folksdojczer4kategorji [waisstinu wasskrjess!] 24.04.11, 09:35 Jurek napisał: Chrystus zmartwychwstał! Folksdojczer całuje Jureka i odpowiada: Во истину Воскрес Z działu: Zwyczaje w innych krajach... Wer zur Osterzeit in Russland unterwegs ist, sollte sich auch nicht wundern, wenn er von Wildfremden mit den Worten "Христос воскрес!" [chrisstoss wasskrjess] (Christus ist auferstanden) angesprochen und zudem noch geküsst wird. Die Antwort sollte lauten: "Во истину Воскрес" [waisstinu wasskrjess!] – Er ist tatsächlich auferstanden. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ja od lat marzę o takim wielkanocnym pocałunku od mego ukochanego Januszka... Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Hurrrraaaa 24.04.11, 16:25 pyskata.1 napisała: > znalazłam w nocy dwa jajka --------------------- Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Ichu się odnalazł? 25.04.11, 09:54 pyskata.1 napisała: > A co, on też ma? ------------------------------------- Odpowiedz Link
fan.club Może jeszcze nie wszyscy znają 25.04.11, 10:23 - Baco, napisaliście donos! - Nie pisołem do nos, panocku, ino do nich i to na wos. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Ichu się odnalazł? 25.04.11, 10:37 jessi_a napisała: > > A na kogo chcial doniesc? -------------------------------------- Odpowiedz Link
jessi_a Re: Ichu się odnalazł? 25.04.11, 10:50 Eee tam, takich donosow cyngielnia ma codziennie ze ho ho ho Odpowiedz Link
jureek Re: Ichu się odnalazł? 25.04.11, 11:28 folksdojczer4kategorji napisała: > Idzie Ichu z donosem do Michnika, a Michnik mu kopa w d-pę! Wiesz, że Icha nie ma, więc myślisz, że możesz bezkarnie kłamać na jego temat, bo Ci nie odpowie i nie sprostuje. Albo specjalnie kłamiesz, żeby sprowokować go do przerwania milczenia. Żałosne. Jura Odpowiedz Link
gadupa Re: Ichu się odnalazł? 25.04.11, 12:45 Zalosne bylo kiedys, teraz jest bardzo zalosne. hehe Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Ichu się odnalazł? 25.04.11, 18:27 jureek napisał: > Żałosne. > Jura ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ seid nett zu einander! Odpowiedz Link
gadupa Re: Ichu się odnalazł? 26.04.11, 10:08 Ty sie lepiej ucz niemieckich nazw miejscowosci. buahaha Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Ichu się odnalazł? 26.04.11, 10:23 gadupa napisała: > Ty sie lepiej ucz niemieckich nazw miejscowosci. buahaha -------------------------------------------- Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Alleluja 26.04.11, 08:17 Ja nie na bieżąco, będzie dzisiaj jakaś akademia na cześć gierojów, którzy pamiętnego dnia biegali po dachu siłowni atomowej i szufelkami gasili atomowy ogień? Albo mieszkają w waszym sąsiedztwie małe cwaniaczki, które szybciuteńko zmieniły miejsce zamieszkania? Odpowiedz Link