bimota 10.11.11, 15:56 poznan.gazeta.pl/poznan/1,36030,10324556,Tragedia_na_Solaczu__BMW_wjechalo_w_ludzi_na_przejsciu.html Ku rozwadze polecam moj komentarz (chyba 101)... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno 19-latek nowym "miszczem"... 10.11.11, 16:03 Najgorszy przedzial wiekowy to 18-26 lat. Przesiedli sie z joysticka za kolko. I dalej im sie wydaje, ze "zaraz sie pozamiata". Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: 19-latek nowym "miszczem"... 10.11.11, 16:16 Dziewiętnastolatków po kraju poruszają się dziesiątki tysięcy. A wypadek był jeden, potem drugi. Ile w tym czasie śmiertelnych wypadków spowodowali starsi? Nie spazmowałbym. Swoją drogą Wyborcza szczuje aż skry lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: 19-latek nowym "miszczem"... 10.11.11, 16:25 babaqba napisała: > Swoją drogą Wyborcza szczuje aż skry lecą. Jeszcze raz przeczytałem cały artykuł i jakoś nie mogłem się tego szczucia doszukać. Więc o co chodzi? O to, że w ogóle napisali o tym wypadku? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Okolicznosci wypadku. 10.11.11, 17:08 Te charakterystyczne okolicznosci wskazuja na pewna prawidlowosc. Zgadadnij sobie sam, jaka to prawidlowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: 19-latek nowym "miszczem"... 10.11.11, 16:19 Wlasnie sie zastanawiam czy to takie proste i czy od razu do paki... Pomijajac ten konkretny przypadek, bo ten faktycznie wyglada na typowiego dresiarza, jesli wierzyc komentarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: 19-latek nowym "miszczem"... 10.11.11, 19:15 nazimno napisał: > Najgorszy przedzial wiekowy to 18-26 lat. Przesiedli sie z joysticka za kolko. > I dalej im sie wydaje, ze "zaraz sie pozamiata". Jedyną stłuczkę (drobną - pęknięty kierunkowskaz i popękany zderzak) z własnej winy miałem, gdy miałem lat 17 :) Ale dzięki temu w przedziale lat 18-26 wcale mi się nie wydawało, że "się pozamiata". I cały ten przedział przejeździłem bez jednego zdarzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Poniewaz myslisz. 11.11.11, 09:52 I wyciagasz wlasciwe wnioski. Innym sprawia to powazne problemy. Do tego dochodza dziewczyny, ktorym sie "imponuje", czasem ostatni i jedyny raz. Potem nie ma nawet co zamiatac. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Mam nadzieję, że przez ładne parę 11.11.11, 16:54 lat będzie popychał wózek w więziennej pralni. M. Odpowiedz Link Zgłoś
0rwell Re: BMW 11.11.11, 15:56 bimota napisał: >Ku rozwadze polecam moj komentarz Do kogo ta mowa? do nastolatków z forum "Bezpieczeństwo..."? Żeby się chociaż jeden taki tu odezwał. Myślisz że twoje "pod rozwagę" coś da? Popatrz na armię policjantów, zatrudnionych w RP Urzędniczej, która zamian za ciepłą posadkę i przywileje emerytalne bez przerwy apelują, apelują i apelują grochem o ścianę. I guzik z tego wynika dla bezpieczeństwa na drodze polskiej. bimota napisał: Link1 link2 > Tez zaraz po odebraniu prawka, w wieku chyba 17 lat, potracilem rowerzystow. [..] > do tej sytuacji by nie doszlo gdybym mial mozliwosc normalnego pojezdzenia po torze chociaz przez godzine, a nie tylko szlajania sie po miescie z predkoscia 40 km/h na "kursie jazdy"... Ja myślę, ze nie doszłoby, gdybyś wiedział, że za samo pajacowanie, nie tylko potrącenie, możesz słono zapłacić albo iść gibać. A gdybyś tego nie wiedział, to poszedłbyś gibać (nie siedzieć, tylko gibać) i dobrze, bo wtedy twoi rówieśnicy mieli by jasność: droga to nie miejsce na pajacowanie, bo można iść gibać, tak jak bimota. Ogólnie ilość takich przypadków utrzymywała by się dzięki temu na niskim poziomie. I myślę, że twoja roszczeniowa postawa nie byłaby dla potraconych rowerzystów pocieszeniem, nawet jeśli nic się im wielkiego nie stało. Jeśli normalną jazdę po drodze uważasz za nienormalną, to idź do lekarza rodzinnego po skierowanie, albo prywatnie, i ten końcowy lekarz na pewno ma jakieś proszki, po których będziesz tę jazdę odbierał za normalną i jednocześnie cię nie otumanią. Ty jesteś dorosły chłop, czy kto ty jesteś? Może dziecko, które chce zabawkę, a jak jej nie dostanie, to będzie wrzeszczeć, kopać i gryźć? Co mnie obchodzi ze ty się nie wyżyłeś na torze? Nie będziesz się wyzywał na mnie! Chcesz robić na drodze co ci się podoba, to się dogadaj z podobnymi sobie, zbudujcie na spółę prywatną nitkę z Gdańska do Zakopanego i tam się wyżywajcie do woli. A dopóki drogi jeszcze są publiczne, stosujcie się do ustanowionych tu zasad albo liczcie się z tym, że lada dzień zostaniecie złapani za ryja i wasza "wolność", czyli bezhołowie się skończy. Słowa te kieruję w równym stopniu do pirata wichura z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: BMW 11.11.11, 16:02 Ani ty nie zrozumiales mnie, ani ja za wiele z twego belkotu... Odpowiedz Link Zgłoś
0rwell Re: BMW 11.11.11, 16:11 Wiedziałem, że odpowiedz będzie właśnie taka. A jak inaczej można rozumieć "do tej sytuacji by nie doszło gdybym miał możliwość normalnego pojeżdżenia po torze"? Przecież to jest tzw. stara śpiewka. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: BMW 11.11.11, 16:18 Stwierdzenie faktu, czlowieku. A ty sie madzrzysz choc przebiegu zdarzenia nie znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
0rwell Re: BMW 11.11.11, 16:45 Nieeee... zdecydowanie nie skupiłem się na przebiegu zdarzenia, tylko na twojej śpiewce. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: BMW 11.11.11, 18:27 No to musisz byc wyjatkowo mocno "skupiony" by do takich wnioskow dojsc.. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: BMW 14.11.11, 15:13 Podobno starszy braciszek tez kogos zamil autem, ciekwe czy tez BMW, a w kolejce czeka jeszcz mlodszy... Auto pewnie da sie odremontowac... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Nowe wiesci 16.11.11, 15:34 Nasz bohater jest notowany za kradzieze benzyny... Szok nie pozwalal mu zeznawac, ale, na szczescie, nie przeszkodzil w umieszczeniu "przepraszam" na facebooku i usunieciu zdjec z popisow za kolkiem BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Prawdopodobnie rowniez z powodu tego szoku 16.11.11, 15:45 (rozumiem, ze "stalego" szoku) nie bylo go nigdy stac na benzyne, a nawet, gdy juz ja nalal, to szok nie pozwolil mu za nia zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś