30.01.14, 21:01
https://d.polskatimes.pl/k/r/1/ef/f1/52ea8280991cb_p.jpg

do poczytania przed snem
Obserwuj wątek
    • nazimno W tym kierunku powinna sie rozwijac znakologia. 30.01.14, 21:07
      Juz zakladam firme robiaca tabliczki.
      • simon921 Re: W tym kierunku powinna sie rozwijac znakologi 31.01.14, 11:40
        Tam są jeszcze dwie tabliczki z drugiej strony. Jak się przypatrzycie to widać. Więc te to pikuś. Spróbujcie przeczytać odwrócone tyłem;P
    • edek40 To nie jest blad w oznakowaniu :) 31.01.14, 11:47
      Kilka dni temu, calkiem jak cham i prostak sprawdzalem co zrobi policja, jadaca za mna, gdy zatrzymalem sie na moscie Slasko-Dabrowskim, aby odczytac wszystkie instrukcje dotyczace wjazdu. Stanalem zatem i czytalem. Potem troszke poczytalem. Potem podjechalem blizej i dostrzeglem godziny, ktore jak sie okazalo, byly najwazniejsze.

Policja nie dala sie sprowokowac. A szkoda...
      • nazimno Wiedzieli, ze robisz jaja... 31.01.14, 11:51
        Az tacy .... to oni nie sa....
        • edek40 Re: Wiedzieli, ze robisz jaja... 31.01.14, 12:07
          > Az tacy .... to oni nie sa....

Ja, z reszta calkiem swiadomie, tamowalem ruch i zatrzymywalem sie w miejscu niedozwolonym. Powodem byla taka choinka. Nie dali sie sprowokowac, bo.... pojechali prosto, wiec mieli wszystko w d..pie.
          • nazimno Czy ktos rozumny. 31.01.14, 12:23
            Czy ktos rozumny moze zakladac, ze taka litania ma jakikolwiek sens?

W zasadzie Policja powinna wziac za d.... tych, ktorzy cos takiego wieszaja.

• emes-nju Re: Czy ktos rozumny. 31.01.14, 12:51
              nazimno napisał:

> W zasadzie Policja powinna wziac za d.... tych, ktorzy cos takiego wieszaja.

Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie rozumiesz idei BRD w Polsce.

"Wzięcie się" za znakologów oznacza kilka mandatów. Pilnowanie przestrzegania znakologicznych wyczynów, to stały, szeroki nurt mandatów od "niesfornych" kierowców, zwanych czasem piratami i wariatami drogowymi, żeby gawiedź cieszyła się jak to policja ofiarnie rozwiązuje problem.
              • nazimno Nie rozumiem BRD. 31.01.14, 13:10
                Moze nie w calym zakresie metodologii i praktyki tak jest, ale jednak nie rozumiem.

Absurdalne jest komunikowanie komunikatow, ktore sa w czasie jazdy nieprzyswajalne.

Poza tym - ludzie coraz gorzej czytaja.
                Promillowa populacja czytajacych bardzo szybko - nie liczy sie zupelnie.

Wiec na co licza znakolodzy?
                Cud nadejdzie i komus sie uda?

Policja powinna z automatu wnioskowac o modyfikacje oznakowania.

• emes-nju Re: Nie rozumiem BRD. 31.01.14, 13:20
                  nazimno napisał:

>Policja powinna z automatu wnioskowac o modyfikacje oznakowania.

Jakiś czas temu, ja groźny pirat i morderca, zostałem ukarany mandatem za wjazd pod niewidoczny zakaz ruchu. Na moje pytanie czy policja, zamiast stać i łoić, nie powinna przypadkiem wnioskować poprawy oznakowania, usłyszałem, że wnioskować to oni mogą co najwyżej o skierowanie sprawy do sądu jak nie przyjmę mandatu. Przyjąłem (za niski był, żeby opłacało mi się walczyć w sądzie), a panowie wrócili na swój posterunek, z którego łapali innych, podobnych mnie piratów.
                  • nazimno Nalezy sie szacunek dla trudnej i wymagajacej 31.01.14, 13:27
                    odpowiedzialnosci ofiarnej pracy organow.

Masz za to wyroznienie ze wskazanaiem do nagrody jubileuszowej.
            • edek40 Re: Czy ktos rozumny. 31.01.14, 15:43
              > Czy ktos rozumny moze zakladac, ze taka litania ma jakikolwiek sens?

Urzednik zza biurka. Oni sa tak wnikliwi, ze jak przestaja grac w pasjansa, to wlaczaja sobie mape czy projekt i delektuja sie jego czytelnoscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka