Gość: Marek TKN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:45 Witam.Mam pytanie.Czy policja ma prawo sprawdzić zawartość baku mojego samochodu?Jeżdżę na oleju opałowym prywatnym autem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fragi Re: Olej opałowy IP: 80.54.249.* 15.12.05, 20:45 Tak. Większość samochodów, również cięzarówek jest prywatna. Te państwowe mozna prawie na palcach policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płacący podatki Re: Olej opałowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 21:30 Oczywiście, że ma prawo. Zwłaszcza, że nie płacąc akcyzy okradasz tą Panią, tego Pana i mnie... Życzę więc policji sukcesów w ściganiu Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Olej opałowy IP: 62.233.185.* 18.12.05, 02:28 Gość portalu: Płacący podatki napisał(a): > Oczywiście, że ma prawo. Zwłaszcza, że nie płacąc akcyzy okradasz tą Panią, teg > o > Pana i mnie... Życzę więc policji sukcesów w ściganiu Ciebie. wiesz, przy dzisiejszej bezmyślnej i złodziejskiej polityce podatkowej ja odnoszę wrażenie, że wszelkiej maści podatki, które płacę są zdecydowanie za duże, a stopień marnotrastwa ich, wydaje się być bardzo wysoki. Dlatego nie podważałbym z góry teorii, że pieniądze puszczone w rynek z tytułu niezap- łaconej akcyzy przy kupnie opału dadzą więcej pożytku, niż gdyby ten podatek miałbyć zapłacony. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Olej opałowy 18.12.05, 09:46 Olo: > wiesz, przy dzisiejszej bezmyślnej i złodziejskiej polityce podatkowej ja > odnoszę wrażenie, że wszelkiej maści podatki, które płacę są zdecydowanie za > duże, a stopień marnotrastwa ich, wydaje się być bardzo wysoki. Dlatego nie > podważałbym z góry teorii, że pieniądze puszczone w rynek z tytułu niezap- > łaconej akcyzy przy kupnie opału dadzą więcej pożytku, niż gdyby ten podatek > miałbyć zapłacony. Ludzie wolni niezgadzający się z jakąś zasadą porządku społecznego (np. z podatkami) glośno przeciwko nim protestują i starają się ją zmienić. Niewolnicy czynią inaczej: po cichu tą zasadę olewają. Tak robiliśmy za komuny i póki tak będziemy robili, nadal będziemy mieli wokół siebie komunę. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Olej opałowy 18.12.05, 09:59 No tak, bardzo charakterystyczne: jak już nie ma się nic sensownego do powiedzenia to zawsze można zwalić na "komunę". Rozwiń skrzydła, bracie i nie żałuj sobie: jest jeszcze okupacja, sanacja, rozbiory, Rzeczpospolita szlachciurów... Nie wygrzebiemy się z tego wszystkiego po wiek wieków amen!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Olej opałowy IP: 62.233.185.* 18.12.05, 10:18 ja wiem stefan4, że teoria na to by wskazywała, ale demokracja tylko stwarza pozory wolności człowieka. A w kwestii podatków zwykły szary podatnik taki jak Ty, ja i inni możemy jedynie potupać nogą, że nam się nie podoba i oddać w miarę rozsądny głos w wyborach, który do tej pory w moim przypadku przynosił tyle co tupanie nogą, bo zawsze mijałem się z wolą narodu. Dlatego do puki system będzie mi zostawiał jedynie dziesięcine w kieszeni, a resztę przeżerał, doputy moje płacenie podatków będzie zawsze głęboko przemyślane, a stosunek do płacenia ich raczej negatywny, bo chyba nikt nie lubi być robiony w bambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragi Re: Olej opałowy IP: *.zebyd.com.pl 18.12.05, 14:49 Olo, też niedawno skonstatowałem że mój głos jak do tej pory tylko raz zgadzał się z wolą narodu: 4 czerwca 1989. Później zawsze byłem w mniejszości. No może jeszcze raz, był to głos przeciw Tymińskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś