Gość: don IP: *.swiatksiazki.pl 10.07.09, 15:51 Nihil novi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: era Druga linia metra - obydwa protesty odrzucone IP: 195.182.51.* 10.07.09, 16:08 Wiadomo, że każda zła wiadomość o wiele lepiej się sprzedaje. Może właśnie stąd wynika ton artykułu? Przypadkowo spojrzałem tylko na tytuł i ostatnie zdanie. Wiadomo, że te dwie firmy w razie niekorzystnego wyroku będą się odwoływać. Najważniejsze jest jednak to, że w tej instancji protesty zostały odrzucone i jesteśmy krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o ja Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 16:13 Odrzucenie protestów przez KIO umożliwia podpisanie umowy ze zwycięzcą przetargu, droga sądowa nie blokuje inwestycji. Pytanie, czy miasto ma jaja żeby podpisać umowę mimo procesu w sądzie. Autor artykułu proszony o doczytanie prawa zamówień publicznych i poprawienie popełnionego gniota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Bzdura IP: *.md4.pl 10.07.09, 16:53 Autor posta "o ja" proszony jest o: 1. Nauczenie się czytania ze zrozumieniem, 2. Przeczytanie całego artykułu, a nie tylko pierwszego akapitu. 3. Nie strzelanie dziecinnych popisówek typu "autor artykułu proszony itd." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o ja Re: Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:17 Jood, a widzisz, jednak treść artykułu została zmieniona, błędne zdanie zostało usunięte. Dziękuję za cenne wskazówki, życzę najlepszego na drodze do naprawiania świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
maremarmar Re: Bzdura 10.07.09, 17:03 To nie jest tylko kwestia "jaj" ale i odpowiedzialności za publiczne pieniądze. W razie unieważnienia przez sąd trzeba by pewnie płacić odszkodowanie "poprzedniemu" zwycięzcy. Jeśli inwestor jest pewny swoich racji, to może zaryzykować podpisanie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Turcy, Wlosi, Chinczycy 10.07.09, 18:14 Moze sie warszawiacy w tym stuleciu doczekaja drugiej linii metra, choc moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetttr Durne prawo IP: *.cable.ubr02.perr.blueyonder.co.uk 10.07.09, 20:43 Czy naprawde nei da sie zmienic prawa? Przeciez wiadomo,ze teraz beda sie odwolywali milion razy byleby tylko nie rozpoczela sie budowa. Tym firmom zalezy na $, wiec nigdy nie odpuszcza. Czy nei mozna ich skutecznie zablokowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frasier Polacy już budowali IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 08:18 Pierwszą linię jakąś średniowieczną technologią, z którą mogłoby konkurować kopanie tego tunelu łyżeczką do herbaty... Nie ważne jaka 'narodowość' będzie za tym stała - byleby zapewnili odpowiednią technologię. Ponadto, oni przecież będą zatrudniać w większosci Polaków, podnajmować lokalne firmy - chyba tylko Chińczykom opłacałoby się przywieźć kilka kontenerów swoich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Włosi bałąganiarze i korupterzy z turkami... IP: *.gsb.clearwire-dns.net 14.07.09, 12:14 ...którzy budowali króciutki odcinek 'szybkiego' tramwaju w pokrakowie jakieś 10 lat... Jeśłi ktoś wierzy w to zdarzenie to się gruuuuuuuuuuuubo myli:| Odpowiedz Link Zgłoś