kagaag 05.09.09, 11:38 Szukam jakiś fajnych, romantycznych miejsc nad Wisłą w Warszawie. Nie chodzi mi o bary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poi Re: fajne miejsca nad wisłą IP: *.aster.pl 05.09.09, 12:36 krzaczory, tarchomin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: fajne miejsca nad wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 12:58 Toi Toi przy Poniatowszczaku. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: fajne miejsca nad wisłą 05.09.09, 14:00 Wystarczy pojechać (np rowerem ścieżką wzdłuż wału) na południe od mostu Siekierkowskiego, a potem w dowolnym miejscu zjechać z wału w kierunku Wisły. To niewiarygodne, jakie wspaniałe, odludne miejsca są niemal w centrum Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: fajne miejsca nad wisłą 05.09.09, 15:23 solidne bary ma pudzian. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: fajne miejsca nad wisłą 05.09.09, 15:37 Tam po drodze jest rezerwat Wyspy Zawadowskie. A w ogóle trasa jest piękna o każdej porze roku. Kiedyś wybrałam się na spacer z Siekierek do Ciszycy. Innym razem z Ciszycy do Góry Kalwarii. Piechotą. Dzięcioły zielone szukały robali na wale, a bażanty fyrkały spod nóg poniżej wału. Po prostu bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: fajne miejsca nad wisłą 05.09.09, 16:29 Tez prawda, ale zapomniałem napisać że miałem na myśli drugą (wschodnią) stronę Wisły. Jest może mniej malownicza, ale bardziej dzika. Do Góry Kalwarii - piechotą? Porządny spacer ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: fajne miejsca nad wisłą 06.09.09, 09:43 No, trochę nogi w tyłek weszły. Ale ja i dłuższe piesze spacerki mam na swoim koncie. Za to na wycieczkę rowerową dystans w sam raz. Można po prostu popedałować wałem, widoczki są fantastyczne. Druga strona Wisły też jest niezła. Zwłaszcza na przedwiośniu, jak nie ma tylu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: fajne miejsca nad wisłą 07.09.09, 13:19 Od strony Żoliborza jak kończy się betonowe nadbrzeże koło tych komisów z motorówkami, trzeba to minąć i w stronę Centrum Olimpijskiego zaczyna się taka fajna dżungla i głazy na brzegu rzeki. Tylko nie idź za daleko w stronę Mostu Grota bo tam można się natknąć na panów homoniewiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś