Dodaj do ulubionych

Dlaczego tak późno?

17.08.14, 00:53
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16484727,KGP_ma_skuteczny_bat_na_piratow_drogowych__Od_kwietnia.html?lokale=krakow#BoxWiadTxt
Zaczynam się zastanawiać nad kamerką. Jako, że jeżdżę zgodnie z ograniczeniami (max. licznikowo na +10), miałbym wiele filmików z wyprzedzań na przejściu czy podwójnej ciągłej. Podobnie jak z dojeżdżania do zderzaka i poganiania światłami, ulubionego szczególnie przez tirowców i "zawodowców" z rejsowych autobusów.
Obserwuj wątek
    • misiek4111 Np. 17.08.14, 01:07
      Takich miałbym dziesiątki w ciągu tygodnia...
      www.dolnoslaska.policja.gov.pl/wr/dzialania-policji/aktualnosci/1458,Kierowca-nagral-policjanci-ukarali.html
    • miecio1313 Re: Dlaczego tak późno? 17.08.14, 10:30
      Jako, że jeżdżę zgodnie z ograniczeniami (max. licznikowo na +10........

a co zresztą kodeksu panie święty- tyż zgodnie
    • hasch1 Re: Dlaczego tak późno? 17.08.14, 12:49
      Bo musiało wyrosnąć nowe pokolenie ORMO !
      • tbernard Re: Dlaczego tak późno? 17.08.14, 13:11
        ORMO jest potrzebne.
        • hasch1 Re: Dlaczego tak późno? 17.08.14, 14:08
          Sam używam kamery w aucie, ale nigdy nie przyszło Mi do głowy aby przekazywać czego kolwiek z tego co nagram milicji.
          Owszem kiedy dojdzie do kolizji, a sprawca będzie się wykręcał to wtedy owszem. Ale wynika to raczej z tego że już miałem sytuację kiedy pani wjechała mi w tył i twierdiła że cofałem.
          • tbernard Re: Dlaczego tak późno? 17.08.14, 18:54
            > Owszem kiedy dojdzie do kolizji, a sprawca będzie się wykręcał to wtedy owszem.
            > Ale wynika to raczej z tego że już miałem sytuację kiedy pani wjechała mi w ty
            > ł i twierdiła że cofałem.

Aha, kiedy TY będziesz poszkodowanym, to nie ORMO. To Kali dobrze.
    • edek40 Co dlaczego? 18.08.14, 10:14
      Dlatego, ze przez lata nie udalo sie stworzyc jasnych przepisow.

A teraz udalo sie "zinterpretowac" je w sposob umozliwiajacy tak zabieranie praw jazdy jak i raczej masowe ich oddawanie przez sady. Z uwagi na interpretowanie, nie opieranie sie na przepisach.

Jesli chodzi o kamerke, to mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony czasem ktos wkurzy swoim zachowaniem do lez. Ale mnie jeszcze bardziej wkurza to, ze w ciagu 2 tygodni urlopu i pewnie ponad 1000 km radiowoz widzialem raz na trasie. Mierzyl naturalnie predkosc. Drugi raz w rejonie ewidentnie urlopowym. Stali pod sklepem i robili zakupy...
      • bimota Re: Co dlaczego? 18.08.14, 11:36
        JA TAM SIE CIESZE, ZE ICH NIE MA. ZAWSZE SIE DO CZEGOS PRZYPIEPRZA...
        • edek40 Re: Co dlaczego? 18.08.14, 11:44
          > JA TAM SIE CIESZE, ZE ICH NIE MA. ZAWSZE SIE DO CZEGOS PRZYPIEPRZA...

A gdyby tak, zupelnie puszczajac wodze fantazji, zaczeli byc profesjonalni nie w dziedzinie wplywow budzetowych, a BRD?
    • poohdell Re: Dlaczego tak późno? 18.08.14, 15:40
      Ostatnio wyprzedzał mnie na podwójnej ciaglej pajac, który miał i kamerkę, i gps, i cb radio, i jeszcze święty Krzysio mu dyndał. Pewnie Yanosika też miał włączonego. Co jeszcze pajace sobie zamontują? (wyprzedzał mnie w mieście, siedząc mi najpierw ze 300 metrów na tyłku, a potem i tak dojechalismy razem do świateł...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka