Gość: młody IP: 195.47.201.* 02.04.07, 14:27 Kupuję teraz samochód osobowy i będzie to moje pierwsze auto, nigdy jeszcze nie miałem.Poradzcie mi gdzie najlepiej ubezpieczyć,gdzie najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: akodo OC czy AC?? IP: *.chello.pl 02.04.07, 15:49 Ja pierwsze auto ubezpieczałem w Allianz i wszystko załatwione było szybko sprawnie i stosunkowo niedrogo. Nie wiem jaką markę kupujesz ale w Allianz jest zniżka dla samochodów produkcji francuskiej i dostałem za to dodatkowy rabat. Z drugiej strony gdy miałem stłuczkę i sprawca miał ubezpiecznie w PZU to sprawę również załatwili błyskawicznie, drugiego dnia po wycenie miałem pieniązki na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: OC czy AC?? 02.04.07, 15:54 >Nie wiem jaką markę kupujesz ale w Allianz jest >zniżka dla samochodów produkcji francuskiej nie .. z tego co widzialem, to sa jakies 4 grupy marek. Nie ma znaczenia ich narodowosc (bo i ford jest w najtanszej) i nie wiem jaki klucz maja przydzielania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pierwszy samochód gdzie ubezpieczyć??????? 02.04.07, 17:20 rownie dobrze mozna zadac pytanie ile kosztuje najtanszy czerwony samochod? Litosci, zeby okreslic skladke sa potrzebne pewne dane.Dla pana Y tym najtanszym ubezpieczycielem bedzie PZU, dla pana Z Allianz, dla pana W - Axa itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek najtaniej??? 03.04.07, 09:33 Gość portalu: młody napisał(a): > Kupuję teraz samochód osobowy i będzie to moje pierwsze auto, nigdy jeszcze > nie miałem.Poradzcie mi gdzie najlepiej ubezpieczyć,gdzie najtaniej. Akurat znaleźć najtańsze ubezpieczenie, to najmniejszy problem - dzwonisz do brokerów, podajesz parametry auta (wiek, silnik itp.), porównaja Ci oferty różnych firm i już. Niektóre TU maja kalkuatory na stronach www, ale dość orientacyjne (czytaj: i tak zapłacisz więcej). Tylko zastanów się, po co ubezpieczasz? Zapłacic mało za polise jest łatwo, ale jak co sie stanie to możesz mieć schody. Chyba, że tylko OC chcesz wykupić - wtedy faktycznie najlepiej znależć gdzie tanio. Ale jesli myslisz tez o AC (może nawet na pakiet sie załapiesz) to warto rozsądnie wybrac firmę. Ja ubezpieczam się w PZU lub Allianz. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyfre Re: najtaniej??? IP: 83.168.75.* 08.04.07, 12:02 jeżeli tylko oc to samopomoc ja za swoją toytote 1,3 silnik 1991 z gazem na rok płace 740 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akodo no wlasnie niekoniecznie IP: *.chello.pl 08.04.07, 13:16 ja stary samochod peugeot 205 z silnikiem 1.1 ubezpieczalem w Allianz i wychodzilo najtaniej a przy okazji nie fundowalem komuś problemow w razie gdyby mial odzyskiwac pieniadze z mojego OC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyfre Re: no wlasnie niekoniecznie IP: 83.168.75.* 08.04.07, 15:59 a co mnie ktoś obchodzi ważne że płace tanio a mam jeszcze sie kimś przejmować phi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akodo gratuluję IP: *.chello.pl 09.04.07, 11:50 ciekawe czy tak samo dobrym humorem się pochwalisz gdy Ty będziesz próbował odzyskać pieniądze z czyjegoś ubezpiecznia w HDI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyfre Re: gratuluję IP: 83.168.75.* 09.04.07, 15:53 odzyskałem a raczej nie ja lae mój kolega pani wymusiła na nim wezwał policje zrobili co swoje po 4 tygodniach jedził juz autem Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Pierwszy samochód gdzie ubezpieczyć??????? 08.04.07, 01:56 Jeśli tylko OC - to tam gdzie będzie najtaniej. Zadzwoń do jakiegoś brokera (może do motobanku), potem dla spokoju sprawdź sam "tanie" firmy - Link4, AXA, HDI, PTU, Benefia. Jeśli OC+AC - sprawa nie jest tak prosta. Najlepiej poszukaj "pakietu dealerskiego" (wiem, że na 2002 rocznik wciąż można je kupić np. w PTU, Benefii i chyba Allianz. Nie wiem, jak ze starszymi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonik Re: Pierwszy samochód gdzie ubezpieczyć??????? IP: *.chello.pl 08.04.07, 13:44 Załóż konto w Mbanku to nic nie kosztuje. Tam można ubezpieczyć najtaniej zarówno OC jak i AC. W moim przypadku różnica na OC samochód 1600 cm to 120 zł oszczędności na rok i jest wygodny system rozłożenia składki na raty nawet do 12 rat. Wszystkie raty są automatycznie ściągane z konta, wiec jedynie wystarczy mieć na koncie środki, resztę załatwia Mbank. OC załatwiasz całkowicie wirtualnie. Potwierdzenie zawarcia polisy dostajesz albo elektroniczne z drukarki, albo Ci przysyłają pocztą na adres. W przypadku AC nie załatwiałem, ale umawiasz się z agentem w wyznaczonym miejscu i tam podpisujecie umowę. Ale z kalkulatora zawartego na stronie wynika, że też jest tanio. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Pierwszy samochód gdzie ubezpieczyć??????? 09.04.07, 00:56 Ubezpieczenie przez mbank to tak naprawdę jest Benefia, o ile się nie mylę. Dla mnie wcale nie byli najtańsi (OC+AC, autko z 2004 roku, a ja z 1979), choć generalnie zaliczają się do tańszych ubezpieczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Pierwszy samochód gdzie ubezpieczyć??????? IP: *.chello.pl 09.04.07, 01:20 Wszędzie, byle nie w PZU. Ostatnio wymusiła mi pierwszeństwo jedna pańcia ubezpieczona w PZU i te ciule zakwestionowali mi niektóre uszkodzenia, mimo oświadczenia sprawcy (!!!). Efekt jest taki że czeka mnie teraz jakiś rok bujania się po sądach, z efektem trudnym do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyfre Re: Pierwszy samochód gdzie ubezpieczyć??????? IP: 83.168.75.* 09.04.07, 09:36 bo sie wzywa policje za każdym razem oni robią zdjęcia cały opis zdarzenia i w tedy nikt nie bedzie ci niczego kwestionował Odpowiedz Link Zgłoś