nazimno 09.07.13, 21:46 Kiedy do tych lbow to wreszcie dotrze... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14250710,Tiry_zmiazdzyly_tico__Nie_zyja_mezczyzna_i_dziecko.html#BoxWiadTxt ...zawodowy kierowca...cholerny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dogberry Re: odstep... 09.07.13, 22:29 To dziwne, "bezpieczna ósemka", tyle fotoradarów, wysepek i nie pomogły? Może by tam jeszcze rzucić nieoznakowane auta ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 10.07.13, 11:19 > Kiedy do tych lbow to wreszcie dotrze... Kiedy przestana oglupiac ludzi, ze predkosc jest glownym czynnikiem wypadkogennym. Odpowiedz Link Zgłoś
dogberry Re: odstep... 11.07.13, 09:08 Kiedy do tych łbów dotrze że męczenie kierowców bezsensownymi błyskaczami, "aktywnymi elementami bezpieczeństwa", nękanie śmietnikami, wysepkami, wąskimi przesmykami nie pomaga w bezpiecznej jeździe a tylko powoduje rozkojarzenie, zdenerwowanie i zmęczenie kierowców. Kierowca powinie po prostu wsiąść i jechać a droga, jej wyposażenie i oznakowanie ma mu pomagać a nie przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: odstep... 11.07.13, 09:19 edek40 napisał: > > Kiedy do tych lbow to wreszcie dotrze... > > Kiedy przestana oglupiac ludzi, ze predkosc jest glownym czynnikiem wypadkogenn > ym. No pacz pan! Jakie proste recepty na wszystko! Tylko przestać potępiać przekraczanie prędkości i od razu będzie git! Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Ale ja nadawalem o odstepach. 11.07.13, 09:32 Jesli ktos nawet jedzei szybciej, ale trzyma wlasciwy odstep [F(v)] - ma wieksze szanse na skuteczna reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Ale ja nadawalem o odstepach. 11.07.13, 09:42 nazimno napisał: > Jesli ktos nawet jedzei szybciej, ale trzyma wlasciwy odstep [F(v)] - ma wieksz > e szanse na > skuteczna reakcje. Zgadza się. Nie musisz mnie przekonywać o konieczności odstępów. Niestety często jest tak, że utrzymywanie odstępu traktowane jest jak zachęta "wyprzedź mnie" i znowu muszę zwalniać, żeby zachować odstęp do tego, który mnie wyprzedził i wpakował mi się przed nos. Moja uwaga nie dotyczyła konieczności zachowania odstępów, lecz magicznej wiary Edka, że jeśli tylko przestanie się mówić o prędkości, to zaraz kierowcy zaczną przestrzegać odstępów i innych przepisów. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Jeszcze o "zachecie". 11.07.13, 09:56 Jesli wsrod kierowcow pokutuje takie przeswiadczenie, ze odstep = "zacheta", to powinno sie ich skierowac na pelna reedukacje z ewentualnym uzyciem chlosty jako srodka dydaktycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Jeszcze o "zachecie". 11.07.13, 11:00 POWINNO, NO I CI... A W TYM PRZYPADKU NIE POWIEDZIANE... MOZE SIE ZAGAPIL ALBO ZASNAL... Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 11.07.13, 11:28 > No pacz pan! Jakie proste recepty na wszystko! Tylko przestać potępiać przekrac > zanie prędkości i od razu będzie git! Przyjmijmy zatem, ze wladza zacznie wmawiac ludziom, ze dla zachowania znakomitego zdrowia powinni porzucic alkohol. Calkowicie. Bo substancja ta, wedlug nie potwierdzonych, zawyzonych, sporzadzonych "po latwosci" statystyk odpowiada za 30% smierci w Polsce. A o reszcie mowiloby sie po 23.00 i to w kanalach, ktorych zasieg obejmuje 25% kraju. Bedzie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
dogberry Re: odstep... 12.07.13, 09:13 jureek napisał: > edek40 napisał: > > > > Kiedy do tych lbow to wreszcie dotrze... > > > > Kiedy przestana oglupiac ludzi, ze predkosc jest glownym czynnikiem wypad > kogenn > > ym. > > No pacz pan! Jakie proste recepty na wszystko! Tylko przestać potępiać przekrac > zanie prędkości i od razu będzie git! > Jura Skąd pomysł że ten TIR przekraczał prędkość? Naprawdę prędkość nie jest jedyną przyczyną wypadków, uwierz wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: odstep... 12.07.13, 09:57 dogberry napisał: > Skąd pomysł że ten TIR przekraczał prędkość? Naprawdę prędkość nie jest jedyną > przyczyną wypadków, uwierz wreszcie! Dyskutujesz z rzeczami, których nie napisałem. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
dogberry Re: odstep... 12.07.13, 11:15 To dlaczego wyjeżdżasz z prędkością w wątku o makabrycznym wypadku nie mającym nic wspólnego z prędkością? Moim zdaniem kierowca się "zagapił" z powodu zmęczenia gehenną długiej jazdy po "bezpiecznej ósemce". Gehenną zgotowaną przez zarządcę drogi w postaci rozmaitych szykan. Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: odstep... 12.07.13, 11:26 Wątek ma tylko kilkanaście wpisów. Łatwo odszukasz kto pisał o prędkości. Może w tym pomóc drzewko. Odpowiedz Link Zgłoś
dogberry Re: odstep... 13.07.13, 11:11 Pisał Jurek. Pewnie nie zauważyłeś ale nawet Go zacytowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: odstep... 13.07.13, 11:42 dogberry napisał: > Pisał Jurek. Pewnie nie zauważyłeś ale nawet Go zacytowałem. Jurek pisał w odpowiedzi na post Edka, który już dzień wcześniej pisał o prędkości. Pewnie nie zauważyłeś, ale ten wtręt Edka o prędkości nawet zacytowałem. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 11:57 > Jurek pisał w odpowiedzi na post Edka, który już dzień wcześniej pisał o prędko > ści. No bo przeciez nawet w czytankach juz chyba pisza, ze predkosc zabija. Z reszta to prawda. Gdyby nie predkosc (w fizyce ruch) do wypadku w ogole by nie doszlo. Auta stalyby na poboczu/bazie/parkingu i byloby bezpiecznie. Oczywiscie policja mialaby nielada problem, gdyby na parkingu wybuchla cysterna z gazem i doszloby do masakry. Ale moze udaloby sie znalezc jakies auto, ktore bliziutko rozwijalo jakakolwiek predkosc... Bo o tym, ze zabija glupota, w tym tak "niewinne" wykroczenia jak za maly odstep, agresywna, choc niekoniecznie bardzo szybka, jazda oraz, oczywiscie, jazda za szybka jak na warunki, umiejetnosci czy... jak na mozliwosci innych uzytkownikow sie nie mowi. To temat zbyt wielowymiarowy, wymagajacy przykladow itp. Wladze wiec pokazuja zmasakrowane auto i policjanta, ktory mowi o nadmiernej lub niedostosowaniu. A ze TIR wsmarowal tico jadac 57 km/h. No coz z nadmierna, skoro wsmarowal... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: odstep... 13.07.13, 12:21 edek40 napisał: > > Jurek pisał w odpowiedzi na post Edka, który już dzień wcześniej pisał o > prędko > > ści. > > No bo przeciez nawet w czytankach juz chyba pisza, ze predkosc zabija. Czyli przyznajesz, że to Ty pierwszy w tym wątku z prędkością wyskoczyłeś, a Dogberry mnie się czepia. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 12:24 > Czyli przyznajesz, że to Ty pierwszy w tym wątku z prędkością wyskoczyłeś, a Do > gberry mnie się czepia. Biedaczek :( Ale ja tylko, kompletnie bezmyslnie, bo tak mozna, podbijam kwestie predkosci. A wzorce mam zacne. Telewizja, prasa, portale... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiekk111 czyż nei nauczałem o narzucaniu predkości ? 12.07.13, 16:55 to system wszędzie tam gdzie się da na drodze powinien każdem możliwem sposobem powodować by w poformowanych grupach pojazdów poruszały się one mniej więcej tym samym tempem Wtedy by nie było, że ktoś tam chciał pojechać szybciej i "nie zauważył" Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: odstep... 13.07.13, 13:48 Jeszcze długo minie zanim dotrze. Oto fragment z poradnika ekojazdy: "Wcześniej czy później wyprzedzi nas tir lub ? najlepiej ? autobus. Wtedy "podczepiamy" się do niego i trzymamy ok. 5 metrów za jego zderzakiem. Szaleństwo? Bynajmniej: naukowy pragmatyzm poparty doświadczeniem. Wielki, sunący z przodu sześcian będzie rozpychał powietrze przed nami, wręcz nas zasysał. Opór aerodynamiczny radykalnie zmaleje. Zużycie paliwa? Nawet o dwie trzecie. Czy to jest bezpieczne? Bardziej, niż sądzicie. Ważący prawie 15 ton autobus lub tir ma o wiele dłuższą drogę hamowania." Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 14:09 > Jeszcze długo minie zanim dotrze. Oto fragment z poradnika ekojazdy: Sam widzisz, ze jak cos jest eko, to jest porabane. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: odstep... 13.07.13, 14:27 edek40 napisał: > > Jeszcze długo minie zanim dotrze. Oto fragment z poradnika ekojazdy: > > Sam widzisz, ze jak cos jest eko, to jest porabane. O matko, Ty miałeś w szkole logikę? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 16:23 > O matko, Ty miałeś w szkole logikę? O matko, znaczy sie to zalecenie bylo dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: odstep... 13.07.13, 16:45 edek40 napisał: > > O matko, Ty miałeś w szkole logikę? > > O matko, znaczy sie to zalecenie bylo dobre? Nie, to zalecenie było bardzo głupie. Jenak wnioskowanie z jednego elementu o całości jest sprzeczne z zasadami logiki. Z tego, że jedno motywowane niby ekologią zalecenie jest głupie, w żaden sposób nie wynika, że jak coś jest eko, to jest porąbane. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 17:37 > Z tego, że jedno motywowane niby ekologią zalecenie jest głupie, w żaden sposób > nie wynika, że jak coś jest eko, to jest porąbane. Samspadowi juz napisalem. Kiedys jedzenie (jak bylo) to bylo jedzenie. Teraz aby bylo jadalne musi byc eco. Reszta to pitu pitu. Nawet ecodriving to pitu pitu, bo osiagalny wylacznie na porzadnych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 16:30 > To tylko Twoje zdanie. Poza jedzeniem, ktore kiedys bylo po prostu jadalne, a teraz musi nazywac sie eko, zasadniczo wszysko jest porabane i do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 17:35 > To ciagle Twoje zdanie. Czy ja sugeruje, ze Twoje. Choc taka przekomarzanka to troche do piaskownicy sie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: odstep... 13.07.13, 17:40 Nie sugerujesz. Nie przkomarzam sie z Toba. Stwierdzam tylko fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 13.07.13, 18:53 > Nie przkomarzam sie z Toba. Stwierdzam tylko fakt. I pomyslec, ze przymiotnik eko jest podobnym przymiotnikiem jak socjalistyczny. Znaczy zmiania znaczenie slowa, ktore okresla. Ale nie wszyscy jeszcze to widza. Ale kto wie, moze kiedys powstanie nowe slowo, ktore zastapi stare, kompletnie zdegradowane. I wtedy rzeczywiscie bedzie mowic o ekologii, a nie o kasie, naciskach, manipulacjach (w tym ekologiczna rtec w swietlowkach wkazdym domu) czy wrecz oszustwach. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: odstep... 14.07.13, 10:34 Ja nie mam w domu zadnej swietlowki wiec nie w kazdym domu jest ekologiczna rtec. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep... 15.07.13, 11:40 > Ja nie mam w domu zadnej swietlowki wiec nie w kazdym domu jest ekologiczna rtec. Znaczy sie nie jestes eco i jestes niezgodny z UE. Skandal!!! A mozna wiedziec czemu nie masz tak ekologicznego sprzetu w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: odstep... 15.07.13, 12:25 > Poza jedzeniem, ktore kiedys bylo po prostu jadalne, a teraz musi nazywac sie e > ko, zasadniczo wszysko jest porabane ... W sklepach mięsnych na wyposażeniu często jest topór którym sprzedawca rąbie dla klienta, który chce kupić mięso porąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno odstep nr 2 15.07.13, 11:36 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14276647,Wypadek__Zderzyly_sie_dwa_autobusy__piec_osob_jest.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: odstep nr 2 15.07.13, 11:44 Bo przeciez nie bylo za szybko, wiec bylo bezpiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: odstep nr 2 15.07.13, 15:12 W MIESCIE TRZYMA SIE MNIEJSZE ODSTEPY BY ZWIEKSZYC PRZEPUSTOWOSC. CZESTO WINNY JEST TEN Z PRZODU, A KARZE SIE TYLNEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno To niczego nie zmienia. 15.07.13, 15:46 Za odstep odpowiada ten, ktory jest w stanie go kontrolowac. Gdy zas chodzi o wspolwine, to sa szczegolne sytuacje, gdzie ona wystepuje, owszem, tylko ze zawsze jest to dyskusyjne. Wiedzac o tym, trzeba uwazac. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: To niczego nie zmienia. 16.07.13, 21:31 Z ODSTEP - TAK, ALE NIE ZA TO, ZE KTOS SOBIE HAMUJE NAGLE BEZ POWODU... Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno No i co z tego? 16.07.13, 21:42 Tez nie ma znaczenia. Gdyby byl rozumny odstep, nie byloby dzwona. Sa juz rozwiazania typu oparte na technice radarowej, gdzie uwzgledniajac realia hamowania przy predkosci bedacej parametrem, sygnalizuje sie akustycznie oraz na displayu zespolonym ryzyko najechania. Nie bez powodu wprowadza sie takie gadzety. Niektore ubezpieczenia juz daja bonusy za taki samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Link: 16.07.13, 21:46 www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDsQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.inf.fu-berlin.de%2Flehre%2FSS05%2FAutonome_Fahrzeuge%2FACC-Seminarvortrag.pdf&ei=saLlUbqKIY_QsgaM64HIBA&usg=AFQjCNEPxWMibBKAAmRzLJRI_HkGaO3pUA&bvm=bv.49405654,d.Yms Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno I video dla dummies: 16.07.13, 22:01 www.youtube.com/watch?v=fhLzFt3EYPY Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: I video dla dummies: 17.07.13, 12:37 Hallo !!! Po co tak daleko szukac ???? Zajrzyj do wyposazenia Golf - 7 To mozna juz i w tej klasie kupic !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Nie jezdze Golfem nr "n" 17.07.13, 12:50 I nigdy nie bede, chyba, ze z wypozyczalni. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: Rzeczowo i na temat . 18.07.13, 10:53 nazimno napisał: Nie jezdze Golfem nr "n" I nigdy nie bede, chyba, ze z wypozyczalni. Amen. Hallo !!! Prosze popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem tekstu !!!! Gdzie ja tobie proponowalem jazde Golfem nr "n" ???? Prosze popracowac nad logika wypowiedzi , pierwsza czesc twojej wypowiedzi : "Nie jezdze Golfem nr "n" I nigdy nie bede" wyklucza droga czesc twojej wypowiedzi : "chyba, ze z wypozyczalni." Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Brak znajomosci realiow. 18.07.13, 11:10 Kiedys w cenie zamowionego przez firme standardowego golfa wypozyczalnia dala mi BMW, poniewaz ktos, kto mial wlasnie oddac golfa, wykonal nim dzwona, a nic innego z rana nie mieli. Ich strata - moj zysk. Jesli lece gdzies sluzbowo, to nie mam wyboru - musze brac to co daja, bo wybrzydzanie nic nie da, a ja nie moge sie spozniac. Moja wypowiedz uwzgledniala taka wlasnie wyjatkowa sytuacje, niezalezna od mojej woli. Stad tez pacanek nie znajac realiow - plecie. PS Systemy predykcyjnego ostrzegania i hamowania sa juz w wielu pojazdach, a ja ich nie zamierzam reklamowac tak jak pacanek robi to z golfem 7-ka, ktora to siodemka wcale taka nadzwyczajna nie jest. A jesli sobie kupil, to jego problem, nie moj. Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: Brak rzeczowosci i tematu 18.07.13, 12:40 Hallo !!! I znowu tylko bla bla bla ............. prosilem : " Rzeczowo i na temat" Ponawiam : Prosze popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem tekstu !!!! Gdzie ja tobie proponowalem jazde Golfem nr "n" ???? Prosze popracowac nad logika wypowiedzi , pierwsza czesc twojej wypowiedzi : "Nie jezdze Golfem nr "n" I nigdy nie bede" wyklucza droga czesc twojej wypowiedzi : "chyba, ze z wypozyczalni." Dodatkowo ,prosze zapoznac sie ze znaczeniem slowa "nigdy" Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno A nie zachecasz do kupna? 18.07.13, 12:45 A co napisales? To napisales: Zajrzyj do wyposazenia Golf - 7 To mozna juz i w tej klasie kupic !!!! Pracujesz u dealera czy co ? PS Golf mi "lata". Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: A nie zachecasz do kupna? 18.07.13, 13:16 Ponawiam Hallo !!! I znowu tylko bla bla bla ............. prosilem : " Rzeczowo i na temat" Ponawiam : Prosze popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem tekstu !!!! Gdzie ja tobie proponowalem jazde Golfem nr "n" ???? Prosze popracowac nad logika wypowiedzi , pierwsza czesc twojej wypowiedzi : "Nie jezdze Golfem nr "n" I nigdy nie bede" wyklucza droga czesc twojej wypowiedzi : "chyba, ze z wypozyczalni." Dodatkowo ,prosze zapoznac sie ze znaczeniem slowa "nigdy" Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Proponujac kupno - 18.07.13, 13:23 - proponujesz korzystanie z tego samochodu, wiec i jazde. Jesli nie widzisz zwiazku przyczynowo-skutkowego, to nie moj problem. Gdy zas chodzi o logike, to lepiej juz NIGDY glosu nie zabieraj. I zacytuje "klasyka" > Dodatkowo ,prosze zapoznac sie ze znaczeniem slowa "nigdy" Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re:Nie jezdze Golfem nr "n" 19.07.13, 00:01 Ponawiam Hallo !!! I znowu tylko bla bla bla ............. prosilem : " Rzeczowo i na temat" Ponawiam : Prosze popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem tekstu !!!! Gdzie ja tobie proponowalem jazde Golfem nr "n" ???? Prosze popracowac nad logika wypowiedzi , pierwsza czesc twojej wypowiedzi : "Nie jezdze Golfem nr "n" I nigdy nie bede" wyklucza droga czesc twojej wypowiedzi : "chyba, ze z wypozyczalni." Dodatkowo ,prosze zapoznac sie ze znaczeniem slowa "nigdy" Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Pacanek=katarynka 19.07.13, 11:31 Brakuje tylko papugi i losow wyciaganych z cylindra. Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: nazimno = troll nie potrafiacy odpowiedziec 19.07.13, 12:29 Hallo !!! I znowu tylko bla bla bla ............. Ponawiam : Prosze popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem tekstu !!!! Gdzie ja tobie proponowalem jazde Golfem nr "n" ???? Prosze popracowac nad logika wypowiedzi , pierwsza czesc twojej wypowiedzi : "Nie jezdze Golfem nr "n" I nigdy nie bede" wyklucza droga czesc twojej wypowiedzi : "chyba, ze z wypozyczalni." Dodatkowo ,prosze zapoznac sie ze znaczeniem slowa "nigdy" Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Grasz, a ja korbka nie krecilem ! 19.07.13, 14:16 Widocznie napedza cie papuga, albo sam nia jestes. Tylko papuga powtarza swoje kwestie na okraglo. I NIGDY nie przestaje. PS Dlugo bedziesz sie jeszcze tak osmieszac? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Brak rzeczowosci i tematu 19.07.13, 21:39 pacanek_ten_prawdziwy napisała: > Prosze popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem tekstu !!!! > Gdzie ja tobie proponowalem jazde Golfem nr "n" ???? > > Prosze popracowac nad logika wypowiedzi , pierwsza czesc twojej wypowiedzi : > "Nie jezdze Golfem nr "n" > I nigdy nie bede" > wyklucza droga czesc twojej wypowiedzi : > "chyba, ze z wypozyczalni." > > Dodatkowo ,prosze zapoznac sie ze znaczeniem slowa "nigdy" Daj spokój, takie oczekiwania w stosunku do nazimna? Przecież on jak zwykle się podekscytował już pierwszym postem i teraz to już tylko gdacze bezmyślnie. Nieodmiennie rozbawia mnie że facet tak nie panujący nad nerwami i mający takie braki w logice rozumowania wybrał sobie takiego nicka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno 45iq, a 45rtg, podsumowanie 22.07.13, 13:10 Learning disabilities are always present in people with IQs around 45. These individuals learn at a significantly slower pace than peers with average intelligence, and they may have greater difficulties with specific subjects. As adults, most of these people have the reading skills of a second- or third-grader at best. Slower-than-average learning, paired with at least two other impairments in areas such as social or self-care skills, are defining characteristics for people with an IQ of 45. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: 45iq, a 45rtg, podsumowanie 23.07.13, 21:21 nazimno napisał: > Learning disabilities are always present in people with IQs around 45. These in > dividuals learn at a significantly slower pace than peers with average intellig > ence, and they may have greater difficulties with specific subjects. As adults, > most of these people have the reading skills of a second- or third-grader at b > est. Slower-than-average learning, paired with at least two other impairments i > n areas such as social or self-care skills, are defining characteristics for pe > ople with an IQ of 45. > Wysłałeś dwa posty w odpowiedzi na jeden. Żaden nie był merytoryczny, nawet w tym mizernym zakresie merytoryczności do jakiego sprowadziła ten wątek twoja obciachowa działalność. Ale to pikuś, do tego już wszystkich przyzwyczaiłeś. Najzabawniejsze jest to że te odszczekiwania (na poziomie podstawówki, w mojej już w okolicach szóstej - siódmej klasy byłaby to żenada) wyprodukowałeś trzy godziny po pierwszych. ALE CIĘ TRZYMA FRUSTRACJA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Jesli czas reakcji twojego odszczekniecia 23.07.13, 21:50 odzwierciedla twoja pseudointeligencje, to dobrze, ze nie zrobiles tego jutro. Pograzylbys sie do reszty w mysl wyrozumkowanej przez siebie zasady o "o trzech godzinach" (zawsze to do trzech cie nauczyli liczyc - sukces dla iq=45). Wracajac do merytoryki - od dawna usiluje sie jej doszukac w twoich zalosnych wypocinach, ale bezsskutecznie, wiec moze lepiej bedzie, jesli juz nie bedziesz probowac dluzej bredzic. PS A dali ci promocje do szostej klasy? Mysle, ze kuratorium sie zreflektuje. W kazdym razie zasluzyles na podziw niejakiego pacanka, co jest niewatpliwie dla ciebie duzym sukcesem w znalezieniu rownego sobie partnera do dyskusji o podobnym iq. Po ilu godzinach cos odszczekniesz? Mozesz to zrobic np. za tydzien, nie przemeczaj sie nadmiernie, a mnie to osobiscie i tak "lata" swobodnie. Jesli bardzo chcesz, odlicz do trzech (godzin) i wal smialo. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Jesli czas reakcji twojego odszczekniecia 24.07.13, 22:16 nazimno napisał: > odzwierciedla twoja pseudointeligencje, to dobrze, ze nie zrobiles tego jutro. > > Pograzylbys sie do reszty w mysl wyrozumkowanej przez siebie zasady o "o trzech > godzinach" Zapoznaj się ze znaczeniem słowa "zasada", a potem wróć to może pogadamy :-> Na razie nie wiadomo o czym bełkoczesz; trzy godziny są wyraźnie widoczne w znacznikach twoich postów, tu nie trzeba nic kombinować. (Ciekawe czy nasz podjarany i rozgorączkowany nazimno wyrozumkuje sobie teraz że miałem na myśli zasady w sensie chemicznym. To by było bardzo w stylu jego rozumku.) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Wrociles do domu na duzej bani ? 24.07.13, 22:47 Znow bredzisz bez sensu o chemii, pewnie ci C2H5OH jeszcze nie wywietrzal. I nie siadaj zbyt wczesnie z kolkiem. To wszystko na dzisiaj. Kubel zimnej wody zaaplikuj na leb i spac. Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: Brak rzeczowosci i tematu 22.07.13, 18:24 Hallo 45rtg !!! Hmmm , szczerze powiedzawszy nie spodziewam sie "normalnej " odpowiedzi od forumowicza "nazimno " Ja wiem , ze "normalne odpowiedzi " to nie jego liga , jestem juz wystarczajaco dlugo na tym forum . Pozwole sobie przypomniec jego obrzucanie sie obelgami i wyzywanie sie z Hanni i do czego to doprowadzilo ???? Nazimno prawie placzac prosil moderatora,aby cos zrobli z Hanni , ale to, ze on obrazal i podjudzal do dalszych obelg umknelo jego pamieci . Dla mnie jest to czlowiek , ktory nie potrafi przyznac sie do wlasnych bledow i poprostu napisac : przepraszam . Moge dac na to wiele przykladow . W trakcie dyskusji o wysepkach drogowych , nazimno jak zwykle podkreslajac, jak to w Niemczech dba sie o bezpiecznstwo na drogach podal link do artykulu z niemieckiej prasy, o rzekomym likwidowaniu wysepki , po zaistnialym tam wypadku . Hmm , przeczytalem ten artykul i ???? Tam pisali o przebudowie tej wysepki , a nie o likwidacji . W odpowiedzi zostalem ( jak to on potrafi ) obrazany ze powolilem sobie skorygowac jego wypowiedz co do tresci tego artykulu . Aby swoj "blad " poprawic ,podal nastepny link ( oczywiscie do niemieckiej prasy ) o wypadku " na wysepce " . Po przeczytani okazalo sie , ze kierowca tego "wypadkowego " samochodu , osoba juz starsza , sama stwierdzila , ze zostala oslepiona nisko stojacym sloncem !!!! A dzieki wysepce nie doszlo do zderzenia czolowego z sam. ciez. Tu klania sie czytanie tekstu ze zrozumieniem, o czym powyzej pisalem !! ( hmmm , chyba jezyk niemiecki nie jest jego mocna strona , bo zeby ,az tak nie zrozumiec tekstu z zalinkowanym artykule ?? ) Troszke pozniej nazimno zachwycal sie i informowal tu na forum o nowych niemieckich przepisach dotyczacych stosowania opon zimowych w Niemczech . Po przeczytaniu tego zalinkowanego przez niego tekstu , wyrazilem swoje rozczarowanie tym , ze niemiecki ustawodawca w tej to ustawie ustala " wysokosc " bieznika w oponie zimowej na min. 1.6 mm . gdzie wszedzie zalecane jest conajmniej 4 mm . Ponadto wyrazilem zdziwienie, ze w tej ustawie nie ma konkretnego przepisu co do ksztaltu i "grubosci " bieznika opon zimowych , tylko podano oznaczenia jakie musi posiadac opona zimowa ---podajac jednoczesnie ( po obrazliwych tekstach nazimno co do oznaczen opon) link do opon letnich , ktore mozna kupic w Niemczech , a majace te wymagane oznaczenia opon zimowych !!!! Nazimno jak zwykle zaczol mnie obrazac , jak to jest w jego zwyczaju nie zwazajac , ze troszke wczesniej zachwycal sie zaleceniami ADAC Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno ...pacanek i jego wypracowanka... 22.07.13, 19:55 Pieknie sie czyta takie wypracowanka, ktorych jedyna zaleta sa wspominki dobrych starych czasow, gdy pacankowa glowka nie mogla pojac, o co tak naprawde chodzi, bo gloweczka ta dysponuje zbyt mala objetoscia szarej substancji, ktora innym sluzy jednak do myslenia, a ktorej to przyjemnosci, pozbawila go definitywnie natura. W tej powaznej sytuacji pacanek szuka wsparcia u podobnych sobie, do ktorych 45rtg nalezy od samego poczatku, wiec i duecik pacanek-45rtg jest nawet niezlym przykladem tego, ze jeden polgloweczek + drugi polgloweczek, to jednak nie to samo, co ktos z pelna glowka. Jak najszybciej pacanek udac sie powinien do promotora, ktory otworzy mu przewod doktorski, bo najwyrazniej pacanka gnebi niewyzyty talent. A podobnych promotorow jest teraz na peczki. Jesli zas chodzi o forme owych pacankowych wypracowanek, to jednak pacanek musi nieco popracowac nad soba i narzedziami polemiki, moze jakies korepycje tu cos pomoga. Nie trac, pacanku, nadziei, wszak ona jest niekwestionowana twoja druga rodzicielka. (i jego, 45rtg, tez) I nie sil sie na riposte, bo znow cos podobnie nudnego, splodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: nazimno i jego poziom dyskusji 24.07.13, 18:35 Hallo nazimno napisal wczesniej do mnie : "I nie sil sie na riposte, bo znow cos podobnie nudnego, splodzisz." Dlatego, ze ja nie zchodze na jego poziom nie bedzie to zadna riposta , bo nie na tym polega dyskusja ,tylko pare takich luznych mysli . Co prawda stare przyslowie mowi : madry glupszemu ustepuje , ale tylko do pewnego czasu . W dyskusji o likwidacji wysepek w Niemczech nazimno podal link do art. w gazecie , o przebudowie wysepki , a nie o likwidacji ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Zadnego powodu nie ma, aby 7-ke kupic. 17.07.13, 13:58 www.focus.de/auto/neuheiten/kompakte/tid-27564/volkswagen-warum-der-neue-golf-die-bodenhaftung-verliert_aid_831755.html Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: No i co z tego? 17.07.13, 12:07 JEST ROZUMNY, GDY POPRAWIA PRZEPUSTOWOSC. Odpowiedz Link Zgłoś