrośc, ze innym handel się wiedzie ? :) Ludziom miejsce pracy się nalezy, skoro było obiecane przez miasto, a sami za nie zapłacili. A jak sie komus KDT nie podoba to ich robi zakupy w Galeriach Handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 18:22 Jakbyś zajrzał w dowody tych kupujących to warszawiaków być mało raczej znalazł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 00:10 ja tam nie kupuję, ale gdyby tylko nie było to nielegalne, sam chętnie podpaliłbym to budę. Te gnoje przynoszą wstyd dla tego miasta ze swoim badziewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aglon Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 14:03 Zrównać ten blaszak z ziemią, handlujący tam, przez lata nie wpadli na pomysł, aby wcześniej poszukać sobie innego miejsca na działalność i teraz wielkie słowa, że mają rodzinę na utrzymaniu itd. Dosyć blokowania rozwoju miasta, chce wreszcie Warszawy pięknej i radosnej a nie smutnych blaszanych konstrukcji !! Udało się na Stadionie, tu też się musi udać !! Do boju Haniu GW. pokaż, że jesteś tu szefem !! Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Dosyc tego absurdu! 03.01.09, 14:05 Ignorowac tych straganiarzy. Wiedzieli od poczatku, ze moga tam byc tylko przez jakis czas. Jezeli nie zalatwili sobie stoisk gdzies indziej (w Warszawie i wokol niej jest pelno miejsc na handel) to ich problem. Miasto nie jest im nic winne i nie powinno juz w ogole z nimi rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok p. Mikuśkiewicz dotrzymał dżentelmeńskiej umowy IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 14:51 z panią prezydent i wyprowadza się. Myślę że to wzór dla wielu i zasługuje to na dostrzeżenie, tak to widzę. Ja osobiście lubię robić zakupy w Marcpolu, w Hali Gwardii. Teraz będę lubił jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćbazaru Re: p. Mikuśkiewicz dotrzymał dżentelmeńskiej umo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 10:11 smoku, jakiej umowy dżentelmeńskiej - przez ostatnie kilka lat nielegalnie na placu i jeszcze dostawił kawałek hali pod wynajem. jeśli kupcy mają się na nim wzorować to proszę bardzo - oni bez umowy stoją tu dopiero pierwszy miesiąc - mikuśkiewicz robił to "dżentelmeńsko" przez OSIEM lat. Odpowiedz Link Zgłoś
krolik1 Bunt w hali KDT 03.01.09, 16:08 jeżeli miasto ma im dokładać do nowej lokalizacji, to ja żadam pomocy dla pl. Wilsona, preferencyjnych czynszów i dopłat, aby nie był to pl. Bankowy, tylko normalny, tętniący życiem plac, miejsce spotkań Żoliborzan! Odpowiedz Link Zgłoś