Dodaj do ulubionych

InPost wyrzuca korespondencję

13.01.09, 22:30
Od kilku miesięcy nie otrzymuję faktur z Tepsy. Zagadka wyjaśniła się kiedy jeden z lokatorów budynku sporo oddalonego od mojego przyniósł leżące u nich na klatce, NA KALORYFERZE!!!, koperty z fakturami Tepsy nie tylko moje, ale i innych lokatorów, i to z listopada. Leżakowały tam jakiś czas. Koperty obciążone były metalowymi płytkami z logo InPostu. Jak widać, kurier InPostu zamiast zanieść pod wskazany adres, wyrzuca gdzie bądż. Równie dobrze może wyrzucać do śmietnika... A Tepsa ma w nosie informacje klientów, że rachunek nie doszedł i wali karne odsetki. Oczywiście dzwoniliśmy w tej sprawie do Tepsy, opisywaliśmy gdzie znalazły się listy, ale czy to coś zmieni? Na dobrą sprawę to granda. Jeśli i wasze rachunki gdzieś wcięło, to reklamujcie i nie godżcie się na odsetki (wywalone listy należały do lokatorów z Ostrobramskiej 104, gdzie oczywiście są już od dawna tzw. euroskrzynki).
Obserwuj wątek
    • Gość: a s k a Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 15:49
      no ja mam wręcz przeciwną sytuację- odkąd rachunki dostarcza inpost, nie muszę
      się martwić tym, że nie dojdą na czas... akurat poczta polska praktycznie zawsze
      się z nimi spóźniała i były nieprzyjemne sytuacje z tym związane

• uzman Re: InPost wyrzuca korespondencję 20.02.09, 16:16
        Ha ha ha ! Poczta Polska się spóźniała? Dobre sobie! To jest Polska
        firma, a to oznacza RZETELNOŚĆ! Równie dobrze mogłabyś pisać, że
        hala KDT jest nieładna - taka sama brednia!
        • tom_aszek Re: InPost wyrzuca korespondencję 20.02.09, 18:55
          uzman napisał:

> Równie dobrze mogłabyś pisać, że
          > hala KDT jest nieładna

Nie _jest_ tylko _była_.
          Drogi Uzmanie, czas przyzwyczajać się do pisania o KDT w czasie przeszłym :)
        • Gość: wer Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 19:22
          poczta polska nie dość ,że nie dostarcza korespondencji to jeszcze okrada przesyłki.
          • warzaw_bike_killerz NIgdy nie ufaj poczcie polskiej! 20.02.09, 19:47
            Przychodzi taki zafajdany listonosz pod drzwiami i blaga - panie, ostatnio
            dawalem panu list polecony, ale zapomnialem podpisu zabrac w ksiazce i na
            pokwitowaniu odbioru. No fakt, ostatnio przyniosl dwa razy po trzy listy moze
            czegos nie podpisales mu, nie bede swinia podpisze! Potem sie okazuje, ze list
            byl reklamowany przez prokurature, ktora wyslala do Ciebie np. nakaz stawienia
            sie na rozprawe, tylko.. ze listu nie dostales, a podpis zlozyles, bo zaufales
            biednemu listonoszowi. Po jakims czasie mozesz oczekiwac smutnych panow, co
            dowioza i nawet przypilnuja, zebys sie dzien wczesniej nie upil przed rozprawa :)
      • Gość: EUROpejczyk Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.acn.waw.pl 21.02.09, 21:18
        Mnie te brakoroby z poczty polskiej też regularnie zachodzą za skórę. Ostatnio
        list polecony do mnie wręczono za podpisem zupełnie obcej osobie w innym bloku,
        bo źle odczytano dobrze zaadresowaną kopertę. Oczywiście ta p.....a pseudofirma
        nie poczuwa się do niczego winna!
        Tyle lat tzw. reformy i okresów przejściowych a oni sobie dalej w kulki lecą.
        Ich należy nie sprywatyzować, co administracyjnie ZLIKWIDOWAĆ, wszelkie mienie
        zlicytować a na miejsce tego g...a muszą wejść inne podmioty, które całkowicie
        od początku przeprowadzą nabór personelu. Tym razem już bez żadnych zasłużonych
        związkowców i innych racjonalizatorów myśli socjalistycznej. Bajzel pt. poczta
        polska należy zaorać z wyrwaniem wszelkich, głęboko zakorzenionych chwastów.
        Kompletna gruba kreska: poczta polska jest pojęciem raz i na zawsze zamkniętym,
        wszelkie zasługi, naleciałości, nawyki, struktury itd przechodzą do niechlubnej
        i minionej historii narodowych, państwowych operatorów. Czas skończyć ten socjalizm!
        • uzman Re: InPost wyrzuca korespondencję 21.02.09, 23:05
          Niech żyje rewolucja!
        • jhbsk Re: InPost wyrzuca korespondencję 22.02.09, 09:53
          Poczta to dziadostwo jakich mało. Ostatnio zniszczyli mi przesyłkę bardzo
          starannie zapakowaną. Wyglądała jakby ktoś po niej skakał.
    • Gość: kixx Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.acn.waw.pl 20.02.09, 20:18
      ja tam sie dziwie tym ,ktorzy tam pracuja i wywalaja listy.
      przeciez oni sie przyjomwali do pracy jako listonosze, a nie jako
      roznosiciele zlomu

BTW,mam juz calkiem powazna kolekcje metalowych plytek,czy czyta to
      forum jakis chirurg zajmujacy sie trepanacja czaszek?
      Odstapie w korzystnej cenie
      • Gość: Ania Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.aster.pl 20.02.09, 20:29
        U mnie te metalowe płytki są zbierane, żeby podłożyć na działce pod
        nogę od stołu.
    • Gość: sam Re: InPost wyrzuca korespondencję IP: *.aster.pl 22.02.09, 01:30
      Korespondencje do naszych skrzynek wkladaja trzy firmy: Poczta Polska, InPost i
      jeszcze jedna, ktorej nazwy nie pamietam. Oprocz tego sa reklamy.
      Listy sa obciazane, aby firma ponosila mniejsza oplate, ale ludzie ktorzy
      roznosza maja ciezsze worki z listami.
      Ja bym nie narzekal na firmy tylko na nieodpowiedzialnych ludzi.
      Trzeba zwalniac dyscyplinarnie nierobow, zlodziei i oszustow,
      a firmy niech sobie konkuruja.
      Na tym etapie mysle, ze firmy w walce o klienta nawzajem sobie podkladaja swinie
      i stad takie kwiatki.
      • uzman Re: InPost wyrzuca korespondencję 23.02.09, 08:48
        Znaczy prezes InPostu zatrudnia się jako listonosz w Poczcie
        Polskiej i wyrzuca wszystko co ma dostarczyć do śmieci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka