Dodaj do ulubionych

Angole bronią się przed spolonizowaniem

25.06.17, 09:54
A kiedy rozmawiałem ostatnio w autobusie przez telefon, nagle ktoś powiedział mi, że mam mówić po angielsku z angielskim akcentem...

We Just Want to Preserve Our Identity - Like Israel and Trump,' Le Pen Party Official Tells Haaretz
==============================================

Równe prawa dla wszystkich!

Przy okazji chciałem znowu pozdrowić Rodaczkę z Forum Polonia w Niemczech, którą okrutny lost rzucił na roboty do Niemców razem ze swoim małżonkiem.
Po dwóch latach centrala w Polsce zarządziła: Przenosicie się do Londynu!
Zdanie mieszkania niemieckiej Landlady i jej niemieckiej córce było tragedią! (Koszmarkiem po naszemu) Niemiacha ze swoją córką znalazły na meblu kuchennym 3 (trzy) krople olivy z olivek.
Dwuletnia praca w Niemczech skończyła się po "Germńsku" ! Niemiacha nie chciała oddać zastawu za mieszkanie!

Dla kontrastu: angielska Landlady w Londynie natychmiast poczęstowała Rodaków z Polski wyśmienitą angielską kawą, polski akcent rodaków jej wcale nie przeszkadzał.

Wielka szkoda, że Herr Vermieter, pełniący na Forum Polonia w Niemczech Funkcję wykidajły, ciekawy, patriotyczny wpis skasował brutalnie!

Niech żyje przyjaźń Angielsko-Polska!
Na pohybel Niemcom Obleśnym!
Byłem Wam winien informacji o Anglikach lubiących Polaków!
A może jednak ktoś zaciągnie ręczny hamulec brexitowy?
Wielka szkoda, że Niemce wredne i obleśne podstawiły nogę niejakiemu Jacekowi Protasiewiczowi, ten gościu miał taki naturalny dar tłumaczenia Angolom, że bez Polaków są niczym, kompletnym zerem! Same korzyści z rozprzestrzeniania się rodaków w UK.
Własną Ojczyznę to olewają, ale inne kraje to ulepszają, taka ich natura!
Na szybciutko na razie tyle. Na żądanie ogółu mogę temat rozwinąć....
Ot, co...
Serdeczne pozdrófka dla Ggggigggguśkowatej, dla Janosika aus Berlin i Mister Swiatło aus USA! Wszyscy są wybitnymi Polskimi Patriotami czasowo poza ojczyzną! Czasowo uszczęśliwiają inne nacje...
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Dojrzałość narodowa 25.06.17, 10:54
      Dojrzałość narodowa

a000000 24.06.17, 22:28 napisała:

============================================================
      nie istnieje "dojrzały naród".... Naród to zbiór różnych jednostek, część z nich jest oświecona, część nie jest.... część myśli, część tylko wrzeszczy co im kto podpowie.... 
      ============================================================

Od czasu Wojny 30-to letniej „dojrzałość“ Europejczyków poprawiła się bardziej, aniżeli „dojrzałość“ Turków.

Ot, co....
    • the-great-inuk Gruźlica była wytępiona w Europie, ale 25.06.17, 11:25
      to się obecnie zmienia w Europie!

========================================================
      In Bünsdorf, einer kleinen Gemeinde im Kreis Rendsburg-Eckernförde in Schleswig-Holstein haben wieder einmal der sträfliche Leichtsinn und die unfassbare Dummheit der Gutmenschenfraktion möglicherweise schlimme Auswirkungen auf die Schwächsten unserer Gesellschaft – Kinder.
      ========================================================

Tragiczne jest to, że wypróbowane i skuteczne dawniej leki, obecnie zawodzą!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka