Dodaj do ulubionych

Blitzkrieg

05.06.08, 08:52
www.zczuba.tv/zczubatv/1,89849,5275802,Szymon_odpowiada_Niemcom.html
Obserwuj wątek
    • jessi_a Re: Blitzkrieg 05.06.08, 10:10
      dla mnie to kretynstwo. Teraz zastanawiam sie kto jest wiekszym
      kretynem, tworca niemieckiej reklamy, czy polskiej ;D
    • jureek Re: Blitzkrieg 05.06.08, 10:22
      Ale głupie. Ale też właściwie czego spodziewać się po Szymonie Majewskim.
      Naprawdę nie mogę pojąć, co telewidzowie w nim widzą. To już nawet Stefan Raab
      przy nim na intelektualistę wychodzi.
      Jura
      • jessi_a Re: Blitzkrieg 05.06.08, 15:37
        nie lubie ich jednakowo.

Ale swoja droga rozpetala sie niezla wojenka przed niedzielnym
        meczem. Podejrzewam, ze jeszcze gorzej bedzie po meczu. I nie wazne
        kto wygra a kto przegra wink
    • apj01 Re: Blitzkrieg 05.06.08, 15:55
      eeeeeeeeetam,dla mnie jest OK,na chamstwo Szymon odpowiedział chamstwem i już.
    • maria421 A co powiecie na to? 05.06.08, 16:13

www.sport.pl/sport/1,74696,5278208,Krwawa_okladka_Super_Expressu__Niemcy_protestuja.html
      • apj01 Re: A co powiecie na to? 05.06.08, 16:20
        "SE"to jest najgorszy szmatławiec w Polsce,w każdym kraju są takie gazety,w
        Niemczech chyba Bild sami wiecie lepiej,nic ciekawegosmile
      • jessi_a Re: A co powiecie na to? 05.06.08, 17:04

radio (WDR) komentuje je w kazdych wiadomosciach
        • jessi_a Re: A co powiecie na to? 05.06.08, 17:12
          ja jestem ciekawa co za suk..syny podjudzaja wzajemnie Polakow i
          Niemcow i dlaczego ?
          • jessi_a Re: A co powiecie na to? 05.06.08, 20:26
            Niemcy twierdzaa, ze to Polska wypuscila zatrute strzaly.
            Benhacker i ambasador musial przepraszac.

A moze to dobra motywacja wyzwalajaca wole walki
            • jecki.p co za pytanie, KTO ???!!! 05.06.08, 21:06
              Putin i KGB.

smile
              j.
              • aptus Re: co za pytanie, KTO ???!!! 06.06.08, 00:21
                Zaczeli niemieckie media.To teraz sie nie musza dziwic.
                Bild codziennie "produkuje" takie glupoty.
                Kazdy normalnie myslacy czlowiek nie traktuje tego reprezentatywnie-
                slowa Löw.
                Zamiast sie tym ekscytowac typujcie na wyniki,czasu jest malo
                • bo4630 mój typ: 3 : 0 06.06.08, 06:48
                  czy muszę dodać dla kogo?
                  Klose strzeli sobie podwójny prezent urodzinowy. Poldi się dołoży.
                • jessi_a Re: co za pytanie, KTO ???!!! 06.06.08, 10:16
                  jak mozna typowac, jak Bild na pierszej stronie cytuje polski Fakt,
                  ze Niemcy sprzedali mecz Austriakom

To juz zakrawa na jakas paranoje. Bulwarowki lapia sie wszystkich
                  srodkow, nawet tych ponizej pasa aby zwiekszyc naklady.

Zdaje sie, ze to ten sam wydawca jest wlascicielem Faktu, czy Bilda.
              • jessi_a Re: co za pytanie, KTO ???!!! 06.06.08, 07:23
                i wszystko jasne. Czyli wojna podjazdowa trwa wink
                • maya2006 Re: co za pytanie, KTO ???!!! 06.06.08, 08:30
                  a ja slyszalam komentarz w niemieckiej TV, ze polskie filmiki to sa niegrzeczne.
                  a ten z sikaniem i kradnieciem auta, to jest "zum Schmunzeln". to sie nazywa
                  verzerrte Realität...big_grin
                  • maya2006 ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 08:41
                    niemcy vs. holandia:
                    www.widelec.pl/widelec/1,82861,5277282,Antagonizmy_holendersko___niemieckie.html
                    • jessi_a Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 10:55
                      tylko potem

Niemcy: Polskie gazety zaczęły wojnę!

a ja sie pytam, kto zaczal ?
                      • aptus Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 20:18
                        jessi_a napisała:

> tylko potem
                        >
                        > Niemcy: Polskie gazety zaczęły wojnę!
                        >
                        > a ja sie pytam, kto zaczal ?
                        >

Wlasnie.Niemcy zaczeli ta wojne i to przed kilku laty, jak zaczeli
                        zazdroscic Polsce:sukcesow ekonomicznych,ich uczestnictwa w
                        EG,wyzszego standartu zycia,etc-wszystkiego, co nie pozwala na
                        lansowanie stereotypow-Polak bez kasy,Polak bez wyksztalcenia, cos w
                        tym sensie.
                        Nie lubie hipokryzji
                        Czasy ze oni sa naj,naj sie zakonczyly.Europa Wschodnia i Srodkowa,
                        nie tylko dolaczyla do Starej Europy, ale ja nawet wyprzedzila.
                        Zelaznej Kurtyny nie ma juz 20 lat,i starsze pokolonie polskie i
                        niemieckie musi sie z tym pogodzic.
                        Wkurza mnie; ludzie +40 w Polsce nie moga sie opamietac i gadaja
                        mniej albo wiecej o polityce-zero luzu
                        ludzie + 50 w Niemczech nie kumaja ze juz nie ma Polski
                        komunistycznej,Rosji sowieckiej,i calego Ostblock.
                        Na miejscu tych grupek zajalbym sie ekologia a nie schematami.

• apj01 Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 20:52
                          oj potrwa to jeszcze długo,wiem jak sam reaguje na podobne zaczepki,wstydzę się
                          potem jest mi głupio,ale czasami honor i duma narodowa bierze górę nad
                          rozsądkiem,a wystarczy tylko pomyśleć.
                          • aptus Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 21:04
                            Troche siedze w googlach.

No to trzymajcie sie mocno w 1982
                            roku
                            Deutschland-Österreich w Gijon

podobno chlopaki sobie popykali

Zna ktos szczegoly?

O co wylapalem

Denkt mal zurück an die WM 1982 in Spanien. Da gab es doch ein
                            Aufeinandertreffen der deutschen Nationalmannschaft mit der
                            Österreichischen…und es war ein Grottenkick, den wir knapp dank
                            eines Tores von Horst Hrubesch gewonnen haben. Irgendwie haben wir
                            alle geahnt, dass das Spiel den großen Fairnesspreis nie erhalten
                            würde, und jetzt haben wir auch die Gewissheit dazu.

Hans-Peter Briegel hat jetzt das Schweigen gebrochen und
                            entschuldigt sich öffentlich für die „Schande von Gijon“.

Ja, es tut mir Leid, Deutschland hat geschummelt, um Algerien
                            auszuschalten (Hans-Peter Briegel im Interview mit Al Ittihad)

Dank dieses Spiels waren die Algerier 1982 nach der Vorrunde
                            ausgeschieden, und das obwohl sie im ersten Spiel gegen die DFB-Elf
                            noch mit 2:1 gewonnen hatten. Aber dieses denkwürdige Spiel drehte
                            alles, Deutschland und Österreich im „Nichtangriffspakt“ (laut
                            damaligen Presseberichten) kegelten gemeinsam die Algerier raus.
                            Algerische Fans hatten das schon während des Spiels erkannt und
                            winkten von der Tribüne aus mit Geldscheinen…

• apj01 Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 21:12
                              Wszystko jasne,tylko żeby było po polskiemuuncertain
                              • aptus Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 21:26
                                de.youtube.com/watch?v=lOv947I9yc0
                                Nie jest po polsku.Ale jest szczegolne.Stare dobre czasy totalnej
                                niezalnosci i anarchi
                              • aptus To idzie 06.06.08, 21:37
                                de.youtube.com/watch?v=mSxfyizYQw4
                                Jest po angielsku i troche po niemiecku.Ale chyba ok? Co myslisz Ty?
                            • jessi_a Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 21:29
                              Fakt zarzucil Niemcom, ze teraz sprzedali mecz Austrii.

Bild oglosil to na pierwszej stronie.

Ale dla mnie inna notatka byla ciekawsza, taka w rogu na drugiej
                              stronie, chodzi o wypowiedz Schäuble o huliganach na stadionach i
                              oczywiscie zdjecie kiboli polskich z jakiegos ligowego meczu w
                              Polsce.
                              • aptus Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 21:34
                                de.youtube.com/watch?v=lOv947I9yc0
                                Nie wierz.Mediami kieruje wielkie korporacje.W ich interesie jest
                                lansowac schemat POlski i Ostblock jak panstw do d....
                                Pozdrawiam
                                • jessi_a Re: ta walka ma swoja tradycje 06.06.08, 21:38
                                  Nie wierze, wiem, ze chodzi o pieniadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka