Dodaj do ulubionych

czarne punkty

29.10.02, 14:34
Witam
Chcialabym zadac pytanie dotyczace czarnego punktu w Brudzowicach. Czy dalej
samochody rozbijaja sie tam w zastraszajacym tempie, czy droga jest dobrze
wyprofilowana (bo wiem, ze nie byla i nie starczalo na to pieniedzy az do
wypadku pewnego notabla, kiedy to ponoc dobrze ten punkt oznaczono). Jak maja
sie sprawy z innymi najczarniejszymi punktami w Polsce?
Obserwuj wątek
    • robertrobert1 Re: czarne punkty 29.10.02, 17:42
      Kwestia czarnych punktów to nie jest sprawa złej inrastruktóry lecz po prostu
      złych kierowców. Przeważnie w miejscu gdzie jest czarny punkt jest skrzyżowanie
      drogi głównej z jakąś lokalną. istnieje tu oczywiście ograniczenie predkości, z
      regóły do 70 km/h, lecz 90 % kierowców ich nie przestrzega pędząc z prędkością
      około 130 km/h. Gdyby wszyscy użytkownicy dróg dostosowywali się ograniczeń to
      czarne punkty odeszłyby w zapomnienie.
      • Gość: Łzebiusz Podobne niebezpieczeństwo drogowe stanowią... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 17:56
        ...dysgraficy, podający się za inżynierów.
      • kilroy_was_here Re: czarne punkty 29.10.02, 19:30
        robertrobert1 napisał:

> regóły do 70 km/h, lecz 90 % kierowców ich nie przestrzega pędząc z
        > prędkością około 130 km/h.

robercierobercie1,
        przyjmij dobrą radę.

Czytam Twoje posty i widzę, że nadużywasz pewnego środka ekspresji zwanego
        przesadnią albo hiperbolą. To nie jest dobra metoda, bo łatwo (oj jak łatwo!)
        potraktować Cię jako oszołoma (wybacz, na razie Cię tak nie traktuję, dopóki
        nie przekonam się, która opcja zwycięży). Nie można, do cholery, pisać, że 90%
        kierowców przejeżdża przez czarny punkt z prędkością 130 km/h. To jest tak
        rażąca bzdura, że nie da się, mimo chęci, podjąć dyskusji na rzeczowym poziomie
        z kimś, kto takie rzeczy wypisuje. Spuść trochę - procenty do 40, a prędkość do
        100, i może będzie trochę łatwiej odnosić się do tego, o czym chcesz dyskutować.
        • robertrobert1 Re: czarne punkty 31.10.02, 08:49
          kilroy_was_here napisał:
          . Spuść trochę - procenty do 40, a prędkość do
          > 100, i może będzie trochę łatwiej odnosić się do tego, o czym chcesz
          dyskutować
          > .

Nie spuszę albowiem wielokrotnie widziałem takie obrazki! I nikt niech mi nie
          próbuje tłumaczyć, że jak jest pusta droga to może jechać 2x szybciej niż jest
          to dozwolone. Ja osobiście doświadczyłem nocnej jazdy przez ograniczenie 70
          km/h z prędkością 140km/h i ... rozjechałem WILCZURA! Na szczęście przeżyłem a
          tylko dla tego, że jechałem VW busem i pieska wziołem między koła. Gdybym
          jechał czymś mniejszym to wówczas by bardzo bolało...

Jak widać niemożna być pewnym nawet na pustej jezdni!
    • Gość: 1500100900 Re: czarne punkty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 17:58
      Najbardziej czarny z czarnych punktów jest na trasie Warszawa - Poznań, w
      okolicach Kutna lub Sochaczewa. 27 zabitych, 87 rannych. Niezły wynik!
      • kilroy_was_here Re: czarne punkty 29.10.02, 19:32
        Gość portalu: 1500100900 napisał(a):

> Najbardziej czarny z czarnych punktów jest na trasie Warszawa - Poznań, w
        > okolicach Kutna lub Sochaczewa. 27 zabitych, 87 rannych. Niezły wynik!

Ale Ty - z czego Ty się cieszysz?
        • Gość: 1500100900 Re: czarne punkty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 19:36
          Z czego wnioskujesz, że się cieszę?
          • kilroy_was_here Re: czarne punkty 29.10.02, 19:40
            z przymiotnika "niezły"
            • Gość: 1500100900 Re: czarne punkty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 22:47
              To było ironiczne; czasem ludzie mówią "niezła masakra", co wcale nie znaczy że
              się z niej cieszą.
              • kilroy_was_here Re: czarne punkty 30.10.02, 07:38
                No to mnie uspokoiłeś.

• kilroy_was_here Re: czarne punkty 30.10.02, 07:56
        Gość portalu: 1500100900 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
        napisał(a) 29-10-2002 17:58:

> Najbardziej czarny z czarnych punktów jest na trasie Warszawa - Poznań, w
        > okolicach Kutna lub Sochaczewa. 27 zabitych, 87 rannych. Niezły wynik!

Gość portalu: czarny_kot IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
        napisał(a) 23-07-2002 18:28:
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=510&w=2524167&a=2527175

> Konkurs na wyszukanie najbardziej czarnego czarnego punktu na polskich
        > szosach. Ja zaczynam: punkt na drodze Warszawa-Poznań, gdzieś koło Kutna:
        > 27 zabitych, 87 rannych!

Popatrz! 3 miesiące i nawet jednego rannego nie przybyło!
        • owca1954 Re: czarne punkty 30.10.02, 22:20
          Zadziwiająca zbieżność! i jeszcze to samo IP, może to rodzeństwo? :-)
    • berdyczoow oznaczenia nie wystarcza 29.10.02, 18:46
      W porzadku, w zasadzie wypadki w takich miejscach, to wina "startujacych do
      lotu" kierowcow, tylko czy nie lepiej tak wyprofilowac droge, zeby samochodu
      (jadacego nawet bardzo szybko, za szybko) nie wyrzucalo? Tego nie rozumiem. To
      przeciez kwestia zycia ludzi, takze tych, co lamia przepisy. Czy samo
      oznaczenie takiego punktu wystarczy? Mysle, ze nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka