Dodaj do ulubionych

nowoczesne sposoby uatania opon - ktos zna???

IP: *.as.kn.pl 23.05.08, 02:39
bedac zima w austrii wbila mi sie srooba w opone.
podjechauem do warsztatu przy stacji esso w celu podmjany zapasu i zreperowania dzioorawej opony w trakcie mego smigania po trasach narciarskich. a pan powiedziau, ze to sie zrobi w 5 minut na miejscu bez zdejmowania kola!

podszedl fachowiec, wyrwal sroobe kombinerkami, nastepnie rozwiercil te dzioore, wcisnal cos, co wyglondauo jak palka cynamonu ale konsystencja byua gumowo-modelinowa, szorstka faktora, bronzowy kolor. po wcisnieciu tego czegos w opone - odciol sterczacy nadmjar, obsmarowal klejem, dopompowal i gotowe.
nie trwalo to dluzej niz 3 minuty i bez zdejmowania kola!!! nie bylo tez konieczne wywazanie. do konca sezonu nie musiauem nic robic z tym kolem, zadnych spadkow cisnienia itp. uszczelnienie idealne i w drodze powrotnej na autostradzie jechalem ile fabryka dala bez zadnych negatywnych objawoow.

pytanie brzmi - co to za substancja uszczelniajaca?!?! czy ktos ma pojecie? jezdze i pytam w punktach oponiarskich we wroclawiu i nikt o czyms takim nie slyszal a mam znowu gwozdzia w oponie i chcialbym podobnie to zreperowac.

dzieki za wszelkie sugestie i namiary.
Obserwuj wątek
    • bujaka_jamajka Re: nowoczesne sposoby uatania opon - ktos zna??? 23.05.08, 10:09
      Nie wiem, czy chciałeś być fajny, czy o co chodzi ale Twojego postu
      nie da się czytać;]
    • Gość: na zimno Stosowane dla opon motocyklowych, ale sa tez dla IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.08, 10:42

samochodowych podobne "kity".

jocke.selincite.com/bikes/puncture-repair-kits
      Pogooglaj sobie tym zwrocikiem:

"tyre puncture repair kit"
      • Gość: ABLE! Re: Stosowane dla opon motocyklowych, ale sa tez IP: *.as.kn.pl 23.05.08, 13:13
        dzieki za tipsa - poszperam

yo!
    • lisekrudy Re: nowoczesne sposoby uatania opon - ktos zna??? 23.05.08, 13:05
      Gość portalu: ABLE! napisał(a):

> bedac zima w austrii wbila mi sie srooba w opone.

Ale co ta srooba robiua zima w Austrii? Tez smigaua po trasach
      narciarskich?

(czyli nie tylko ortografia, ale przede wszystkim gramatyka).

L.
      • Gość: ABLE! Re: nowoczesne sposoby uatania opon - ktos zna??? IP: *.as.kn.pl 23.05.08, 13:29
        dadaizm panowie i panje, dadaizm! :)
        • w357 Nowoczesne ??? 23.05.08, 13:42
          Nie ma nic nowoczesnego w tych "kołkach" !

Taki system "reperowania" niedużych przebić opony (na bieżniku) jest
          stary jak opony bezdętkowe!!!
          • w357 np. 23.05.08, 13:48
            ----> www.tirerepairkit.com/easyuse.htm
        • bujaka_jamajka Re: nowoczesne sposoby uatania opon - ktos zna??? 23.05.08, 16:16
          Można wszystko, ale z umiarem;):D To w jaki sposób starsz się pisać
          jest naprawdę bezsensu. Nie wysilaj się i nie twórz nic, tylko pisz
          tak jak Pan Bóg przykazał;):D Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka