Gość: Kagan IP: *.eranet.pl 27.02.09, 06:37 polityczne chuliganstwo w samorzadzie, makuchy opanujcie się to nie sejm to tylko rada warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: *.eranet.pl 27.02.09, 07:42 I slusznie ze zerwał posiadowke w tak waznym temacie. Dziadostwem jest natomiast podpisanie sie na liscie plac. Chyba ze w.w pelnomocnik swoje zadania mialby wykonywac spolecznie a nie bralby lukratywnej pensji z moich pieniedzy, sledzac dyskryminacje mniejszosci plciowych(?!). Mysle,ze jest wiele bardziej pilnych spraw do zalatwienia w Warszawie niz przygotowanie kolejnego stoleczka dla kolesi krolika. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral PiS zerwał sesję Rady Warszawy 27.02.09, 07:55 Mnie to nie dziwi. Pis nie potrafi inaczej. Musi, jeśli coś nie jest po jego myśli, zrobić wszystko, żeby postawić na swoim. I nie jest istotne, czy sprawa jest ważna czy nie. Czy kiedyś to do nich dotrze, że oprócz ich miałkich, indywidualnych interesików partyjnych jest również interes innych obywateli i miasta? I do tego ja mam jeszcze płacić za ich demonstracje światopoglądowe? Warszawa jest europejską stolicą, a nie pisowskim ciemnogrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
util Gdzie ten nowy wizerunek? 27.02.09, 09:06 PiS tępakami i pieniaczami stoi. Tak było, jest i będzie. Ciemnogrodzka partyjka ze średniowiecznymi poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś
trurl100 Promowanie Biedronia ma być wpisane do budżetu 27.02.09, 11:38 Tego chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyskryminowany Re: Promowanie Biedronia ma być wpisane do budżet IP: *.um.warszawa.pl 27.02.09, 16:14 Czy autor tego postu uważa, że walka z dyskryminacją polega na czyjejkolwiek promocji? Czy raczej na pomaganiu osobom, które ze względu na wiek, płeć, kalectwo, kolor skóry, wyznanie bądź np. orientację seksualną doznały dyskrymoinacji i ze względu na to, że są zazwyczaj w mniejszości nie są w stanie bronić się w taki sposób jak reprezentanci większości, którzy mają nie tylko więcej pieniędzy, siły ale uważają, że racja jest po ich stronie bo mają przewagę. Chciałbym, żeby PISowskie zaklinanie rzeczywistości miało moc sprawczą i by ich twierdzenie jakoby "w Warszawie nie istniała dyskryminacja" kiedykolwiek się potwierdziło. Niestety rzeczywistość ma to do siebie, że nie zważa na głuchotę i ślepotę osób obojętnych na postawy dyskryminacyjne. I jak tu dziwić się postawom przeciętnych obywateli, skoro ich szanowni przedstawiciele w Radzie Miasta nie zauważają wogóle postaw dyskryminacyjnych w największym polskim mieście skupiającym być może największe środowiska osób dyskryminowanych. Boże oświeć tych ludzi, bądź odsuń od władzy. Rób co chcesz, byle szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak du.a a PiS 27.02.09, 08:04 Był dowcip o kapralu, któremu wszystko z d..ą się kojarzyło. Taki też jest PiS, zauważający jako mniejszości jedynie "wredne lesby a pedały". Dziś w Warszawie żyją, pracują tysiące cudzoziemców ze wszystkich kontynentów, czasem wykorzystywanych przez swoich rodaków, czasem poniżanych przez moich rodaków. Są rodziny, gdzie bezrobocie jest już dziedziczne. Są inwalidzi i niepełnosprawni, praktycznie nie mający szans, by z mieszkania wyjść. Poza główną religią bywają też wyznawcy innych, 'uprzejmie' często nazywani "sektami" albo "kociwiarą". Niektórzy Warszawiacy cierpią na genetyczne, rzadkie choroby, których "przepisy nie przewidziały". Są kobiety bite przez mężów, czasem mężczyźni bici przez żony albo dzieci. Ofiary gwałtów. Zajmujące sie prostytucją 12-14 dzieciaki obojga płci. Ale "mniejszości seksualnej" PiS prościej krzyknąć VETO i uciec na Pragę, jak na dawnych sejmach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he makuchy kaskę lubią, na liscie się podPiSują, w IP: *.chello.pl 27.02.09, 08:12 emilce i krrit siedzą, forsę zgraniają za nic, tam też tylko listy podPiSują, mają jak w raju, he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: makuchy kaskę lubią, na liscie się podPiSują, IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 08:46 Z tego co widzialem to tam wszyscy tylko kaske biora a nic nie robia, bylem na paru takich sesjach, katastrofa, szkoda naszych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konto_ehehehe Re: heY trolu :) IP: *.chello.pl 27.02.09, 10:28 Gość portalu: he he he napisał(a): > emilce i krrit siedzą, forsę zgraniają za nic, tam też tylko listy podPiSują, > mają jak w raju, he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontohihihi Re: przyjżyj się jastrzębskiem, królowi, makuchowi IP: *.eranet.pl 02.03.09, 06:50 zdzikotowi, maciejewskiemu, oparze, jak od lat gamonie kombinują Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: du.a a PiS 27.02.09, 09:06 japolak napisała: > Był dowcip o kapralu, któremu wszystko z d..ą się kojarzyło. Mogę się podpisać. Na głupotę, którą się PiS popisał nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: none PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 08:50 A po co w Warszawie taki pełnomocnik? Szkoda czasu na takie idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kozkaj PiS zerwał sesję Rady Warszawy 27.02.09, 08:58 Narodzie obudż się i pokaż im ostatnie drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer PIS i słynne trzysta złotych !! IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 09:06 Mnie te trzysta złotych sie dziennie śni i nie mogę sie ich doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo To jakiś dowcip? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 09:19 Początkowo sądziłem, że pomysł powołania pełnomocnika ds. dyskryminacji w gminie to jakiś żart.. Radnym poprzewracało się chyba we łbach z nadmiaru kasy. Tylko patrzeć jak powołają pełnomocnika ds. lotów międzyplanetarnych albo własnych ambasadorów w krajach afrykańskich. Litości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: To jakiś dowcip? 27.02.09, 09:21 Gość portalu: gonzo napisał(a): > Początkowo sądziłem, że pomysł powołania pełnomocnika ds. dyskryminacji w > gminie to jakiś żart.. Radnym poprzewracało się chyba we łbach z nadmiaru kasy. Po prostu jakiś pociotek potrzebuje ciepłej posadki na państwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catt Re: To jakiś dowcip? IP: 217.98.20.* 27.02.09, 11:01 kataryna.kataryna napisała: > Po prostu jakiś pociotek potrzebuje ciepłej posadki na państwowym. Nie bredź. Rada Warszawy to administracja samorządowa, a nie państwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To jakiś dowcip? IP: 194.181.135.* 27.02.09, 11:32 A jaka różnica czy samorządowa czy centralna? Kasa z tego samego źródła - od podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: To jakiś dowcip? 27.02.09, 09:39 pogadamy jak ciebie dotknie dyskryminacja z powodu np głupiego ryja Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Afera podpisowa? 27.02.09, 09:19 A na czym ona niby polega? O ile wiem nie ma obowiązku uczestniczenia w głosowaniu, nie jest to warunek pobierania diety. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 kataryna.kataryna, jesteś ciemniaczka, czy udajesz 27.02.09, 09:56 Nie było głosowań ! Radni PIS-u zerwali sesje, a to jest porzucenie pracy, w trakcie pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pankracy to jest sprawa W-wy, a nie ogólnopolska. IP: *.promax.media.pl 27.02.09, 09:34 Niech się tam pozabijają. Warszawa, jak i ta jej rada z panią Bufetową mi zwisa jak .... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-wa To po co wsiochu komentujesz? IP: *.chello.pl 27.02.09, 09:40 A nam zwisają wieśniaki ponure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy I znowu 300 srebrników IP: *.za.digi.pl 27.02.09, 09:39 Jakie to PiS-owskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Referendum przeprowadzane z inicjatywy mieszkańców IP: *.chello.pl 27.02.09, 09:47 pl.wikipedia.org/wiki/Referendum_lokalne i mozna łeb im urwać bardzo szybko i skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janow5 Tyle problemów do rozwiązania a dla Po... IP: *.piwet.pulawy.pl 27.02.09, 09:49 Dla PO najważniejsza to obrona pedałów i lesbijek przed wyimaginowaną dyskryminacją Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Radni PIS-u, śladami prezesa i posłów PIS..300 zł 27.02.09, 09:54 następ ni zafałszowali liste, by wyłudzic 300zł... Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Tyle problemów do rozwiązania a dla Po... 27.02.09, 10:13 Tak ograniczony jesteś, że nawet nie widzisz, jak sam dyskryminujesz. Aż mi ciebie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laila PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: *.class147.petrotel.pl 27.02.09, 09:53 Zgadzam sie ze stanowiskiem PiS ze sa mezczyzni i kobiet oraz dzieci innych osobnikow seksualnych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
przechlapany_czas Re: PiS zerwał sesję Rady Warszawy 27.02.09, 11:34 a ja się ze stanowiskiem PiS-u nie zgadzam bo ... dla mnie osobnikami seksualnymi są wyłacznie rudowłose kobiety w przedziale wiekowym 18-40 lat :D .. jesli zaś dla Ciebie (i PiS-u) dzieci są osobnikami seksualnymi to należałoby by Was (z całym szacunkiem) poddać leczeniu popędu płciowego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bil PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: *.ghnet.pl 27.02.09, 10:03 Mniejszości płciowych rzeczywiście nie ma. Chyba że uznać mężczyzn, których jest 49,8% za mniejszość. Są natomiast mniejszości seksualne i osoby o innej - niż heteroseksualna - orientacji seksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop od szpadla Re: PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: *.toya.net.pl 27.02.09, 10:52 Przepraszam...a o obojnakach słyszeli ???...a ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Bardzo szanuję Makucha. Nie jestem za Kaczynskimi. IP: 83.238.13.* 27.02.09, 10:09 W życiu. Ale akurat mam taką szansę, że od lat mogę obserwować co robi Makuch. I mam dla niego szacunek. Na prawdę. HGW mnie wkurzyła tym, że dała 500 mln na Legię a na Polonię nic. I na PO bardzo się zawiodłem. A poza tym to nie ma na kogo głosować :( Chyba na Gamoni i Krasnale. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 PiS partią złodziei 27.02.09, 10:13 w sejmie kradną,w radzie Warszawy kradną.kleptomani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Prezes Gejosław Kłamczyński IP: *.chello.pl 27.02.09, 10:39 i wszystkie PISdy to kłamcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreplas PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: *.nrth.adsl.virgin.net 27.02.09, 10:18 Pisowska wypasiona morda, uśmiechnięta, bo znów udsło się "wydymać" niepełnosprawnych, starszych, o innym kolorze skóry...a co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD4444 PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: 212.106.23.* 27.02.09, 10:21 PATRZAC NA TEN CYNICZNY RYJ NA ZAŁĄCZONEJ FOTCE,WIDAĆ,ZE TEN TYP TO KŁÓTLIWY MUSI BYĆ I ZAJADŁY JAK BABY NA RYNKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
executioner PiS zerwał sesję Rady Warszawy 27.02.09, 10:25 > U nas bywa tak, że trzeba bronić praw większości > przed mniejszościami - oświadczył (...) Marek Makuch Cóż... faszystowskie ujęcie sprawy. Jaka partia takie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
konto_ehehehe Re: PiS zerwał sesję Rady Warszawy 27.02.09, 10:32 executioner napisał: > > > > > U nas bywa tak, że trzeba bronić praw większości > > przed mniejszościami - oświadczył (...) Marek Makuch > > Cóż... faszystowskie ujęcie sprawy. Jaka partia takie poglądy. > > zastanów się, chodź to niemozliwe, którędy ci do do głowy przyszło z pewnością mając dziure we łbie chciałbyś tym samym uszczęśliwić innych strzałem w potylice Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Skandaliczna Sesja PO dalo ciala 27.02.09, 10:29 po tej sesji wiele obiecywali sobie rodzice dzieci przesunietych przymusowo do szkol. oto relcja jednego z rodzicow obecnych na wczorajszej sesji: za www.forumrodzicow.pl Po ponad 3 godzinach oczekiwania, wiceprzewodnicząca (p. Krajewska) udzieliła głosu 3 rodzicom dając po 3,5 minuty czasu na wypowiedź. Dzięki wstawiennictwu jednego z Radnych (PiS), którzy wcześniej wypowiadali się w sprawie sześciolatków oraz naszym wzburzonym okrzykom, Przewodnicząca była zmuszona wycofać się z tego ograniczenia. Niestety większość Radnych PO na czas naszego przemówienia wyszła z sali, opuściła ją również sama Przewodnicząca i prezydent Paszyński. Jednym słowem - nikt nas nie słuchał. Byliśmy przygotowani, aby opowiedzieć o najważniejszych dla nas sprawach, czyli pozbawieniu nas prawa wyboru drogi edukacyjnej naszych dzieci, w tym prawa wyboru szkoły dla dziecka, konieczności wyboru szkoły wyłącznie na podstawie zapewnień i obietnic nie mających żadnego pokrycia ani w obowiązujących przepisach, ani w faktycznym stanie warszawskich szkół i sytuacji finansowej. Chcieliśmy wskazać też na konkretne problemy, które dotkną wielu dzieci - zmiana środowiska dwukrotnie w ciągu dwóch lat, zerówki organizowane na siłę w już i tak przepełnionych szkołach, gdzie nie ma nawet wolnej sali dla sześciolatków i dzieci będą musiały uczyć się na dwie lub trzy zmiany lub zerówka powstanie w suterenie bez okien itp. Mieliśmy nadzieję przekonać władze miasta, że przenoszenie wszystkich zerówek do szkół już w tym roku jest rozwiązaniem tymczasowym i prowizorycznym. Przecież już za dwa lata problem powróci, bo nie będzie więcej dzieci, które można wyrzucić z przedszkola i znowu zabraknie tam miejsc dla 3-latków, o które my (rodzice) najwyraźniej troszczymy się znacznie bardziej niż władze miasta - bo wiemy, że one również kiedyś trafią do zerówek w szkołach. Po takim potraktowaniu straciliśmy jednak cierpliwość i górę wzięły emocje (trudno się dziwić). Usłyszeliśmy zarzuty (p. Krajewska), że wywołujemy polityczną wojnę i chodzi nam tylko o rozgłos, a cała “debata” przerodziła się w polityczne przepychanki. Pomoc, jaką zaoferowali nam Radni z klubu PiS, którzy usiłowali ująć się za dziećmi, obrócono przeciwko nam. Nikt nie wspomniał dlaczego Radni PO (którzy przecież również otrzymali od nas maile w sprawie likwidacji zerówek), nie zechcieli nam nawet na nie odpowiedzieć. Na szczęście jeden z rodziców głośno zauważył, że nasze dzieci nie mają jeszcze poglądów politycznych. Na żadne z postawionych pytań nie uzyskaliśmy odpowiedzi. Również Radni, którzy pytali prezydenta Paszyńskiego, dlaczego nie odpowiedział na ich interpelacje - zostali zignorowani. Ciężko w tej sytuacji wierzyć, że wszystkim nam - zarówno rodzicom jak i władzom Warszawy - zależy na polepszeniu warunków edukacyjnych dla najmłodszych i wyrównaniu szans. Słowa Dyrektor Lipszyc, że jest w stanie nadzorować wykonanie oddziałów dla sześciolatków zgodnie ze standardem, który BE ogłosiło i bierze za to odpowiedzialność, stają się z dnia na dzień coraz mniej wiarygodne. Po ostatnich spotkaniach z Burmistrzami, na sesjach Rad dzielnic i miasta nasuwa się tylko smutna refleksja - że niektórzy urzędnicy pracujący z założenia dla nas i z naszego wyboru lekceważą zarówno wyborców, jak i swoje obowiązki. Z naszego miejsca widać było wyraźnie czym zajmują się w czasie sesji Radni PO (na których wielu z nas głosowało) - głównie rozmowami przez telefon i oglądaniem stron internetowych typu allegro.pl. Widocznie dla nich sprawa sześciolatków w szkołach jest mało ważna i z góry przesądzona. Dla nas nie. Odpowiedz Link Zgłoś
konto_ehehehe Re: zacznijcie procedury referendum 27.02.09, 10:35 pantalon napisał: > Po ostatnich spotkaniach z Burmistrzami, na sesjach Rad dzielnic i miasta nasuw > a > się tylko smutna refleksja - że niektórzy urzędnicy pracujący z założenia dla > nas i z naszego wyboru lekceważą zarówno wyborców, jak i swoje obowiązki. Z > naszego miejsca widać było wyraźnie czym zajmują się w czasie sesji Radni PO (n > a > których wielu z nas głosowało) - głównie rozmowami przez telefon i oglądaniem > stron internetowych typu allegro.pl. Widocznie dla nich sprawa sześciolatków w > szkołach jest mało ważna i z góry przesądzona. Dla nas nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: największy oszołom PanBalon w "natarciu", IP: *.chello.pl 01.03.09, 07:39 nie dość że gruby to G.U.P.I. jak but z lewej nogi, he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yovarius PanBalon w natarciu De Bill z Ochoty. IP: *.eranet.pl 12.03.09, 19:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: PiS zerwał sesję Rady Warszawy IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 10:38 Prawidłowo, Wszyscy tu gadacie i mądrzycie się, ja chodze na sesje i widziałem wielokrotnie jak PO robi sobie przerwy celowo żeby przybyli inni Radni z PO aby przegłosowaś ( np: na sprzedaż SPEC-a) ale i tak im się nie udało, szkoda żę ta Żydowska Gazeta tego nie napisze!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przechlapany_czas Re: PiS zerwał sesję Rady Warszawy 27.02.09, 11:36 akurat sprzedaż SPEC-u wyszlaby W-wie na dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
jsieki I bardzo dobrze! 27.02.09, 10:42 Przecież istnieje wiele instytucji rządowych i jeszcze więcej pozarządowych, które zajmują się problemem dyskryminacji - to co, nie dają sobie rady i trzeba ciepły stołeczek, biuro i sekretareczkę dla kuzyna załatwić? Ciekawi mnie też, czym miałby się w praktyce, tak dzień po dniu, zajmować taki człowiek. Siedziałby sobie w ratuszu i przyjmował telefony? Niepokoi mnie jedynie naginanie faktów - owszem, obrady zostały zerwane, ale pełnomocnik ds. dyskryminacji (swoją drogą, dość niefortunna nazwa - kogo niby miałby dyskryminować? :) to nie był jedyny punkt obrad. Golimont doskonale wie o tym chyba?? Więc ci, którzy nie głosowali, nie głosowali jedynie W TYM głosowaniu. A kaskę za posiedzenie wzięli wszyscy, więc niech się jaśnie Golimont tak nie bulwersuje, bo się spoci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania akurat tu popieram pis sa wazniejsze sprawy IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 27.02.09, 10:42 Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 ze szczecina nawet piszesz 27.02.09, 11:14 A to przed wojną było piękne europejskie miasto! Odpowiedz Link Zgłoś