Dodaj do ulubionych

Odszedł KTT

30.03.10, 20:05

Należał wprawdzie do czerwonego bractwa, ale robił fajne rzeczy w TVP.
Najbardziej pozostały mi w pamięci "Słownik Wyrazów Obcych" i "Czterdziestolatek".
Obserwuj wątek
    • koelscher Re: Odszedł KTT 30.03.10, 22:02
      Odszedl powiadasz. Chcialoby sie zapytac: dokad?
      k-r
      • jessi_a Re: Odszedł KTT 30.03.10, 22:23
        do Nieba Piekla Czyscia `*)

')niepotrzebne skreslic wink
    • maria421 Re: Odszedł KTT 31.03.10, 09:15
      Lubilam czytac jego felietony. R.I.P.
    • koelscher Re: Odszedł KTT 31.03.10, 19:36
      Nie nalezal do pzpr, ale byl "czlowiekiem lewicy"...
      Byc "czlowiekiem lewicy" w czasach pzpr nie nalezac do niej, to tak,
      jak byc nazista w czasach Adolfa, nie nalezac jednak do NSDAP.

k-r
      • ja.nusz Re: Odszedł KTT 31.03.10, 19:51

Owszem należał do PZPR.
        Trochę zdziwiło mnie, że od wczoraj ktoś "zweryfikował" artykuł w Wikipedii -
        głowę dałbym, że jeszcze wczoraj stało tam to co dzisiaj znalazłem w innym miejscu:

"Krzysztof Teodor Toeplitz od 1954 roku był członkiem PZPR. W latach
        Solidarności był jednym z nielicznych znanych publicystów, którzy tak
        jednoznacznie opowiedzieli się po stronie władzy, bronił też idei wprowadzenia
        stanu wojennego. W 1989 roku uczestniczył w obradach Okrągłego Stołu w
        podzespole ds. środków masowego przekazu".

PS.
        Kurwa, asiek chyba ma rację - Zydzi wybielają swoich - KTT to przecież też jeden
        z nich.
        • koelscher Re: Odszedł KTT 31.03.10, 19:53
          Wdowa zaprzecza jednak stanowczo przynaleznosci, co mozesz dzis przeczytac.

k-r
          • ja.nusz Re: Odszedł KTT 31.03.10, 20:05

koelscher napisał:

> Wdowa zaprzecza jednak stanowczo przynaleznosci, co mozesz dzis przeczytac.
            >
            > k-r

To wyjaśnia zmianę w Wiki.
            Pomimo, że jest to dla mnie absolutnie bez znaczenia, chciałbym nadmienić, że
            takie "szare" członkostwo w partii można było bez problemów zataić nawet przed
            najbliższymi.
            Niech mu ziemia lekką będzie.
            • lepian4 Re: Odszedł KTT 02.04.10, 10:27
              Innych faktow nie
              da rady zataic. Zydzi dla przykladumaja olbrzymia potrzebe podkrelania swej
              religijnej przynaleznosci.
              Lieber Eduard, sprawdz, czy byl twa pokrewna
              dusza, nie tylko ideologicznie.

Swoja droga, gdyby Radio Maryja taka liste opublikowalo, to bylby skarajny
              antysemityzm. A tak mamy porzadny partiotyzm, bo na wiki.
              Pewnie stosuja zalozenia Ranickiego: bo polskie chuje i tak czytac nie umieja.
              • ja.nusz Re: Odszedł KTT 02.04.10, 10:51

Radio Maryja jest antysemickie, bo takie jest pobożny nakaz ojca dyrektora -
                baranku wielkanocny.

PS.
                Mógłbyś tezę Ranickiego poprzeć jakimś dowodem? Czy znów ssiesz ot tak z
                brunatnych paluchów?
                • lepian4 Re: Odszedł KTT 02.04.10, 11:20
                  Ranickiego co drugie zdanie o Polsce i Polakach jest tak popierdolone. Wspomne
                  pojmanie jego Tosi. Zamiast wykonywac swe obowiazki- sprzatac- grala na
                  pianinie. Pracodawczyni ja przylapal na tej nieprawosci. W nastepstwie tego
                  zwolnila ja. Co pisze klamaca Ranicki? Ano pisze, ze doniosla na gestapo i w
                  nastepstwie Tosiunia trafila do getta.

Teraz panie Eduardzie, pytanie do ciebie za 100 punktow: idzie Polka podczas
                  okupacji do gestapo i mowi: zatrudnialam nielegalnie zydowke. Co sie stalo?
                  a) Polka dostala premie za sumienne wykonanie obowiazkow, zydowka trafila do getta.
                  b) zydowka trafila do getta, premii dla Polki nie bylo
                  C) obie panie wraz ze wszystkimi krewnymi Polki zostaja aresztowani.

Ja stawiam na c. Ale poczekam na wersje pana Mecenasa.

Ten twoj idol nawet Bolka- komuniste nie oszczedzil. Ukrywajac sie w piwnicy,
                  nie widzial go z ksiazka w reku!!!! Nie przeszkadzalo mu nawet to, ze nikt z
                  piwnicy nie ujrzy tego, co inni na poddaszu czynia. MRR mial jednak wlasna teze:
                  umiejetnosc czytania wsrod Polakow byla rzadkoscia. Cos na wzor analfabetyzmu
                  wsrod zydow.

Inne perelki poszujaj sobie sam. Jestes zydem, czytac wiec umiesz. Ranicki mial
                  zawsze problem samoubostwienia, podobnie jak ty, wiec znajdziesz duzo pismidel o
                  jego antypolskich stekaniach.

Zastanawiales sie, by nie podrzucic twej "Ballady o wedroniczku" MRR?
                  Gdy podreslisz swe pochodzenie, krytyka bedzie lagodna.
                  • ja.nusz Re: Odszedł KTT 02.04.10, 12:00

Nie wiem skąd wytrzasnąłeś tego "Eduarda", ale myślę, że to taka jedna z twoich
                    schzz, których masz całą kolekcję.

A te brednie o Ranickim prezentujesz tu regularnie raz w roku koło Wielkiej Nocy.
                    Ranickiemu można z pewnością niejedno zarzucić. Twoje zarzuty i historyjki są
                    natomiast w 100%-ach wyssane z twoich brunatnych paluchów. Było ci to już
                    kilkakrotnie udowodniane, ale zatwardziały antysemita i neonazi będzie bronił
                    swoich bełkotów do usranej śmierci.
                    • lepian4 Re: Odszedł KTT 02.04.10, 12:11
                      Lieber Eduard, sam tutaj oznajmiles, ze posylam ci na priv pogrozki. zatytuowane
                      byly ponoc "lieber Eduard". Skup sie na wlasnych bredniach! Najlepiej je
                      zapisuj, bo powoli swe klamstwa juz zapominasz, albo w najgorszym stylu strugasz
                      wariata.
                      Historyjki sa wyssane z palca. Byly to jednak brednie Ranickiego, przez niego
                      czesto powielane. Niestety, pomimo "lepszego", zydowskiego pochodzenia nie
                      siegasz po ksiazki, powiedzmy autobiagrafie Ranickiego. Nie wiesz o czym jest
                      mowa, ale tupac i srac na okolo potrafisz, jak przystalo na wrazliwego zyda. A
                      moglbys sie dowiedzie, ze zycie kulturalne w gettcie bylo imponujace: wspaniale
                      koncerty, wieczorki literackie... Za murem w Gubernii tego nigdy nie bylo!
                      • ja.nusz Re: Odszedł KTT 02.04.10, 12:43

Brniesz w swoim brunatnym łajnie aż huczy.
                        Autobiografię Ranickiego czytałem, kiedy ty jeszcze na gówno mówiłeś papu. Są
                        tam pewne fakty minimalnie zbliżone do tego co tu bredzisz - miniamalnie, bo
                        zostały przez ciebie tak przeinaczone, że włos na głowie się jeży.
                        Jak już pisałem, kłamstwa te zostały mu udowodnione kilkakrotnie a ten brunatny
                        chuj dalej swoje.

PS.
                        Eduarda mylisz zapewne z Edgarem, który ciebie i asieka usunął z forum dla pedałów.
                        • lepian4 Re: Odszedł KTT 02.04.10, 15:10
                          Minmalne przeoczenie oznacza pominiecie nieistotnych informacji, typu miejsce i
                          czas. Reszta jest w wersji oryginalnej, bez zadnych dodatkow. Prawda jest taka,
                          ze twoja syjonistyczna politpoprawnosc uniemozliwia ci zrozumienie istoty
                          zagadnienia. Dlatego oczekujesz jedynie zachwytu etnicznego. W normalnych
                          warunkach i okolicznosciach krzyczy sie o rasizmie. Ale mowa jest o zydzie, zyd
                          go broni, to nagle brunatne chuje sie odnajduja. Zdaje sobie sprawe, ze
                          obrzezanie bylo dla ciebie bolesnym doswiadczeniem, ale nie musisz nas ta
                          "kultura" bereichern. Nam to wisi.

Nie wiem, o jakim forum dla pedalow wspominasz. Popros Mosad, to mnie szybko
                          nakryja.

Mozesz tez jasniej sie wyrazac? Jakiemu brunatnemu chujowi klamstwa zostaly
                          udowodnione? Udowodnione oznacza potwierdzone?
                          • lepian4 Re: Odszedł KTT 02.04.10, 18:17
                            Tak mi sie przypomnialo, ze pan Mecenas nieprzypadkowo wspominal, ze jakiejs
                            brunatnej gnidzie udowodniono klamstwa. Zjednoczenie cialem, zjednoczeni duche:
                            antyfaszysci!
                            • ja.nusz Re: Odszedł KTT 02.04.10, 19:40

Powiem jak jedna znajoma na początku nauki j.niemieckiego lubiła powiedzieć:
                              "schade Worte".
                              Krótko mówiąc - jak grochem o brunatną ścianę.
                              • lepian4 Re: Odszedł KTT 02.04.10, 20:26
                                Powiem dosadniej: znowu srasz dalej, niz widzisz.
        • donnerbalken asiek chyba ma rację 01.04.10, 19:41
          ja.nusz napisał:

Cytat
          PS.
          Kurwa, asiek chyba ma rację - Zydzi wybielają swoich - KTT to przecież też jeden z nich.

Sądząc po nazwisku, chyba jednak Volksdeutscher,

Jak Prämierminister...
      • zbyfauch Re: Odszedł KTT 31.03.10, 19:52
        Uważam za wkurwiający zarzut nieuczestniczenia w walce, jakiejkolwiek, przeciwko
        komu i czemukolwiek. Nie każdy jest do walki stworzony, nie każdy walczyć musi i
        nie widzę nic złego, nic godnego potępienia, w zaaranżowaniu się w jakiejś
        rzeczywistości.
        To tak na marginesie osoby Toeplitza. Nie wiem bowiem na ile on ówczesny system
        wspierał a na ile sobie w nim po prostu żył.
        • koelscher Re: Odszedł KTT 31.03.10, 19:54
          Dlaczego nie wiesz? Za mlody jestes? Ja wiem doskonale.

k-r
          • zbyfauch Re: Odszedł KTT 31.03.10, 20:10
            koelscher napisał:
            > Dlaczego nie wiesz? Za mlody jestes? Ja wiem doskonale.

Bo mnie to nigdy nie interesowało. Poza tym, nawet gdyby, nie miałem kontaktu
            ani z gościem ani z jego otoczeniem, żeby wypowiadać osądy.
      • jureek Re: Odszedł KTT 31.03.10, 21:43
        koelscher napisał:

> Byc "czlowiekiem lewicy" w czasach pzpr nie nalezac do niej, to tak,
        > jak byc nazista w czasach Adolfa, nie nalezac jednak do NSDAP.

PZPR to nie była żadna lewica, lecz typowa partia władzy. Już choćby z tego
        powodu większym dziwolągiem był lewicowiec należący do partii, niż lewicowiec
        poza partią. Poza PZPR było sporo porządnych lewicowców choćby np. Ciołkosz, Jan
        Józef Lipski, prof. Lipiński.
        Jura

P.S. A KTT, czy był w partii, czy nie, to swoimi tekstami wspierał istniejący
        system.
        • koelscher Re: Odszedł KTT 31.03.10, 23:36
          Za pozwoleniem: Porownywynie KTT z profesorami Lipskim lub Lipinskim (z
          Ciokoszem sie nie zetknalem), ktorym mialem zaszczyt nie tylko poznac, ale i
          sluchac ich wykladow badz uczestniczyc w dyskusjach z nimi, uwazam za profanacje
          ich pamieci.
          Uzyce sformulowania "czlowiek lewicy" w kontekscie KTT uwlacza lewicy, ktora
          reprezentowali ci ostatni.
          k-r
          • jureek Re: Odszedł KTT 01.04.10, 00:09
            To przecież Ty ludzi lewicy kojarzyłeś z PZPR i to właśnie było uwłaczające dla
            ludzi, których wymieniłem.
            KTT to zupełnie inna kategoria i nie było moim zamiarem porównywanie go z
            porządnymi ludźmi lewicy. Chciałem Ci tylko uświadomić, że lewica niewiele ma
            wspólnego z PZPR.
            Napisałem chyba wystarczająco wyraźnie, że KTT swoimi tekstami wspierał
            istniejący w Polsce system, co właśnie odróżnia go od wymienionych ludzi lewicy.
            Jura

P.S. Adam Ciołkosz to PPS-owiec żyjący na emigracji i wspierający stamtąd
            opozycję w kraju.
            • koelscher Re: Odszedł KTT 01.04.10, 17:54
              Naprawde nie musisz mnie uswiadamiac, kto to Ciolkosz... smile
              Powiedzialem jedynie, ze sie z nim nie zetknalem.
              I jeszcze: zapewniam Cie, ze w odniesieniu do KTT nie mowiono z cala pewnoscia o
              lewicy Lipinskich badz Lipskich. I stad tylko moje porownanie.
              k-r

jureek napisał:

> To przecież Ty ludzi lewicy kojarzyłeś z PZPR i to właśnie było uwłaczające dla
              > ludzi, których wymieniłem.
              > KTT to zupełnie inna kategoria i nie było moim zamiarem porównywanie go z
              > porządnymi ludźmi lewicy. Chciałem Ci tylko uświadomić, że lewica niewiele ma
              > wspólnego z PZPR.
              > Napisałem chyba wystarczająco wyraźnie, że KTT swoimi tekstami wspierał
              > istniejący w Polsce system, co właśnie odróżnia go od wymienionych ludzi lewicy
              > .
              > Jura
              >
              > P.S. Adam Ciołkosz to PPS-owiec żyjący na emigracji i wspierający stamtąd
              > opozycję w kraju.
        • lepian4 Re: Odszedł KTT 01.04.10, 06:43
          "PZPR to nie była żadna lewica, lecz typowa partia władzy."

Nie mam na ten temaz nic do powiedzenia, ale chcialem ten absurd uwypuklic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka