jessi_a 31.10.08, 08:00 Czy lubicie seriale? (ale latynoskich nie ogladam). Wiem, ze przyznanie sie do tego, to tak jak puscic baka w salonie. Do niektorych seriali mam slabosc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fan.club Tylko niektóre. 31.10.08, 08:03 diedeutschen.zdf.de/ZDFde/inhalt/26/0,1872,7379194,00.html Odpowiedz Link
maria421 Re: "Off Topik" 31.10.08, 09:12 Chyba jedyny serial jaki ogladalam to byl "Der Denver Clan", ile to juz lat temu? Ogladalam tez poczatki "Lindenstrasse". A ostatnio lubilam, przed pojsciem spac, obejrzec sobie "Swiat wedlug Kiepskich", tak dla relaksu po calym dniu. Niestety, od 2 tygodni Polsat2 jest zakodowany i nie odbieram. Odpowiedz Link
jureek Re: "Off Topik" 31.10.08, 09:25 Przyznam się, a co. Regularnie oglądam "M jak miłość". Zaraziłem też tym nałogiem Helmuta - Niemca, któremu pomagam w nauce polskiego. Ona nagrywa na laptopie kolejne odcinki i na tej podstawie uczy się polskiego. Co ciekawe, do oglądania wciągnęła się też jego rodzina, żona i dzieci nie znają co prawda polskiego wcale, ale na TV Polonia są angielskie napisy, więc wiedzą o co chodzi. Więcej seriali nie oglądam, ale słucham też regularnie od dzieciństwa powieści radiowych "W Jezioranach" i "Matysiakowie". Polecam, występują świetni aktorzy - Franciszek Pieczka, Andrzej Zaorski, Janusz Kłosiński, Danuta Stenka, Jerzy Bończak... Stare odcinki można sobie ściągnąć ze strony Polskiego Radia: www.polskieradio.pl/podcasting/ Odpowiedz Link
ewa553 Re: "Off Topik" 31.10.08, 14:51 jak sluchalam Matysiakow 30 lat temu, to gral tam jeszcze Janczar.... A w jezioranach sluchalam zawsze w dziecinstwie jak bylam u ciotki na wsi w odwiedziny. Wies tego bardzo sluchala. Z niemieckich ogladam: Die Fallers, eine Schwarzwald Familie))))))) Nie ma tam nic, absolutnie nic co bym mogla wziasc do siebie czy w inny sposob wykorzystac, a jednak nie moge sie oprzec))) wstyd... Polskiej TV nie mam, ale jak jestem w Polsce to bardzo, bardzo chetnie ogladam Rodzine zastepcza. Swietny serial, na poziomie. Odpowiedz Link
jureek Re: "Off Topik" 31.10.08, 15:09 ewa553 napisała: > jak sluchalam Matysiakow 30 lat temu, Ja też Wtedy słuchałem i teraz słucham. Nie mogę się wtorku doczekać, kiedy nagranie jest już w internecie i mogę wysłuchać odcinków wyemitowanych w niedzielę. Jura Odpowiedz Link
jureek Re: Poprawka 31.10.08, 15:11 jureek napisał: > ewa553 napisała: > > > jak sluchalam Matysiakow 30 lat temu, > > Ja też Wtedy słuchałem i teraz słucham. Nie mogę się wtorku doczekać, kiedy > nagranie jest już w internecie i mogę wysłuchać odcinków wyemitowanych w niedzi > elę. nie w niedzielę, lecz w sobotę j. Odpowiedz Link
jureek Re: Poprawka 31.10.08, 17:02 Proszę bardzo. W Jezioranach: www.polskieradio.pl/podcasting/show/?nr=5&name=radiowe_polecane Matysiakowie: www.polskieradio.pl/podcasting/show/?nr=6&name=radiowe_polecane Odpowiedz Link
ewa553 Re: Poprawka 31.10.08, 17:30 dzieki wielkie!!! Nie dokopalam sie jeszcze do Matysiakow, ale posluchalam sobie Szwejka na dwojce)))) No, to mam fajne zajecie na najblizsze dni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jureek Re: Poprawka 31.10.08, 17:38 Jak mam w pracy coś nudnego do zrobienia, to ściągam sobie coś z tej strony, słuchawki na uszy i robota od razu przyjemniejsza Jura Odpowiedz Link