koelscher 14.01.10, 19:47 Wczoraj wieczorem, Didi bei Plasberg: "Wachstum, Wachstum, Wachstum. Wachstum, Null-Wachstum, Minus-Wachstum. Was ist das eigentlich "Minus-Wachstum" ?! So etwas, wie eine negative Errektion ???" Herrlich, oder ? k-r Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: negatives Wachstum 14.01.10, 19:54 koelscher napisał: > Wczoraj wieczorem, Didi bei Plasberg: > > "Wachstum, Wachstum, Wachstum. Wachstum, Null-Wachstum, Minus-Wachstum. Was > ist das eigentlich "Minus-Wachstum" ?! So etwas, wie eine negative Errektion ?? > ?" Dobre Przypomniało mi się takie powiedzonko z czasów szkolnych, że jak ktoś tam miałby wacka o centymetr krótszego, to byłaby to już dziura. Czyli negatywna długość wacka. Jura Odpowiedz Link
zbyfauch Re: negatives Wachstum 14.01.10, 22:51 jureek napisał: > Czyli negatywna długość wacka. Po niemiecku - negatives Vackum. Odpowiedz Link
jessi_a Re: negatives Wachstum 14.01.10, 20:51 Nic. takie monstrum nie istnieje koelscher napisał: > Was > ist das eigentlich "Minus-Wachstum" ?! So etwas, wie eine negative Errektion ?? > ?" > Herrlich, oder ? > > k-r Odpowiedz Link
koelscher Re: negatives Wachstum 14.01.10, 22:35 Obys sie nie mylila ! www.google.de/search?hl=de&lr=&ei=B45PS_-HJpuosQb6kfCkCg&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CA4QBSgA&q=%22minuswachstum%22&spell=1 k-r Odpowiedz Link
jessi_a Re: negatives Wachstum 14.01.10, 22:48 Matematyke z dziesiatej klasy gimnazjum ma jakby co w paluszku. Temat zaczyna sie od Exponentialfunktion. Odpowiedz Link
koelscher Re: negatives Wachstum 14.01.10, 22:58 Jestes aby pewna, ze w... paluszku ? k-r Odpowiedz Link
jessi_a Re: negatives Wachstum 14.01.10, 23:31 widocznie, jezeli o tzw. Wirtschaftswachstum chodzi, to moze i minus mozna powiedziec, lepiej do ludzi dotrze. Ale ja mam namysli/skrzywienie tzw. exponentieller Prozess. Odpowiedz Link