info-tw 21.06.08, 19:12 jakie firmy polecacie? Zaznaczam, że chodzi mi o ubezpieczenie po jak najniższych kosztach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: KV für Selbständige 21.06.08, 19:24 Zdecydowanie freiwillig gesetzlich - w sumie najbardziej sie oplaca, choc drogie, bo nie musisz np. oddzielnie ubezpieczac dziecka. Odpowiedz Link
info-tw Re: KV für Selbständige 21.06.08, 19:34 Najbardziej się opłaca choć drogie? To dlaczego się opłaca? P.S. Dziecko nie wchodzi w rachubę. To nie ma być ubezpieczenie rodzinne. Odpowiedz Link
annajustyna Re: KV für Selbständige 21.06.08, 19:39 Jak chcesz miec konkretne ubezp., to prywatna polisa i tak nie bedzie tania. Bo jestes kobieta (Komisja Europejska juz pare lat temu zaprotestowala przeciwko tej dyskryminacji ze wzgledu na plec, ale wiadomo, jak to jest z grupami lobbingowymi). Odpowiedz Link
gadupa Re: KV für Selbständige 21.06.08, 19:49 Ty jestes jakas popadana feministka. A wiec droga poszkodowana, drogie Versicherung (hoffentlich) mehr Leistung. Die Unterschied wird Du merken sobald Du krank oder zum Krankenhaus angewissen wirst. Odpowiedz Link
annajustyna Re: KV für Selbständige 21.06.08, 19:59 Moj drogi, porownaj cene polisy dla kobiet i takiej samej dla mezczyzn. Odpowiedz Link
info-tw Re: KV für Selbständige 21.06.08, 20:09 Sprostowanie. Mi nie chodzi o konkretną płeć. Odpowiedz Link
jessi_a Re: KV für Selbständige 21.06.08, 20:41 tu masz stronke, moze Ci pomoze. tinyurl.com/4q3fk8 Ale faktycznie prywatne KV zalezne jest od wieku i plci. www.versicherung-vergleiche.de/private_krankenversicherung/gkv_pkv.htm Odpowiedz Link
annajustyna Re: KV für Selbständige 21.06.08, 21:01 I nalezy pamietac, ze osoba ubezp. prywatnie jesli zarabia wiecej niz malzonek ubezp. gesetzlich, musi ubezpieczyc tez prywatnie potomstwo. To samo dotyczy osob dzeiciatych, ale niezameznych i ubezp. prywatnie. Odpowiedz Link
info-tw Re: KV für Selbständige 21.06.08, 21:05 To wiem, że od wieku i płci. Mój błąd mogłam podać od razu granice wiekowe. Chodzi o osoby w wieku 38-45 lat, mężczyźni. Odpowiedz Link
annajustyna Re: KV für Selbständige 21.06.08, 21:21 To chyba najelepiej bedzie kupic jakies zestwienie z Finaztestu. Odpowiedz Link