marianna777 12.01.06, 20:23 czy dziecko 6 lat może jechać w foteliku z przodu? Bardzo prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek33 Re: dziecko w foteliku 12.01.06, 20:38 marianna777 napisała: > czy dziecko 6 lat może jechać w foteliku z przodu? Bardzo prosze o pomoc Nie ma znaczenia wiek dziecka o ile jedzie w odpowiednim dla niego foteliku, tyłem do kierunku jazdy i nie ma tam lub jest wyłączona (choć tu przepisy są niejednoznaczne a tylko ich duch ;-)) poduszka powietrzna. Obawiam się jednak, że nie istnieją foteliki dla 6 latków, które można zamontować tyłem. Głowy nie dam, bo Antek ma dopiero 4 mies. i jeździ wyłącznie z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawro2001 Re: dziecko w foteliku 13.01.06, 10:26 > marianna777 napisała: > > > czy dziecko 6 lat może jechać w foteliku z przodu? Bardzo prosze o pomoc > > Nie ma znaczenia wiek dziecka o ile jedzie w odpowiednim dla niego foteliku, > tyłem do kierunku jazdy i nie ma tam lub jest wyłączona (choć tu przepisy są > niejednoznaczne a tylko ich duch ;-)) poduszka powietrzna. Mi sie wydaje,że w foteliku może jechać wcale niekoniecznie tyłem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: dziecko w foteliku IP: *.chello.pl 12.01.06, 23:07 Paniusiu,miej litość dla swego dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: dziecko w foteliku 13.01.06, 09:13 Może, pod warunkiem, że jedzie w stosownym foteliku. A tak między nami rodzicami, może dasz mu trochę luzu i tzw. podkładkę pod tyłek na tylnym miejscu gdzie ma więcej miejsca do ew. zabawy? Poza tym z tyłu jest bezpieczniej niż na miejscu pasażera z przodu.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś