wilqu69 21.07.09, 22:58 www.youtube.com/watch?v=GO_efMPJIgw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mucha Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: *.152.149.90.dsl.dynamic.eranet.pl 22.07.09, 01:14 nie lubie blaszakow-ale popieram kupcow (nie kiboli) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka ________Bandziory z PO gazują Warszawiaków_______ IP: 89.108.211.* 22.07.09, 07:34 Najpierw pani prezydent oszukała kupców, a później wysłała na nich bandziorów z agencji Zubrzycki. Bandziory były wyposażone w gaz, którym pryskali ludziom prosto w oczy. W tym czasie oszust rzecznik prasowy opowiadał, że gazu używają kupcy. Metody stosowane przez panią prezydent przypominają metody stosowane przez jej ojca w stosunku do żydów w czasie wojny. Czy teraz poseł Misiak będzie organizował szkolenia dla bezrobotnych kupców? Czy w hali zamieszka poseł Graś w zamian za jej sprzątanie? Czy bufet wypłaci kolejne premie rzecznikowi urzędu miasta w nagrodę za oszustwa wygłaszane przed kamerami? Jakim prawem i czy z zachowaniem zasad zamówień publicznych pani bufetowa zatrudniła prywatną agencję ochrony do gazowania Warszawiaków? Czy podczas konferencji prasowej pani prezydent była trzeźwa? Pytań jest bardzo wiele.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Ja dołożę jeszcze jedno pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 07:38 czy autor/ka tego posta jest normalną osobą posiadającą choć śladowe ilości mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 ________Bandziory z PO gazują Warszawiaków_______ 22.07.09, 07:45 Pewnie nawet nie wiesz typowy POwy baranie, że kupcy z własnych pieniędzy sfinansowali już projekt domów towarowych, które mieli postawić przy ul. Okopowej? Wydali na to ponad 6 mln zł, ale w tzw między czasie pani prezydent podniosła im cenę działki o 50%. Ta bura s...ka potrafi tylko kłamać i nasyłać bandziorów. Powtarzam pytania: Czy teraz poseł Misiak będzie organizował szkolenia dla bezrobotnych kupców? Czy w hali zamieszka poseł Graś w zamian za jej sprzątanie? Czy bufet wypłaci kolejne premie rzecznikowi urzędu miasta w nagrodę za oszustwa wygłaszane przed kamerami? Jakim prawem i czy z zachowaniem zasad zamówień publicznych pani bufetowa zatrudniła prywatną agencję ochrony do gazowania Warszawiaków? Czy podczas konferencji prasowej pani prezydent była trzeźwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin akurat na PO nie głosuje i na HGW IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 07:49 też nie głosowałem, bo pomiętam jak odpowiadała na pytanie jaka będzie polityka monetarna NBP kiedy obejmowała urząd prezesa, że wszystko jest zapisane w biblii. Teraz jednak ma mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka A gdzie jest TUSK i Schetyna ????????????????????? IP: 89.108.211.* 22.07.09, 08:10 Czyżby kandydat na sołtysa niejaki TUSK zapadł się pod ziemię widząc co wyczynia jego partyjna koleżanka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Poseł Warszawski Tusk IP: *.mofnet.gov.pl 22.07.09, 08:32 co ma do powiedzenia w tej sprawie, że jego partyjna koleżanka przeszło półroku tolerowała bezprawie. Umożliwiała handel w KDT za free - każdy chciałby mieć takie warunki, pozbawiając miasta dochodów w kryzysie. Może prokuratura zajełaby swię tą sprawą...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Leń ogólnopolski Tusk IP: 89.108.211.* 22.07.09, 08:50 Znowu PR partii rządzącej działa? Piszesz głupoty. Mimo braku umowy kupcy płacili czynsz za zajmowane lokale. Oprócz tego odprowadzali podatki z działalności gospodarczej i vat. To pani prezydent w dniu wczorajszym pozbawiła nas tych dochodów budżetowych. Gość portalu: marta napisał(a): > co ma do powiedzenia w tej sprawie, że jego partyjna koleżanka > przeszło półroku tolerowała bezprawie. Umożliwiała handel w KDT za > free - każdy chciałby mieć takie warunki, pozbawiając miasta > dochodów w kryzysie. Może prokuratura zajełaby swię tą sprawą...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin VAT? jaki VAT? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 08:54 a gdzie niby były te kasy fiskalne, które by zarejestrowały obroty tych uczciwych kupców? Chyba głęboko schowane. Gość pisze jakieś głupoty, bo czynsz może i był płacowy tak jak wcześniej, ale jak się samemu odpowiada głupotą na głupotę to się i tak wychodzi na głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka normalny VAT, podatek dochodowy i czynsz IP: 89.108.211.* 22.07.09, 08:57 Żeby płacić vat nie potrzeba kas fiskalnych. Widać, że jako urzędnik miasta masz nikłe pojęcie o prowadzeniu działalności gospodarczej. Wielokrotnie brałam faktury za kupowane tam rzeczy. Nie wyobrażam sobie żeby kupiec nie odprowadził vat-u po wystawieniu faktury. Opluwać i gazować łatwo. Umożliwić ludziom uczciwe życie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Mylisz pojęcia IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 09:05 Co ma kasa fiskalna do faktury VAT? Od każdego prowadzącego działalność gospodarczą masz prawo otrzymać fakturę vat, jeśli odmówi nie musisz nawet płacić! I wtedy nie ma wyjścia. Nie ma to nic wspólnego z brakiem rejestracji obrotów na kasach fiskalnych! Przemyśl też sobie ile osób prosi tam o faktury vat a ile nie? P.S. Urzędnikiem nie jestem, nigdy nie byłem i raczej nie będę, bo nie zatrudniają tam osób z ilorazem inteligencji powyżej 130 IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Mylisz pojęcia IP: 195.117.230.* 22.07.09, 09:15 Dobrze, że czas się skończył na tą prowizorkę i ten pseudo-handel wszelkim badziewiem i tandetą. Brawa dla Pani Prezydent za nieuległość!!! Takich właśnie nam ludzi potrzeba u władzy :) Złodziejskim kupczykom życzę powodzenia w rozprawach sądowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Nie mylę pojęć IP: 89.108.211.* 22.07.09, 09:18 A musieli mieć kasy fiskalne? Mój Ojciec prowadzi działalność gospodarczą i nie musi mieć kasy fiskalnej.Obroty jego firmy udokumentowane są fakturami i rejestrowane w książce. Miesiąc w miesiąc kasa publiczna zasilana jest przez niego zaliczką na podatek dochodowy jak i vatem. PS Zgadzam się. W urzędzie Warszawy to chyba nawet nie zatrudniają ludzi z IQ powyżej 70, żeby przypadkiem nie trafił się nikt mądrzejszy od pani prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
vat20 Re: VAT? jaki VAT? 02.02.25, 22:05 It’s true that some merchants may avoid proper VAT reporting by hiding cash registers or underreporting turnover, which creates unfair competition for honest businesses. Addressing such issues requires stricter enforcement and transparency in tax systems. While rent or wages might be part of the equation, tax evasion undermines fairness for everyone. It’s crucial to focus on solutions rather than exchanging unproductive criticisms. For accurate VAT calculations, try using CalcVAT to simplify your business finances! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszwiak Re: Ja dołożę jeszcze jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:05 HANKA KŁAMCZUCHA WYNAJĘŁA UBECKĄ FIRMĘ ŻEBY ZA POMOCĄ SWOICH PEDAŁÓW SPACYFIKOWALI NIEWINNYCH LUDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Nie Hanka tylko komornik ich wynajął IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 08:49 trzeba się trochę orientować a nie wypisywać głupoty. Równie dobrze można napisać że kupcy wzywali na pomoc chuliganów oraz kiboli i tę pomoc otrzymali a więc kupcy z KDT są ze środowiska stadionowych chuliganów! Nawet prowokacja i dezinformacja ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Hanka mówiła, że to miasto zatrudniło bandziorów IP: 89.108.211.* 22.07.09, 08:53 Podczas wczorajszej konferencji bufetowa powiedziała: "(...) zatrudniliśmy agencję ochrony (...)". Chyba nie będziesz dyskutował ze swoją wybranką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin HGW szybciej mówi niż myśli IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 08:58 Chyba miała na myśli że to będą koszty komornicze, a rachunek za działania komornik wystawia miastu,a ono będzie domagać się dopiero ich zwrotu od kdt, ale i tak ma mój głos w następnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: HGW szybciej mówi niż myśli IP: 89.108.211.* 22.07.09, 09:01 Trudno mi powiedzieć co pani prezydent miała na myśli :) Ja jednak nie zagłosuję na kogoś kto gada i przy tej czynności nie używa mózgu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: HGW szybciej mówi niż myśli IP: 195.117.230.* 22.07.09, 09:29 Gość portalu: anka napisał(a): > Trudno mi powiedzieć co pani prezydent miała na myśli :) > Ja jednak nie zagłosuję na kogoś kto gada i przy tej czynności nie > używa mózgu ;) Jeszcze gorsze, jak ktoś taki jak ty pisze tutaj, nie używając mózgu :D Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Na 100% zagłosuję na HGW ponownie. 22.07.09, 09:24 Dzięki tej akcji. Widać, że dopiero kobieta - prezydent umiała zrobić porządek z roszczeniowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Chyba masz rację IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 09:28 Ja na nią nie głosowałem w poprzednich wyborach bo wątpiłem żeby się sprawdziła, a widać baba nie kalkuluje ciągle i nie głowi się ciągle jak nikomu na odcisk nie nadepnąć, jak poprzednicy. Teraz na nią zagłosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krutzafux Re: Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny 11.03.19, 18:52 Gdyby VAT rósł w tempie PKB począwszy od 2008 r. dochody budżetowe byłyby w poprzednich latach wyższe nawet o ok. 40 mld zł. Dopiero w 2018 roku osiągnięty został poziom wyższy niż wynikałoby to ze skumulowanego wzrostu PKB w latach 2008-2018. Tym samym w 2 lata nadrobiona została luka, która zwiększała się w latach 2008-2015. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsen Pozbawić ponad 2 tys. ludzi środków do życia, po IP: 67.159.5.* 22.07.09, 07:11 by postawić muzeum "sztuki" współczesnej, gdzie parę zblazowanych "koneserek" będzie pojawiać się raz do roku by podziwiać *uja na zakurzonym krzyżu - doprawdy BEZCENNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Nie są tacy biedni skoro zebrali ponoć IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 07:29 45 mln na zakup gruntu i conajmniej kilkanaście kolejnych na budowę nowego domu towarowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Sami się pozbawili. 22.07.09, 09:29 Mieli 2,5 roku na załatwienie sobie innego miejsca. Nikt nie ukrywał, ze umowa dzierżawy się skończyła i dzierżawiący nie zamierza jej przedłużać. Miasto wyciągało rękę proponując różne inne lokalizacje, pomimo posiadania wyroku sądu. Kilkoro kupców samodzielnie skorzystało - oni mają zapewnione miejsce pracy dzięki tej pomocy miasta. Ba, nawet w poniedziałek niektórzy wywieźli swój towar i złożyli w UM oświadczenia, że uznają wyrok sądu. Im miast również pomoże w ramach wolnych lokali handlowych. Pozostali liczyli na to, że się władze miasta przestraszą i będzie jak dotąd. Przeliczyli się. Teraz zapłacą jeszcze za akcję ochrony, policji i komornika. Opłacało się? Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny 22.07.09, 08:02 wyciagnac konsekwencje za paraliz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzyskiwany Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: *.ip.netia.com.pl 22.07.09, 08:07 Miasto wyznaczyło miejsca gdzie mogą się przenieść handlujący w KDT. Nie skorzystali z tego. Wyszli na ulicę. Ale bez tego miasto jest non stop paraliżowane. Może tak pp. Struzik i Waltz się wyprowadzi, mieszkańcy znajdą lokal zastępczy. Gdy chodzi o mnie to chętnie ich przeprowadzę. Dosyć mam słuchania o kryzysie i w związku z tym obietnic kiedy to będzie lepiej. Poza tym jedno z drugim realizuje to co planowali tak przez nich potępieni komuniści. Chętnie wyjdę na ulicę aby tę zablokować kiedy ta para się będzie wyprowadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
mirr5 [...] 22.07.09, 08:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: 195.117.230.* 22.07.09, 09:31 mirr5 napisał: > Teraz trzeba zagazowac HGwalc w ratuszu. Niech posmakuje ub-ckich > metod, które sama stosuje!! Ubeckie? A gdzie tajne przesłuchania? A gdzie tajne teczki? Coś z twoim mózgiem nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 14:10 > Coś z twoim mózgiem nie tak... Dlaczego od razu zakładasz, że go w ogóle posiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:31 Ja tylko nie rozumiem dlaczego wszyscy zapominaja, ze od 1 stycznia 2009 roku tzw. kupcy nie placili za wynajem swoich "psich budek" i uwazali, ze nie robia niczego zlego i im sie to nalezy. Moje pytanie brzmi: kto naruszyl prawo? tzw. kupcy czy miasto? Dlaczego Wam wszystkim sie wydaje, ze kupcy ze stadionu, hali KDT czy spod hali Banaha to swiete krowy, ktore w centrum miasta musza handlowac majtami. Po raz kolejny grupa ludzi wymyslila sobie ze sila i chamstwem cos wywalczy. Niestety do tej pory to dzialalo, wystarczylo przyjechac do W-wy i podpalic kilka opon, a juz rzad zmienial ustawe. Mam nadzieje, ze ta akcja (zle poprowadzona, ale to juz temat na inne forum) spowoduje, ze ludzie przestana myslec tymi kategoriami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:52 Nareszcie jakaś rozsądna opinia! Kupcy od dawna próbują terroryzować i wymuszać i nareszcie ktoś im się przeciwstawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: 89.108.211.* 22.07.09, 09:04 Płacili. Nie tylko czynsz ale także podatek dochodowy i vat. Do tego wydali z własnej kieszeni ponad 6 mln zł na projekt domu handlowego, który miał stanąć przy Okopowej....ale nie stanął bo bufetowa podniosła po ustaleniach cenę terenu o 50%. To zwykła oszustka, podobnie jak Ty. Nie wciskaj ludziom ciemnoty. Gość portalu: wawa napisał(a): > Ja tylko nie rozumiem dlaczego wszyscy zapominaja, ze od 1 stycznia 2009 roku t > zw. kupcy nie placili za wynajem swoich "psich budek".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: 195.117.230.* 22.07.09, 09:35 Gość portalu: anka napisał(a): > Płacili. Nie tylko czynsz ale także podatek dochodowy i vat. > Do tego wydali z własnej kieszeni ponad 6 mln zł na projekt domu > handlowego, który miał stanąć przy Okopowej....ale nie stanął bo > bufetowa podniosła po ustaleniach cenę terenu o 50%. Od kiedy to prezydent miasta decyduje o cenie gruntu?! Upadłaś na głowę czy ktoś za mocno ci przywalił? A może za mało szarych komórek w umyśle masz? > To zwykła > oszustka, podobnie jak Ty. Czemu innym wmawiasz to, co się ciebie tyczy?! > Nie wciskaj ludziom ciemnoty. Mów to do lustra, może jakiś efekt będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Ja nie rozumiem co kogo obchodzi IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 09:13 czym ci ludzie tam handlowali! Wielu tu wrzeszczy że tandetą, syfem czy majtkami, a co komu do tego? Widocznie był na to zbyt skoro mieli taki towar i interes się kręcił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Ja nie rozumiem co kogo obchodzi IP: 195.117.230.* 22.07.09, 09:41 Gość portalu: ronin napisał(a): > czym ci ludzie tam handlowali! Wielu tu wrzeszczy że tandetą, > syfem czy majtkam i, a co komu do tego? Widocznie był na to zbyt > skoro mieli taki towar i interes się kręcił! Wystaw swój interes i zacznij chodzić z nim po ulicy jak tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Co ty pi..lisz? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 09:52 A gdyby handlowali garniturami z bytomia, koszulami wólczanki czy butami baty to by było dobrze i nikt nie miałby nic przeciw nim? Nie ośmieszaj się bo zrównujesz się poziomem z tymi łysymi karkami, których tam wczoraj pokazywali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Co ty pi..lisz? IP: 195.117.230.* 22.07.09, 10:01 Gość portalu: ronin napisał(a): > A gdyby handlowali garniturami z bytomia, koszulami wólczanki czy > butami baty to by było dobrze i nikt nie miałby nic przeciw nim? > Nie ośmieszaj się bo zrównujesz się poziomem z tymi łysymi > karkami, których tam wczoraj pokazywali! Nadal by mieli przeciwko temu! Pisałeś o czepianiu się wszystkich o majtki na straganach, to ripostowałem. Czegoś nie zrozumiałeś? Coś trzeba wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Tobie żadne tłumaczenie nie pomoże 22.07.09, 11:06 Jeśli nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, że fakt handlowania majtkami czy tandetą nie jest żadnym argumentem na rzecz wyprowadzenia tych straganiarzy spod PKiN. Jest ich bardzo wiele, więc po co wypisywać najgłupszy ? Chyba że jest się idiotą o poziomie inteligencji tych dresów i ich panienek z tipsami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tobie żadne tłumaczenie nie pomoże IP: 195.90.102.* 22.07.09, 21:55 ronin-teraz-zarejestrowany napisał: > Jeśli nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, że fakt handlowania > majtkami czy tandetą nie jest żadnym argumentem na rzecz > wyprowadzenia tych straganiarzy spod PKiN. Jest ich bardzo wiele, > więc po co wypisywać najgłupszy ? Chyba że jest się idiotą o > poziomie inteligencji tych dresów i ich panienek z tipsami... Czy inne argumenty eliminują ten jako jeden z wielu? Ten też jest bynajmniej prawdziwy, więc o co się obawiasz? Mam nadzieję, że nie kupowałeś jak Dorn tak w biegu jakichś majtek tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny IP: 195.42.249.* 22.07.09, 09:48 Grunt jest własnością miasta, miasto nie przedłuzyło dzierzawy gruntu i jest wyrok sądu o eksmisję, więc po co ta dyskusja! Prawo jest po stronie miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Sparaliżowali Śródmieście na półtorej godziny 22.07.09, 22:56 Gość portalu: cleo napisał(a): > Grunt jest własnością miasta, miasto nie przedłuzyło dzierzawy > gruntu i jest wyrok sądu o eksmisję, więc po co ta dyskusja! Prawo > jest po stronie miasta! Prawo, zapamiętaj to sobie, bo ci się w życiu ta prawda przyda - jest zawsze po stronie silniejszego (bogatszego) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madrekate W_S_T_Y_D!!! 22.07.09, 14:03 To nie jest ich miasto, tylko NASZE. Ja czekam, aż KDT zniknie z powierzchni ziemii. Czekam na nowe. warszawianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak KDT do Chin ! IP: *.aster.pl 22.07.09, 22:43 Że dopiero kobieta - prezydent miała jaja aby zrobić porządek z roszczeniowcami : brawo. Maże o dniu kiedy zniknie KDT. Maże kiedy będę mógł świadczyć budowie Muzeum. Maże kiedy pierszy raz będę mógł odwiedzić Muzeum. Maże kiedy będę mógł odwiedzać Muzeum ponownie... Bezprawnym oszołomom handlarzy bazarowym mówię do zobaczenia ... w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: KDT do Chin ! 22.07.09, 22:58 Przestań się mazać. Weź się za naukę pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: KDT do Chin ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:25 > Że dopiero kobieta - prezydent miała jaja aby zrobić porządek z > roszczeniowcami : brawo.'''''Hitler też miał jaja buahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś