lepian4 09.12.09, 07:58 GEZ Pomysl wcale mi sie nie podoba, a to dlatego, ze dewaluuje opinie naszego bieglego. Protestuje w tej slusznej sprawie!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donnerbalken Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 08:12 Nu! Praktycznie dotyczy to tylko bardzo znikomej ilości osób. Kto dzisiaj nie posiada telewizora? Chociaż same bzdury w nim pokazują. Chodzi tu może o to, aby ludziska nie pozbywali się telewizorów, a telewizją mimo to oglądali! Ot co! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 08:40 Tu chodzi o placenie GEZ-u. Nasz guru juz nie bedzie mogl zatrzasnac komus przed nosem drzwi. Komputer ma, wszyscy mozemy potwierdzic, ze jest internetfähig. Mysle, ze warto, by o tym wiedzial. Wiedza na temat "ostatnich rat I wojny swiatowej" w tym przypadku nie wystarczy. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 08:55 gez-abschaffen.de/MeineAbmeldung.htm Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 09:17 Pismo moze okazac sie nieaktualne, napisane zostalo na komuterze z mozliwoscia podlaczenia do internetu. To wkrotce moze wystarczyc, by sklonic do placenia GEZ-u. Odpowiedz Link
ja.nusz [...] 09.12.09, 10:22 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 10:27 O wilku mowa... A sprawa jest dla ciebie wyjatkowo sluszna. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 10:44 Jessi, uprzedzilas mnie niestety. Chialem wlasnie wepchac zlote mysli januszka do slownika, jako przyklad na retoryke w slusznej sprawie. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 11:13 Sa tez dobre wiesci: struganie glupa na Harzerza bedzie nadal mozliwe. Januszku, jesli chcesz, przetlumacze ci ten harzerski Antrag? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 12:58 Nie wiem, czy zdążyłeś przeczytać, przytoczę więc najważniejsze - nazwałem cię tam po imieniu złamasie kutany. Teraz musisz wytężyć brunatną komórkę - normalni ludzie mają szare. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 13:03 Pisales o zlamanym kutasie, o dziadku z gestapo... Mi chodzi jedynie o ekspresje twych walk w slusznej sprawie. Naprawde zamierzalem jedynie potomnym wrzucic to do slownika. A niech sie ucza! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 13:16 No właśnie, mógłbyś opowiedzieć nam jakieś bardziej pikantne epizody z jego życiorysu - tego dziadka z tatuażem pod pachą. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 13:24 Nie jestem toba, by pisac wspomnienia o placzacych zonach na zapuszczonym dworcu w Sopocie. Dodatkowo nic nie pobije twej kaprologicznej pikantosci. Po co wiec mam rzucac perly pod swinie? P.S. Uprzedze twa patologiczna odpowiedz, z dziadka(ow) jestem cholernie dumny i gowno ci do tego Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 13:28 lepian4 napisał: > P.S. Uprzedze twa patologiczna odpowiedz, z dziadka(ow) jestem > cholernie dumny i gowno ci do tego Chyba nie przypuszczałeś, że mogłem w to przez sekundę wątpić. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 13:29 Skarbie, ja w kazdym calu rozkoszuje sie twoja patologia. Juz w nic nie watpie!!! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Kto dzisiaj nie posiada telewizora? 09.12.09, 13:31 Nie warcz tak głośno - nie da się nazwać patologią zdrowej rakcji na twoją bunatną rzeczywistość. Odpowiedz Link
drugi_redemptorysta nie dotyczy! 09.12.09, 15:45 Od kilkunastu lat nie płacę dla zasady. Pragnę podkreślić, że nie jestem zwolniony z opłat, po prostu jestem pryncypialny i nie zgłaszam odbiorników. Kilka miesięcy temu nabyłem bardzo ładny odbiornik TV, LG Scarlett LG = lifes good Odpowiedz Link
ja.nusz Re: nie dotyczy! 09.12.09, 16:02 drugi_redemptorysta napisał: > Od kilkunastu lat nie płacę dla zasady. Czyli jesteś zwykłym pryncypialnym złodziejem i przyznajesz się do tego publicznie. Taka szczerość jest rzedkością na tym forum Ci co tobie nie płacą to oczywiście są chuje. Odpowiedz Link
drugi_redemptorysta a ty jesteś naiwnym uczciwym głupkiem. 09.12.09, 16:19 Mój towar jest wysokiej jakości, więc zapłata mi się należy. Nie będę płacił za oglądanie reklam. Kiedyś przerwa na reklamy wystarczyła na sikanie, teraz można walnąć kupę i wziąć prysznic. Odpowiedz Link
jureek Re: a ty jesteś naiwnym uczciwym głupkiem. 09.12.09, 16:32 drugi_redemptorysta napisał: > Mój towar jest wysokiej jakości, więc zapłata mi się należy. > Nie będę płacił za oglądanie reklam. Kiedyś przerwa na reklamy wystarczyła na > sikanie, teraz można walnąć kupę i wziąć prysznic. Przecież większość programów telewizji publicznej jest w ogóle pozbawiona reklam. Tylko 2 programy telewizji publicznej nadają reklamy i to tylko w dni robocze w godzinach od 17 do 20. A gdy porównam towar oferowany przez telewizję publiczną z ofertą nadawców prywatnych, to mogę tylko stwierdzić, że jest to towar naprawdę wysokiej jakości (no poza sobotą po 20) i wiem, za co płacę. Jura Odpowiedz Link
drugi_redemptorysta wszystko względne, znalazłeś sobie rzeczywiście 09.12.09, 17:35 dobre porównanie. A co publiczna pokazuje przez cały dzień? Interesujące programy są około północy. Poza tym niech partie płacą, skoro obsadzają stanowiska swoimi ludźmi. Odpowiedz Link
drugi_redemptorysta a poza tym już napisałem: nie dotyczy. 09.12.09, 17:38 Nie płacę i takie dyskusje mnie ani ziebią ani parzą. Podwyżki opłat mnie nie wqrwiają i nie muszę narzekać na forach. Mam ciekawsze problemy Odpowiedz Link
jureek Re: nie płacisz, ale oglądasz 09.12.09, 18:08 Nie sądzę bowiem, żebyś tak z powietrza bez podstaw tak krytycznie oceniał program telewizji publicznej. Widziałeś gdzieś, że narzekam na te opłaty? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: nie dotyczy! 10.12.09, 03:31 Moj Boze, ale sie odmieniles!!! Jeszcze niedawno dawales porady, jak skutecznie GEZ nie placic. Z jakiego powodu niektorzy juz mu placa? Odpowiedz Link
ja.nusz [...] 10.12.09, 08:38 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
lepian4 Re: nie dotyczy! 10.12.09, 08:52 Polonia w Niemczech läßt dich grüßen. Pamiec masz krotka. Odpowiedz Link
ja.nusz [...] 10.12.09, 08:57 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
lepian4 Januszku, bylem na zebraniu, 10.12.09, 10:29 wiec nie wiem, co chciales mi powiedziec. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Januszku, bylem na zebraniu, 10.12.09, 11:45 lepian4 napisał: > wiec nie wiem, co chciales mi powiedziec. To samo. Odpowiedz Link
donnerbalken co chciales mi powiedziec? 10.12.09, 11:52 ja.nusz napisał: Cytat > lepian4 napisał: > > > wiec nie wiem, co chciales mi powiedziec. > > To samo. > everywhere brunatne gnidy... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: co chciales mi powiedziec? 10.12.09, 12:04 donnerbalken napisała: > everywhere brunatne gnidy... Bredzisz ziutek, przecież nie możesz być wszędzie - dzięki Bogu!! Odpowiedz Link
lepian4 Re: co chciales mi powiedziec? 10.12.09, 12:15 Asiek, Ziutek... Troche sie pogubilem Odpowiedz Link
donnerbalken Wilhelm Tell... 10.12.09, 13:16 ja.nusz napisał: Cytat > donnerbalken napisała: > > > everywhere brunatne gnidy... > > Bredzisz ziutek, przecież nie możesz być wszędzie - dzięki Bogu!! > > Nu, ale w Krainie Wilhelma Tella... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Januszku, bylem na zebraniu, 10.12.09, 12:03 Wiem, ze to samo. Mnie fascynuje twa sila ekspresji. W zyciu nie przypuszczalem, ze gowno moze miec tyle odcieni! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: nie dotyczy! 09.12.09, 19:02 drugi_redemptorysta napisał: > Od kilkunastu lat nie płacę dla zasady. Bądziesz dla mnie kozakiem, jeżeli przetłumaczysz zgrabnie swój tekst na j.niemiecki i wyślesz go (nie anonimowo) pod poniższy adres: Gebühreneinzugszentrale (GEZ) 50656 Köln Odpowiedz Link
drugi_redemptorysta kim dla ciebie mógłbym być, 10.12.09, 09:03 to mi zwisa. Kim ty jesteś, też mi zwisa. Wszystko, co nie moje - zwisa mi. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: kim dla ciebie mógłbym być, 10.12.09, 09:14 drugi_redemptorysta napisał: > to mi zwisa. > Kim ty jesteś, też mi zwisa. > Wszystko, co nie moje - zwisa mi. Najważniejsze to mieć taką fajną, własną, zajebistą filozofię życiową. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Nowa sluszna sprawa 10.12.09, 09:42 Taki cenzor to dwa zawody w jednym - i oba z gatunku wstydliwych. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Nowa sluszna sprawa 10.12.09, 10:02 To miało być tak wirtualnie, tak ogólnie, tak spontanicznie, tak niechcący, no i takie tam jeszcze. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Nowa sluszna sprawa 10.12.09, 10:29 Dodam jeszcze, ze ciebie nieustannie podziwiamy. Odpowiedz Link