Dodaj do ulubionych

Ich hoffe auf stürmischen Beifall ...

13.02.09, 11:50

Gułag (Gławnoje Uprawlenie Łagieriej),

Der Antisemit Alexander Issajewitsch Solschenizyn wurde heute (Freitag, 13. Februar 2009) vor 35 Jahren aus der UdSSR wegen seines eklatanten Antisemitismus ausgewiesen. Nach Deutschland! Zum Böll.

Ich weiß nicht ob man hier eine Verbindung zum polnischen Forum künstlich konstruieren kann.?

Wegen seines ausgeprägten grundlosen Antisemitismus schlage ich vor, die ganze Angelegenheit totzuschweigen.

Ich hoffe auf stürmischen Beifall zu meinem Vorschlag.

tiny.pl/v6vc
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Ich hoffe auf stürmischen Beifall ... 13.02.09, 13:12
      Faktem jest, że Sołżenicyn był antysemitą, jednak to nie za antysemityzm został
      wydalony i pozbawiony obywatelstwa.
      Jura
      • gadupa I jeszcze bardzo wazna sprawa. 13.02.09, 13:16
        Ze to tutaj nikogo nie interesuje.

• shabbat.shalom Gadupski rozumie po niemieckiemu 13.02.09, 13:27
          gadupa napisała:

> Ze to tutaj nikogo nie interesuje.
          ---------------------------------
        • shabbat.shalom Jesteście braćmi jednojajowymi? 13.02.09, 13:51
          gadupa napisała:

Ze to tutaj nikogo nie interesuje.
          ---------------------------------------
          • ja.nusz Re: Jesteście braćmi jednojajowymi? 13.02.09, 13:56
            Asiek, tu po prostu już wszyscy nareszcie zrozumieli, że ty jesteś pirdolnięty.
            • shabbat.shalom " wszyscy" -----> Pluralis majestatis? 13.02.09, 14:08
              ja.nusz napisał:

Asiek, tu po prostu już wszyscy nareszcie zrozumieli, że ty jesteś pirdolnięty.
              ------------------------------
            • fan.club Prosił cię ktoś o rzecznikowanie? 13.02.09, 15:51
              Nie? To twarz w kubeł!
              • gadupa Re: Prosił cię ktoś o rzecznikowanie? 13.02.09, 15:54
                OOO jednojajowiec sie znowu wynurzyl.
      • shabbat.shalom Faktem jest, że Sołżenicyn był antysemitą... 13.02.09, 13:31
        jureek napisał:
        Faktem jest, że Sołżenicyn był antysemitą,
        ------------------------------------------
        • jessi_a Re: Faktem jest, że Sołżenicyn był antysemitą... 13.02.09, 18:32
          nie uwazasz, ze Twoje pytanie jest po prostu durne wink
          • shabbat.shalom nie uwazasz, ze Twoje pytanie jest po prostu durne 13.02.09, 19:53
            jessi_a napisała:

> nie uwazasz, ze Twoje pytanie jest po prostu durne wink
            ------------------------------------------
            • ja.nusz Re: nie uwazasz, ze Twoje pytanie jest po prostu 13.02.09, 19:56
              shabbat.shalom napisała:

>
              > Nu, to skąd un wie, że jesienią 1947 roku byłem ciężko raniony w głowę?
              >
              > Nu?

Myślę, że ten kuń kopnął cię (w to miejsce gdzie inni mają mózg)
              wiele lat wcześniej.
              • shabbat.shalom Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 20:09
                ja.nusz napisał:
                Myślę, że ten kuń kopnął cię (w to miejsce gdzie inni mają mózg) wiele lat wcześniej.
                --------------------------------------------------
                • ja.nusz Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 20:27
                  shabbat.shalom napisała:
                  >
                  > Ja! Stimmt genau! Eine Trakehner Zucht hatten wir auch.

A dziadek robił za ogiera.
                  • aptus Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 22:49
                    jureek napisał:

> Faktem jest, że Sołżenicyn był antysemitą,

Ah tak, rozumiem. Solzenicyn byl antysemita, ale dla Ciebie jest to
                    bez znaczenia.
                    A ja uwazam,ze jedyne chyba pozytywne posuniecie Rosji podczas
                    komunizmu. Jesli intelektualista jest rasista to komunisci to
                    wykorzystali i odmowili jemu powrotu do Rosji.
                    Nie wiem co macie na mysli?
                    Solzenicyn wygral na tym,gdyz z tego co wiem to na wyjazd ze Zwiazku
                    Sowieckiego trzeba bylo czekac latami-czytalem wspomnienienia
                    Bukowskiego(dla ulatwienia dodam ze nie Charles). Podobnie bylo z
                    Brodskim, Tarkowskim, etc. Wysocki i Okudschawa chyba nie dostali
                    pozwolenia emigracji nigdy.

Dlatego nie rozumiem dlaczego nalezy martwic sie o antysemite
                    (notabene Zyda) ktoremu wolno bylo wyjechac do West Europy?
                    Film "Archipelag Gulag" widzialem-niezly.
                    Nie wiem,czy tak latwo przedostac sie z Rosji do Norwegii?

>jednak to nie za antysemityzm został wydalony i pozabwiony
                    obywatelstwa.

A ja mysle,ze za jedno i drugie.
                    A po trzecie to sie na pewno ucieszyl,ze nie musi wracac do
                    prymitywnej rosyjskiej komuny
                    • annajustyna Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 22:58
                      Zyd antysemita?
                      • aptus Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 23:09
                        annajustyna napisała:

> Zyd antysemita?

No jasne.Gdybys zechciala i miala troche czasu, mozesz sobie
                        poczytac na ten temat mnostwo w necie.Oczywiscie mam na mysli
                        relatywnie obiektywne zrodla.
                        • annajustyna Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 23:29
                          Traci troche paranoja...
                          • jureek Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 23:47
                            annajustyna napisała:

> Traci troche paranoja...

Ale zdarza się czasami. Inni antysemici bardzo hołubią takich Żydów-antysemitów,
                            bo dzięki nim mają alibi - "patrzcie, ja nie moge być antysemitą, bo przecież
                            Żyd taki a taki pisze to samo".
                            Np. bardzo popularny wśród wszelkiej maści antysemitów jest niejaki Norman
                            Finkelstein - Żyd, którego wielu antysemitów traktuje prawie jak swojego guru,
                            prawda Kondzio?
                            Jura
                            • shabbat.shalom Norman Finkelstein jest nędznym antysemitą... 14.02.09, 10:12
                              jureek napisał:
                              Np. bardzo popularny wśród wszelkiej maści antysemitów jest niejaki Norman
                              Finkelstein - Żyd, którego wielu antysemitów traktuje prawie jak swojego guru, prawda Kondzio?
                              ×××××××××××××××××××××××××××××××××××

Norman Finkelstein

(...)
                              Najbardziej krytykowaną jest druga książka Finkelsteina Przedsiębiorstwo Holocaust. Sugeruje w niej m.in., że duża część środowisk żydowskich nagłaśnia tragedię swego narodu głównie po to, by uzyskiwać w ten sposób środki finansowe i wpływy polityczne. Twierdzi, że w historii XX w. istniały zarówno podobne, jak i gorsze tragedie narodowe, jednak żadna z nich nie jest tak nagłaśniana jak Holocaust i żadna nie doczekała się bezprecedensowej ochrony prawnej dotyczącej badań naukowych (instytucja kłamstwa oświęcimskiego)
                              (...)
                              -
                              pl.wikipedia.org/wiki/Norman_Finkelstein
                              Gdyby Dr. Joseph Geobbels zobaczył dzisiejszą prasę niemiecką, bardzo by się ucieszył, że jego idee go o dziesięciolecia przeżyły.

Wystarczy wsiąść kilka regionalnych dzienników do ręki.

Przeważająca część jest identyczna! (80%) Tylko pewne regionalizmy się nieco różnią.

To u pana Dr. J. Geobbelsa zwracano na to uwagę, aby komentarze nie były identyczne.

W naszych czasach (80%) zawartości dzienników jest identyczna.

Podobno ze względów ekonomicznych redakcje muszą się zaopatrywać z jednego źródła.

Es lebe die breite und differenzierte Meinungsfreiheit!

JUNGE FREIHEIT pozwala sobie na własną opinię i już jest zakrzyczana jako

FASZYSTOWSKI ORGAN !!!

Norman Finkelstein jest nędznym antysemitą...

I kala własne gniazdo!

A Merkelowej kończą się formularze czekowe...
                              • jessi_a Re: Norman Finkelstein jest nędznym antysemitą.. 14.02.09, 10:28
                                shabbat.shalom napisała:

> A Merkelowej kończą się formularze czekowe...

oj chyba juz nie ma ani centa. Wczoraj zatwierdzili zastrzyk
                                (50 mld) dla chorego niemieckiego organizmu.
                                • shabbat.shalom Bundesrepublika ma niezasychące źródło eurasów. 14.02.09, 11:25
                                  jessi_a napisała:

> shabbat.shalom napisała:
                                  >
                                  >
                                  > > A Merkelowej kończą się formularze czekowe...
                                  >
                                  > oj chyba juz nie ma ani centa. Wczoraj zatwierdzili zastrzyk
                                  > (50 mld) dla chorego niemieckiego organizmu.
                                  ------------------------------------------------
                              • ja.nusz Re: Norman Finkelstein jest nędznym antysemitą.. 14.02.09, 10:44
                                shabbat.shalom napisała:

> Es lebe die breite und differenzierte Meinungsfreiheit!
                                >
                                > JUNGE FREIHEIT pozwala sobie na własną opinię i już jest zakrzyczana jako
                                >
                                > FASZYSTOWSKI ORGAN !!!

Też nie rozumiem dlaczego czepiają się tej znanej i cenionej gazety -
                                bezpartyjny neonazista jako redaktor naczelny to przecież żaden powód do
                                dyskryminacji medialnej.
                                >
                                • jessi_a Re: Norman Finkelstein jest nędznym antysemitą.. 14.02.09, 10:49
                                  mowiac szczerze, a moze lepiej piszac szczerze wink

nie mialam przyjemnosci czytac tego pisma, nie znam go.
                                  • shabbat.shalom Oto hitlerowska gadzinówka... 14.02.09, 11:37

jessi_a napisała:

mowiac szczerze, a moze lepiej piszac szczerze

nie mialam przyjemnosci czytac tego pisma, nie znam go.
                                    ----------------------------------------------------------
                                    • ja.nusz Re: Oto hitlerowska gadzinówka... 14.02.09, 12:05
                                      Nic o tej ulubionej gazetce Asieka nie wiem i nie chcę wiedzieć - pozwoliłem
                                      sobie jedynie zauważyć, że redaktorem naczelnym jest faszysta.
                                      • shabbat.shalom redaktorem naczelnym jest faszysta. 14.02.09, 18:49
                                        ja.nusz napisał:

> Nic o tej ulubionej gazetce Asieka nie wiem i nie chcę wiedzieć - pozwoliłem
                                        > sobie jedynie zauważyć, że redaktorem naczelnym jest faszysta.
                                        ------------------------------
                                        • ja.nusz Re: redaktorem naczelnym jest faszysta. 14.02.09, 20:58
                                          shabbat.shalom napisała:

> ja.nusz napisał:
                                          >
                                          > > Nic o tej ulubionej gazetce Asieka nie wiem i nie chcę wiedzieć - pozwoli
                                          > łem
                                          > > sobie jedynie zauważyć, że redaktorem naczelnym jest faszysta.
                                          > --------------------------------
                                          >
                                          > Z Hakenkreuzbindą na ramieniu...

Takowa nie jest potrzebna - sam powinieneś to wiedzieć najlepiej - on ma ją tak
                                          jak i ty dolnej szufladzie.
                                          • shabbat.shalom I wszyscy liżą mi buty... 14.02.09, 21:08
                                            ja.nusz napisał:

Takowa nie jest potrzebna - sam powinieneś to wiedzieć najlepiej - on ma ją tak jak i ty dolnej szufladzie.
                                            ------------------------------------------------
                          • aptus Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 23:54
                            annajustyna napisała:

> Traci troche paranoja

Nie, no co Ty, luz.
                    • jureek Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 23:40
                      aptus napisał:

> jureek napisał:
                      >
                      > > Faktem jest, że Sołżenicyn był antysemitą,
                      >
                      > Ah tak, rozumiem. Solzenicyn byl antysemita, ale dla Ciebie jest to
                      > bez znaczenia.

A gdzie Ty wyczytałeś, że nie ma to dla mnie znaczenia?
                      Napisałem jedynie, że jego antysemityzm nie miał znaczenia przy wydaleniu go z
                      Rosji Sowieckiej, bo odebrano mu obywatelstwo z zupełnie innych powodów.
                      Jak mi jeszcze powiesz, że sowieci zwalczali antysemityzm, to ze śmiechu zajadów
                      dostanę.
                      Jura
                    • jureek Re: Myślę, że ten kuń ... 13.02.09, 23:53
                      aptus napisał:

> A ja mysle,ze za jedno i drugie.
                      > A po trzecie to sie na pewno ucieszyl,ze nie musi wracac do
                      > prymitywnej rosyjskiej komuny

Ty chyba jednak bardzo młody jesteś. Z tego, co napisałeś w "po trzecie" to
                      nawet koń by się uśmiał. Nacjonalista (i to jaki) ma być szczęśliwy z powodu
                      wydalenia z ojczyzny? Chłopie pomyśl trochę, a jak już nie chce Ci się za dużo
                      czytać, to chociaż do Wikipedii byś zajrzał, a nie powtarzał tutaj farmazonów z
                      notatnika lektora PZPR.
                      Jura
                      • aptus Re: Myślę, że ten kuń ... 14.02.09, 16:59
                        jureek napisał:

> aptus napisał:
                        >
                        > > A ja mysle,ze za jedno i drugie.
                        > > A po trzecie to sie na pewno ucieszyl,ze nie musi wracac do
                        > > prymitywnej rosyjskiej komuny
                        >
                        > Ty chyba jednak bardzo młody jesteś.

A ja mysle, ze Tobie brak dojrzalosci zyciowej i swiadomosci
                        spoleczno-politycznej.A moze zastanowilbys takze nad Twoim
                        relatywizmem?
                        Rosja komunistyczna podobnie jak Niemcy nazistowskie staraly sie
                        dbac o dobra opinie.Stwarzaly pozory ze sa ok.

Z tego, co napisałeś w "po trzecie" to
                        > nawet koń by się uśmiał. Nacjonalista (i to jaki) ma być
                        szczęśliwy z powodu
                        > wydalenia z ojczyzny? Chłopie pomyśl trochę, a jak już nie chce Ci
                        się za dużo
                        > czytać, to chociaż do Wikipedii byś zajrzał, a nie powtarzał tutaj
                        farmazonów z
                        > notatnika lektora PZPR.
                        > Jura
                        >
                        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka