Dodaj do ulubionych

Olej opałowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:45
Witam.Mam pytanie.Czy policja ma prawo sprawdzić zawartość baku mojego
samochodu?Jeżdżę na oleju opałowym prywatnym autem.
Obserwuj wątek
    • Gość: fragi Re: Olej opałowy IP: 80.54.249.* 15.12.05, 20:45
      Tak. Większość samochodów, również cięzarówek jest prywatna. Te państwowe mozna
      prawie na palcach policzyć.
    • Gość: Płacący podatki Re: Olej opałowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 21:30
      Oczywiście, że ma prawo. Zwłaszcza, że nie płacąc akcyzy okradasz tą Panią, tego
      Pana i mnie... Życzę więc policji sukcesów w ściganiu Ciebie.
      • Gość: Olo Re: Olej opałowy IP: 62.233.185.* 18.12.05, 02:28
        Gość portalu: Płacący podatki napisał(a):

> Oczywiście, że ma prawo. Zwłaszcza, że nie płacąc akcyzy okradasz tą Panią,
        teg
        > o
        > Pana i mnie... Życzę więc policji sukcesów w ściganiu Ciebie.

wiesz, przy dzisiejszej bezmyślnej i złodziejskiej polityce podatkowej ja
        odnoszę wrażenie, że wszelkiej maści podatki, które płacę są zdecydowanie za
        duże, a stopień marnotrastwa ich, wydaje się być bardzo wysoki. Dlatego nie
        podważałbym z góry teorii, że pieniądze puszczone w rynek z tytułu niezap-
        łaconej akcyzy przy kupnie opału dadzą więcej pożytku, niż gdyby ten podatek
        miałbyć zapłacony.
        • stefan4 Re: Olej opałowy 18.12.05, 09:46
          Olo:
          > wiesz, przy dzisiejszej bezmyślnej i złodziejskiej polityce podatkowej ja
          > odnoszę wrażenie, że wszelkiej maści podatki, które płacę są zdecydowanie za
          > duże, a stopień marnotrastwa ich, wydaje się być bardzo wysoki. Dlatego nie
          > podważałbym z góry teorii, że pieniądze puszczone w rynek z tytułu niezap-
          > łaconej akcyzy przy kupnie opału dadzą więcej pożytku, niż gdyby ten podatek
          > miałbyć zapłacony.

Ludzie wolni niezgadzający się z jakąś zasadą porządku społecznego (np. z
          podatkami) glośno przeciwko nim protestują i starają się ją zmienić. Niewolnicy
          czynią inaczej: po cichu tą zasadę olewają. Tak robiliśmy za komuny i póki tak
          będziemy robili, nadal będziemy mieli wokół siebie komunę.

- Stefan

www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak
          • kozak-na-koniu Re: Olej opałowy 18.12.05, 09:59
            No tak, bardzo charakterystyczne: jak już nie ma się nic sensownego do
            powiedzenia to zawsze można zwalić na "komunę". Rozwiń skrzydła, bracie i nie
            żałuj sobie: jest jeszcze okupacja, sanacja, rozbiory, Rzeczpospolita
            szlachciurów... Nie wygrzebiemy się z tego wszystkiego po wiek wieków amen!;)))
          • Gość: Olo Re: Olej opałowy IP: 62.233.185.* 18.12.05, 10:18
            ja wiem stefan4, że teoria na to by wskazywała, ale demokracja tylko stwarza
            pozory wolności człowieka. A w kwestii podatków zwykły szary podatnik taki jak
            Ty, ja i inni możemy jedynie potupać nogą, że nam się nie podoba i oddać w
            miarę rozsądny głos w wyborach, który do tej pory w moim przypadku przynosił
            tyle co tupanie nogą, bo zawsze mijałem się z wolą narodu. Dlatego do puki
            system będzie mi zostawiał jedynie dziesięcine w kieszeni, a resztę przeżerał,
            doputy moje płacenie podatków będzie zawsze głęboko przemyślane, a stosunek do
            płacenia ich raczej negatywny, bo chyba nikt nie lubi być robiony w bambuko.
            • Gość: fragi Re: Olej opałowy IP: *.zebyd.com.pl 18.12.05, 14:49
              Olo, też niedawno skonstatowałem że mój głos jak do tej pory tylko raz zgadzał
              się z wolą narodu: 4 czerwca 1989. Później zawsze byłem w mniejszości. No może
              jeszcze raz, był to głos przeciw Tymińskiemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka