Gość: martin IP: *.client.comcast.net 01.12.03, 00:57 Oj , zdaje sie, ze ktos ,a problemy z przegrywaniem... nieladnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wjaz Protestować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 10:56 nic dziwnego: gość przeczytał dokładnie warunki konkursu, zastosował się do nich, a wygrał Obtułowicz, który się nie zastosował. ale z drugiej strony: niech wizja wygrywa z solidnością! Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Konkurs oprotestowany 01.12.03, 13:57 Dla dobra Muzeum koleś móglby sobie darować te protesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: Konkurs oprotestowany IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 14:06 Projekt Obtułowicza jest znakomity! Widziałam wizualizację. To będzie niesamowite miejsce - żywe, przyjazne ludziom, bez tak już uciążliwej martyrologii, a jednak kłaniające się naszej historii czapką do ziemi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Konkurs oprotestowany 01.12.03, 14:08 Gość portalu: rumba napisał(a): > Projekt Obtułowicza jest znakomity! Widziałam wizualizację. > To będzie niesamowite miejsce - żywe, przyjazne ludziom, bez tak już uciążliwej > > martyrologii, a jednak kłaniające się naszej historii czapką do ziemi:-) martyrologia to «cierpienie, męczeństwo» Nie wyobrażam sobie, by Muzeum Powstania Warszawskiego miał być zupełnie pozbawione pierwiastka martyrologii. To byłby bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: Konkurs oprotestowany IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 14:15 Miałam na myśli nasz wieczny płacz, koturnowe akademie "na cześć" i w ogóle nasz sposób rozumienia i demonstrowania pamięci o tragicznych kartach historii. A historię tworzą ludzie. Tacy, jak Ci, którzy przynieśli do Muzeum swoje osobiste pamiątki z Powstania. I te tysiące pamiątek będą tworzyły ludzki, nie tylko cmentarny, klimat tego miejsca. I to jest piękne!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Konkurs oprotestowany 01.12.03, 15:36 Dalej nie rozumiem. Chcesz w ogóle pozbawić to miejsce martyrologii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: Konkurs oprotestowany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.03, 16:06 Dwa w jednym. Komplementarnie. PS. Odnoszę wrażenie, że droczysz się dla samej frajdy droczenia... Ale jak lubisz...:-) Odpowiedz Link Zgłoś