Dodaj do ulubionych

Zbąszyń 1938

13.11.16, 18:23
Po amerykańsku 2017

Na życzenie ogółu mogę temat rozwinąć...

Ale tylko na usilne prośby...

Postscriptum

Serdecznie zachęcam do lektury:

Do zobaczenia za rok w Jerozolimie / redakcja Izabela Skórzyńska, Wojciech Olejniczak

Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Re: Zbąszyń 1938 14.11.16, 07:49
      Nach seinem Amtsantritt sollen bis zu drei Millionen Einwanderer schnell abgeschoben werden.
      DER SPIEGEL

Bez komentarza
      • the-great-inuk Re: Zbąszyń 1938 14.11.16, 08:21
        the-great-inuk cytuje ze DER SPIEGEL:

Nach seinem Amtsantritt sollen bis zu drei Millionen Einwanderer schnell abgeschoben werden.

===================================================

Im Rahmen der so genannten Polenaktion am 28. und 29. Oktober 1938 wurden etwa 18.000 Juden polnischer Staatsangehörigkeit (so genannte Ostjuden) über Nacht aus dem Dritten Reich ausgewiesen.

Etwa eine Woche nach der Ausweisung seiner Eltern im Rahmen der "Polen-Aktion" erschoß der 17jährige Herschel Feibel Grynszpan aus Verzweiflung darüber einen Mitarbeiter der deutschen Botschaft in Paris.
        (Gelsenzentrum)

Z Januszkowych źródeł wszyscy wiemy, że zastrzelony cierpiał na syfa. Więc niema o czym dyskutować! Europa i świat zostały uratowane przed straszną epidemią!

Jeśli zajdzie konieczność to mogę Meksykańczykom wyszukać adres ambasady USA w Paryżu!
        Syf trza zwalczać wszelkimi sposobami!

Ot, co...
        • the-great-inuk Re: Zbąszyń 1938 14.11.16, 08:42
          the-great-inuk napisała:

> Z Januszkowych źródeł wszyscy wiemy, że zastrzelony cierpiał na syfa. Więc niema o czym dyskutować! Europa i świat zostały uratowane przed straszną epidemią!
          >
          > Jeśli zajdzie konieczność to mogę Meksykańczykom wyszukać adres ambasady USA w
          > Paryżu!
          > Syf trza zwalczać wszelkimi sposobami!
          >
          ========================================

Let us never forget the brave Hershel Grynspan and the events that befell our people.

The writer, who is 93 years old, is the senior journalist and broadcaster of Israel Radio Arutz 7 (in English). He also broadcasts The Walter Bingham File on Israelnewstalkradio.com
          (źródło:Jeruzalem Post)

Ja, osobiście mam wielki szacunek przed wiekiem powyższego dziennikarza. Mnie wychowano z szacunkiem dla starszych. Nic na to nie poradzę. Taki jestem! Tak mnie wychowano!
          • the-great-inuk Re: Zbąszyń 1938 14.11.16, 08:51
            Serdecznie rekomenduję!

Najnowsze wiadomości z Domu i Zagrody...
          • the-great-inuk Re: Zbąszyń 1938 14.11.16, 17:40
            the-great-inuk cytuje:

> The writer, who is 93 years old, is the senior journalist and broadcaster of Is
            > rael Radio Arutz 7 (in English). He also broadcasts The Walter Bingham File on
            > Israelnewstalkradio.com
            > (źródło:Jeruzalem Post)
            =============================>

Serdecznie rekomenduję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka