jureek 24.09.08, 21:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=85078822 Trochę roboty to kosztowało, ale dobrnęliśmy celu i wspólnie z Genovefą sporządziliśmy listę jawnych, społecznych cenzorów na forach publicznych. Jura Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
info-tw Re: ????????????????????????????????? ??????????? 24.09.08, 22:00 Ja też nie rozumiem a tym bardziej co tym Calama robi? Odpowiedz Link
jureek Re: ????????????????????????????????? ?????????? 24.09.08, 22:42 info-tw napisała: > Ja też nie rozumiem a tym bardziej co tym Calama robi? Co robi Calama? Jest podana oficjalnie w nagłówku jako cenzor na fotoforum Gorzów Wlkp. fotoforum.gazeta.pl/71,1,704.htmlJura Odpowiedz Link
jureek Re: link jesscze raz 25.09.08, 00:14 info-tw napisała: > a co ma FotoForum z Gorzowem? Są fotofora regionalne, w tym przypadku gorzowskie. Jura Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Pochwalę się, a co 24.09.08, 22:33 Mój kumpel policzył kiedyś deski w boazerii w moim poprzednim mieszkaniu. Też się napracował. Odpowiedz Link
jureek Re: Pochwalę się, a co 24.09.08, 22:52 zbyfauch napisał: > Mój kumpel policzył kiedyś deski w boazerii w moim poprzednim mieszkaniu. Też > się napracował. Pozdrów go ode mnie. Bratnia dusza. Ja też lubię robić rzeczy, które niekoniecznie natychmiastową korzyść przynoszą. Np. nauczyć się jakiegoś mało potrzebnego języka. Właśnie z górnołużyckim próbuję. Jura Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Pochwalę się, a co 24.09.08, 23:36 jureek napisał: > Pozdrów go ode mnie. Bratnia dusza. Ja też lubię robić rzeczy, > które niekoniecznie natychmiastową korzyść przynoszą. Masz nadzieję, że skatalogowanie adminów społecznych (brrrr...) może się okazać w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości przydatne? Komu i do czego? Ale...w sumie to Twoja broszka. Odpowiedz Link
jureek Re: Pochwalę się, a co 24.09.08, 23:47 Pryzdatne, nieprzydatne, taka informacja powinna być jawna, jeśli więc zawodowi admini nie chcieli takiego katalogu stworzyć, choć dla nich to byłaby kwestia paru kwerend w bazie danych, to się wkurzyłem i sam sobie stworzyłem. Jura Odpowiedz Link
jureek Re: Pochwalę się, a co 24.09.08, 23:48 I gdyby wszyscy robili tylko rzeczy przydatne, to świat byłby cholernie nudny. Jura Odpowiedz Link
konrad-walenrod Geniusze są między nami... 25.09.08, 08:56 jureek napisał: > I gdyby wszyscy robili tylko rzeczy przydatne, to świat byłby cholernie nudny. --------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: poprawka 25.09.08, 09:58 konrad-walenrod napisała: > On podobno ma jeszcze dziecko, nie dziecko lecz dzieci, troje ale za to nie mam ani psa, ani kota J. Odpowiedz Link
konrad-walenrod nie dziecko lecz dzieci, troje 25.09.08, 10:43 jureek napisał: nie dziecko lecz dzieci, troje ×××××××××××××××××××××××× Zdradź nam proszę Swój Time Management Twoja doba liczy 48 godzin? A jesteś pewny, że serdeczny kolega nie pomagał? Ja bym Ci radził taki dyskretny DNA test przeprowadzić.... Odpowiedz Link
jureek Re: Geniusze są między nami... 25.09.08, 10:00 konrad-walenrod napisała: > jureek napisał: > > > I gdyby wszyscy robili tylko rzeczy przydatne, to świat byłby cholernie n > udny. > --------------------------------- Odpowiedz Link
fan.club Ambitny jesteś! 25.09.08, 12:41 Ja bym zaczął od dolnołużyckiego - napewno jest łatwiejszy! Odpowiedz Link
jureek Re: Ambitny jesteś! 25.09.08, 12:56 fan.club napisał: > Ja bym zaczął od dolnołużyckiego - napewno jest łatwiejszy! Nie wiem, który łatwiejszy. Problem w tym, że dolnołużyckim nie mówi już prawie nikt, natomiast górnołużyckiego nadal używa trochę ludzi. Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: Pochwalę się, a co 25.09.08, 09:00 JUra, toz to swietny temat na dysertacje. Dr. rer. pol. masz jak w banku! Odpowiedz Link
jureek Re: Pochwalę się, a co 25.09.08, 10:03 annajustyna napisała: > JUra, toz to swietny temat na dysertacje. Dr. rer. pol. masz jak w banku! Doceniam żart, ale tak na poważnie chciałbym spytać, czy znasz eksperyment profesora Zimbardo (niedawno był z nim wywiad w Polityce). Jura Odpowiedz Link
jureek Re: Pochwalę się, a co 25.09.08, 13:01 annajustyna napisała: > Znam, wywiad swietny zreszta. Wywiad świetny i smutny zarazem. Widzisz analogię między eksperymentem prof. Zimbardo, a tym, co na forach zrobiło kierownictwo portalu, dając niektórym forumowiczom niekontrolowaną władzę nad tym, co inni mogą przeczytać. Wyniki eksperymentu Zimbardo i gazety są bardzo podobne. Tylko nielicznym z mianowanych aesów udało się oprzeć presji i pozostali tacy, jakimi byli zanim nie dano im władzy. Większość niestety z nieraz sympatycznych forumowiczów przeobraziła się w aroganckich cenzorów. Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: Pochwalę się, a co 25.09.08, 13:13 Ale zauwaz, ze Prof. zwrocil uwage na b. wazna sprawe: wazne jest, aby w odpowiednim momencie znalazl sie chociaz przyslowiowy jeden sprawiedliwy (ta historia z przerwaniem jego eksperymentu), to jest szansa na opamietanie. Odpowiedz Link
jureek Re: Pochwalę się, a co 25.09.08, 13:34 annajustyna napisała: > Ale zauwaz, ze Prof. zwrocil uwage na b. wazna sprawe: wazne jest, aby w > odpowiednim momencie znalazl sie chociaz przyslowiowy jeden sprawiedliwy (ta > historia z przerwaniem jego eksperymentu), to jest szansa na opamietanie. W jego eksperymencie tą sprawiedliwą okazała się osoba z grupy nadzorującej eksperyment. Stosując tę analogię musiałby to być ktoś z zawodowych administratorów forum. Jura Odpowiedz Link