Dodaj do ulubionych

Polska, skansen antysemicki

06.01.11, 04:36
Tak sie zastanawiam, komu sie w dupach poprzewracalo?
Obserwuj wątek
    • koelschefrau Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 09:01
      Niepowinno sie swoich niepowodzen, niepowodzen gospodarki kraju na jakas mniejszosc narodowa....jak kiedys Hitlerowskie Niemcy.
      Nie jestem fanem Judaizmu ale staram sie byc neutralna i gardze taktyka Radia Maryja*
      Jest ten filmek z wytworni Radia Radia Maryja?

lepian4 napisał:

> Tak sie zastanawiam, komu sie w
      > dupach poprzewracalo?
      • lepian4 Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 09:57
        Radio Maryja stalo sie alibi na wszystko?
        Jeszcze troche i przegonia Adolfa
      • folksdojczer4kategorji Tym razem nie Radio Maryja... 06.01.11, 10:50
        koelschefrau napisała:

> Niepowinno sie swoich niepowodzen, niepowodzen gospodarki kraju na jakas mniejs
        > zosc narodowa....jak kiedys Hitlerowskie Niemcy.
        > Nie jestem fanem Judaizmu ale staram sie byc neutralna i gardze taktyka Radia M
        > aryja*
        > Jest ten filmek z wytworni Radia Radia Maryja?
        >

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Przy każdym filmie z Youtube jest kilka przycisków, z których pomocą można się dowiedzieć kto jest autorem filmu.

Tym razem nie Radio Maryja...

Ich ochroniarze działają nie tylko w Krakowie, oni działają na całym świecie, także na niniejszym forum. Kopniaki i zawartości nocników, jak na razie, są natury werbalnej...
        • jureek Re: Tym razem nie Radio Maryja... 06.01.11, 11:11
          folksdojczer4kategorji napisała:

> Ich ochroniarze działają nie tylko w Krakowie, oni działają na całym świecie, t
          > akże na niniejszym forum. Kopniaki i zawartości nocników, jak na razie, są natu
          > ry werbalnej...

Co Ty Asiek chcesz od tego ochroniarza? Przecież to Twój ideowy brat, typowy wyznawca ideologii solidarności plemiennej.
          I metody też bardzo podobne do Twoich. To samo wzbudzanie strachu przed obcym i nieznanym, żeby uzasadnić zamykanie się i odgradzanie od innych.
          Jura
          • lepian4 Re: Tym razem nie Radio Maryja... 06.01.11, 11:23
            I tak oto Jureeku stales sie antysemita!
            • folksdojczer4kategorji Re: Tym razem nie Radio Maryja... 06.01.11, 11:32
              lepian4 napisał:

> I tak oto Jureeku stales sie antysemita!

Pfuj! Pfuj! Pfuj! Pfuj! Pfuj! Pfuj! Pfuj! Pfuj!

Hańba na Jureka! I jego potomstwo do 10-tej generacji!
          • folksdojczer4kategorji Re: Tym razem nie Radio Maryja... 06.01.11, 11:28
            jureek napisał:

> Co Ty Asiek chcesz od tego ochroniarza? Przecież to Twój ideowy brat, typowy wy
            > znawca ideologii solidarności plemiennej.
            > I metody też bardzo podobne do Twoich. To samo wzbudzanie strachu przed obcym i
            > nieznanym, żeby uzasadnić zamykanie się i odgradzanie od innych.
            > Jura

A czy ja kiedyś robiłem tajemnicę z tego, że jestem wielkim wielbicielem Izraela?

Mężczyźni są tam co prawda obrzeżani ale nie wykastrowani...

W Niemczech byłoby o wiele lepiej, gdybyśmy mieli tu izraelskie ustawodawstwo...

Zaczątki to i kiedyś już były...
      • folksdojczer4kategorji Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 12:08
        koelschefrau napisała:

> Nie jestem fanem Judaizmu ale staram sie byc neutralna

A ja zawsze byłem i jestem pro izraelski...
        • lepian4 Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 12:20
          Ciekaw,e czy januschek potwierdzi twa wzorowa, proizraelska postawe?
          • folksdojczer4kategorji Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 12:26
            lepian4 napisał:

> Ciekaw,e czy januschek potwierdzi twa wzorowa, proizraelska postawe?
            -------------------------------
      • folksdojczer4kategorji Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 16:15
        koelschefrau napisała:

> Nie jestem fanem Judaizmu ale staram sie byc neutralna

Aby wzmocnić Twój neutralizm!

Inni forumowicze znają to już na pamięć...
        • koelschefrau diabel? 06.01.11, 16:40
          Ale propagande robicie ludzie wink gorzej niz sredniowiecze
          a prawda to, ze Zydzi maja podobno pod kapeluszem rogi???

> koelschefrau napisała:
          >
          > > Nie jestem fanem Judaizmu ale staram sie byc neutralna

>
          > Aby wzmocnić Twój neutralizm!
          >
          > Inni forumowicze znają to już na pamięć...
          >
          • folksdojczer4kategorji Re: diabel? 06.01.11, 17:11
            koelschefrau napisała:

> Ale propagande robicie ludzie wink gorzej niz sredniowiecze
            > a prawda to, ze Zydzi maja podobno pod kapeluszem rogi???
            ----------------------------------------------------------
    • ja.nusz Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 11:07
      To mniej więcej tak, jak byś wkleił film o Jarku, żeby cały świat myślał, że wszyscy Polacy są jak on.

PS.
      Nikt nie mówi, że to forum jest głupie tylko dlatego, że asiek jest pierdolnięty.
      • lepian4 Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 11:37
        Bzdura!
        Jarus jest w swych pogladach egzota, ale nigdy nie organizowal rasistowskich Hass-Ausflüge.

Chcialbym zwrocic uwage na scene z polskimi emerytami, ktorzy ocenili urode izraelskich turystek, ktore zaklocaly ich spokoj, prostymi slowami: fajne dziewczyny.
        Sprawiedliwe inaczej poczatkowo uslyszaly obelzliwe okreslenie "dziwki" Pozniej uznaly, ze oni je napastowali i obrazali od oslic itp.

Nie bede sie jednak denerwowac, bo my tutaj pielegnujemy te same srodki retoryczne: uczniowie z Iraela sieja na naszych oczach podly rasizm, a my sie bijemy w piers, bo Radio Maryja jest temu winne! A nawet gdybysmy mieli taki film o Jarusiu, a Q.M. z przyzczyn oczywistych nie bedziemy mieli, to itd.
        • ja.nusz Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 11:50
          Filmy krącone na zlecene Goebbelsa były podobnej jakości i do dzisiaj tacy mądrale jak ty podniecają się tymi "dziełami".
          • lepian4 Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 11:52
            Kolejne alibi. Masz cos madrego do powiedzenia?
            Kiedys wspomnialem starcie z taka bydleca wycieczka, moze siegniesz po te dawne argumenty-alibi? W slusznej sprawie wszystko jest dozwolone.
            • ja.nusz Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 12:42
              I znów gówno zrozumiałeś - twoja tąpota zaczyna nabierać asiekowych rozmiarów.
              • lepian4 Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 15:22
                Juz bardziej nie mozesz mnie uszczesliwic. Asiek jest szalenie inteligentnym "upierdliwcem". Ty z twa pelna nogawka mu nie podskoczysz. Siesze sie, ze stawiasz mnie po jego stronie. Chce byc po stronie normalnych i madrych ludzi. To dobrze, ze nawet aroganci, jak ty, to dostrzegaja!
                • ja.nusz Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 15:32
                  Nic w tym nowego - przecież już od dawna jesteś zakochany w tej kanalii.
                  Zawsze piejesz z zachwytu nad jego chorym bełkotem.
                  Asiek szalenie inteligentny? Zarówno on jak i ty jeteście inteligentni inaczej - ale to też nic nowego.
    • fan.club Wesoło i strasznie jak na RTL. 06.01.11, 11:35
      • folksdojczer4kategorji Re: Wesoło i strasznie jak na RTL. 06.01.11, 12:13
        Nie zapominajmy do kogo RTL należy....

East Coast...
    • jureek Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 12:43
      Film dość mocno jednostronny. Oczywiście, że zdarzają się tacy asiekopodobni ochroniarze, zdarza się też, że uczniowie są uczulani na to, że kontakty z miejscowymi mogą być niebezpieczne, oczywiście, że zdarzają się demolki w hotelach. To ostatnie akurat nie jest jakąś izraelską specjalnością, bo hotele na całym swiecie mają problemy z wycieczkami szkolnymi, skarżyli mi się kiedyś mieszkańcy pewnej wioski w Łużycach, jaką demolkę urządzili młodzi piłkarze z zaprzyjaźnionej polskiej gminy w pensjonacie, gdzie byli zakwaterowani.
      To uczulanie na kontakty z miejscowymi też nie bierze się z niczego. W żadnym innym kraju nie widziałem wymalowanych na murach tylu swastyk, tylu gwiazd Dawida na szubienicach czy tylu napisów "Juden raus". Ale tego w filmie nie pokazano.
      Jura
      • lepian4 Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 13:03
        Jureeku, boje sie dyskutowac z antysemitami.
        Ale w drodze wyjatku przelamie strach.
        Masz racje, demolka w hotelu nie jest izraelska specjalnoscia. Mnie zastanawiaja metody wychowacze. Warto zwrocic uwage, ze bandziory uspokoily sie dopiero wtedy, gdy zastraszono ich widmem polskich neonazistow, ktorzy niestrudzenie czychali, by sprawiedliwi inaczej wyjrzeli przez okno. Juz przed przyjazdem opowiedziano im o niebezpieczenstwach, ktore na nich rzekomo czychaja w niebezpiecznym kraju. W Polsce nawet bomby podkladaja!

Rzadko bywam na Slasku, wiec nie moge potwierdzic twych sensacji z napisami. Ostatnio bedac w Polsce widzialem jedynie napisy bzdurnej akcji "Zydzie, tesknimy za toba!"
        Taki syf jest faktycznie tylko w Polsce mozliwy
        • jureek Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 13:38
          Jeżeli chodzi o "bandziorów", to gościliśmy grupę takich młodych Izraelczyków w Jugendraum w naszej parafii (w Niemczech jak widać nie mają zakazów kontaktów z miejscowymi, ciekawe, nie?). Z relacji moich dzieci (były wśród gospodarzy spotkania) wiem, że była to normalna młodzież z normalnymi problemami i zainteresowaniami. Niczym te "bandziory" nie różniły się od przeciętnej niemieckiej klasy gimnazjalnej.
          Jura
          • folksdojczer4kategorji Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 16:26
            jureek napisał:

> Jeżeli chodzi o "bandziorów", to gościliśmy grupę takich młodych Izraelczyków w
            > Jugendraum w naszej parafii (w Niemczech jak widać nie mają zakazów kontaktów
            > z miejscowymi, ciekawe, nie?). Z relacji moich dzieci (były wśród gospodarzy spotkania) wiem, że była to normalna młodzież z normalnymi problemami i zainteres
            > owaniami. Niczym te "bandziory" nie różniły się od przeciętnej niemieckiej klas
            > y gimnazjalnej.
            > Jura

Nu, a w razie czego, Twoje dzieci mogłyby sytuację wyjaśnić outując się, że z Niemcami nie mają nic wspólnego...

Podobnie jak Januszek się wyoutował przed swoją parafią w Sopocie...
            • lepian4 Re: Polska, skansen antysemicki 06.01.11, 17:10
              Jureeku, nie chodzi o konkretne grupy mlodych Izraelczykow, tylko o perfidny system edukacji opartej na szerzeniu nienawisci na tle rasowym i etnicznym. To jest haniebne, ze w taki sposob przedstawia sie mlodym pokoleniom inne kraje. Polska jest tez krajem neutralnym wyznaniowo, od setek lat. Czemu to ma sluzyc? Kreowaniu patologii shoha businessu?
              Nie jest to tez niestety jednostkowy przypadek. Kiedys tez mialem ten niehlubny zaszczyt poznac taka wycieczke. Ten film jest jeszcze slodka bajka wobect tego, co ja widzialem i niestety odczulem na wlasnej skorze.
              Szkoda, ze doszlo do takich wynaturzen. Mowie to szczerze. Niestety obozowe trupy sa w Izraelu statusem spolecznym, taks samo waznym, jak merc dla gadupy.
              W filmie przedstawiono tez przedpoborowych uczniow. Na szczescie jeszcze nie wszyscy ida w Izraelu do wojska. Ale pomimo wszystko musimy spojrzec prawdzie w oczy: mamy juz koszerna Hitlerjugend! Ot, co!
    • gaarsch 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 13:12
      wybieram się z przyjacielem na zwiedzanie Synagogi
      www.jg-bochum.de/index.html
      potem konsumpcja kuchni żydowskiej plus koszerne wina w Matzen i wieczorem koncert
      grupy KROKE w Christuskirche
      www.christuskirche-bochum.de
      • jureek Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 13:33
        gaarsch napisał:

> wybieram się z przyjacielem na zwiedzanie Synagogi
        > www.jg-bochum.de/index.html
        > potem konsumpcja kuchni żydowskiej plus koszerne wina w Matzen i wieczorem konc
        > ert
        > grupy KROKE w Christuskirche
        > www.christuskirche-bochum.de

Kroke grają świetnie. Niestety, nigdy nie miałem okazji posłuchać ich na żywo.
        Jura
      • lepian4 Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 13:39
        Tego dnia Angela ma imieniny. O taki patriotyzm nie podejrzewalem ciebie!
        • zawszekacperek Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 15:29
          Drogi Przyjacielu Lepianie z numerem seryjnym 4,
          nie wszyscy są zaangażowani ideowo tak jak Ty i Asiek. Wielu jest zwyczajnymi kosmopolitami. Przedkładają Kirchebesuch nad raut imieninowy u Angeli. Chociaż gaarscha rozumiem. Też na jego miejscu nie chciałbym się spotkać na raucie u Angeli z Grafem jeckim, prekursorem antychamityzmu. Ty z Asiekiem jakoś tego groźnego zjawiska nie dostrzegacie, chociaż Asiek is constitutionally obliged to defend chooy wie co!
          (bynajmniej bez ironiismile)

Kacperek
          P.S.
          W wątku obok Mesjanuschek chciał wbić nóż w naszą przyjaźń. Dałem mu odpór.
          • lepian4 Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 16:22
            Zawsze Kacperku,

z przykroscia stwierdzam, ze twa braterka pomoc okazala sie klasycznym Bärendienst. Januszek pierwszy raz w zyciu wypowiedzial cos madrego i we wlasciwym kontekscie! Bez watpienia, moi przyjaciele nie potrzebuja juz wrogow. A ty mu tak- bynajmniej bez ironii- odpor dales!
            Taka postawa nie zasluzyla na pochwale! Oczekuje natychmiastowego rachunku sumienia i postanowienia poprawy.

Faktycznie z Asiekiem nie dostrzegam groznego zjawiska wokol Jeciego. On sam jest dla siebie najwiekszym niebezpieczenstwem. Gdzie by sie nie zarejestrowal, zawsze wklepuje tego samego nicka. Nic glupszego nie mozna wymyslec!
            Szczerze powiedziawszy wasze dywagacje o jezykoznastwie zbytnio mnie nie intereszja. Cala swa uwage poswiecam nie waszym Ach i Och odnosnie poprawnych form z czasow Kajesera Fryderyka, bo mnie Q. mnie nie rajcuja. Pelen wdziecznosci za wspaniale kulturbrajszerung ucze sie dzis jedynie poprawnych Krass-Ausdrücke. Nö! Du Arsch! Leck mich am Arch und so!
            Piss mich!
        • gaarsch Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 18:21
          lepian4 napisał:

> Tego dnia Angela ma imieniny. O taki patriotyzm nie podejrzewalem ciebie!

To Angela obchodzi imieniny? nie sądzę.
          27 stycznia zostali uwolnieni Ci, którzy przeżyli piekło Auschwitz.
          Nie podejrzewałem nikogo na forum o inną reakcję.

P.s. Obok muzyki KROKE będą też teksty Kosmopolen.
      • folksdojczer4kategorji Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 17:01
        gaarsch napisał:

> wybieram się z przyjacielem na zwiedzanie Synagogi
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Odpowiednie nakrycie głowy już masz?
        • jureek Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 17:37

> Odpowiednie nakrycie głowy już mas
          > z?

Gdy odwiedzaliśmy wiesbadeńską synagogę, wystarczył mężczyznom jako nakrycie głowy zwykły kapelusz. Ważne, żeby było jakieś nakrycie głowy.
          Jura
          • zawszekacperek Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 18:03
            W takim nakryciu głowy też?
            tiny.cc/zjybc
            Kacperek

jureek napisał:

> folksdojczer4kategorji napisała:
            >
            > > Odpowiednie nakrycie głowy j
            > uż mas
            > > z?

>
            > Gdy odwiedzaliśmy wiesbadeńską synagogę, wystarczył mężczyznom jako nakrycie gł
            > owy zwykły kapelusz. Ważne, żeby było jakieś nakrycie głowy.
            > Jura
            • folksdojczer4kategorji Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 18:15
              zawszekacperek napisał:

> W takim nakryciu głowy też?
              > tiny.cc/zjybc
              > Kacperek
              ------------------------------------------
            • jureek Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 18:38
              zawszekacperek napisał:

> W takim nakryciu głowy też?
              > tiny.cc/zjybc

A poza tym wszyscy zdrowi?
              To tam u Was w Saksonii często spotykane nakrycie głowy? Jakoś nie widziałem na ulicach.
              Jura
        • gaarsch Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 18:23

> gaarsch napisał:
          >
          > > wybieram się z przyjacielem na zwiedzanie Synagogi
          > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          > Odpowiednie nakrycie głowy już mas
          > z?

>

wiem, że twój kontakt z kulturą i nauką zakończył się po wjechaniu na wierzchołek PKiN.
          • folksdojczer4kategorji Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 18:34
            Pan Dyrektor pisze:

> wiem, że twój kontakt z kulturą i nauką zakończył się po wjechaniu na wierzchołek PKiN.
            ---------------------------------
          • jureek Re: 27 stycznia jest szczególnym dniem, 06.01.11, 18:39
            gaarsch napisał:

> wiem, że twój kontakt z kulturą i nauką zakończył się po wjechaniu na wierzchoł
            > ek PKiN.

Dobre smile
            J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka