Gość: ??? IP: *.chello.pl 15.01.09, 15:18 Figura to bezmózg z b. ZCHN, w PiS był zawsze nielubiany, o dziwo wypłynął, po ucieczce wielu z tonącej łajby w tym Starzyńskiego i Załęckiej radnych miasta, kto jeszcze ucieknie w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EUROpejczyk Jaki to problem? IP: *.acn.waw.pl 15.01.09, 16:12 Jak się tłuszcza nie potrafi zachować, to tłuszczę należy wziąć za kołnierz i kopniakiem wywalić za drzwi, jednocześnie przechodząc z obradami w porządek zamknięty. Pracownicy SPECu nie są zarządcami zakładu, więc nie im decydować o tym, czy będzie prywatyzacja czy nie. Oczywiście ja prywatyzację gorąco popieram, natomiast protestują solidaruchy z ciepłownictwa a z rozwydrzonymi związkowcami należy rozmawiać krótko i treściwie, czyli za pomocą armatki wodnej i policyjnej pałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Jaki to problem? IP: 89.174.254.* 15.01.09, 17:15 problem w tym, że SPEC to rzeczywiście monopol.... Powiedz mi jak wyobrażasz sobie działanie na rynku firmy, która nie ma żadnej konkurencji? Wszystko oczywiście można sprzedać tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Re: Jaki to problem? IP: 148.81.175.* 15.01.09, 18:08 Powiem więcej, w warunkach braku konkurencji prywatyzacja grozi rozpanoszeniem się niekontrolowanego monopolisty, co na pewno uderzyłoby nas po kieszeni. Poza tym miasto jednak czerpie ze SPEC zyski. Dlaczego chce się ich pozbawić? Nie podoba mi się, że radni PO (na których zresztą głosowałam) tak jednomyślnie byli za prywatyzacją. Nie znam ich argumentów, ale... chyba robię się podejrzliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Jaki to problem? IP: *.elartnet.pl 15.01.09, 18:09 Zwłaszcza ze akurat do tej firmy miasto nic nie dokłada a wręcz przeciwnie. Co innego takie MPT , aż dziwne że do tej pory to spółka miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Jaki to problem? IP: 77.79.228.* 16.01.09, 08:04 SPEC to monopolista? To powiedz nam jaki jest twój kontakt z tą firmą? Rozumiem, że budowałeś kiedyś jakiś budynek, który zasiliłeś w ciepło i nie miałeś innego wyjścia niż przyłączenie do miejskiej sieci ciepłowniczej przez SPEC? Bzdura! Równie dobrze możesz skorzystać z usług firmy Vattenfall, od której SPEC z resztą kupuje największą część ciepła. I to właśnie w przypadku pomyślnego przebiegu prywatyzacji i po kupieniu SPECu przez Vattenfall będzie można mówić o najprawdziwszym monopoliście na warszawskim rynku energii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkl monopol? IP: *.gprs.plus.pl 16.01.09, 09:43 A ja na przykład grzeje dom prądem. Można też gazem albo mazutem...jaki monopol SPEC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Jaki to problem? IP: *.128.33.219.static.crowley.pl 15.01.09, 20:02 o boszzzz już to widze jak wjeżdżasz tam dzisiaj do mnie z armatką wodną na 4 piętro pałącu kultury ;D Chce ci komuchu przypomnieć że kiedyś wojsko nie dało nam rady więc wsadź sobie tą pałeczkę głęboko w ... i dziękuj solidaruchom że żyjesz w demokracji ;P Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re: Do Przemo w związku z EUROpejczykiem.. 16.01.09, 18:45 Przemo napisał: > więc wsadź sobie tą pałeczkę głęboko > w ... Dokładnie tak jak piszesz Przemo.. A to do pseudo EUROpejczyka spod wsiowego pipidówka.. EOROpejczyk, znasz to, warsiawiaku? "... Od szpiegów i zdrajców we własnym oddziale Od nocnych patroli, od obław nad ranem Od strzałów w powietrze w przypływie radości Od zaciętej broni, odkrytej pozycji Od niecelnych strzałów, braku amunicji Od więzień, przesłuchań i strzału w tył głowy Zachowaj nas Panie!..." I jeszcze to: pl.youtube.com/watch?v=on-53-C9ITI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he,he,he populiści-socjaliści znowu górą IP: *.chello.pl 15.01.09, 18:16 PO co SLD PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosa Burzliwa sesja Rady Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 20:18 na wielu wątkach wypowiedzi EUROpejczyka nadają się do wykasowania - ta tutaj jest dość delikatna - nie raz zgłaszałam moderatorowi usunięcie niektórych faszystowskich, agresywnych, prowokacyjnych i niemerytorycznych wypowiedzi tego autora. bezskutecznie. dlaczego? MODERATORZE, MIEJ LITOŚĆ...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Bufetowej nowa fucha przewrócila we lbie!;-) IP: 79.191.27.* 15.01.09, 20:57 I już mysli, że może wszystko!A tu ...;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normi Re: Bufetowej nowa fucha przewrócila we lbie!;-) IP: *.aster.pl 15.01.09, 22:33 byłem na tej sesji Rady Warszawy i dla mnie to byłby wielki przekręt spółka warta ponad 700 mln byłaby sprzedana za 500 tys.[słownie pięćset tysięcy] dlaczego SZWEDOM czy niema już w Polsce ludzi. Nie jestem pracownikiem SPEC-u lecz zwykłym obywatelem Warszawy . do czego dąży PO wszystko wysprzedać , coś okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan żartujesz sobie chyba z tą kwotą... IP: 89.174.254.* 15.01.09, 23:06 za 500 tysięcy to sobie można wypasioną budkę z hotdogami postawić a nie kupować firmę ciepłowniczą; szczególnie wtedy gdy firma ma monopol na swoje usługi i w związku z tym nie ma żadnego ryzyka wtopy... Jeśli za kwotę którą podałeś rzeczywiście planowali sprzedać SPEC to jest to sprawa dla prokuratury. Złóż doniesienie na Hienę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosa Re: żartujesz sobie chyba z tą kwotą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 00:57 z tą kwotą to chyba pomyłka. ale wiecie co jest najlepsze, że pomylili się nie tylko na sesji - w przedwczorajszej stołecznej w artykule o prywatyzacji wytłuszczonym drukiem również podano tę kwotę. 500 tys za spec, choć we właściwym tekście "błędu - nie - błędu" już nie było - kwotę podali w mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normi Re: żartujesz sobie chyba z tą kwotą... IP: *.aster.pl 16.01.09, 07:30 tak słowami 500 mln ale zapis był 500 tys . słowa się nie liczą tylko zapis , w kurierze o 21,45 pokazali to dokładnie w zbliżeniu 500 tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normi Re: żartujesz sobie chyba z tą kwotą... IP: *.aster.pl 16.01.09, 07:33 tylko 1 kotłownia przy ul. Grójeckiej warta jest 1 mln 270 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Bufetowej nowa fucha przewrócila we lbie!;-) IP: *.128.33.219.static.crowley.pl 17.01.09, 10:28 Ja też byłem i jako pracownik SPEC i członek Solidarności BARDZO DZIĘKUJE że byłeś tam z nami . Do twoich słów dodam że mieliśmy być sprzedani szwedzkiej firmie państwowej a inne państwowe firmy ze słowacji i czech były też zainteresowane kupnem SPEC. My sprzedajemy państwowe firmy a inne państwowe firmy kupują nasze żeby na nich zarabiać? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Fuchy, to związkowcom we lbie!;-) 17.01.09, 10:58 Gdzie wam lepiej, jak nie na stołkach związkowych?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo RE: NORMI IP: *.128.33.219.static.crowley.pl 17.01.09, 10:34 Do NORMI Ja też byłem i jako pracownik SPEC i członek Solidarności BARDZO DZIĘKUJE że byłeś tam z nami . Do twoich słów dodam że mieliśmy być sprzedani szwedzkiej firmie państwowej a inne państwowe firmy ze słowacji i czech były też zainteresowane kupnem SPEC. My sprzedajemy państwowe firmy a inne państwowe firmy kupują nasze żeby na nich zarabiać? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: łodezwał się populista buraczek z LPR IP: *.chello.pl 16.01.09, 08:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursyn-car Re: obstawiam: jastrzębski, wojtera, król, zdzikot IP: *.eranet.pl 16.01.09, 17:38 zawadzka, oni pewnie się wykruszą z pis jeszcze w tym roku, to "biznesmeni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: obstawiam: jastrzębski, wojtera, król, zdziko IP: *.chello.pl 17.01.09, 11:36 PiS się sypie już od dwóch lat jak Jurek wyszedł z ZCHN-em, prawie całym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawaik Burzliwa sesja Rady Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 18:19 Za wszystko odpowiada szef, czyli Pani Prezydent HGW. Zdecydowanie ogromnie mnie ta osoba rozczarowała, źle zarządza sprawami miasta, niesamowita obłuda. Robi wiele, ale na pewno nie dla Warszawiaków. Warto zobaczyć: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6166483,Warszawa_nalezy_do_deweloperow_.html Myślę, że w dużym stopniu zasługuje na określenie "Bufetowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: he he he PiSdzielcu, nie masz już nic IP: *.eranet.pl 16.01.09, 18:37 za 1,5 skończy ci się też już prezio he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: he he he PiSdzielcu, nie masz już nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 20:16 ...ale prymityw z Ciebie, brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: he he he a z ciebie naiwny populista - IP: *.eranet.pl 17.01.09, 08:42 socjalista - narodowy - mieszanka zupełnie bez sensu jak NSDAP i Duce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: he he he a z ciebie naiwny populista - IP: *.chello.pl 17.01.09, 10:15 tak to już jest z LPR i teraz z PiS Odpowiedz Link Zgłoś