Gość: bunny IP: *.chello.pl 14.03.09, 16:02 Nie no super. Zawiesza się dwie linie jeżdżące na Bródno (2, 23), a w zamian uruchamia jedną i to kursującą tylko w godzinach szczytu. Po prostu ręce opadają i nie chcą się podnieść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bunny Re: Remontowa przeplatanka na Trasie W-Z IP: *.chello.pl 14.03.09, 16:06 A i jeszcze jedno niech ktoś mi w sensowny sposób wytłumaczy powód zawieszenia "dwójki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalma Oj bedzie sie dzialo od poniedzialku... IP: 212.180.160.* 14.03.09, 16:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Remontowa przeplatanka na Trasie W-Z IP: *.chello.pl 14.03.09, 21:09 to samo - co ma linia "2" do zamknięcia mostu Poniatowskiego? Ktos mi to wytłumaczy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc taa, a Poniatowski to niby taki luźny jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 16:31 nie dość że przejazd tramwajem przez most Poniatowskiego na dzień dzisiejszy do najprzyjemniejszych nie należy, tramwajów jest dużo ale i tak jest bardzo ciasno w godzinach szczytu i tworzą się zatory na światłach, to ma być jeszcze gorzej..... super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: taa, a Poniatowski to niby taki luźny jest IP: *.chello.pl 14.03.09, 17:10 Oby się wyrobili, malkontenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Warszawiacy, na rowery ;-) IP: 212.180.166.* 14.03.09, 19:08 Na szczęście robi się coraz cieplej, także chyba warto przesiąść się na rower :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Hej, marudy... IP: *.acn.waw.pl 14.03.09, 19:08 Ludzie, przestańcie na wszystko narzekać. Remont będzie męczący, ale jest niezbędny! Przez lata nic się w mieście nie robiło, to kiedyś w końcu trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieciu No to kanary z poniatowszczaka czekają złote żniwa IP: *.tpnet.pl 14.03.09, 22:24 Dotąd była to kanarza żyła złota, jeździli w tę i z powrotem. A teraz przybędzie im "klienteli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Remontowa przeplatanka na Trasie W-Z IP: *.chello.pl 14.03.09, 23:10 > Nie no super. Zawiesza się dwie linie jeżdżące na Bródno (2, 23), 23 na Bródno? Cieeeekawe. Od kilku lat ma pętlę na Ratuszowej-ZOO. Zamiast 2 będzie 41 oraz wzmocniona jedynka i czwórka przez Gdański. Zamiast bić pianę na forum to najpierw dowiedz się jakie tramwaje masz na tym Bródnie pod blokiem i co konkretnie się zmieni w związku z remontem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Remontowa przeplatanka na Trasie W-Z IP: *.chello.pl 15.03.09, 22:34 Nie bije piany - tylko systematycznie są usuwane kolejne linie kursujące - uwaga, na bielany. Nie pisze o Bródnie tylko o Bielanach. Zaraz z powodu budowania obwodnicy warszawy usuną 33 i 35. Nie wiem czy Ty wogóle sie poruszasz po mieście komunikacją miejską - jeśli juz to dom-praca, praca-dom. Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 To jest po prostu skandal! 14.03.09, 23:42 Żeby do wymiany torowisk zamykać całą arterię i to prawie na pół roku. Pani Waltz powinna wylecieć na zbity pysk za podpisanie umowy z wykonawcą, który na wymianę torowisk potrzebuje pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
szlakuls polld74 - inteligentny inaczej 15.03.09, 00:47 Doczytałeś się jaki jest zakres prac i jaki harmonogram? Bo z tego plucia wynika, że nie. Nie cała arteria zamknięta jest jednocześnie, co 6 tygodni poszczególne odcinki. Most i przyległe odcinki na dłużej bo i zakres prac jest większy. A pokończ jakieś porządne szkoły i zatrudnij się w firmie wykonującej remonty. Dowiedz się na czym polega remont. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_olek Remontowa przeplatanka na Trasie W-Z 15.03.09, 00:08 Ach, 11 postów i żaden z szanownych dyskutantów nie wpadł jeszcze na pomysł, że to wszystko przez tych ekoterorystów... Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_72 Ostatni liniowy tramwaj 15.03.09, 01:29 Ostatni liniowy tramwaj (linii kursujących po Moście Ś-D), który przejechał Trasę W-Z przed zamknięciem na czas remontu: m72.pl/?p=182 Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_72 Pierwszy dzień objazdów - pierwsza relacja 15.03.09, 19:12 Pierwszy dzień objazdów - pierwsza relacja: m72.pl/?p=185 Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Dziś na Pl. Teatralnym drogowcy zaklejali 15.03.09, 02:28 strzałki do skrętu w prawo (w Bielańską) i naklejali zółte, kierujące samochody na Wierzbową. Czy ja mam rozumieć, że na Bielańską, Corazziego, Daniłowiczowską i Hipoteczną będzie można dojechać tylko od strony remontowanej Al. Solidarności?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waltzwon Z Bródna na Muranów, stawiam na 1,5h :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 23:14 jutro zdam relację, planuję wyjazd po 8.00, myślę że w okolice Nowolipek dotrę koło 9.30, czasu powrotu nawet nie chce szacować :) w każdym razie zapamiętam wam to POpaprańcy z bufetem na czele :) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_72 Jak się stoi na przystanku 18.03.09, 16:45 Czyli zdjęcia pasażerów czekających na autobus na Trasie W-Z: W kupie raźniej czyli jak wygląda oczekiwanie na autobus na Trasie W-Z: m72.pl/?p=219 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eder5 wrażenia obserwatora IP: 193.46.186.* 02.04.09, 08:41 Jakim Poniatowskim - to porażka w biały dzień, jedyny rozsądny dojazd jest jeszcze mostem Gdańskim do ronda Żaba, JP2 odradzam, tramwaje ze Stawek skutecznie blokują ruch pozostałych na tej trasie i często sie psują tamujac cały ruch, jeszcze Okopowa jest w miare przejezdna do czasu remontu. Komunikacja zastępcza Z-1, Z-2 jest słaba - długi bardzo czas przejazdu w stosnku do długości trasy. Odpowiedz Link Zgłoś