Dodaj do ulubionych

Automat fryzjerski

06.09.12, 11:55
marzy mi się.
Nie znoszę umawiania terminów, czekania w kolejce, tłumaczenia, jak mnie ma strzyc, kiedy mówię "po prostu krótko". Nie lubię też tzw. "small talku", pogaduszek o pogodzie itp.
Obserwuj wątek
    • modliszka61 Re: Automat fryzjerski 06.09.12, 14:41
      A czy to nie czasami tęsknota za "strzyżeniem w ciemnicy" ?
      Młodzież współcześnie ucząca się w naszym liceum była tą propozycją wstrząśnięta ;-DD
      • zbyfauch Re: Automat fryzjerski 06.09.12, 20:41
        modliszka61 napisała:

> A czy to nie czasami tęsknota za "strzyżeniem w ciemnicy" ?
        > Młodzież współcześnie ucząca się w naszym liceum była tą propozycją wstrząśnięta ;-DD

Niestety, nie mam pojęcia, o czym mówisz.
        Inna rzecz, że w ogóle niewiele pamiętam. Może dlatego, że zmieniłem szkołę?
        • modliszka61 Re: Automat fryzjerski 06.09.12, 21:37
          Trochę poszukałam i jest !
          Zapamiętałam, bom się do tego odniosła z zachwytem :-}}
          Linka zasyłam do gołębnika.
          • zbyfauch Re: Automat fryzjerski 06.09.12, 22:41
            Aaaaa.... :)
            Dzieci oburzone spoza tkliwego dystansu. :)
            • modliszka61 Re: Automat fryzjerski 07.09.12, 12:21
              Ech ta dzisiejsza młodzież. Trudno ją będzie naprawić.
              Myśmy przynajmniej byli normalni i zrobiliśmy wyż demograficzny.
              A tak fokle, to nie wyobrażam sobie podczas takiego strzyżenia pogaduszek o pogodzie , czy też "small talku" ;-}
    • mieux Re: Automat fryzjerski 23.09.12, 22:51
      Obcinanie włosów jest sprawą intymną i nie wiem jak można dać sobie obmacywać włosy jakiemuś fryzjerowi.
      Mężczyzna powinien mieć długie włosy, gdyż podkreślają jego męskość, niezależność i siłę (patrz Samson biblijny).

W moim towarzystwie opis chłopaka zaczyna się od określenia, czy ma długie włosy. Jeśli jest wystrzyżony, to nikt nie chce już więcej nic o nim wiedzieć.
      Ostatnio szłam przez park i byłam zachwycona: szedł młodzieniec z czarnymi włosami za ramiona, potem drugi z włosami ciemnymi do łopatek, potem blondyn z włosami do ramion, potem jakiś obstrzyżony czyli bezjajcew, piąty miał długie włosy blond falowane.

Strzyżenie jest passe.
      • modliszka61 Re: Automat fryzjerski 24.09.12, 11:38
        ależ my właśnie rozprawialim o strzyżeniu intymnym
      • zbyfauch O długości włosów... 26.09.12, 11:50
        www.nonpossumus.pl/ps/1_Kor/11.php
        "14 Czyż sama natura nie poucza nas, że hańbą jest dla mężczyzny nosić długie włosy, 15 podczas gdy dla kobiety jest właśnie chwałą? Włosy bowiem zostały jej dane za okrycie. 16 Może ktoś uważa za właściwe spierać się nadal, my jednak nie jesteśmy takiego zdania, ani my, ani Kościoły Boże. "
        • mieux Re: O długości włosów... 30.09.12, 22:44
          A czyż apostoł Paweł nie zauważył, że mężczyźni nosili wtedy długie włosy?
          Apostoł Paweł Samsona uważał za okrytego hańbą z powodu długich włosów? Jezusa też?
          Na którym wizerunku widziałeś Jezusa ostrzyżonego?

• zbyfauch Re: O długości włosów... 30.09.12, 22:55
            mieux napisała:

> A czyż apostoł Paweł nie zauważył, że mężczyźni nosili wtedy długie włosy?
            > Apostoł Paweł Samsona uważał za okrytego hańbą z powodu długich włosów? Jezusa
            > też?
            > Na którym wizerunku widziałeś Jezusa ostrzyżonego?

Ja się nad tymi sprawami nie zastanawiam.
            Tekst wkleiłem bo wydawał mi się zabawny.
        • mieux Re: O długości włosów... 30.09.12, 22:53
          >Włosy bowiem zostały jej dane za okrycie.

Apostoł Paweł kobiety nie miał i pewnie nie widział to uważał, że kobieta ma bardziej owłosione ciało od mężczyzny!

Kurczę, jak on sobie wyobrażał kobietę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka