Dodaj do ulubionych

Akademia dla Kacperka!

01.10.10, 14:33
Korzystajac z nadarzajacej sie okazji pragne wyrazic wyrazy sympatii wobec naszego elokwentnego Kacperka, dbajacego nie tylko o piekno jezyka polskiego, ale rowniez o nasze wspaniale tradycje akademii, ktorych zwykle juz nikt nie potrzebuje.

Dlatego zycze wam wszystkim z calego serca:

Happy Vegetarian Day

Dodam jeszcze, ze ja z tej okazji zjadlem dzis salate na obiad. Byla im Angebot z okazji tego swieta. Ot, co!
Obserwuj wątek
    • koelscher Re: Akademia dla Kacperka! 01.10.10, 15:00
      Tja, Kacperle kümmert sich nicht nur um uns. Schaut mal, was er mal studiert hat und bis heute täglich praktiziert:

www.youtube.com/watch?v=f562MXkXjYQk-r
      • lepian4 Re: Akademia dla Kacperka! 01.10.10, 15:36
        To "hat" stac powinno chyba na koncu zdania?

P.S. Obejrze w domu
    • jureek Re: Akademia dla Kacperka! 01.10.10, 17:14
      W Polsce jest dzisiaj Dzień Uśmiechu (rano w radio słyszałem). Tylko że uśmiech na tym forum opanowanym przez zawistników i skrzywdzone ofiary spisków światowych nie za bardzo chyba pasuje. Mimo wszystko uśmiechu życzę.
      Jura
      • koelscher Re: Akademia dla Kacperka! 01.10.10, 17:30
        Trzymaj sie po prostu mojej maksymy (odi profanum vulgus et arceo). Bedziesz szczesliwa kura...
        smile
        k-r
        • lepian4 Re: Akademia dla Kacperka! 01.10.10, 17:45
          Przesadzasz, ja zawsze zagladam tutaj z ciekawosci i opuszczam to forum uradowany.
          Albo jestes zbyt krytyczny, albo zwyczajnie nie pojmujesz tego blyskotliwego humoru.

Kacperku, pomoz mi, bo sie kurde pogubilem!!!
          • zawszekacperek Re: Akademia dla Kacperka! 01.10.10, 20:46
            To wszystko przez tą sałatę Drogi Lepianie. Jak byś dzisiaj spałaszował na obiad kurę z ... Kurlandii (najlepiej z kurnika naszego ukochanego Grafa jeckiego jr.) to byś mógł swobodnie k o n w e r s o w a ć z Panem Chrabią (Oby żył wiecznie!) A tak, to kicha.
            Jak sam widzisz Pan Chrabia raczył zapodać linka do filmiku reklamowego, co ja tam mówię perełki kinematografii ... kurlandzkiej. Jak Ci wiadomo kury Pana Chrabiego depcze kogut galijski, w rolę którego raczył się wcielić Pan Chrabia selbst a może nawet i persoenlich!
            Bo musisz wiedzieć Drogi Lepianie z numerem seryjnym 4, że wyższe sfery mają specyficzny rodzaj rozrywki. Oni udają, że żyją w Arkadii. pan przebiera się za pasterza, Pani za pasterkę. Sielanka, idylla, bukoliki i te inne pierdoły. No wiesz, chyba grundszulę skończyłeś. W tym filmie graf jr i grefini wcielili się w... chodowców drobiu. I ... odnieśli sukces. Hansi und Marianne jakie to romantyczne, jakie to wzruszające. Aż się chce zjeść ich kurczaka z Kurlandii, a nie jakieś tam gówno z KFC. Miał rację nasz Drogi Asiek przyznając Panu Chrabiemu tytul Gastronoma z Kolonii.
            No głowa do góry!
            Jutro zeżryj coś koszernego, no bo wiesz może wrócić , no ... no wiesz kto, i wyleje nocnik na Twój brunatny łeb.
            Kacperek na wszelki wypadek jutro zje czulent,bajgle a może nawet pipę. Pamiętaj Drogi Lepianie, omijaj trefne żarcie szerokim łukiem. Ono jest haram.

smile
            Kacperek
        • zawszekacperek Re: Akademia dla Kacperka! 01.10.10, 20:57
          Twoja maksyma koelscher!?
          A to sqrwisyn z tego Horacego. Jak go spotkam, to obiję mu pysk. Jak on śmiał, okraść Pana Chrabiego z takiej złotej myśli.

Kacperek
          • koelscher Re: Akademia dla Kacperka! 02.10.10, 00:22
            Dlugo musiales guglowac?
            Und wieder mal fickst du dich selbst - von hinten...
            k-r
            • zawszekacperek Re: Akademia dla Kacperka! 02.10.10, 08:06
              Jaśnie Panie Chrabio,
              maksymy to nie jest zwyczajny kogel-mogel. Maksymy to... Weisheit a może nawet Klugheit i Cleverness dla Kacperka.
              I niech Pan Chrabia nie używa wyrazu "ficken". Jest prostacki a może nawet i plebejski. Wyższe sfery (nie wiem czy niebieskie też) "v e r k e h r e n".

"Die Grafschaft v e r k e h r t im westlichen Burgturm." - brzmi dumnie.

I to by było na tyle.

Kacperek
              • fan.club O grafie, grafce i o ruchu. 02.10.10, 09:47
                Graf postanowił spedzić noc z grafką. Woła kamerdynera by wydać stosowne polecenia: odświętna liberia, złote kandelabry i koniecznie nowe świece - Jan ma zapewnić romatyczną oprawę. Wieczorem graf woła Jana, Jan do każdej łapy po złotym kandelabrze i zasuwają razem do sypialni grafki. Graf od razu zabiera się do dzieła i - jak to w tych sferach bywa - pyta wytwornie, czy grafka zadowolona. Nie, grafka nie jest zadowolona. No to graf jeszcze raz, i jeszcze jeden raz, i jeszcze, i jeszcze... Grafka ciągle marudzi. Robi się nieco nieswojo: słynny analyzator w tarapatach, Jan durnowato rozgląda się po kątach, publiczność na forumie już ściska pęcherze... Grafowi puściły nerwy (skąd my to znamy?) i wyskakuje z wykwintnym pyskiem: - Czego cham się, qrwa, gapi, może cham potrafi lepiej?! Grafka, jakby na to czekała, stwierdza chłodno, że graf jest cienki bolesław i ma się odpierdolić od biednego Jana, który - kto wie, kto wie? - jako cham jest pewnie lepszy od niejednego herbowego gawędziarza-erotomana. Od słowa do słowa, od teorii do czynów, i graf przejmuje kandelabry od Jana, a Jan wskakuje do łoża grafki. Tym razem grafka jest w siódmym niebie!
                Na co kwaśny graf wykwękał: -Widziałeś chamie jak należy trzymać te kandelabry!?
                • folksdojczer4kategorji Ty chyba nie robotniczo-chłopskiego pochodzenia? 02.10.10, 10:42
                  Amen!

PS

A skąd Ty takie literackie talenty masz?

Ty chyba nie robotniczo-chłopskiego pochodzenia?
                  • fan.club Eeee tam, zaraz talent.... 02.10.10, 10:48
                    Dużo czytam.
                    • koelscher Re: Eeee tam, zaraz talent.... 02.10.10, 11:50
                      ...a jeszcze wiecej zzynasz...

k-r

fan.club napisał:

> Dużo czytam.
                      • fan.club Przecież każde dziecko wie... 02.10.10, 12:25
                        że to stary kawał, jeszcze z Polski. Za to Ty jesteś baaardzy oryginalny, "zzynasz" nikt tak nie pisze jak Ty.
                • zawszekacperek Re: O grafie, grafce i o ruchu. 02.10.10, 11:37
                  Graf safanduła jak zrozumiałem A grafka to bardzo rezolutna jest smilesmilesmile

Kacperek
    • folksdojczer4kategorji Zabierzcie swych sąsiadów, swe dzieci i swe ... 02.10.10, 09:14
      Dzisiaj, w sobotę, 02. 10.10, 14.00 h demonstracja w Berlinie...

Miejscem każdego demokraty, każdego prawomyślnego człowieka, każdego dobrego katolika jest dzisiaj Berlin...

Do godziny 14.00 można jeszcze dużo zorganizować!

Zabierzcie swych sąsiadów, swe dzieci i swe teściowe...

Ot co...

PS

Ja osobiście liczę na katolików...

Jeszcze mnie nigdy nie zawiedli...
      • lepian4 Re: Zabierzcie swych sąsiadów, swe dzieci i swe . 02.10.10, 10:47
        In Stuttgart dzieci maja Plichtdemounterricht, ale policja im dupe nakopala. Zurecht muß ich mal auch sagen.
        Pragne tez usprawiedliwic ma nieobecnosc na kolejnej demolce w slusznej sprawie: po wczorajszym uroczystym spozyciu salaty wegetarianskiej mam akuten Sprühstuhl. Ot, co!
        • folksdojczer4kategorji U mnie to normalne, ale się tym nie afiszuję... 02.10.10, 11:20
          lepian4 napisał:
          mam akuten Sprühstuhl. Ot, co!
          ----------------------------------------
          • lepian4 Re: U mnie to normalne, ale się tym nie afiszuję. 02.10.10, 11:36
            Juz nie narzekaj! Tripadvisor to solidna marka! Zreszta nie kazddego stac, by pogodna jesien spedzic w hotelu.
            • lepian4 Re: U mnie to normalne, ale się tym nie afiszuję. 02.10.10, 11:54
              A tak zyje studierter Marketing-Direktor aus Bangladesch

Cos mi sie wydaje, ze kazdy narod ma w niemiaszkowie swojego literackiego "januschka"
              • folksdojczer4kategorji Odmienia się tytuły wielkich dzieł literackich? 02.10.10, 12:36
                lepian4 napisał:

> A tak zyje studierter Marketing-Direktor aus Bangladesch
                >
                > Cos mi sie wydaje, ze kazdy narod ma w niemiaszkowie swojego literackiego "janu
                > schka"
                ------------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka