Dodaj do ulubionych

Rodacy pomozcie

27.09.13, 07:23
Witam serdecznie, jestem osobą niepełnosprawną ruchowo w skomplikowanej sytuacji materialno-bytowej w ostatnim czasie był o mnie reportaż lecz z pomocą przyszło mi niewiele osób w tym także starsze Panie, który mniemam też nie jest łatwo. Proszę i rozsyłam mą prośbe o wsparcie. Jeśli ktoś z Państwa, bliscy, krewni czy znajomi reflektowaliby udzielenie mi pomocy.. Każdy nawet niewielki gest jest produktywny i nieoceniony. Z góry serdecznie dziękuję. Patryk

Poniżej link do reportażu.
www.tvp.pl/vod/audycje/publicystyka/sprawa-dla-reportera/wideo/19092013/12240672
Obserwuj wątek
    • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 09:01
      Tragiczne!

Trudno sobie wyobrazić, że to 21 wiek, Europa, UE...

Niektórym polskim forumowiczom na polskich forach patriotycznych powodzi się materialnie bardzo dobrze.

Sami tu o tym kilkakrotnie pisali.

Gdy się tu zgłoszą, ile konkretnie przekazali na wsparcie Patryka, to i ja wyślę anonimowo w kopercie 50 E Będę się modlił, aby je nikt nie ukradł...

Przykro mi, że więcej nie mogę zadeklarować.

Jestem na rencie starczej i co kilka miesięcy moja renta jest skracana na różne wydatki rządowe. (Wszyscy tu wiedzą, że jestem "jebniętym starcem")

Głównie na odszkodowania dla Izraela ... (Łodzie podwodne i renty dla podeszłych osób żyjących w czasie wojny na terenie byłego ZSRR, lub w koloniach francuskich...)

Liczę na dalsze skracanie mej renty, bo wczoraj Pan polski Minister Spraw Zagranicznych, Radek Sikorski zażądał od Niemców, aby wspólnie odpowiadali za długi wszystkich obywateli UE... (Szczegóły w GW oraz DIE ZEIT)
      Tenor komentarzy w GW: Bić wrednych Niemców..
      Tenor komentarzy w DIE ZEIT: Czytelnicy zoutowali się jako paskudni neofaszyści.

Takie publikacje są lustracją realnych, niekłamanych stosunków polsko-niemieckich.

Ot, co...

Pan Minister wyraził także wielkie niezadowolenie, że Niemce wyrażają za mało skruchy za czasy w których w Niemczech rządził przez 12 lat pewien przybłęda z Austrii.

Czym byłyby Niemce bez porad Pana Ministra !

Ot, co...
      • patricius1991 Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 09:20
        Bardzo dziękuję za choćby odpowiedź. Podzielam Pana pogląd. Pana deklaracja jest wielkim gestem. Jeśli mogę coś zasugerować przy wysyłaniu to wsadzić w otwieraną widokówkę. Chciałbym również podziękować wszystkim, którzy się dołączą we wsparcie mnie. Dziękuję kochani! Patryk
        mój adres:
        ..jeśli ktoś preferowałby inną formę pomocy proszę dzwońcie

Patryk Bernadowski

Ul. Młyńska 8/2

86-200 Chełmno

woj. Kujawsko-Pomorskie

tel. +48 513 - 474 - 357
        • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 09:33
          patricius1991 napisał(a):

> Bardzo dziękuję za choćby odpowiedź. Podzielam Pana pogląd. Pana deklaracja jes
          > t wielkim gestem. Jeśli mogę coś zasugerować przy wysyłaniu to wsadzić w otwier
          > aną widokówkę. Chciałbym również podziękować wszystkim, którzy się dołączą we w
          > sparcie mnie. Dziękuję kochani! Patryk
          > mój adres:
          > ..jeśli ktoś preferowałby inną formę pomocy proszę dzwońcie
          >
          > Patryk Bernadowski
          >
          > Ul. Młyńska 8/2
          >
          > 86-200 Chełmno
          >
          > woj. Kujawsko-Pomorskie
          >
          > tel. +48 513 - 474 - 357
          ======================================

Bardzo dobrze, że ta sprawa została upubliczniona.

Większość takich spraw jest zagarniana pod dywanik...

Ot, co...
          • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 09:56
            Patryk tryska taką samą energią życiową, jak ci młodzi ludzie na ulicach Nowego Orleanu.

Mimo, że warunki są nieco inne.

Gdy spotykam ulicznych muzykantów z Europy Wschodniej na ulicach mego miasta, to także wrzucam coś do koszyka.

Dlaczego nie miałbym się jednorazowo podzielić z moją skromną rentą z Patrykiem.
            Podanym linkiem udowodnił, że nie jest naciągaczem...

Ot, co...
            • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 10:19
              W całej Europie usunięto szlabany graniczne aby ludzie mogli ze sobą komunikować bez przeszkód.

Inaczej na Forum Katolicko Maryjnym.

Tam jest szlaban graniczny i wpuszczani są tylko ludzie z moralnie nieskazitelnym świadectwem, wystawionym przez miejscowego proboszcza.

A ja już 1/2 wieku nie byłem w kościele, nie mam więc żadnych szans wypowiedzenia się ta tamtejszym forum.

Także o smutnym losie Patryka tam się nikt nie dowie....
              A w gruncie rzeczy tam są sami dobrzy ludzie z dużym sercem...
              Katolicy i Polacy... Większość z nich rdzenni...

Ot, co...
              • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 10:29
                Warty by było także bywalców Forum Pustelnia zapoznań z realiami w Ojczyźnie

Właściciel forum, niejaki Pan Zbyfauch staje zawsze w obronie słabszych i ciemiężonych...
                Z pewnością coś zadeklaruje...

Ot, co...
                • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 11:29
                  Patryk napisał: Chełmno...

Piękne miasto...

Dużo sławnych ludzi tam się urodziło.

Między innymi Hermann Löns (1866-1914), powieściopisarz i dziennikarz

Bardzo uwielbiam jego powieści... oraz lirykę ...

Zgłosił się jako ochotnik do wojska w I Wojnie ś.

Nie chcieli go wpierw przyjąć, bo z wiekiem już był nieco powyżej normy.

Ale w końcu mu się udało, przyjęli go.

Zginął na pierwszym patrolu w pierwszym tygodniu pobytu na froncie...

Ot, co...
                  • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 27.09.13, 15:59
                    A tu niezachwiany monolit w wykrywaniu niedobitków faszystowskich...

Z pewnością pomoże rodakowi ...

Ot, co...
                    • chief-denunciator Re: Rodacy pomozcie 28.09.13, 12:12
                      Jak widzisz, >>kochani rodacy<< Cię olewają.

Gdybyś się tu zwrócił do "narodu z mentalnością tendencji eichmannowskiej" zyskał byś z pewnością więcej uwagi.

Niemiaszki chętnie rozdają prezenty i wspierają ludzi gdzie się da, także takich którym się nie chce pracować.

Chociaż fizycznie a nawet umysłowo byliby do tego zdolni.

Niejaki gadupa, vel lunatiks, vel wizytor, vel Artur jest od czasu wojny domowej w Polsce na szczodrym utrzymaniu niemieckiego podatnika.

W zamian za co wypisuje tu na polskich Forach paszkwiły na Niemców.

Jest obecnie kilka minut przed 12 godziną, czyli same południe, każdy normalny człowiek stara się pracą swoich rąk zapracować samemu na swe utrzymanie.

Lunatix woli pisać paszkwile na tych co go żywią.

Podobnie z krokodylem, dasz mu kawał mięsa, odgryzie Ci przy okazji także rękę...
                      W Niemczech pełno takiego tałatajstwa.

Niemce każdego przygarną...

Lunatix na temat sytuacji socjalnej w Polsce, swej ojczyźnie, wolał się nie wypowiadać.
                      Jego specjalność to polepszać i uszlachetniać sytuację socjalną w Niemczech.
                      Czyni to tu na polskich forach już prawie ze 30 lat...

A w Polsce starsi ludzie nie wiedzą jak zapłacić czynsz za kilka metrów kwadratowych mieszkania zastępczego bez wody, bez prądu.. Bez własnej toalety...

Ale mądrala uwziął się za polepszanie i uszlachetnianie Niemiec...

Ma taką misję życiową...

Ot, co...
                      • ja.nusz Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 28.09.13, 12:45

Ktoś, kto czyta taką prośbę via internet, wierzy w to albo nie i pomaga lub nie pomaga.

Tylko taki bydlak jak gadupa-zwo wykorzystuje nawet taki wątek, żeby siać tu zamęt, który i tak sieje od lat.
                        Skurwił wątek, jak wszystkie inne również - większość wątków jest skurwiała od początku, bo zakłada je sam gadupa-zwo osobiście.

• chief-denunciator A więc konkretnie ile? 28.09.13, 13:07
                          ja.nusz napisał:

>
                          > Ktoś, kto czyta taką prośbę via internet, wierzy w to albo nie i pomaga lub nie
                          > pomaga.
                          >
                          > Tylko taki bydlak jak gadupa-zwo wykorzystuje nawet taki wątek, żeby siać tu za
                          > męt, który i tak sieje od lat.
                          > Skurwił wątek, jak wszystkie inne również - większość wątków jest skurwiała od
                          > początku, bo zakłada je sam gadupa-zwo osobiście.
                          =====================================>

Nu, nareszcie odezwał się gastronom z St.Pauli, Hamburg, Niemce.
                          Januszku kochany, Tobie się powiodło na "Zachodzie" masz dobrze prosperującą restaurację w Hamburgu, interesy idą wyśmienicie, pływasz w Eurasach, nie wiesz co z nimi począć, kupujesz nieruchomości w Liechtensteinie.
                          Oraz drogie perfumy u Duglasa...

Czytelnicy naszego forum chętnie by się dowiedzieli ile deklarujesz na pomoc dla rodaka w Polsce...

Chełmno to chyba jeszcze Polska A, o ile się nie mylę...

A więc konkretnie ile?

Wolał byś, aby niniejszy wątek został zagarnięty pod dywanik?
                          Wolał byś nie rozgłaśniać sytuację socjalną ludzi w Polsce?
                          Wolisz razem z lunatixem, gadupą, wizytorem, arturem polepszać i uszlachetniać Niemcy?

Ot, co...
                          • chief-denunciator Re: A więc konkretnie ile? 28.09.13, 13:15
                            A więc Januszku kochany przyznaj się!

Powyższego filmu w ogóle nie oglądałeś?

I nie masz zamiaru wspierać Telewizji Polskiej w poprawianiu sytuacji socjalnej ludności polskiej?

Bardzo wymowne!

Ot, co...
                            • chief-denunciator Re: A więc konkretnie ile? 28.09.13, 13:29
                              Januszek nie ma czasu na dyskusję z nami...

Poszedł do sejfu liczyć swe Eurasy...

Widziałem kiedyś takie sławne malowidło:

Starszy mężczyzna z brodą siwą liczy i liczy i liczy swe pieniądze...

Orientuje się może kto, gdzie ten obraz wisi?

Może wniesie coś nowego do naszej dyskusji?

Ot, co...
                              • chief-denunciator Re: A więc konkretnie ile? 28.09.13, 13:39
                                chief-denunciator napisała:
                                Starszy mężczyzna z brodą siwą liczy i liczy i liczy swe pieniądze...
                                ==============================

Splugawili ten sławny oraz.

Dawniej był jeden.

Teraz w internecie pełno takich obrazów.

Przyłączam się do zdania Pani Szarlotty Czosnekowej, aby internet zakazać...

Ot, co...
                        • chief-denunciator Bydlę pozostanie bydęciem. To nieprawda! 28.09.13, 13:23
                          ja.nusz napisał:

>
                          > Ktoś, kto czyta taką prośbę via internet, wierzy w to albo nie i pomaga lub nie
                          > pomaga.
                          >
                          > Tylko taki bydlak jak gadupa-zwo wykorzystuje nawet taki wątek, żeby siać tu za
                          > Skurwił wątek, jak wszystkie inne również - większość wątków jest skurwiała od
                          =====================================>

To nieprawda!

Patryk podziękował mi za pomoc w nagłośnianiu tej sprawy o sytuacji socjalnej ludzi w Polsce...

Ot, co...
                        • chief-denunciator Mówisz, że masz jadowitego węża w kieszeni? 28.09.13, 14:17
                          ja.nusz napisał:

>
                          > pomaga.
                          >
                          ============================= >

Patrykowi nie chodzi o to, abyś krokodylowi łzami opłakiwał Jego los, Patrykowi chodzi o konkretne czyny...

Ot, co...

Postscriptum

Mówisz, że masz jadowitego węża w kieszeni?
                          A to rzeczywiście problem nie do przezwyciężenia...
                          • chief-denunciator Re: Mówisz, że masz jadowitego węża w kieszeni? 28.09.13, 14:38

Mówisz, że masz jadowitego węża w kieszeni?
                            > A to rzeczywiście problem nie do przezwyciężenia...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSRMrXy3kryHI5dWNGKK-ZvVgvR1HDRnXs81Zp-zobATRalXnFEiA

Nu, rzeczywiście...

Januszku przekonałeś nas wszystkich...

Potworna gadzina...

Ot, co...
                        • lepian4 Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 29.09.13, 19:57
                          Guru, z netykieta to ty zawsze byles na bier bakier.
                          Twoja retoryka jest ponoc niedopuszczalna, podobnie jak zebractwo i zakladanie tych samych watkow na roznych forach.
                          • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 30.09.13, 07:50
                            lepian4 napisał:

> Guru, z netykieta to ty zawsze byles na bier bakier.
                            > Twoja retoryka jest ponoc niedopuszczalna, podobnie jak zebractwo i zakladanie
                            > tych samych watkow na roznych forach.
                            ===================================================

Ja rozróżniam pomiędzy żebractwem a żebractwem.

Gdy tu widzę tych żebraków

a. gadupę

b. lunatixa

c. wizytora

d. Artura

Gdy tu z tupetem wchodzą i twierdzą, że

"im się należy. Oni znają swoje prawa. Oni mają świadków."

To mi się w kieszeni scyzoryk sam otwiera...

Ot, co...

Postscriptum

A rząd polski delektuje się przyklaskami z całego świata w jaki to brawurowy sposób Polska przebrnęła poprzez światowy kryzys ekonomiczny.

Jakim kosztem, nikt się nie pyta...

Uczciwy żebrak bliży memu sercu, aniżeli Mafia z East Coast...

Ta tu czyni prawdziwe spustoszenie...

Gorzej aniżeli coroczne, jesienne tornada w USA...
                          • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 30.09.13, 08:03
                            lepian4 napisał:

> Twoja retoryka jest ponoc niedopuszczalna, podobnie jak zebractwo i zakladanie
                            =====================================

Bescheidenheit ist eine Zier, doch weiter kommt man ohne ihr.

Zapamiętaj sobie pusta czacho!

Wszystko, co ONI w świecie osiągnęli, osiągnęli tupetem.

Z czego jasno wynika, że ich strategia jest właściwa...

Ot, co...
                            • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 30.09.13, 08:18
                              Mała dywagacja o skutecznych strategiach...

Ot, co....
                          • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 30.09.13, 08:24
                            lepian4 napisał:

=======================================

W porównaniu z niniejszym, to ja wolę uczciwe żebractwo aniżeli rozbójnictwo...

Ot, co...
                          • patrykcch Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 30.09.13, 11:00
                            Tak? Do prawdy? A mi to zalatuje zawiścią, bowiem jest duża różnica między żebractwem a proszeniem. To ja Twą retorykę poddaję w wątpliwość !!! Tchórzu!!!
                            • lepian4 Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 30.09.13, 12:02
                              Kim ty misiu jestes, ze nazywasz mnie tchorzem?

Dziwna jest ta twoja forma proszenia. Gdy tak w telewizji prosiles, to mnie wcale nie dziwi, ze nic nie skapnelo do twej kieszeni
                              • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 30.09.13, 13:56
                                lepian4 napisał:

> Kim ty misiu jestes, ze nazywasz mnie tchorzem?
                                >
                                > Dziwna jest ta twoja forma proszenia. Gdy tak w telewizji prosiles, to mnie wca
                                > le nie dziwi, ze nic nie skapnelo do twej kieszeni
                                ===================================

Zauważ proszę, że >>patrykcch<< nie jest założycielem wątku...

Ot, co...
                                • lepian4 Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 01.10.13, 04:32
                                  [url=http://forum.gazeta.pl/forum/w,86794,147148487,147181227,Re_do_zyczliwych_ludzi.html]Kto jak kto, ale ty wysmienicie miesz korzystac z archiwum[/url]
                                  • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 01.10.13, 08:01
                                    lepian4 napisał:

https://i46.tinypic.com/2iql8ow.jpg

Dzięki za wskazówkę.

Wygląda na to, że mu zbanowano dostęp do forum.

Przecie powtarzał tylko to, co było w Polskiej TY.

A Gadupę, Lutynixa, Wizytora i Artura jakoś nikt nie zbanował...

Mimo, że masywnie torpedował pomału poprawiające się stosunki polsko niemieckie.

Patryk starał się dostępnymi sobie środkami zwrócić uwagę publiczną na swą sytuację..

Brygada W. używała innych środków aby upublicznić swą sprawę...

Nieco innymi środkami materialnymi...

Ot, co...
                                    • lepian4 Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 01.10.13, 10:05
                                      Szanowny januszek dokonal wiekopomnego odkrycia: dowiod na podstawie smrodu przyschnietego gowna pod jego paznokciami, ze jestes denuncjatorem. Moze bys tak donios redakcji wybiorczej, ze bohaterski nicpon dalej trolluje? Ksywa zobowiazuje!
                                      • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 01.10.13, 10:14
                                        lepian4 napisał:

> Szanowny januszek dokonal wiekopomnego odkrycia: dowiod na podstawie smrodu prz
                                        > yschnietego gowna pod jego paznokciami, ze jestes denuncjatorem. Moze bys tak d
                                        > onios redakcji wybiorczej, ze bohaterski nicpon dalej trolluje? Ksywa zobowiazu
                                        > je!
                                        ============================

Trza jednak uczciwie przyznać, że Krzysiek, mimo niemieckiego imienia Christian w paszporcie, niezłomnie używa polskich znaków...

Na łamach GW..

I co Ty na to?

Ot, co...
                                        • lepian4 Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 01.10.13, 15:49
                                          Wiesz moze pod jakim nazwiskiem nasz guru wystapil w Tatorcie?
                                          • chief-denunciator Re: Bydlę pozostanie bydęciem. 01.10.13, 16:17
                                            lepian4 napisał:

> Wiesz moze pod jakim nazwiskiem nasz guru wystapil w Tatorcie?
                                            ===================================

Krzysztof Zanussi znalazłem...

Pasuje Ci?

Ot, co...

Po za tym masę wpisów o jego gdyńskiej firmie.

Oraz kilka zażaleń klientów, że Krzysiek nie miał czasu...

Nic dziwnego, misja na forach...

Ot, co...
    • chief-denunciator Pan Baron omija takie fora, 28.09.13, 15:05
      gdzie mowa o pieniądzach.

O pieniądzach się nie mówi, pieniądze się ma.

Pan Baron, potomek 600-letniego europejskiego rodu arystokratycznego , zdecydował się na smol-talk z lunatixem...

Można jeszcze niżej się pogrążyć?

Ot, co...

Нет фашизму, расовой нетерпимости, коллаборационизму
      Долой ксенофобию, расизм и антисемитизм!
      Gość w dom, Bóg w dom
      SHEMA YISRAEL
      • chief-denunciator Re: Pan Baron omija takie fora, 28.09.13, 15:37

> gdzie mowa o pieniądzach.
        >
        > O pieniądzach się nie mówi, pieniądze się ma.
        >
        > Pan Baron, potomek 600-letniego europejskiego rodu arystokratycznego , zdecydo
        > wał się na smol-talk z lunatixem...
        >
        > Można jeszcze niżej się pogrążyć?
        >
        > Ot, co...
        ------------------------------------------>

A lunatix olewa psa podwórzowego Pana Barona, i Klarę i samego Pana Barona także.

lunatix jest głównie zainteresowany zagadnieniem, jak polepszyć i uszlachetnić Niemce jako całość...

Tam nie ma miejsca dla kundli...

Ot, co...
        > Нет фашизму, расовой нетерпимости, коллаборационизму
        > Долой ксенофобию, расизм и антисемитизм!
        > Gość w dom, Bóg w dom
        > SHEMA YISRAEL
        • chief-denunciator Re: Pan Baron omija takie fora, 28.09.13, 15:54
          Panie Baronie, zapomniałeś całkowicie podzielić się lunatixem wrażeniami z ostatnich odczytów na angielskich uniwersytetach...

lunatix uwielbia takie sprawozdania ....

Ot, co...
          • chief-denunciator Re: Pan Baron omija takie fora, 28.09.13, 16:01
            Z braku laku mógłbyś lunatiksa zaprosić na swój folwark i pokazać Mu co znalazłeś w czasie porządkowania swej biblioteki...

lunatiks jest koneserem starych białych kruków pisanych przez Holendrów po łacinie...

Ot, co..
            • chief-denunciator Re: Pan Baron omija takie fora, 28.09.13, 17:50
              Pana Milczenie, szanowny Panie Baronie, na temat katastrofalnego stanu socjalnego w Polsce jest bardzo wymowne...

Domy z płyt eternitowych, i Pan nic nie mówisz?

Bardzo, bardzo wymowne...
              Pańskie wielmożne milczenie...

Ot, co...
              • vampirr wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 18:05
                Zesrales sie oto 12 (slownie: dwanascie) razy pod rzad.

vpr

> Pana Milczenie, szanowny Panie Baronie, na temat katastrofalnego stanu socjalne
                > go w Polsce jest bardzo wymowne...
                >
                > Domy z płyt eternitowych, i Pan nic nie mówisz?
                >
                > Bardzo, bardzo wymowne...
                > Pańskie wielmożne milczenie...
                >
                > Ot, co...
                • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 18:21
                  Pan Baron po dłuższych wahaniach zdecydował się na ten bardzo merytoryczny komunikat:

Zesrales sie oto 12 (slownie: dwanascie) razy pod rzad.
                  ===========

Tak, zgadza się, ale ja mam toaletę z bidetem.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7Ce_n6p9sr05YTl5rzSMucJ3L77MdaZSmvxft0q-Q1AozEAZx

A widziałeś na filmie jakie "wychodki" mają starsi ludzie w Polsce wyzwolonej spod komunizmu?

Ot, co...
                  • vampirr Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 18:28
                    Rozumiem, ze srasz rowniez na mycie... Posiadasz rowniez sracz zintegrowany z umywalka? Ze zelewozmywakiem rowniez?

vpr

> Tak, zgadza się, ale ja mam toaletę z bidetem.
                    • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 18:37
                      vampirr napisał:

> Rozumiem, ze srasz rowniez na mycie... Posiadasz rowniez sracz zintegrowany z u
                      > mywalka? Ze zelewozmywakiem rowniez?
                      ================================= >

Pozwolę sobie przypomnieć temat niniejszego wątka.

Konkretne pytanie:

Ile deklarujesz na pomoc do Polski?

Ot, co....
                      • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 19:05

>
                        > Konkretne pytanie:
                        >
                        > Ile deklarujesz na pomoc do Polski?
                        >
                        ===============================

Pan Baron jest absolwentem Uniwersytetu im. Nicolausa Copernikusa in Thorn an der Weichsel nicht weit von Kulm.

Ale nie jest wstanie odpowiedzieć na proste pytanie powyżej...

Ot, co...

Postscriptum

Pan Baro udowodnił nam, że po 10 latach wytężonych studiów jest wstanie policzyć ile raz ktoś pierdnął...
                        • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 19:24
                          Trza tu wyjaśnić dlaczego Pan Baron żyje 1/2 roku w Niemczech.

Otóż to było warunkiem aby Pan Baron mógł przyjąć w posiadanie należny mu spadek.
                          Gdyby nie osiedlił się w Niemczech cały spadek dostałaby jego kuzynka, właścicielka fabryki okuć meblowych z
                          12 000 zatrudnionymi ludźmi, także w Polsce i reszcie świata...

Ot, co...

Postscriptum

Im więcej ktoś ma, tym bardziej skąpy jest...
                          Byłoby największym skandalem światowym, gdyby Pan Baron oferował tylko 3 miejscową sumę przed przecinkiem...
                          • vampirr Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 20:28
                            Ch. wielki mnie obchodzi, ile i na co twoj wyimaginowany "baron" ofiaruje.
                            WIELKI SRACZ sra rowniez do bidetu...

vpr

> Trza tu wyjaśnić dlaczego Pan Baron żyje 1/2 roku w Niemczech.
                            >
                            > Otóż to było warunkiem aby Pan Baron mógł przyjąć w posiadanie należny mu spade
                            > k.
                            > Gdyby nie osiedlił się w Niemczech cały spadek dostałaby jego kuzynka, właścici
                            > elka fabryki okuć meblowych z
                            > 12 000 zatrudnionymi ludźmi, także w Polsce i reszcie świata...
                            >
                            > Ot, co...
                            >
                            > Postscriptum
                            >
                            > Im więcej ktoś ma, tym bardziej skąpy jest...
                            > Byłoby największym skandalem światowym, gdyby Pan Baron oferował tylko 3 miejsc
                            > ową sumę przed przecinkiem...
                            • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 20:38
                              Pan Baron oświadcza:
                              ==============================

Tematem tego wątka nie są luksusowe urządzenia sanitarne w Niemczech, a tragiczne warunki socjalne w Polsce, dla ludzi bez własnych toalet...

Ot, co...
                            • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 20:54
                              Pan Baro raczył napisać:

=====================================

Pan Baron nie jest zorientowany w najnowszych zdobyczach techniki sanitarnej...

Ot, co...
                              • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 21:03

> Pan Baron nie jest zorientowany w najnowszych zdobyczach techniki sanitarnej...
                                (Patrz poprzedni link)

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQG754yMBggQFYxggQCKkRM1xB- d3VWQUQpTsP58OTPbhnRDI4

Ale ja preferuje rozwiązania tradycyjne...

Ale nie zapominajmy, wątek dotyczy skandalicznego stanu socjalnego starszych i niepełnosprawnych osób w Polsce wyzwolonej spod komunizmu...

Ot, co...
                                • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 21:52

>
                                  > > Pan Baron nie jest zorientowany w najnowszych zdobyczach techniki sanitarnej...
                                  > (Patrz poprzedni link)
                                  >
                                  > https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQG754yMBggQFYxggQCKkRM1xB- d3VWQUQpTsP58OTPbhnRDI4
                                  >
                                  > Ale ja preferuje rozwiązania tradycyjne...
                                  >
                                  >
                                  > Ale nie zapominajmy, wątek dotyczy skandalicznego stanu socjalnego starszych i
                                  > niepełnosprawnych osób w Polsce wyzwolonej spod komunizmu...
                                  >
                                  > Ot, co...
                                  >
                                  Dla kontrastu jeszcze raz baraki z eternitu i skandaliczne wychodki

Ot, co...
                                • vampirr Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 02:13
                                  Tradycyjnie to przystawaloby ci za stodole, w najlepszym razie do wychodka. Wolisz jednak srac na forach...

vpr

> Ale ja preferuje rozwiązania tradycyjne...
                                  >
                                  • chief-denunciator Polak Polakowi stwarza takie warunki... 29.09.13, 06:58
                                    vampirr napisał:

> Tradycyjnie to przystawaloby ci za stodole, w najlepszym razie do wychodka. Wol
                                    > isz jednak srac na forach...
                                    ==========================================

Polak Polakowi stwarza takie warunki...

Powiedziała starsza zdesperowana pani z baraku z eternitu bez własnej toalety.

Najjaśniejszy Hrabia nie był w stanie wyrazić własnej opinii na temat stosunków socjalnych w Polsce.

Niezwykłe wymowne dla Diaspory Polskiej w Niemczech...

Niezależne czy to gastronom w Hamburgu, liczące po kryjomu swe pieniądze...

Czy to potomek 600 letniego domu magnackiego polsko-niemieckiego-węgierskiego-bałtyckiego...

Czy to kosmopolityczny przybłęda...
                                    żyjący od prawie 30 lat na koszt niemieckiego podatnika i kąsającego rękę, która go karmi..

Życzę dalszego wesołego latania małym samolocikiem z małym śmigiełkem..

Ot, co....
                                    • chief-denunciator Re: Polak Polakowi stwarza takie warunki... 29.09.13, 07:27

Najjaśniejszy Hrabia nie był w stanie wyrazić własnej opinii na temat stosunków
                                      > socjalnych w Polsce.

Trza uczciwie przyznać, że nie wszyscy Polacy żyją w barakach z eternitu.

Z wychodkiem od stuleci nie remontowanym i urągający wszelkim standardom higienicznym.

Takie obrazki widywało się tyko w slumsach 30 lat temu w Indiach....

Ot, co...

Postscriptum

Nieprawdą jest, jakoby wszyscy Polacy kradli samochody....

i ciężkie maszyny budowlane na Lewobrzeżu Odrzańskim..

i wyposażenie w szpitalach, przykręcone, czy nie przykręcone...
                                      (Poszukać link?)

Ot, co...
                                      • chief-denunciator Re: Polak Polakowi stwarza takie warunki... 29.09.13, 07:45

Trza uczciwie przyznać, że nie wszyscy Polacy żyją w barakach z eternitu.

Z wychodkiem od stuleci nie remontowanym i urągający wszelkim standardom higienicznym.

Takie obrazki widywało się tyko w slumsach 30 lat temu w Indiach....
                                        ===============================================

Gastronom z Hamburga informował świat, że w czasie pobytu w Sopocie ma zwyczaj wynajmowania suity, w której przybywał kilka dekad nazad niejaki Adolf Hitler z Austrii.

https://tinyurl.com/na6nfbw

Nie dlatego, żeby to było coś specjalnego. W żadnym wypadku. Pan gastronom z Hamburga jest po prostu przyzwyczajony do takich standardów...

A, że tam Adolf Hitler mieszkał, tylko przypadek bez znaczenia...

Ot, co...
                                        • chief-denunciator Re: Polak Polakowi stwarza takie warunki... 29.09.13, 08:10
                                          https://tinyurl.com/pelo9o3

Pan Baron poinformował uprzejmie świat, że podróżując przez Bella Italia, zatrzymuje się w swoich niezłych pokoiczkach z niezłym widoczkiem...

Taki to skromny jest nasz Pan Baron...
                                          I dlatego wyraża się zawsze w formie zdrobniałej ....

Ot, co...
                            • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 28.09.13, 21:24
                              vampirr napisał:
                              =========================

Wieczną zagadką pozostanie fakt, dlaczego jego świetlana dobrotliwość i wysokość, Hrabia, ciągle się miesza w naszą dyskusję z Panem Baronem?

A Najjaśniejszy Hrabia już ustalił sumę pomocy dla sprawy omawianej w niniejszym wątku?

Ot, co...
                              • patricius1991 Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 07:36
                                Witam, czytam te wisy i czytam, ale chcialbym zapytac, czy ktos z Panstwa ma mozliwosc mi pomoc. Przepraszam wszystkich za tak oficjalne pytanie!
                                • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 07:53

> Witam, czytam te wisy i czytam, ale chcialbym zapytac, czy ktos z Panstwa ma mo
                                  > zliwosc mi pomoc. Przepraszam wszystkich za tak oficjalne pytanie!
                                  ==================================

Pana Barona z pewnością takim pytaniem nie zawstydzisz.

Pan Baron już z niejednego pieca chleb jadał...

A Pan Gastronom z Hamburga z pewnością już pokaźną sumkę wysłał...

Ot, co...
                                  • patricius1991 Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 08:03
                                    Tak, to super.. bardzo dziekuje. Teraz listonoszowi nie dam zyc codziennie. Mam sie spodziewac zwyklego listu, czy poleconego. Huraa jestscie jednymi z calego forum, ktorzy mi pomoga.. ;]
                                    Prosze serdecznie podziekowac .. jeszcze raz bardzo dziekuje ;]
                                    • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 08:26

> Tak, to super.. bardzo dziekuje. Teraz listonoszowi nie dam zyc codziennie. Mam
                                      > sie spodziewac zwyklego listu, czy poleconego. Huraa jestscie jednymi z calego
                                      > forum, ktorzy mi pomoga.. ;]
                                      > Prosze serdecznie podziekowac .. jeszcze raz bardzo dziekuje ;]
                                      Twój pomysł z podwójną widokówką ma także pewną wadę.

Jakiś cwaniak otworzy kopertę, wyjmie zawartość i widokówkę zostawi w kopercie.
                                      I tym większa wpadka dla ofiarodawcy...

Przy czym trza uczciwie zaznaczyć, że nie wszyscy Polacy otwierają listy skierowane do innych osób...
                                      Z pojedynczych przypadków, że na Polskiej Poczcie coś ginęło nie można uogólniających wniosków wyciągać...

Ot, co...
                                      • patricius1991 Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 09:16
                                        Aaa rozumiem, mam Pan jakas sugestie, albo lepszy pomysl? Ja jesstem nieobyty w takich kwestiach.
                                        • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 09:52

> Aaa rozumiem, mam Pan jakas sugestie, albo lepszy pomysl? Ja jesstem nieobyty w
                                          > takich kwestiach.
                                          ================================

Tytułowanie "Pan" mnie bardzo onieśmiela. My tu na forach się wzajemnie "Tykamy"

Pan Baron także żył na dawnych "Prusach Zachodnich" niedaleko Chełmna.

Pan Baron żyje 1/2 roku na posiadłości swych przodków w pobliżu Chełmna.

Przekażę moją skromną ofiarę Panu Baronowi aby Ci ją wręczył osobiście.

Jestem pewien, że Pan Baron nie odmówi...

Potomek 600-letniego cztero-narodowego rodu magnackiego.

Ot, co....
                                        • ja.nusz Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 10:04

> Aaa rozumiem, mam Pan jakas sugestie, albo lepszy pomysl? Ja jesstem nieobyty w
                                          > takich kwestiach.

Ten starzec wie co mówi - był w PRL-u pomocnikiem listonosza i okradał wszystkie zagraniczne listy, które mu wpadły w jego foklsdijczowskie pazury.
                                          Jego główną profesją było jednak donosicielstwo i przesłuchania.
                                          Kiedy jednak zauważył, że poza stopień kaprala UB nie wyjdzie, dał dyla do Niemiec i tu kontynuuje swoją nikczemną działalność.
                                          W Niemczech też próbował zatrudnić się na poczcie, ale poznali się od razu na tym łachmycie.
                                          Ty przypadkiem nie licz na to, że ten łachmyta w jakiejkolwiek formie Cie wesprze.
                                          On wykorzystuje Twoją sytuację wyłącznie do tego, aby siać tu zamęt.

• chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 10:18
                                            Januszek kochany pisze:
                                            On wykorzystuje Twoją sytuację wyłącznie do tego, aby siać tu zamęt.
                                            ==================

W ferworze walki z niemieckim faszyzmem Kochany Januszek zapomniał zapodać wysokość swej datki ...

Zależnie od kierunku wiatru, Januszek zwie mnie

a. Faszystą ( z nieliczoną ilością przeróżnych przydawek...)

b. Komuchem (Jak wyżej)

I tak nam jakoś czas leci na wygnaniu za chlebem...

Ot, co...
                                          • chief-denunciator Re: wiele ulatwiajaca statystyka 29.09.13, 10:51
                                            Januszek (Gastronom z Hamburga) pisze:

Ty przypadkiem nie licz na to, że ten łachmyta w jakiejkolwiek formie Cie wesprze.
                                            ===========================

Kochany Januszek jest kutą na cztery kopyta cwaną kobyłą...

Chce mnie w ten sposób umotywować, abym swoją zadeklarowaną skromną datkę podwoił...

Ot, co...
    • chief-denunciator O 11.00 godzinie ... 29.09.13, 11:13
      kończy się w niemieckich kościołach katolickich Msza święta.

Zaraz zagoszczą na naszej ożywionej dyskusji katolicy polscy praktykujący swą wiarę...

Większości z nich także się w Niemczech powiodło...

Materialnie...

Zobaczymy jaki oni mają stosunek do stanu socjalnego niektórych warstw społecznych w Polsce wolnej i suwerennej...

Ot, co...
      • chief-denunciator Re: O 11.00 godzinie ... 29.09.13, 11:47
        Polscy katolicy przygotowują obecnie obiad.

Ale po obiedzie zacznie się ożywiona dyskusja...

Jak amen w kościele....

Ot, co...

Postscriptum

Każde dziecko na świecie wie, że polscy katolicy nie omijają delikatno-drażliwe tematy...
        Zaraz się zacznie...

Uczynki miłosierdzia co do ciała: Nawiązując do Mt 25 i Tb 2 tradycja chrześcijańska wymienia uczynki miłosierdzia co do ciała: głodnych nakarmić, spragnionych napoić, nagich przyodziać, obcych przygarnąć, więźniów pocieszać, chorych odwiedzać, umarłych grzebać.
        • patricius1991 Re: O 11.00 godzinie ... 29.09.13, 13:10
          Milo bedzie poznac kogos o takich korzeniach, na codzien nie spotyka sie takich ludzi ;]
          • chief-denunciator Re: O 11.00 godzinie ... 29.09.13, 14:17
            Nu, wiadomo, że po dobrym jedzeniu w kuchni nazbierało się mnóstwo naczyń do umycia....

Nie wypada ich tam zostawić...

Trza mieć nieco cierpliwości...

Ot, co...

Postscriptum

https://tinyurl.com/p6sf5nz

Nawet w u Niemców nie każdy ma taką maszynkę do pucowania naczyń...
          • chief-denunciator Re: O 11.00 godzinie ... 30.09.13, 14:10

> Milo bedzie poznac kogos o takich korzeniach, na codzien nie spotyka sie takich
            > ludzi ;]
            ===========================

Ty piszesz z Polski, a dlaczego na Twoim komputerze nie ma polskich znaków?
            • lepian4 Re: O 11.00 godzinie ... 30.09.13, 16:15
              Polske ma w sercu, a te bije jak dzwon!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka